Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
658
Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Το ηχειο σου καλειται να παραγει μπασσο το οποιο διαχεεται σε 30 τμ και συνηθως αυτων των διαστασεων τα ηχεια, ειναι tuned για 15-20 τμ max..

Κινδυνευεις να χασεις τον ογκο του χαμηλου κ να ακουγονται light

Συμφωνω με το φιλο για τον nad c355bee. Καλη οδηγηση αλλα τα leema αξιζουν καλυτερη
εντάξει δεν τρελαίνομαι για το μπάσο, αν ήταν δεν θα ήθελα τέτοια ηχεία...

(σκεφτόμουν μεχρι και fostex!!!)

οπωσδήποτε θα γίνουν παραχωρήσεις.

το διάγραμμα από τα Leema Xero

Μέση αντίσταση 11 ωμ και ελάχιστη 7 ωμ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ωραιος!!!
Προσεξε για να καταλαβεις τι λεω. Παραδειγμα
50W+++ ειναι ο Pioneer μετρημενος εργαστηριακα, 50W ειναι και ο Naim Nait 5i στο χιλιαρικο.

Δεν ειναι το ιδιο, προφανως. Ειναι τα ampere κ αλλα τα οποια σιγουρευουν το γεγονος οτι ενας ακριβοτερος ενισχυτης θα οδηγησει τα Leema χωρις αλλοιωση των ηχητικων χαρακτηριστικων του κ συμπιεση, οταν ανεβαινουν οι σταθμες.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εντάξει δεν τρελαίνομαι για το μπάσο, αν ήταν δεν θα ήθελα τέτοια ηχεία..

Μέση αντίσταση 11 ωμ και ελάχιστη 7 ωμ.

Εννοειται οτι δεν συζηταμε για γκαζια και μυς.
Αν το μπασο παει πιο "πισω" αλλαζει η even τονικοτητα του ηχειου, η στεροφωνικη του εικονα, η αρθρωση κλπ

Reaction score
658

ΟΚ, αλλά δεν θα ακούω πολύ δυνατά, υπάρχουν και γείτονες...

Υπάρχει φοβερή αλληλοβοήθεια στους χαιντελίστες...
σαν τους ..σικλήδες...

θα ρθεί φίλος με τον Α-Α6 μπορεί και σήμερα...
Μου λεει τα καλύτερα...

Reaction score
658

Αν το μπασο παει πιο "πισω" αλλαζει η even τονικοτητα του ηχειου, η στεροφωνικη του εικονα, η αρθρωση κλπ
πόσο θα πέσει δηλαδή;

παιρνω μετρο να μετρησω ακριβώς τον χωρο...

με τα βηματα δεν βγαζεις άκρη...

ΟΚ!!!!! είναι 23 τετραγωνικά....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

προς θεου δεν θελω να σε αποθαρρυνω κ να σε απογοητευω!!! Απλα υπαρχουν μυστικα κ παγιδες τις οποιες εχουμε πολλοι απο μας πληρωσει αδρα, για να τις διορθωσουμε κ απλα τις αναφερω. Επρεπε να δεις τη δικια μου πατατα: Αγορασα kapote Rega Brio για να οδηγησει Dynaudio Audience 42. Ενα θα πω για το κατορθωμα μου: "ματζουρανα στο κατωφλι, να σε δαγκωνα στο σβερκο!!!" :135:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Νικό (σωστα?) το διάγραμμα της αντίστασης δείχνει έμα ευκολο φορτίο.Άρα δεν απασχολεί το ρευμα που μπορεί να δώσει ο ενισχυτής αλλά η ένταση(βατ).

Αυτά δεν ξέρω αν ισχύουν(πλην της τονικής ισσοροπίας).Αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ηχείο με χαμηλή ευαισθησία θέλει πολλά βατ για να παίξει σε ικανοποιητικές εντάσεις.Αλλιώς ο ήχο μπορεί να σου φαίνεται ''άδειος''.Αν καταφέρεις και ακούσεις έναν ενισχυτή με 100+ βατ σε σχέση με έναν 70άρη θα καταλάβεις για τι μιλάμε.
Δεν πάει να πει ότι με 40 ή 50 βατ δεν θα ακούς καλά.

Reaction score
658

O brio (τον έχεις ακόμα;) ειδικά ο πρώτος
φοβερες χροιες και phono, αλλά λιγάκι ψοφίμι...

και ο τελευταιος βγαζει 49 βαττ, δηλ. ουτε 50

τωρα για ρεύματα μετράνε τροφοδοτικό, πυκνωτές.

και η πιο απλή ενδειξη νομίζω πόσο ανεβαζει από τα 8 στα 4 ωμ, ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ παραμετρους.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

23, μμ, θα το χεις το φαινομενο παντως οχι στο βαθμο που θα συνεβαινε στα 30τμ

Προσεξε το ματσαρισμα ενισχυτη-ηχειων. Ας ειναι λαμπρο-ουδετερο κ οχι λαμπρο-λαμπρο γιατι θα σε πιανει το κεφαλι σου στο 5λεπτο, ουτε ουδετερο-ουδετερο γιατι θα στρογγυλευει τα παντα και θα χανεις αναλυση.

Ειναι καλο να ματσαρεις πραγματα σε παραπλησια κατηγορια τιμης κ αν δυνατον το ενισχυτικο να ναι καλυτερο αναλογικα.

Το να εχει αμαξωμα, στησιμο και φρενα Mitsubishi Evo, και μοτερ με 150 αλογα, το evo δεν θα παει ποτε σαν Evo :444:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αυτή η κου-φου όλο το κοιτάει αλλά δεν μιλάει.....:116:
Τι να γράψω; Ότι τα τρανζίστορ ΑΒ τρώνε χώμα από τους αντίστοιχους ψηφιακούς - ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες τιμής;..
Ορίστε, το είπα! :116:

Reaction score
313

Θέλεις να κάνεις μια δοκιμή με τον Α120; :126:

Reaction score
658
Απάντηση: Re: Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Νικό (σωστα?) το διάγραμμα της αντίστασης δείχνει έμα ευκολο φορτίο.Άρα δεν απασχολεί το ρευμα που μπορεί να δώσει ο ενισχυτής αλλά η ένταση(βατ).

Αυτά δεν ξέρω αν ισχύουν(πλην της τονικής ισσοροπίας).Αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ηχείο με χαμηλή ευαισθησία θέλει πολλά βατ για να παίξει σε ικανοποιητικές εντάσεις.Αλλιώς ο ήχο μπορεί να σου φαίνεται ''άδειος''.Αν καταφέρεις και ακούσεις έναν ενισχυτή με 100+ βατ σε σχέση με έναν 70άρη θα καταλάβεις για τι μιλάμε.
Δεν πάει να πει ότι με 40 ή 50 βατ δεν θα ακούς καλά.
Nαι, Νίκος.

Καλυτερα μου τα λες...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Κανας ''ψηφιακός'' στο 500άρικο?

(Υπάρχει ρε συ?Δεν έχω δει πουθενά,για αυτό και δεν είπα τπτ)

Reaction score
658

23, μμ, θα το χεις το φαινομενο παντως οχι στο βαθμο που θα συνεβαινε στα 30τμ

Προσεξε το ματσαρισμα ενισχυτη-ηχειων. Ας ειναι λαμπρο-ουδετερο κ οχι λαμπρο-λαμπρο γιατι θα σε πιανει το κεφαλι σου στο 5λεπτο, ουτε ουδετερο-ουδετερο γιατι θα στρογγυλευει τα παντα και θα χανεις αναλυση.

Ειναι καλο να ματσαρεις πραγματα σε παραπλησια κατηγορια τιμης κ αν δυνατον το ενισχυτικο να ναι καλυτερο αναλογικα.

Το να εχει αμαξωμα, στησιμο και φρενα Mitsubishi Evo, και μοτερ με 150 αλογα, το evo δεν θα παει ποτε σαν Evo :444:
Αλλοι λένε τα μισα λεφτα του συνόλου στο ηχειο...

τα οικονομικά, αυτά ειναι τώρα...

ισως παω σε αλλο ηχειο, αλλά καλό, αργότερα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Κανας ''ψηφιακός'' στο 500άρικο?

(Υπάρχει ρε συ?Δεν έχω δει πουθενά,για αυτό και δεν είπα τπτ)
Υπάρχουν αλλά είτε είναι μικρής ισχύος (Kingrex, Trends και τα ρέστα), είτε απαιτούν κολλητήρι (41Hz).

Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι το εξής:
Δύο module 180άρια High Grade, πακέτο με τα HxR regulators και 400W διακοπτικό τροφοδοτικό βγαίνουν στα 540 ευρώ.
Βάλε μεταφορικά, ένα κουτί, ένα pot κι ένα επιλογέα εισόδων..
Πας στα 700 ευρώ περίπου - δηλαδή 200 ευρώ πάνω από το budget του φίλου μας - αλλά έχεις 2x90 στα 8, 2x180 στα 4 και ποιότητα που μπορεί να την έχουν οι ναυαρχίδες των εταιρειών που συζητάτε μέχρι τώρα..

Reaction score
658
Απάντηση: Re: Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Τι να γράψω; Ότι τα τρανζίστορ ΑΒ τρώνε χώμα από τους αντίστοιχους ψηφιακούς - ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες τιμής;..
Ορίστε, το είπα! :116:
είχα trends και kingrex, έκαψα και τον πρώτο...
δεν με πολυαρέσουν,
τωρα σίγουρα υλοποιήσεις σαν τον L μια Γερμανικιά στο χιλιάρικο, άλλη φάση...

Υπάρχουν αλλά είτε είναι μικρής ισχύος (Kingrex, Trends και τα ρέστα), είτε απαιτούν κολλητήρι (41Hz).

Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι το εξής:
Δύο module 180άρια High Grade, πακέτο με τα HxR regulators και 400W διακοπτικό τροφοδοτικό βγαίνουν στα 540 ευρώ.
Βάλε μεταφορικά, ένα κουτί, ένα pot κι ένα επιλογέα εισόδων..
Πας στα 700 ευρώ περίπου - δηλαδή 200 ευρώ πάνω από το budget του φίλου μας - αλλά έχεις 2x90 στα 8, 2x180 στα 4 και ποιότητα που μπορεί να την έχουν οι ναυαρχίδες των εταιρειών που συζητάτε μέχρι τώρα..
ξεφεύγουν πολύ... (και να μην ποιάσουμε κολλητήρι σε τέτοια μηχανηματα.)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε gstriftos, το περιεγραψες ακριβως αυτο που ελεγα με τη λεξη "αδειος". Κ επιπλεον αν ειναι μικρα δεν γεμιζουν κ το χωρο ευκολα.
Το Rega τον εχει αγορασει φιλος και οδηγει με απολυτη υγεια ενα ζευγος Monitor Αudio RS1 90 db ευαισθησιας κ με αυτα δεν ειναι καθολου ψωφιος. Αυτα απο μενα, ας μιλησουν κ αλλοι φιλοι που εχουν στην κατοχη τους τα μηχανηματα που συζηταμε. Εγω ειμαι ενας casual ακροατης

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum