Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Reaction score
1
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Δοκίμασα μερικά m2ts MPEG2 1080p και 1080i από τα παρακάτω Blu-Ray που έχω χωρίς πρόβλημα.
Code:
Alaska.Spirit.of.the.Wild.1997.Blu-ray.1080p.MPEG-2.DD
Living Landscapes - The World's Most Beautiful Places Blu-ray MPEG2 1080p DD 5.1
V-music.Iseki.Romance.The.World.Remains.2007.Blu-ray.1080i.MPEG-2.LPCM2.0

Thanks. Άρα κάτι άλλο παίζει με αυτό το γερμανικό Blu-ray. :121:

Το έκαψα απείραχτο σε πενηντάρι επανεγγράψιμο Blu-ray TDK δισκάκι, και έπαιξε μια χαρά με το Powerdvd 8. Απλά φαίνεται ότι τόσο το TSmuxer όσο και το Ripbot αδυνατούν να αναλύσουν και να επεξεργαστούν τα αρχεία του. Πολύ περίεργο, δεν το έχω συναντήσει άλλη φορά... :139:

Reaction score
0

Φυσικά. Μόλις κάνεις add ένα αρχείο .m2ts στο Ripbot, και αφού το πρόγραμμα κάνει την ανάλυση την αρχείου, μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο.

Στο πεδίο του ήχου Audio που σου έχω κυκλώσει, επιλέγεις τον ήχο που θέλει να ενσωματωθεί στην ματρόσκα που θα δημιουργήσεις. Εάν υπάρχει DTS-HD Master Audio, συνήθως θα εμφανίζεται πρώτο στη λίστα. Απλώς το επιλέγεις και είσαι έτοιμος. :126:

Αν ο ενισχυτής σου AV μπορεί να το αποκωδικοποιήσει, θα το αναγνωρίσει αυτόματα κατά την αναπαραγωγή της ματρόσκας. Εάν δεν μπορεί, θα παίξει το απλό DTS.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τις τότε προσπάθειές μου αλλά κάπου δεν μου εμφάνιζε DTS-MA, στη φάση του remux νομίζω, αν και είχα επιλέξει όπως πολύ σωστά δείχνεις το DTS-MA, και είχα παραξενευτεί. Το αρχείο που εξάγει το ripbot είναι wav αν θυμάμαι σωστά (δεν είχα πειράξει μετατροπή ήχου στο ripbot).
Αυτά σε συνάρτηση με το ότι κάπου ψάχνοντας στο net διάβασα ότι τα mkv υποστηρίζουν μόνο απλό DTS αλλά και το μέγεθος του αρχείου του ήχου μου φάνηκε μικρό και θεώρησα ότι το ripbot πιθανών εξάγει μόνο το core του DTS μια και τα αρχεία που θα φτιάξει είναι AVCHD ή MP4 που αμφότερα δεν υποστηρίζουν αυτό τον ήχο (και το MakeMKV μόνο το core κρατάει και μάλιστα παντού).
Αλήθεια το έχετε τσεκάρει ότι το DTS-MA παραμένει?
Δυστυχώς ο ενισχυτής μου δεν μπορεί να δει τα νέα format ήχου και η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη λογική των future-proof εγγραφών και δεν μπορώ να το επαληθεύσω.
Επειδή έχει περάσει καιρός και δεν θυμάμαι καλά, θα το ξαναπροσπαθήσω και θα επανέλθω αναλυτικότερα.
Ευχαριστώ.

Reaction score
0

Και επανέρχομαι όπως είπα:

1.Επιλογή του ήχου και υποτίτλων
Επιλέγετε το DTS-MA

2.Αφού το RipBot κάνει το διαχωρισμό των streams με το mkvmerge επιλέγονται τα streams που θα αποτελέσουν το νέο mkv. Εδώ όμως το DTS φαίνεται σαν core

3.Μένει να αλλάξει το path για το αρχείο εξόδου:

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post ο ενισχυτής μου βλέπει μόνο DTS (είναι παλιό μοντέλο) αλλά μάλλον εκείνο που εξάγετε από το ripbot είναι το core.
Κάνω κάτι λάθος?
Έχω δοκιμάσει με τις version ripbot 1.14.3 και 1.14.4 και με το mkvtoolnix 2.9.8 (αν και μάλλον το θέμα είναι στο ripbot).

Reaction score
1

Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν το είχα τσεκάρει, :120: είχα υποθέσει πως το DTS HD Master Audio παραμένει, εφόσον εμφανιζόταν κανονικά στο παράθυρο του Ripbot!

Δυστυχώς, ούτε εγώ έχω ενισχυτή ΑV που να υποστηρίζει τα High Definition φορμά ήχου. Η πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να τσεκάρω το DTS HD Master Audio, ήταν με τη δημιουργία του "Home" με τη βοήθεια του TSmuxer όμως, δηλαδή με τη δομή των αρχείων των δίσκων Blu-ray.

Οπότε είναι πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που λες, ότι δηλαδή παρόλο που επιλέγουμε το High Definition Audio, να ενσωματώνεται τελικά μόνο ο πυρήνας... :121:

Reaction score
4.237
Ακολουθησα τον οδηγο αλλα τζιφος, ανοιγω το ripbot επιλεγω add βρισκω τα stream (BD Transformers) επιλεγω τo stream 0000 και τα πεδια chapters,audio, video ειναι αδεια τι μπορει να φταιει? σε αναζητηση υπηρχε αναφορα οτι φταιει το avysinth το εκανα uninstall/install current or previus version με τα ιδια αποτελεσμα, μια βοηθεια?

Reaction score
1
Απάντηση: Κι όμως, ο ήχος υψηλής ευκρίνειας παραμένει άθικτος!...

Αυτά σε συνάρτηση με το ότι κάπου ψάχνοντας στο net διάβασα ότι τα mkv υποστηρίζουν μόνο απλό DTS αλλά και το μέγεθος του αρχείου του ήχου μου φάνηκε μικρό και θεώρησα ότι το ripbot πιθανών εξάγει μόνο το core του DTS μια και τα αρχεία που θα φτιάξει είναι AVCHD ή MP4 που αμφότερα δεν υποστηρίζουν αυτό τον ήχο (και το MakeMKV μόνο το core κρατάει και μάλιστα παντού).

Με αφορμή το μήνυμα του μέλους theflame, σχετικά με τα ηχητικά φορμά υψηλής ευκρίνειας, είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω, για να διαπιστώσω τι ακριβώς παίζει. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, δεν είμαι άνθρωπος που συνηθίζει να αφήνει εκκρεμότητες... :137:

Λοιπόν φίλοι μου, ο ήχος υψηλής ευκρίνειας παραμένει άθικτος μέσα από το Ripbot και την μετατροπή σε ματρόσκα-αναφοράς μέσα από τον οδηγό μας! :126:

1. Έχω λοιπόν ριπαρισμένο στον δίσκο μου το The curious case of Benjamin Button από το γνήσιο δισκάκι Blu-ray. Με τον οδηγό μας το μετατρέπω μέσω του Ripbot σε ασυμπίεστη ματρόσκα-αναφοράς.

Προσέξτε εδώ: στο παράθυρο του audio πρέπει οπωσδήποτε να είναι επιλεγμένος ο ήχος υψηλής ευκρίνειας, δηλαδή TrueHD ή DTSHD, ανάλογα κάθε φορά με το δισκάκι. Το συνολικό μέγεθος του αρχείου της ματρόσκας-αναφοράς για το The curious case of Benjamin Button είναι 36,2GB.

2. Μέσω του TSMuxer 1.10.06 μετέτρεψα την ματρόσκα-αναφοράς σε δομή αρχείων Blu-ray, προσθέτοντας και τους ελληνικούς υπότιτλους που ήταν ήδη άψογα συγχρονισμένοι.

3. Με το Image Burn μετέτρεψα τα αρχεία Blu-ray σε αρχείο .iso, έτοιμο να καεί σε δισκάκι Blu-ray των 50GB, και το έκαψα σε ένα επανεγγράψιμο δισκάκι TDK των 50GB, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτό.

Σήμερα λοιπόν στην PSA παρουσία του Σκαφάτου και του Δημήτρη Βρατσάλη, τεστάραμε το δισκάκι και ιδού τα αποτελέσματα. Με player το Pioneer Blu-ray και ενισχυτή AV επίσης τον Pioneer της PSA, το δισκάκι αποδείχτηκε απλά άψογο!

Όπως βλέπετε, ο ήχος TrueHD όχι μόνο έχει παραμείνει στη θέση του, αλλά και αποδίδει άψογα! Μόλις αλλάζαμε σε απλό Dolby Digital, η ηχητική υποβάθμιση του ήχου ήταν εύκολα εντοπίσιμη! :126:

Παράλληλα, οι ελληνικοί υπότιτλοι δούλευαν άψογα...

Reaction score
1

Μέσω του Ripbot λοιπόν, κατά τη διαδικασία της μετατροπής σε ματρόσκα, όλα ανεξαιρέτως τα audio streams παραμένουν άθικτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέγετε αρχικά τον ήχο υψηλής ευκρίνειας.

Συνήθως το Ripbot επιλέγει αυτόματα τον ήχο υψηλής ευκρίνειας. Ταυτόχρονα ενσωματώνει αυτόματα, και όλα τα απλά ηχητικά audio streams που περιλαμβάνονται στο δισκάκι Blu-ray.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτό, ενσωματώθηκαν στο επανεγγράψιμο TDK δισκάκι των 50GB, τρία ξεχωριστά audio streams, με την ακόλουθη σειρά:

Στη πρώτη θέση, το TrueHD. :126:

Στη δεύτερη θέση, το απλό Digital με τα 640Kbps.

Και τέλος, στη τρίτη θέση, το DTS με τα 1516Kbps.

Όλα τα audio streams στη διάθεσή σας, για να διαλέξετε αυτό που σας πηγαίνει καλύτερα στα αυτιά σας! :126:

Άρα λοιπόν φίλοι μου, ο οδηγός μας μετατροπής μέσω του Ripbot και του MKVmerge είναι απλά άψογος! Όχι μόνο διατηρεί την εικόνα άθικτη, αλλά κάνει το ίδιο και για τον ήχο υψηλής ευκρίνειας!... :107:

Reaction score
0
Παναγιώτη, μιας και δεν αφήνεις εκκρεμότητες, γιατί ο υπότιτλος κρέμεται έξω από το ενεργό κάδρο??

Εμάς με τα DIY masking δεν μας λυπάσαι???:116::116:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Παναγιώτη, μιας και δεν αφήνεις εκκρεμότητες, γιατί ο υπότιτλος κρέμεται έξω από το ενεργό κάδρο??

Εμάς με τα DIY masking δεν μας λυπάσαι???:116:

Γιάννη μου, μη κολλάς σε εύκολα πράγματα. :137:

Μόλις έχεις έτοιμη τη ματρόσκα αναφοράς σου, στο tsMuxer 1.10.6 επιλέγεις την ενότητα Subtitles και στο ανάλογο πεδίο μπορείς να βάλεις τους υπότιτλους όσο ψηλά γουστάρεις... :126:

Δες τη φωτό...

Reaction score
0

Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια και μόνο για τη σκέψη και τη διάθεση να μην αφήνετε εκκρεμότητες!!!
Δύσκολο να πετύχεις τέτοιους ανθρώπους σήμερα!!!
Το ερώτημα μου όμως παραμένει :122: μια και αναφερόταν στο DTS-MA.
Μακάρι να είχα πρόσβαση σε νέας γενιάς ενισχυτή να το δοκιμάσω!!!

Reaction score
0

Και κάτι ακόμα...
Οι υπότιτλοι για να ενσωματωθούν μέσω του tsMuxer σε Bluray σε τι μορφή πρέπει να είναι?
Οι srt κάνουν?

Reaction score
1

Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια και μόνο για τη σκέψη και τη διάθεση να μην αφήνετε εκκρεμότητες!!!
Δύσκολο να πετύχεις τέτοιους ανθρώπους σήμερα!!!
Το ερώτημα μου όμως παραμένει :122: μια και αναφερόταν στο DTS-MA.
Μακάρι να είχα πρόσβαση σε νέας γενιάς ενισχυτή να το δοκιμάσω!!!

Θα νιώσω πραγματικά μεγάλη έκπληξη, εάν ο παραπάνω τρόπος που δουλεύει άψογα για το TrueHD δεν δουλεύει στη περίπτωση του DTS-HD Master Audio!!! :111:

Μην ανησυχείς, θα δοκιμάσω σύντομα και με ένα ανάλογο δισκάκι με DTS-HD Master Audio και θα επανέλθω! :126:

Απλά έτυχε να δοκιμάσω με το The curious case of Benjamin Button, θυμόμουν ότι το είχα στους δίσκους, και είπα ας δοκιμάσω με αυτό, ούτε καν είχα προσέξει αρχικά τι είδους ήχο είχε.

Reaction score
1

Και κάτι ακόμα...
Οι υπότιτλοι για να ενσωματωθούν μέσω του tsMuxer σε Bluray σε τι μορφή πρέπει να είναι?
Οι srt κάνουν?

Ακριβώς, οι υπότιτλοι srt δουλεύουν άψογα με το tsMuxer, όσες φορές κι αν έχω δοκιμάσει, το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή όμως κάθε φορά στον συγχρονισμό τους, δυστυχώς πολλοί υπότιτλοι απαιτούν εκ νέου συγχρονισμό!... :122:

Reaction score
0

Ακριβώς, οι υπότιτλοι srt δουλεύουν άψογα με το tsMuxer, όσες φορές κι αν έχω δοκιμάσει, το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή όμως κάθε φορά στον συγχρονισμό τους, δυστυχώς πολλοί υπότιτλοι απαιτούν εκ νέου συγχρονισμό!... :122:
Φαντάζομαι πως υπότιτλοι srt οι οποίοι προέκυψαν από το ίδιο το BluRay δεν θα έχουν πρόβλημα (άβυσσος η ψυχή του hometheater-maniac!!! κάνει το bluray matroska για να κάνει τη matroska bluray!!!)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κι όμως, ο ήχος υψηλής ευκρίνειας παραμένει άθικτος!...

Eπειδή καθείς με το χαβά του,να ρωτήσω:
Το 17.39/40 στην εικόνα και
5.13/30 στοβ ήχο
είναι τα τρέχοντα Mbps/maximum Mbps?

Έτσι ακριβώς είναι, τώρα βέβαια μη με ρωτήσεις πώς γίνεται να έχει ανώτατο όριο τα 30Mbps το TrueHD στον ήχο;!!!! :111: :111:

Μπορεί και να ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο, τι να σου πω, δεν το γνωρίζω... :121:

Όσο για το bitrate να μην ξαναμπλέξουμε πάλι, στο ίδιο ακριβώς δισκάκι το Powerdvd 8 στο μεγάλο HTPC στο σαλόνι μου έδειξε ακόμα και 47Mbps bitrate!!! :111:

Πιθανολογώ ότι το Powerdvd περιλαμβάνει στο bitrate και τα δεδομένα του ήχου...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Παναγιώτη αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι εξ ορισμού(παρ/φος 2.4) το μέγιστο που μπορεί να φτάσει ο ήχος είναι 14Mbps
Τι διάλο είναι αυτό το 30άρι?

Bitrate
For users recording digital television programming, the recordable Blu-ray Disc standard's initial data rate of 36 Mbit/s is more than adequate to record high-definition broadcasts from any source (IPTV, cable/satellite, or terrestrial). BD Video movies have a maximum data transfer rate of 54 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 48 Mbit/s (for both audio and video data), and a maximum video bitrate of 40 Mbit/s. This compares to HD DVD movies, which have a maximum data transfer rate of 36 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 30.24 Mbit/s, and a maximum video bitrate of 29.4 Mbit/s.[56]
http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc#Technical_specifications

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κι όμως, ο ήχος υψηλής ευκρίνειας παραμένει άθικτος!...

Όσο για το bitrate να μην ξαναμπλέξουμε πάλι, στο ίδιο ακριβώς δισκάκι το Powerdvd 8 στο μεγάλο HTPC στο σαλόνι μου έδειξε ακόμα και 47Mbps bitrate!!! :111:

Πιθανολογώ ότι το Powerdvd περιλαμβάνει στο bitrate και τα δεδομένα του ήχου...
Αυτό θα το ξεμπλέξω,που θα μου πάει....

Reaction score
1

Φαντάζομαι πως υπότιτλοι srt οι οποίοι προέκυψαν από το ίδιο το BluRay δεν θα έχουν πρόβλημα (άβυσσος η ψυχή του hometheater-maniac!!! κάνει το bluray matroska για να κάνει τη matroska bluray!!!)

Εγώ δεν μίλησα καθόλου για υπότιτλους που προϋπήρχαν στο δισκάκι Blu-ray, πιθανότατα παρανόησες... :126:

Όσο για τη διπλή μετατροπή, είναι προφανές ότι δεν χρησιμεύει σε κανέναν, έγινε μόνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, να αποδείξουμε δηλαδή ότι η ασυμπίεστη ματρόσκα-αναφοράς που δημιουργείται μέσω του Ripbot περιλαμβάνει αυτούσιο τον ήχο υψηλής ευκρίνειας.

Ο καθένας από εμάς που θέλει να έχει το υλικό του σε μορφή αναφοράς, δηλαδή εντελώς ασυμπίεστη εικόνα και ήχο, έχει μπροστά του δύο επιλογές:

1. Δημιουργεί μια ασυμπίεστη ματρόσκα-αναφοράς σύμφωνα με τον οδηγό μας, και την αποθηκεύει στους σκληρούς δίσκους του, κάνοντας αρκετά μεγάλη οικονομία αφού έχει ξεφορτωθεί όλα τα άχρηστα audio streams που δεν τον ενδιαφέρουν. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή, είναι ότι αυτές οι ματρόσκες αναπαράγονται μόνο από HTPC και Media boxes.

2. Μέσω του tsMuxer 1.10.6 δημιουργεί ένα νέο αρχείο .iso που το καίει είτε σε 25άρι είτε σε 50άρι δισκάκι Blu-ray. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της λύσης, είναι ότι αυτά τα δισκάκια θα παίξουν παντού, είτε σε HTPC, media box, αλλά το κυριότερο σε όλα τα Blu-ray players.

Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι το κόστος που έχουν αυτή τη στιγμή τα 50άρια printable δισκάκια Blu-ray. Ακόμη και τα φτηνότερα της αγοράς δεν πέφτουν κάτω από τα 7 ευρώ το ένα... :122:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo