Όχι, το ανάποδο συμβαίνει.Δλδ με απλά λόγια(για εμας τους άσχετους) τα nits μετρώνται στον προβολέα και τα lux στην οθόνη?
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Όχι, το ανάποδο συμβαίνει.Δλδ με απλά λόγια(για εμας τους άσχετους) τα nits μετρώνται στον προβολέα και τα lux στην οθόνη?
Το 1 lux ειναι πολυ .....Επανέρχομαι με νούμερα στην μπλόφα του dedicated room.
Πόσοι από σας άραγε έχεται χώρους προβολής με ambient light on screen λιγώτερο από 0,3 foot-candle ( 3 Lux).?
με τα ιδανικότερα μαύρα σε μια οθόνη 100" και με προβολέα 800 lumen και 3 Lux το πολύ που θα δείτε θα είναι 81 CR με τέλεια μαύρα. Αν έχετε ακόμα καλύτερες συνθηκες 1 lux π.χ το πολύ που θα πάτε είναι 241. ( κάτι μου θυμίζει ρε παιδιά ).
Καλές και άγιες οι δυνατότητες του ΒΠ αλλά τελικά η σημασία είναι τι εισπράττουμε εμείς από αυτές. Γιατί σωστά χρησιμοποιούμε μασκάρισμα, εφ’ όσον θέλουμε να μειώσουμε στο μέγιστο το ambient light του χώρου και να πάμε όσο γίνεται πιο κοντά στις πραγματικές δυνατότητες του ΒΠ. Στην προβολή όμως δεν θα μασκάρουμε τμήμα-τμήμα την εικόνα και θα έχουμε ambient light και από άλλου παράγοντες πέρα απο το ambient light της δέσμης και των ανακλάσεων της οθόνης.Το 1 lux ειναι πολυ .....
Εγω ετσι οπως το κοβω στον χωρο μου και οταν θελω να δω ταινια πρεπει να ειμαι στο 0.1lux...δλδ φωτεινος...:116:
Οταν ομως παιζω παιχνιδι η βλεπω μπαλα τοτε ανεβαινω σε lux...
Οποτε τα νουμερα που βαζεις ειναι αυτα που βλεπεις εσυ....
Ολα τα κινηματογραφικα σπιτια παιζουν κατω απο 0.05lux
Το 1 lux ειναι πολυ .....
Οποτε τα νουμερα που βαζεις ειναι αυτα που βλεπεις εσυ....
Ολα τα κινηματογραφικα σπιτια παιζουν κατω απο 0.05lux
Έχει ο Πάνος, αλλά άλλο τι είδα και άλλο τι μέτρησα.φωτομετρο δεν εχω....
Αλλα απο αυτα που ειδα οταν εβαλα τον Πανο να μετρηση το ansi στην οθονη ειδα οτι το 0.01 ειναι πολυ με αναμενο τον προβολεα.....
Έχει ο Πάνος, αλλά άλλο τι είδα και άλλο τι μέτρησα.
Στην PSA δεν μετρήσατε το ambient light?
To ambient light θα το μετρήσεις όχι στο μαύρο καρέ, αλλά όλες τις αντανακλάσεις που πέφτουν στην οθόνη ύστερα από τις πολλαπλές ανακλάσεις και πιθανές άλλες πηγές. Π.χ στο άσπρο της οθόνης που περισσεύει, αν ζουμάρεις λίγο, πόσα nits μετράς ; (ανακλώμενο όχι προσπίπτων, αυτό βλέπει ο θεατής)oταν στους 50 ποντους απο φακο βγαζει 0.05 lux τοτε στα 4 μετρα που ειναι η οθονη δεν υπαρχει φως ...εξου και το 0.01 που εγραψα ποιο πανω....
The foot Lambert is a measurement usedωχ Παναγιτσα μου..!!!!!
Εγώ είπα πως τα 10 foot-Lamberts είναι 35 ολόκληρα nits (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) και όχι πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits .Βρε Μιχαλη τι συμπερασματα ειναι αυτα που βγαζεις?
Απο που συμπερανες απο το αγγλικο κειμενο πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits περιβαλλοντος φωτισμου?
Με συγχωρεις αλλα τα περισσοτερα που εχεις γραψει μεχρι τωρα ειναι παντελως κουφια και τα παρουσιαζεις χωρις ιχνος μετριοπαθειας και ταπεινοτητας.Δεν σ`ενδιαφερει να συζητησεις και να μαθεις/μαθουμε αλλα "ξερεις".
Χωρις προθεση κακιας θα σου πως η μονη μπλοφα που υπαρχει ειναι αυτη που παραγεις εσυ,αθελα σου.
.
Εγώ είπα πως τα 10 foot-Lamberts είναι 35 ολόκληρα nits (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) και όχι πως για 3,5nits πηγαζουν 35nits .
Δηλαδή για 10 foot-Lambert (1 foot-Lambert= 3,5 nits ) έχουμε 35 ολόκληρα nits ambient light.
Εσύ μου βάζεις άλλα λόγια όταν γραφεις πως λέω πως για 3,5nits πηγαζουν 35nitsΤι να τεκμηριώσω? Εδω εσυ τα περισσοτερα δεν τα τεκμηριωνεις και απλως παραθετεις κειμενα copy-paste ως τεκμηριωση.
Δεν αντιλαμβανεσαι ποσες σελιδες απαιτουνται για ν`αναλυσω ορθα αυτα που τοσο αβιαστα γραφεις.
.