... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

και? συμπεράσματα?
Είπα θα σου έρθω στο τσαρδι να ακροαστείς και να συμπεράνεις μοναχός σου
Για να έδωσα για software 400 usd κάποιο λόγο θα είχα

Reaction score
140
Και πριν προλάβει κανείς να πει 400 usd για software ?
Ε, το Minerva οδηγάει , οπότε σκεφτείτε ότι απλά πήρα το Minerva λίγο πιο ακριβά
Στο αμερικα το πουλάν 5000 usd εμένα πες μαζί με το amarra μου βγήκε 3000 ευρω
Βαλε και το macbook άλλο ένα χιλιάρικο
Οπότε ένα transport – dac αξίας 4000 είναι και έτσι πρέπει να αποδίδει

D

deleted user 10898

Guest

λεγε βρε, ακους διαφορες σε σχεση με το itunes/cog?

Reaction score
140
Κατά σειρά για mac ( μόνο το bias peak είναι κοντά στο amarra όλα τα άλλα μακριά )
Amarra
Bias peak le ( δεν είναι player αλλά η μηχανή αναπαραγωγής του είναι φοβερή! Κάτι σαν το soundforge είναι )
itunes
Play
Vox
Cog

Για pc
J river ( με asio & χωρις )
foobar ( με asio & ks & wasapi αλλα και ds )
windows media player
Σε κάθε περίπτωση για pc μόνο με vista! Στα xp είναι όλα χάλια

Με windows 7 δεν έγιναν δοκιμές μιας και δεν έχω driver για το Minerva

Οι ακροάσεις αφορούν κανονικό πρόγραμμα ( 16/44 ) μιας και εμένα προσωπικά επί του παρόντος αυτό με ενδιαφέρει
Ως σύστημα επίδειξης για 24/96 η 24/192 όλα καλά είναι

Η διαφορά του αμαρα είναι σοκαριστικη , ωστόσο σε κάποιους μπορεί να ακουστεί στην αρχή σαν equalizer αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση
Βάθος , διαχωρισμός οργάνων , σώμα μεσαίων και υψηλών ,καθόλου προβολικοτητα , έλεγχος χαμηλών όλα κλάσεις επάνω

Σημείωση , μόνο ο συνδυασμός mac amarra μπόρεσε να χτυπήσει στα ίσια τον συνδυασμό Toshiba ep30 – Minerva ( με οπτικό )

Απομένουν οι media players ( έχω το wd ) και σύντομα θα γίνει και αυτό

Reaction score
10
Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Κατά σειρά για mac ( μόνο το bias peak είναι κοντά στο amarra όλα τα άλλα μακριά )
Amarra
Bias peak le ( δεν είναι player αλλά η μηχανή αναπαραγωγής του είναι φοβερή! Κάτι σαν το soundforge είναι )
itunes
Play
Vox
Cog

Για pc
J river ( με asio & χωρις )
foobar ( με asio & ks & wasapi αλλα και ds )
windows media player
Σε κάθε περίπτωση για pc μόνο με vista! Στα xp είναι όλα χάλια
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά!
Μερικές ερωτησούλες
Σε mac έχεις δοκιμάσει το songbird;
Το volume control το κάνεις στο minerva ή στον player;

Reaction score
140

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά!
Μερικές ερωτησούλες
Σε mac έχεις δοκιμάσει το songbird;
Το volume control το κάνεις στο minerva ή στον player;
Σε κανένα από τα 2
Στον ενισχυτή
Το αμαρα δεν έχει volume ( κάνει Mute το volume του itunes )

Songbird οχι

Reaction score
10
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Το αμαρα δεν έχει volume ( κάνει Mute το volume του itunes )
Νομίζω ότι στο site γράφει ότι υποστηρίζει το volume του itunes.
Κάτι άλλο, έχει επιλογή για dither και αν ναι είναι ενεργοποιημένη;

Όποτε μπορείς ρίξε μια ματιά και στο songbird (έχει τα bugs του βέβαια...).

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Νομίζω ότι στο site γράφει ότι υποστηρίζει το volume του itunes.
Κάτι άλλο, έχει επιλογή για dither και αν ναι είναι ενεργοποιημένη;

Όποτε μπορείς ρίξε μια ματιά και στο songbird (έχει τα bugs του βέβαια...).
Επιλογή για dither ναι ( απενεργοποιημενη )
Εγώ έχω το amarra mini ( 399 usd )
Οι διαφορές με το κανονικο που κάνει (1000 usd ) είναι οι εξής
Το μίνι παίζει μέχρι 24/96 και δεν έχει volume και equalizer
Επειδή έχω και το κανονικό και το μίνι δεν υπάρχει διαφορά ηχητική

Επίσης να έχετε υποψιν τις αδυναμίες ( προς το παρόν )
ΔΕΝ παίζει τίποτα άλλο εκτός από wav & aiff

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

σε περιμένω έτσι κι αλλιώς.... τα έχουμε ξαναπεί...:144:

Reaction score
47
Πω πω ρε παιδιά, μόνο εγώ την πάτησα με το τεστ του gkar?

Βάζω το 1ο, και αφού δυνάμωσα αρκετά, το άκουσα κανονικά (ίσως με λίγο θόρυβο) από την θέση ακρόασης.

Στο 2ο, δεν ακούω τίποτα.

Στο 3ο, η καταστροφή. Έγινε απ'ευθείας η μετάβαση από το 2 στο 3 με το volume σχεδόν στο τέρμα και έγινε χαμός! Πανικόβλητος το χαμήλωσα, τις ισπανικές κιθάρες και τα φλαμένκο μου μέσα!

Άκουσα από egreat με το volume στο 0 πάντα με οπτική έξοδο στον harman hk 990 (που το DAC του δέχεται μέχρι 24/96 απ'όσο ξέρω). Το gain στον ενισχυτή ήταν στο 0.

Αυτό που με παραξένεψε είναι πως σε όλα τα κομμάτια άκουγα διακοπές στον ήχο. Είναι ένδειξη οτι το 24/96 δεν παίζει στο σύστημά μου? Άλλα φυσιολογικά αρχεία 24/96 παίζουν κανονικά.
Το 2 κατάφερα να το ακούσω (κάτι βιολάκια) όταν πήγα πολύ κοντά στο ηχείο. Τελικά τι δεν πήγε καλα με το τεστ 3? Επαιζε σε στάθμες κανονικότατες...

Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως έπαθαν ζημιά τα ηχεία. Στην συνέχεια που τα δοκίμασα έπαιζαν μια χαρά όλες τις μουσικές, μπάσα, πρίμα, φωνές, άρα προφανώς δεν κάηκε τίποτα. Επειδή διαβάζω διάφορα εδώ μέσα, τι πρέπει να περιμένω σε περίπτωση βλάβης του ηχείου? Κάποιο είδος παραμόρφωσης ίσως? Πρόβλημα όταν θα ανοίξω την ένταση ξανά? Ελπίζω να μην έκανα ζημιά:122:
Πείτε μου τι να προσέξω please.

Όπως και να'χει, ειπωθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα εδώ μέσα, όσο και αν δεν καταφέρνω να τα παρακολουθήσω όλα, αλλά μπράβο στα παιδιά που έχουν τόσες γνώσεις και μεταδίδουν κάτι και σε μας τους υπόλοιπους.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως έπαθαν ζημιά τα ηχεία. Στην συνέχεια που τα δοκίμασα έπαιζαν μια χαρά όλες τις μουσικές, μπάσα, πρίμα, φωνές, άρα προφανώς δεν κάηκε τίποτα. Επειδή διαβάζω διάφορα εδώ μέσα, τι πρέπει να περιμένω σε περίπτωση βλάβης του ηχείου? Κάποιο είδος παραμόρφωσης ίσως? Πρόβλημα όταν θα ανοίξω την ένταση ξανά? Ελπίζω να μην έκανα ζημιά:122:
Πείτε μου τι να προσέξω please.
Παίζουν όλα τα μεγάφωνα των ηχείων σου κανονικά χωρίς να "ξύνουν" ή να παραμορφώνουν;
Λογικά αν το έκλεισες αμέσως δεν θα πρέπει να πρόλαβε να γίνει καμμία ζημιά... Τι ηχεία είχες; ...sorry τι ηχεία έχεις; :126:

Reaction score
47

Παίζουν όλα τα μεγάφωνα των ηχείων σου κανονικά χωρίς να "ξύνουν" ή να παραμορφώνουν;
Λογικά αν το έκλεισες αμέσως δεν θα πρέπει να πρόλαβε να γίνει καμμία ζημιά... Τι ηχεία είχες; ...sorry τι ηχεία έχεις; :126:
BW683.

Αναπαράγονται όλες οι συχνότητες κανονικά και απο τα 2 ηχεία αλλά υποθέτω καλύτερα να βγάλω τις γρίλλιες και να παρακολουθήσω και τα 2 γουφερ αν πάλλονται φυσιολογικά.

Όχι, δεν ξύνουν, δεν παραμορφώνουν. Βέβαια δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να είναι αυτό το "ξύσιμο". Υποθέτω οτι το ακούς σε όλες τις συχνότητες που αναπαράγει το μεγάφωνο, ή μήπως σε κάποιες που μπορεί να συντονίζει? Απαιτεί υψηλές στάθμες το "ξύσιμο" για να εμφανιστεί? Πριν λίγο που τα ξανάκουσα (σε σχετικά χαμηλές εντάσεις όμως λόγω ώρας) παίζουνε γλυκά και ωραία όπως πριν το συμβάν. Να μην ανησυχώ γιατρέ μου?:104:

Reaction score
1.187

BW683.

Αναπαράγονται όλες οι συχνότητες κανονικά και απο τα 2 ηχεία αλλά υποθέτω καλύτερα να βγάλω τις γρίλλιες και να παρακολουθήσω και τα 2 γουφερ αν πάλλονται φυσιολογικά.
Ναι καλύτερα θα ήταν να βγάλεις τις γρίλιες και να παίζουν σε φυσιολογική ένταση, τόση που να μπορείς να βάλεις το αυτί σου πολύ κοντά στο κάθε μεγάφωνο έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι κανένα δεν έχει πρόβλημα. Γιατί ακούγοντάς τα από μακρυά μπορεί τα άλλα μεγάφωνα να καλύπτουν κάποιο πρόβλημα.

Όχι, δεν ξύνουν, δεν παραμορφώνουν.
Καλό σημάδι αυτό!

Βέβαια δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να είναι αυτό το "ξύσιμο". Υποθέτω οτι το ακούς σε όλες τις συχνότητες που αναπαράγει το μεγάφωνο, ή μήπως σε κάποιες που μπορεί να συντονίζει?
Το κακό είναι ότι σε κάποιες συχνότητες μπορεί να μην ακούγεται τόσο πολύ ενώ σε άλλες να είναι πιο έντονο, γι αυτό πρέπει να ακούσεις προσεκτικά κυρίως κανονικά όργανα (όχι ηλεκτρονικά κλπ.) και ανθρώπινες φωνές.

Απαιτεί υψηλές στάθμες το "ξύσιμο" για να εμφανιστεί?
Όχι, εάν υπάρχει πρόβλημα θα είναι σε όλες τις εντάσεις. Και μάλιστα στις χαμηλές εντάσεις μπορεί να είναι και πιο εύκολα αναγνωρίσιμο.

Πριν λίγο που τα ξανάκουσα (σε σχετικά χαμηλές εντάσεις όμως λόγω ώρας) παίζουνε γλυκά και ωραία όπως πριν το συμβάν. Να μην ανησυχώ γιατρέ μου?:104:
Μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Οπως σού είπα και πριν αφού δεν έπαιζαν ώρα σε αυτή την ένταση προφανώς δεν θα πρόλαβε να γίνει καμμία ζημιά...

Reaction score
3.477
Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Τα tests του g.kar δυναμώνουν από μόνα τους μετά από κάποιο χρόνο στο σκληρό δίσκο.
Ενας άλλος έκαψε το sub του με το πρώτο test.

Tα tests αφαιρέθηκαν από το site για τους παραπάνω λόγους.

Reaction score
1.187

Τα tests του g.kar δυναμώνουν από μόνα τους μετά από κάποιο χρόνο στο σκληρό δίσκο.
Δυναμώνουν μόνα τους! ΘΑΥΜΑ! :131:

Reaction score
47
Απ'ότι φαίνεται όλα καλά με τα ηχεία. Δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος ν'ανησυχώ. :123:
Ευχαριστώ κομηστή.

Gkar παραλίγο να μας κάψεις!:141:

Reaction score
3.477

Μην ανησυχείς, σ' αυτές τις εντάσεις που άκουσες τα tests, το πολύ-πολύ να πέρασε η βλάβη στα πηνία των ηχείων. Τα πηνία αλλάζουν εύκολα, αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα να βάλεις μια αντίσταση 150Ω/100W στη θέση τους.

Αν και δεν νομίζω ότι τελικά η απόκριση του ηχείου σου άλλαξε πάνω από 6 dB, από τα 4KHz έως τα 192KHz που πάνε τα δικά σου. Βλέπεις, τα ηχεία σου κάνουν upsampling και αυτό έπρεπε να μας το είχες πει πρωτύτερα. :410:

Υ.Γ το dac σου είναι πρώτο !!!

Reaction score
47
Για κάντα πιο λιανά βρε μάστορα τα παραπάνω, για να καταλάβουμε κι εμείς που δεν κατέχουμε το άθλημα.

Ολα κι όλα δεν θέλω να ακούω για αλλαγές πηνίων και τα σχετικά. Δλδ, πώς άλλαξε η απόκριση των ηχείων? :140:Αυτό με το 192Khz και το upsampling των ηχείων δεν το έπιασα. Πού σταματάει η σοβαρή απάντηση και πού αρχίζει η πλάκα? Μην παίζεις με τον πόνο μας please!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos