Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Reaction score
0
Το έχω ξαναγράψει, αλλά, δεν θυμάμαι που....

nits = candela/m^2 (area over which candela are measured)

SG = screen gain

lux = (projector lumen output)/(screen area in m^2)

(lux * SG)/pi = nits

SG = (pi * nits)/lux

Reaction score
0
Επανέρχομαι με νούμερα στην μπλόφα του dedicated room.

Πόσοι από σας άραγε έχεται χώρους προβολής με ambient light on screen λιγώτερο από 0,3 foot-candle ( 3 Lux).?

Για δέστε εδώ
http://www.google.gr/url?sa=t&sourc...vcWCBw&usg=AFQjCNGb8bfb-wrchBV_mDR8gS1QlAchcw

με τα ιδανικότερα μαύρα σε μια οθόνη 100" και με προβολέα 800 lumen και 3 Lux το πολύ που θα δείτε θα είναι 81 CR με τέλεια μαύρα. Αν έχετε ακόμα καλύτερες συνθηκες 1 lux π.χ το πολύ που θα πάτε είναι 241. ( κάτι μου θυμίζει ρε παιδιά ).

Με 1600 lumen BP τα νούμερα διπλασιάζονται. Να γιατί κάποιες εταιρείες παλεύουν για τα κατράμια και κάνουν το κορόιδο για το ansi contrast.

Δηλαδή μόνο με μαύρους τοίχους, ταβάνια χαλιά κ.λ.π ( δηλ. μαύρα κελιά) κάτι γίνεται.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Επανέρχομαι με νούμερα στην μπλόφα του dedicated room.

Πόσοι από σας άραγε έχεται χώρους προβολής με ambient light on screen λιγώτερο από 0,3 foot-candle ( 3 Lux).?

με τα ιδανικότερα μαύρα σε μια οθόνη 100" και με προβολέα 800 lumen και 3 Lux το πολύ που θα δείτε θα είναι 81 CR με τέλεια μαύρα. Αν έχετε ακόμα καλύτερες συνθηκες 1 lux π.χ το πολύ που θα πάτε είναι 241. ( κάτι μου θυμίζει ρε παιδιά ).
Το 1 lux ειναι πολυ .....

Εγω ετσι οπως το κοβω στον χωρο μου και οταν θελω να δω ταινια πρεπει να ειμαι στο 0.1lux...δλδ φωτεινος...:116:

Οταν ομως παιζω παιχνιδι η βλεπω μπαλα τοτε ανεβαινω σε lux...

Οποτε τα νουμερα που βαζεις ειναι αυτα που βλεπεις εσυ....
Ολα τα κινηματογραφικα σπιτια παιζουν κατω απο 0.05lux

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Εγω ετσι οπως το κοβω στον χωρο μου και οταν θελω να δω ταινια πρεπει να ειμαι στο 0.1lux...δλδ φωτεινος...:116:

Οταν ομως παιζω παιχνιδι η βλεπω μπαλα τοτε ανεβαινω σε lux...

Καλές και άγιες οι δυνατότητες του ΒΠ αλλά τελικά η σημασία είναι τι εισπράττουμε εμείς από αυτές. Γιατί σωστά χρησιμοποιούμε μασκάρισμα, εφ’ όσον θέλουμε να μειώσουμε στο μέγιστο το ambient light του χώρου και να πάμε όσο γίνεται πιο κοντά στις πραγματικές δυνατότητες του ΒΠ. Στην προβολή όμως δεν θα μασκάρουμε τμήμα-τμήμα την εικόνα και θα έχουμε ambient light και από άλλου παράγοντες πέρα απο το ambient light της δέσμης και των ανακλάσεων της οθόνης.

Επομένως για τον ερασιτέχνη ενδιαφέρουν περισσότερο τα νούμερα σε συνθήκες πραγματικής θέασης. Αν βρει κανένας νούμερα κάτω από 1 lux σε περισσότερους από 3-5% των χώρων θέασης, να μου τρυπήσει τη μύτη. Για μένα ένα συνηθισμένο και ρεαλιστικό νούμερο είναι 1-3 για θέαση ταινίας και 3-5 για θέαση αθλητικών κ.λ.π. Αν όμως συμβαίνει πράγματι κάτι τέτοιο, τότε κλάψε με μάνα κλάψε με για όλες τις μετρήσεις και τα συμπεράσματα από συγκριτικά.

Θα ακολουθήσουν σε λίγες μέρες, μετρήσεις για το ambient light σε ελεγχόμενες συνθήκες θέασης και τότε θα αλλάξουν σίγουρα πολλές απόψεις και για ΒΠ που θεωρούνται κορυφαίοι και την τεράστια αξία της φωτεινότητας. Γιατί θα διαπιστωθεί πως τα νούμερα των μετρήσεων που διαβάζουμε, στα περισσότερα review είναι φούμαρα, σε σχέση με την πράξη, δηλαδή αυτό που εισπράττει ο μέσος χομπίστας.

Κώστα φωτόμετρο έχεις μέτρα το και εννοώ με τον ΒΠ αναμμένο ambient light περιβάλλοντα χώρου, αν διαφωνήσουμε θα έρθω να τον μετρήσω και εγώ όμως.:139:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Αν μιλάς με ΒΠ κλειστό συμφωνώ. Εγώ αναφέρομαι τελικό ambient light με ΒΠ αναμμένο.

Σύντομα θα μάθεις και σε πόσο βλέπω εγώ. Και για να μιλάμε σωστά θα μετράμε nits και όχι lux

Περιμένω μέτρηση.

Reaction score
11.759
Συγνώμη αλλά 1 lux φωτεινότητα, δεν έχει το φως ενός κεριού; Αν ναι, τότε σε καμία περίπτωση κάποιος δεν έχει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ φως όταν κάθεται το βράδυ στο σκοτεινό χώρο του να δει ταινία. Αποκλείεται.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

φωτομετρο δεν εχω....

Αλλα απο αυτα που ειδα οταν εβαλα τον Πανο να μετρηση το ansi στην οθονη ειδα οτι το 0.01 ειναι πολυ με αναμενο τον προβολεα.....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

φωτομετρο δεν εχω....

Αλλα απο αυτα που ειδα οταν εβαλα τον Πανο να μετρηση το ansi στην οθονη ειδα οτι το 0.01 ειναι πολυ με αναμενο τον προβολεα.....
Έχει ο Πάνος, αλλά άλλο τι είδα και άλλο τι μέτρησα.

Στην PSA δεν μετρήσατε το ambient light?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Έχει ο Πάνος, αλλά άλλο τι είδα και άλλο τι μέτρησα.

Στην PSA δεν μετρήσατε το ambient light?

oταν στους 50 ποντους απο φακο βγαζει 0.05 lux τοτε στα 4 μετρα που ειναι η οθονη δεν υπαρχει φως ...εξου και το 0.01 που εγραψα ποιο πανω....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

oταν στους 50 ποντους απο φακο βγαζει 0.05 lux τοτε στα 4 μετρα που ειναι η οθονη δεν υπαρχει φως ...εξου και το 0.01 που εγραψα ποιο πανω....
To ambient light θα το μετρήσεις όχι στο μαύρο καρέ, αλλά όλες τις αντανακλάσεις που πέφτουν στην οθόνη ύστερα από τις πολλαπλές ανακλάσεις και πιθανές άλλες πηγές. Π.χ στο άσπρο της οθόνης που περισσεύει, αν ζουμάρεις λίγο, πόσα nits μετράς ; (ανακλώμενο όχι προσπίπτων, αυτό βλέπει ο θεατής)

To ambient light προκύπτει απο την φωτεινότητα όλης της δέσμης του ΒΠ, σε συνδιασμό με άλλες πηγές και τις ανακλάσεις όλων αυτών στο χώρο, που δημιουργούν ένα διάχυτο φωτισμό και πάνω στην οθόνη.

Γιατί η σωστή μέτρηση για το τι πραγματικά βλέπουμε γίνεται στην οθόνη και όχι στο φακό.

Μέτρηση στο φακό μας δίνει την δυνατότητα, στην οθόνη πραγματικότητα.

Άντε καληνύχτα σε όσους αντέξαν.

Reaction score
0

ωχ Παναγιτσα μου..!!!!!
The foot Lambert is a measurement used
in commercial theatres.

The SMPTE standard
specifies
16 foot-Lamberts of brightness
measured off the screen in a commercial
theatre
. This is taken without film in the
projector, or open-gate—so it is a measurement
of the lamp projecting through the lens
directly onto the screen.

The THX® Theater
Alignment Program surveyed over 300 theatres
in the U.S. and found the average fL
measurement, even with no film, to be 11
foot-Lamberts with some as low as 7-8 foot-
Lamberts, far from the recommended 16
foot-Lamberts. This may be because some
theatre owners run the lamps at a lower
wattage in order to conserve lamp life, while
the opposite is often actually true.

http://www.google.gr/url?sa=t&sourc...0rSMBw&usg=AFQjCNG0mC8993iYRLzpGkdWQYYqHswfug

Σύμφωνα μέ το Cinema Standards Measurement System

Δηλαδή για 10 foot-Lambert (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) έχουμε 35 ολόκληρα nits ambient light. :142:

ΥΓ. Τι κάνουν λοιπόν τα καντήλια με κανονικές συνθήκες ???? Μάλλον χρεοκοπούν.

Η μέτρηση λοιπόν στο φακό είναι άλλη μία μπλόφα. Άντε μισή.

NIX

Reaction score
0

Βρε Μιχαλη τι συμπερασματα ειναι αυτα που βγαζεις?
Απο που συμπερανες απο το αγγλικο κειμενο πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits περιβαλλοντος φωτισμου?

Με συγχωρεις αλλα τα περισσοτερα που εχεις γραψει μεχρι τωρα ειναι παντελως κουφια και τα παρουσιαζεις χωρις ιχνος μετριοπαθειας και ταπεινοτητας.Δεν σ`ενδιαφερει να συζητησεις και να μαθεις/μαθουμε αλλα "ξερεις".

Χωρις προθεση κακιας θα σου πως η μονη μπλοφα που υπαρχει ειναι αυτη που παραγεις εσυ,αθελα σου.

.

Reaction score
0

Βρε Μιχαλη τι συμπερασματα ειναι αυτα που βγαζεις?
Απο που συμπερανες απο το αγγλικο κειμενο πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits περιβαλλοντος φωτισμου?

Με συγχωρεις αλλα τα περισσοτερα που εχεις γραψει μεχρι τωρα ειναι παντελως κουφια και τα παρουσιαζεις χωρις ιχνος μετριοπαθειας και ταπεινοτητας.Δεν σ`ενδιαφερει να συζητησεις και να μαθεις/μαθουμε αλλα "ξερεις".

Χωρις προθεση κακιας θα σου πως η μονη μπλοφα που υπαρχει ειναι αυτη που παραγεις εσυ,αθελα σου.

.
Εγώ είπα πως τα 10 foot-Lamberts είναι 35 ολόκληρα nits (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) και όχι πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits .

Όσο για το Δεν σ`ενδιαφερει να συζητησεις όπου υπάρχει άλλη άποψη την συζητάω.

Σε τελική ανάλυση είμαστε όλοι κρίνοντες και κρινόμενοι.

Αφού έτσι αφοριστικά τα λες παντελώς κούφια, μου είναι δύσκολο να δω ποιός δεν έχει μετριοπάθεια και ταπεινότητα.

Όσα γράφω τα τεκμηριώνω.

Αν εκείνο που εισπράττεις είναι πως " η μόνη μπλόφα που υπάρχει είναι αυτή που παράγεις εσύ , άθελα σου" , ουδέν σχόλιο.

Τέλος πάντων ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιa το ΑΘΕΛΑ. Τουλάχιστον έχω τόσα άλλα ελαττώματα αλλά είμαι καλών προθέσεων.

Θα συνεχίσω όμως, αν μου το επιτρέπετε και πάνω από όλα με μετρήσεις, που πιστεύω πως θα ενδιαφέρουν πολλούς. :139:

Reaction score
0
Άλλο ένα κούφιο για το οποίο επιμένω είναι το να μετράμε ANSI contrast και όχι on-off και μάλιστα στην οθόνη και όχι στο φακό.

In 1992 a panel of experts convened under the auspices of the American National Standards Association to develop a document that is called Data Projection Equipment and Large Screen Data Displays -- Test Methods and Performance Characteristics (ANSI IT7.215-1992). Among the results of this effort was the establishment of the ANSI lumen standard for brightness. Less well known is the standard established for determining contrast ratios:

The contrast ratio shall be determined from illuminance values obtained from a black-and-white "chessboard" pattern consisting of sixteen equal rectangles.... The white rectangles shall be at full specified light output, as previously measured, with all controls at the same settings. Illuminance measurements in lux...shall be made at the center of each of the bright (white) rectangles and the dark (black) rectangles. The average illuminance value of the bright rectangles shall be divided by the average illuminance value of the dark rectangles. The contrast ratio is then expressed as (ratio):1 (e.g., 15 lux bright rectangles and 0.10 lux dark rectangles equal a 150:1 contrast ratio).

Notice that the projector is obliged by this procedure to project its brightest white and its darkest black simultaneously. Displaying one and then the other sequentially undoubtedly produces a more widely divergent pair of numbers, but their ratio is not descriptive of what a viewer actually would see.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Εγώ είπα πως τα 10 foot-Lamberts είναι 35 ολόκληρα nits (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) και όχι πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits .
Δηλαδή για 10 foot-Lambert (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) έχουμε 35 ολόκληρα nits ambient light.

Τι να τεκμηριώσω? Εδω εσυ τα περισσοτερα δεν τα τεκμηριωνεις και απλως παραθετεις κειμενα copy-paste ως τεκμηριωση.
Δεν αντιλαμβανεσαι ποσες σελιδες απαιτουνται για ν`αναλυσω ορθα αυτα που τοσο αβιαστα γραφεις.

.

Reaction score
15.548

Ακομα περιμενω να αντικρουσεις το ποστ 37...

Μονο αν γινετε να ειναι στα ελληνικα μιας και δεν καταλαβαινω πολλα....

επισης μετρα on/off και ansi στην οθονη και πες μας .....

το φωτομετρο καλο...?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Τι να τεκμηριώσω? Εδω εσυ τα περισσοτερα δεν τα τεκμηριωνεις και απλως παραθετεις κειμενα copy-paste ως τεκμηριωση.
Δεν αντιλαμβανεσαι ποσες σελιδες απαιτουνται για ν`αναλυσω ορθα αυτα που τοσο αβιαστα γραφεις.

.
Εσύ μου βάζεις άλλα λόγια όταν γραφεις πως λέω πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits
.

Και αν εσύ δεν θεωρείς τεκμηρίωση κείμενα των πλέον επίσημων οργανισμών και Πανεπιστημίων τότε μάλον εσύ κρίνεις αβίαστα. :143:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo