Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Reaction score
6
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Δοκίμασα την 650 ενός φιλου και ειδα ότι μπορεί να παιξει σκληρο 250GB 2,5’’ χωρις εξωτερική τροφοδοσία χωρις κανενα κόπιασα μεχρι αναλύσεις 1080…
Συνεπώς μπορούμε να βαλουμε δισκους χωρις τροφοδοσία αφου η θυρα usb δινει την ταση που χρειάζεται ο σκληρος..
Τωρα σχετικα με το dts οντως δεν παιζει αλλα αναπαράγει κανονικά την ταινια χωρις τον ηχο…
Μου κανει εντύπωση που αναφέρθηκε παραπάνω ότι επειδή δεν παίζει τον dts δεν παιζει και τον ηχο…
Σε εμένα τουλάχιστον η εικόνα εμφανίζεται κανονικά…
Το θεμα παραμένει εάν μπορει ψηφιακά να περάσει το dts σε κάποιον εξωτερικό ενισχυτή μεσω της οπτικής..

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.661

Τωρα σχετικα με το dts οντως δεν παιζει αλλα αναπαράγει κανονικά την ταινια χωρις τον ηχο…
Μου κανει εντύπωση που αναφέρθηκε παραπάνω ότι επειδή δεν παίζει τον dts δεν παιζει και τον ηχο…
Σε εμένα τουλάχιστον η εικόνα εμφανίζεται κανονικά…
Το θεμα παραμένει εάν μπορει ψηφιακά να περάσει το dts σε κάποιον εξωτερικό ενισχυτή μεσω της οπτικής..
Πράγματι, κι εγώ από τη δοκιμή που είχα κάνει, το ίδιο συμπέρασμα είχα βγάλει: οι matroskas δείχνουν κανονικά την εικόνα, ανεξάρτητα της κωδικοποίησης του ήχου. Απλά αν αυτή είναι DTS, τότε ο ήχος δεν ακούγεται -από τα ηχεία της τηλεόρασης τουλάχιστον.
Δυστυχώς δεν είχα ούτε εγώ τη δυνατότητα να διαπιστώσω εάν η οπτική έξοδος κάνει pass-through προς εξωτερικό αποκωσικοποιητή. Ακόμα κι αν αυτό δε συμβαίνει όμως, δεν είναι καταστροφικό, δεδομένης της ευκολίας με την οποία μετατρέπεται ο ήχος DTS σε AC3. Σίγουρα βέβαια είναι πιο βολικό, αν μπορεί να αποφευχθεί αυτή η μετατροπή...

Reaction score
0

mkv με dts δεν μου δειχνουν εικονα..
μπορει να φταιει κατι αλλο εκτος απο το dts , αλλα δεν ειμαι σιγουρος..τα αρχεια που δεν μου επαιξε τα εχω αναφερει ενα ενα αναλυτικα παραπανω!!
οποιος μπορει να καταλαβει και εχει υπομονη να ψαξει ας βοηθησει..
οσο για το dts γραφω αναλυτικα τι εγινε!

Reaction score
3
MaxHeadroom με ποιο προγραμμα μπορω να κανω ευκολα την μετατροπη του ηχου απο dts σε AC3 πχ κρατοντας την ταινια στην ιδια ποιοτητα??

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

MaxHeadroom με ποιο προγραμμα μπορω να κανω ευκολα την μετατροπη του ηχου απο dts σε AC3 πχ κρατοντας την ταινια στην ιδια ποιοτητα??
Γίνεται πολύ εύκολα με το Xvid4PSP xωρίς να πειράξεις καθόλου το video stream. Ακριβώς πως γίνεται εδώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Fibo δεν ανοίγεις ένα ξεχωριστό θέμα για αυτό το πρόγραμμα(μιας και το λινκ που δίνεις χρειάζεται εγγραφή για να το δούμε) να το κάνω και sticky,για να το βρίσκουμε πιό εύκολα?

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Fibo δεν ανοίγεις ένα ξεχωριστό θέμα για αυτό το πρόγραμμα(μιας και το λινκ που δίνεις χρειάζεται εγγραφή για να το δούμε) να το κάνω και sticky,για να το βρίσκουμε πιό εύκολα?
Γιώργο κάτσε να τραβήξω 4-5 screenshots και θα ανεβάσω ένα μικρό οδηγό, (σε καμιά ώρα). Όσο για το προηγούμενο post αν θες σβήνω το link

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν είναι ανάγκη.Απλώς όταν το φτιάξεις (σε ξεχωριστό θέμα) πες μου και θα το κάνω sticky.
Thanks in advance:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Γιώργο κάτσε να τραβήξω 4-5 screenshots και θα ανεβάσω ένα μικρό οδηγό, (σε καμιά ώρα). Όσο για το προηγούμενο post αν θες σβήνω το link

Οδηγός εδώ

Fibo :446::444:

Reaction score
0

26αρα υπαρχει με αυτα τα χαρακτηριστικα του media player???

Reaction score
32

παιδια μια βοηθεια σας παρακαλω!!!ας μου απαντησει καποιος τι γινεται σχετικα με το προγραμμα XVID4PSP 5.0 που μας παραθετει ο φιλος fibo.εχω μετατρεψει 4 ταινιες ακριβως με τον τροπο που αναφερει(ωστε να μην χανεται η αρχικη ποιοτητα)και εχω να μετατεψω πολλες ακομη!παντα βλεπω οτι μετα την μετατροπη μειωνεται αρκετα το μεγεθος της ταινιας. π.χ. ταινια απο 7,94gb εγινε 7.21 και αλλη απο 4.36 εγινε 3.44.πειτε μου σας παρκαλω αν ειναι φυσιολογικο αυτο ( και οφειλεται στην μετατροπη DTS σε ΑC3) η συμβαινει κατι αλλο? ευχαριστω προκαταβολικα!!!:107::107:

Reaction score
2

παιδια μια βοηθεια σας παρακαλω!!!ας μου απαντησει καποιος τι γινεται σχετικα με το προγραμμα XVID4PSP 5.0 που μας παραθετει ο φιλος fibo.εχω μετατρεψει 4 ταινιες ακριβως με τον τροπο που αναφερει(ωστε να μην χανεται η αρχικη ποιοτητα)και εχω να μετατεψω πολλες ακομη!παντα βλεπω οτι μετα την μετατροπη μειωνεται αρκετα το μεγεθος της ταινιας. π.χ. ταινια απο 7,94gb εγινε 7.21 και αλλη απο 4.36 εγινε 3.44.πειτε μου σας παρκαλω αν ειναι φυσιολογικο αυτο ( και οφειλεται στην μετατροπη DTS σε ΑC3) η συμβαινει κατι αλλο? ευχαριστω προκαταβολικα!!!:107::107:

Είναι απολύτως φυσιολογική η μείωση του μεγέθους, γιατί το DTS έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος. Π.χ. ένα sample MKV με ήχο DTS έχει μέγεθος 41,3Mb:
Γενικά
Πλήρες όνομα : I:\ΒΙΝΤΕΟ\ΤΑΙΝΙΕΣ\HDEFINITION\[email protected]\B
@byl0n.A.D.2008.Extended.Cut.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR Sample.mkv
Μορφοποίηση : Matroska
Μέγεθος αρχείου : 41,3 MiB
Duration : 1mn 0s
Συνολικό BitRate : 5 764 Kbps
Όνομα ταινίας : B@byl0n A.D. (2008) (Extended Edition)
Ημερομηνία κωδικοποίησης : UTC 2009-01-01 18:39:21
Εφαρμογή εγγραφής : mkvmerge v2.4.0 ('Fumbling Towards Ecstasy') built on Oct 11 2008 20:13:15
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Cover : Yes / Yes / Yes

Video
Μορφοποίηση : AVC
Μορφοποίηση/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Ναι
Format settings, ReFrames : 8 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 4 059 Kbps
Πλάτος : 1 280 εικονοστοιχεία
Ύψος : 544 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 2.35
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps
Ανάλυση : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Συνεχής σάρωση
Γλώσσα : English

Ήχος
Μορφοποίηση : DTS

Μορφοποίηση/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 1 536 Kbps
Κανάλι(α) : 6 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
...ενώ το ίδιο MKV όταν μετατρέπω το ήχο σε AC-3 με το Xvid4PSP (χωρίς να πειράξω τίποτε άλλο), έχει μέγεθος 33,2Mb:

Γενικά
Πλήρες όνομα : I:\ΒΙΝΤΕΟ\ΤΑΙΝΙΕΣ\HDEFINITION\[email protected]\2.mkv
Μορφοποίηση : Matroska
Μέγεθος αρχείου : 33,2 MiB
Συνολικό BitRate : 4 636 Kbps
Όνομα ταινίας : B@byl0n A.D. (2008) (Extended Edition)
Ημερομηνία κωδικοποίησης : UTC 2009-12-12 18:12:32
Εφαρμογή εγγραφής : mkvmerge v2.4.0 ('Fumbling Towards Ecstasy') built on Oct 11 2008 20:13:15
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Cover : Yes / Yes / Yes

Video
Μορφοποίηση : AVC
Μορφοποίηση/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Ναι
Format settings, ReFrames : 8 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 4 059 Kbps
Πλάτος : 1 280 εικονοστοιχεία
Ύψος : 544 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 2.35
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Συνεχής σάρωση

Ήχος
Μορφοποίηση : AC-3
Μορφοποίηση/Info : Audio Coding 3
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 384 Kbps
Κανάλι(α) : 6 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Rear: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz

Reaction score
32

fibo σε ευχαριστω που μου ελεισες την απορια. να σαι καλα:107::107:

Reaction score
0

βρε παιδια μερικοι με κανετε και ζηλευω!εχω την SONY KDL W5500 φρεσκοαγορασμενη και πασχιζω να παιξω Divx , avi με usb και δεν μπορω. τι γινεται?δεν κανω κατι καλα ή.... ειναι πατατα η τηλεοραση?
επισης δεν βλεπει εξωτερικο σκληρο...
με απογοητευσε. μαλλον επρεπε να παρω samsungb650...

βοηθηστε μηπως βγαλω καμια ακρη αλλιως προλαβαινω να την παω πισω.....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss