Μερικές μουσικές προτάσεις για ακρόαση

Reaction score
8
Απάντηση: Μερικές μουσικές προτάσεις για ακρόαση

Η γνωστοι εκφραστες ψυχεδελικης ποπ,ροκ βρεττανοι Piano Magic συναντουν τον θρυλο Brendan Perry τεως ηθινων νου των Dead Can Dance, στο αλμπουμ Οvations που κυκλοφορησε φετος. Ο κυριος Perry στα φωνητικα διαμορφωνει ενα εντελως διαφορετικο υφος.

Δισκαρα εχω σκαλωσει με αυτο εδω & κανα 20ημερο.
Στα καλυτερα μου για την χρονια που φευγει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εκπληκτικο soundtrack-ικό αλμπουμ απο εναν πολυπραγμονα καλλιτεχνη:

Jóhann Jóhannsson (born 1969) is an Icelandic-born musician, composer and producer. He is a co-founder of Kitchen Motors in Reykjavík, the art organization/think tank/record label which specializes in instigating collaborations, promoting concerts and exhibitions, performances, chamber operas, producing films, books and radio shows based on the ideals of experimentation, collaboration and the search for new art forms.[citation needed]

Jóhann founded the Apparat Organ Quartet in 1999, who have played various European festivals to great acclaim. Jóhann has also produced and written music with artists as diverse as Marc Almond (Stranger Things album), Barry Adamson and Pan Sonic, The Hafler Trio, Magga Stina and many others.[citation needed] He has written music for theatre, documentaries and soundtrack music for several feature films. Jóhann is a member of the Icelandic electronica supergroup Evil Madness.

[YOUTUBE]bR2w-TROUQ0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]XprEMADIMp8[/YOUTUBE]

Reaction score
40

http://www.johannjohannsson.com/discography/ (δισκογραφία του)
Φανταστικό album tyler durden αν όχι το καλύτερο!!
Ο Jοhann Jοhannsson είναι από τους μεγαλύτερους μουσικούς συνθέτες της εποχής μας. Μουσικά έχει επηρεαστεί και από τους Kraftwerk. Για άκουσε το Konami χρησιμοποιούν οι
Apparat Organ Quartet το λεγόμενο vocoder το οποίο αλλοιώνει την ανθρώπινη φωνή όπως ακριβώς έκαναν και οι Kraftwerk με αυτό.

Apparat Organ Quartet - Konami
[YOUTUBE]WTIAvopghRg&feature=related[/YOUTUBE]

Μου αρέσει κι αυτό...The Anguish of Space Time
[YOUTUBE]WcL7XTpagl4[/YOUTUBE]

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οι Apparat ειναι απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα. Μια απιστευτη ζωντανη performance εχουν σε εκεινο το DVD που ειχε βγει και δεν θυμαμαι τιτλο τωρα, το οποιο παρουσιαζε μουσικους και μπαντες απο εκει πανω...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αυτο το αλμπουμ αλλαξε τον τροπο που ακουω μουσικη, και ηταν μια απο τις ανακαλυψεις μου οταν πριν 17 χρονια επιασα στα χερια μου το βινυλιο, στο υπογειο της Σολωνος & Μασσαλιας, και μια αορατη δυναμη με εσπρωξε να το αγορασω..
Ισως τα καλυτερα 30 λεπτα αυτοσχεδιασμου που εχω ακουσει:

Keith Jarrett - Koln Concert 1975

Εδω ειναι το Part 1 χωρισμενο σε 3 μερη:

[YOUTUBE]wivo94ylmhE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]ukJw9x4f_68[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]abJrGmqz4rw[/YOUTUBE]

Reaction score
658

Αυτή η Diana Krall πολύ καλή ειδικά σε full range ηχεια...

κι έλεγα δεν την ξέρω;

αν λέγατε μπεσαμε μούτσο σε ρομαντικό ίσως το πιανα...

Καλά αν δειτε τώρα το Keith
θα πάθετε πλάκα πολύ κυριλέ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Οι Jaga Jazzist (Γιάγκα Γιάζιστ) είναι ένα πειραματικό τζαζ συγκρότημα το οποίο αναδείχθηκε όταν το BBC ονόμασε τον τρίτο δίσκο τους, The Stix (Ninja Tune/Smalltown Supersound), το καλύτερο τζάζ δίσκο του 2002. Στην πατρίδα τους τη Νορβηγία, οι Jaga Jazzist έγιναν γνωστοί το 2001 όταν η τρίτη κυκλοφορία τους, A Livingroom Hush (Warner Music), πούλησε απρόσμενα καλά. Ο πυρήνας του συγκροτήματος είναι οι αδερφοί και κύριοι συνθέτες Lars και Martin Horntveth, οι οποίοι έφτιαξαν τους Jaga Jazzist στα εφηβικά τους χρόνια, το 1994. Επίσης, είναι εξέχουσες παρουσίες του νορβηγικού σχήματος The National Bank.

Στο συγκρότημα υπάρχουν τρομπέτες, ένα τρομπόνι, ηλεκτρική κιθάρα, ένα μπάσο, μία τούμπα, ένα κλαρίνο μπάσο, ένα Fender Rhodes, ένα μεταλλόφωνο και μία βάση ηλεκρονικών ήχων, μελωδιών και ρυθμών. Οι Jaga Jazzist θεωρούνται από τους κύριους εκπροσώπους του γνωστού nu-jazz κινήματος στη Σκανδιναβία. Ακόμη, οι The Mars Volta παρουσιάζουν τους Jaga Jazzist ως ένα από τα αγαπημένα τους σχήματα.

Jaga Jazzist - What we must

Προσεξτε ποσα ατομα ειναι πανω στη σκηνη, και το απιστευτο παντρεμα διαφορων ειδων μουσικης.
Jaga Jazzist - Oslo Skyline
[YOUTUBE]yeOvxU7bW4c[/YOUTUBE]
Jaga Jazzist - Stardust Hotel
[YOUTUBE]3LNx5OEFYUU[/YOUTUBE]
Jaga Jazzist - Swedenborgske Rom
[YOUTUBE]Zs7SouXYsV4[/YOUTUBE]

Reaction score
40

Τι υπέροχο album!!!!! tyler durden και δεν το έχω ακούσει...του βάζω ένα + στον κατάλογο αγορών μου που θα περάσει από ενδελεχή ακρόαση μιας και τα μουσικά δείγματα που έβαλες μου αρέσουν πολύ:119:
Θα μπορούσες να είσαι κυνηγός νέων ταλέντων tyler durden...εύγε

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ναι, εδω στην Ελλαδα ειδικα θα μπορουσα να εχω ανακαλυψει απο νωρις το Ρουβα και τωρα να χα χ____εί στα λεφτα και να εκανα δωρο και τις πλαστικες που εκανε ο Ψινακης για να ισιωσει τον πλισε που φοραει στα μουτρα του:142:

Φεδρα, το album "The styx" του 2002 τους ειναι επισης εκπληκτικο. Αν το βρεις πουθενα για αγορα, ενημερωσε με γιατι εγω εχω αποτυχει επανειλλημενως.

Οι τυποι στο live ειναι απιστευτοι και οι εναλλαγες στο ρυθμο, στις εξαρσεις, και απο τζαζ σε ψυχεδελεια σε τρελαινει. Ειμεθα ατυχοι που δεν εχουμε τη δυνατοτητα να τους δουμε.

'Η μηπως να κοιταξω που κανουν την επομενη συναυλια και να κλεισω δυο αεροπορικα??:403:

Reaction score
40

:142::142:
Για να είμαι ειλικρινής περιμένω πως και πως να ανέβει το musical η συνέχεια του Phantom of the Opera! LOVE NEVER DIES σε παγκόσμια πρώτη στο θέατρο Adelphi του Λονδίνου τη Τρίτη 9 Μαρτίου και ψάχνω εισιτήριο από τώρα...
Δύο ταξιδάκια είναι πολλά.:123: thx any way...

Θέλω να ακούσω αυτό το τραγούδι που το αγάπησα αμέσως...
Phantom Love Never Dies: 'Till I Hear You Sing
[YOUTUBE]OguIyQ1UobI[/YOUTUBE]

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

No-Man is a British art-pop duo formed in 1987 as No Man Is An Island (Except The Isle Of Man) by singer Tim Bowness and multi-instrumentalist Steven Wilson (the latter also of Porcupine Tree). The band has so far produced six studio albums and a number of singles/outtakes collections (most notably, 2006's career retrospective, All The Blue Changes). The band was once lauded as "conceivably the most important English group since The Smiths" by Melody Maker music newspaper[1].

Originally creating a sample-based proto-trip hop/ambient/electro-pop-styled music, No-Man has pursued a more organic, diverse and band-oriented sound in subsequent years. Drawing from a diverse mix of singer-songwriter, post rock, minimalist, progressive rock, jazz and contemporary ambient sources for inspiration, No-Man's musical style is distinctive yet difficult to categorise.

Amongst the many guest musicians the band has employed are:

* electronic artists Roger Eno, Faultline, Scanner, Muslimgauze and The Shamen
* jazz musicians Ian Carr and Theo Travis
* King Crimson personnel Robert Fripp, Pat Mastelotto, Gavin Harrison (also a member of Porcupine Tree), and Mel Collins
* ex-Japan members Steve Jansen, Richard Barbieri (also a member of Porcupine Tree) and Mick Karn
* US pedal steel legend, Bruce Kaphan (ex-American Music Club).
* Porcupine Tree bassist Colin Edwin.

The live band line-up for the 2008 mini-tour was as follows:

* Tim Bowness - vocals
* Steven Wilson - guitar
* Stephen Bennett - keyboards
* Pete Morgan - bass guitar
* Michael Bearpark - guitar
* Steve Bingham - electric violin
* Andy Booker - electronic drums

Studio Albums

* Loveblows & Lovecries - A Confession - (1993, One Little Indian Records Ltd, TPLP57CD)
* Flowermouth - (1994, One Little Indian Records Ltd, TPLP67CD)
* Wild Opera - (1996, 3rd Stone Records Ltd, STONE 027CD)
* Returning Jesus - (2001, 3rd Stone Records Ltd, STONE 038CD)
* Together We're Stranger - (2003, Snapper Music PLC, SMACD867 (original digipak) / KSCOPE105D (super jewel-case reissue)
* Schoolyard Ghosts - (2008, Snapper Music PLC, KSCOPE103)

[YOUTUBE]1jC4f_6sEY8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]icDr0XfVmuk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]GPt7U5QooHc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]PkDOXuGtB_o[/YOUTUBE]

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δύο ταξιδάκια είναι πολλά.:123: thx any way...
Ok, δεν θα το εκλαβω σαν προσβολη, υποτιμηση, υπεκφυγη, απορριψη, φτυσιμο!!!!!!!! :142:

Reaction score
1.188

Αυτο το αλμπουμ αλλαξε τον τροπο που ακουω μουσικη, και ηταν μια απο τις ανακαλυψεις μου οταν πριν 17 χρονια επιασα στα χερια μου το βινυλιο, στο υπογειο της Σολωνος & Μασσαλιας, και μια αορατη δυναμη με εσπρωξε να το αγορασω..
Ισως τα καλυτερα 30 λεπτα αυτοσχεδιασμου που εχω ακουσει:

καταπληκτικό!!!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

καταπληκτικό!!!!
φιλε και συντοπιτη, υπαρχει σε cd και η παραγωγη και η ποιοτητα του ηχου του ειναι απιστευτη. Επισης υπαρχει σε λογικη τιμη στο σοβαρο δισκοπωλειο της γειτονιας μας:126: Αν θες το διαθετω προς ακροαση.
Την προηγουμενη εβδομαδα το εκανα δωρο σε μια γιορτη και η εορταζομενη εκτοτε με κοιταζει με το βλεμμα της μικρης και αθωας παιδουλας που ποθει να την κυνηγησει ο αγαπημενος της σε ενα απο τα απεραντα καταπρασινα λιβαδια της Ν. Ζηλανδιας:142:

Reaction score
40

φιλε και συντοπιτη, υπαρχει σε cd και η παραγωγη και η ποιοτητα του ηχου του ειναι απιστευτη. Επισης υπαρχει σε λογικη τιμη στο σοβαρο δισκοπωλειο της γειτονιας μας:126: Αν θες το διαθετω προς ακροαση.
Την προηγουμενη εβδομαδα το εκανα δωρο σε μια γιορτη και η εορταζομενη εκτοτε με κοιταζει με το βλεμμα της μικρης και αθωας παιδουλας που ποθει να την κυνηγησει ο αγαπημενος της σε ενα απο τα απεραντα καταπρασινα λιβαδια της Ν. Ζηλανδιας:142:
Παιδούλες, καταπράσινα λιβάδια στη Ν. Ζηλανδία...:108: Έχεις τεράστια φαντασία ομολωγώ:142:

Όντως είναι καταπληκτiκό!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos