Έκανα την αρχή

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Το είιιιιδα το εικονάκι στην υπογραφή σου @Kostas Kefalas .. 🤯
Το DTS:X δεν είναι ας πουμε καλύτερο του Auro3D;
Επίσης το CinemaDSP 3D της γιαμάχα κάνει δουλειά ανάλογη; Μη με πας σε Denon τώρα που άρχισα να μαθαίνω λίγο τον 3060. Άσε που μόλις τελειώσω από όλη δαύτη τη φασαρία σκέφτομαι για CX-Α5200 ή τον μελλοντικό 5300, να αξιοποιήσω και XLR και ίσως ( ; ) hdmi 2.1.
Οι τελικοί Crown, μου έδωσαν το αβάντζο να δώσω χρήματα αλλού. Μια χαρά με βόλεψαν σου λέω.
Θα πάρω και ένα όμορφο rack να τους πετάξω μέσα και θα είναι ομορφιά.
Δεν σε παω πουθενα, σου λεω τι θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχεις σαν τελικο αποτελεσμα..

......το οικονομικο ειναι ενα θεμα .....σε αλλους λιγοτερο και σε αλλους περισσοτερο ..
σε αλλους καθολου :biggrin:

το προβλημα που θαχεις αν πας σε immersive setup ειναι η εικονα, θα θες μεγαλυτερη.
 



Μηνύματα
182
Reaction score
399
Ευχαριστώ για όλα τα likes που εισέπραξα για το project.
Όλα γίναν εξαιτίας του AVSITE.

Να προσθέσω λίγα λόγια σε όσα έκανα αλλά και σε μερικές εκκρεμότητες που μένουν:
  • Οι Crown πήραν πόδι. Αγοράστηκαν ένας Parasound A31 (C, RL, RR) και ένας Α21+ (L,R). Τέλος τα σφυρίγματα στα τουίτερς.
  • Δοκιμάστηκε και ένας P6 για το ΗΤ bypass αλλά μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν έδωσε, οπότε βγήκε από την αλυσίδα.
  • Επηρεασμένος από τον EAR, το 1 focal sub, έγινε 4. Τα 2 -λόγω χώρου- είναι τοποθετημένα δεξιά κ αριστερά πίσω από την θέση θέασης ώς buttkickers.
  • Αρχικά είχα σκοπό να πάρω projector, το AVSITE μου άλλαξε την γνώμη και έμεινα με την 65ρα TV. Ήδη είχα κάνει όμως τις απαιτούμενες εργασίες για να περάσουν καλώδια από το ταβάνι. Τώρα δεν χρησιμοποιούνται.
    IMG_20220921_204851.jpg

    Δυστυχώς όμως έτσι δεν είχα κάνει καμία προεργασία για μεταφορά κεραίας, και τώρα κρέμεται καλώδιο από το κεντρικό έπιπλο από το καθιστικό. Κάτι θα γίνει και γιαυτό.
    IMG_20220921_205034.jpg
  • Για τον σκελετό της γυψοσανίδας χρησιμοποιήθηκαν αναρτήσεις από τον λαζαράκη (vibro P mini) και το σοβάτεπι σηκώθηκε ~3mm από το πάτωμα.
  • Προτιμήθηκε copopren των 10mm γιατί ήταν μεγαλύτερης πυκνότητας από τα άλλα, και το είχε προτείνει ο ΕΑR.
  • Τα ηχοαπορροφητικά είναι DIY όπως δείχνουν πολλοί στο Youtube με πετροβάμβακα και επενδεδυμένα με ECHO FABRIC.
    IMG_20220921_210037.jpg
    IMG_20210423_135106.jpg
  • Σε έναν τοίχο μόνο, που ήθελα λίγο ακόμα περισσότερο ηχομόνωση, τοποθετήθηκε και ένα στρώμα ISOLFON.
  • Τα χαλιά είναι από Skroutzoμαγαζο. Όχι κάτι ιδιαίτερο.
  • Για τους τελικούς έκανα απλές βάσεις mdf με ροδάκια:
    IMG_20220921_210630.jpg
  • Για το τζάμι που έχω αγόρασα αυτοκόλλητη μοκέτα ώστε να μην έχει έντονες ανακλάσεις, αλλά η κόλλα τους δεν αποδείχτηκε και τόσο καλή. Διορθώνεται.
  • Δυστυχώς τα subs πατάνε κάτω χωρίς κάποιο treatment. Σκέφτομαι να πάρω "πατουσάκια" από SVS ή πολύ χοντρό χαλί για εκείνα τα σημεία.
  • Στις επάνω γωνίες, περιμετρικά του χώρου σκέφτομαι να βάλω κιαλλους διαχύτες. Ίσως. Δεν ξέρω.
  • Next upgrade: PRE/PRO.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
Είσ'ωραίος και μερακλής, μπράβο!

Μόνο εξόφθαλμο (κατά τη γνώμη μου) λάθος, είναι ο προτζέκτορας.

Άκουσες κάτι παλικάρια εδώ μέσα κουρασμένα απ'τη ζωή (😝) και προτίμησες την "ευκολία" της τηλεόρασης. Βλέπω τον άδειο τοίχο σου και με πιάνει η καρδιά μου όμως, θα μπορούσες να έχεις τις διπλάσιες ίντσες και την ανάλογη ευχαρίστηση.

Και μην σκας με τα specs, τα χρωματικά τρίγωνα, το "τέλειο" μαύρο κλπ. σκεπτόμενος ότι για να πάρεις τον κορυφαίο προτζέκτορα θες ένα σωρό λεφτά που ίσως να είναι και εκτός budget σου. Το μεγάλο μέγεθος για μένα τα υπερκαλύπτει όλα αυτά. Εγώ έχω έναν "ταπεινό" Epson 12ετίας και απολαμβάνω ακόμα απόλυτα τις 135 ίντσες του. Όχι ότι δεν θα ευχαριστιόμουν την αναβάθμιση, αλλά δεν με καίει κιόλας, με ικανοποιεί μια χαρά αυτό που βλέπω.
 

sk

Μηνύματα
530
Reaction score
474
Όλα γίναν εξαιτίας του AVSITE....
Όλα έγιναν επειδή παρέμεινες ανοιχτόμυαλα στοχοπροσηλωμένος ……

Είσαι μια ευχάριστη έκπληξη.
Τα συγχαρητήρια μου !
Να το ευχαριστηθείς όσο δεν παίρνει !
 

Μηνύματα
182
Reaction score
399
Update ένα χρόνο μετά, με μικρές αλλαγές, και με πιο ολοκληρωμένη άποψη στον χώρο μου.

Εφόσον είναι να ευχαριστηθείς ταινία ή μουσική, το κάθισμα πρέπει να είναι τόσο άνετο που να μη χρειάζεται να ανασηκώνεσαι κάθε 15-20 λεπτά για να αλλάζεις στάση.

Έφαγα το ιντερνετ για κάτι που να μου αρέσει, και τελικά κατέληξα σε μια Laz-y-Boy όπως πρότεινε κ ο κύριος Kotsidis πολύ εύστοχα:

Laz-y-boy, για να μη δεις ποτε ολοκληρη ταινια.
IMG_20231101_220412.jpg


Τελικά ισχύει. Την δευτερη ημέρα που την χρησιμοποίησα, κοιμήθηκα.
Θετικά:
-Είναι τρομερά αναπαυτική (αναμενόμενο), στα πόδια, στη μέση και στην πλάτη.
-Δέκα χρόνια εγγυηση στον μηχανισμό.
-Στην αρχή η κουνιστή λειτουργία μπορεί να ξενίσει, αλλά γρήγορα το μαθαίνεις και βρίσκεσαι να νανουρίζεσαι μόνος.
-Τα μπράτσα δεν φάινονται τόσο μεγάλα στις φωτογραφίες όσο είναι πραγματικά. Απλώνεις χεράκια άνετα. Δεν είναι για να στηρίζεις κοκακολίτσα, αλλά εύκολος συμβιβασμός.
-Η συναρμολόγηση είναι αστεία απλή και εύκολη.

-Σαν αρνητικό, δεν θα έπρεπε να ακούσω την εταιρεία που μου πρότεινε το μοντέλο για 1.90+cm ανθρώπους, όταν τους είπα πως είμαι 1.89. Το προσκέφαλο μου κάθεται ψηλά. Ορισμένες φορές εκνευριστικά ψηλά. Τόσο που πιάνεται ο αυχένας.
-Δεύτερο αρνητικό, πιστεύω πως αν και ο κλασσικός μηχανισμός του λεβιέ για το υποπόδιο είναι αθάνατος, αν ποτέ ξαναέπαιρνα από την ίδια εταιρεία, θα πήγαινα σε ηλεκτρικό μηχανισμό για την ευκολία ανακλισής και επαναφοράς χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ζόρι και προσπάθειας. Ή ξαπλώνεις σε Laz-y-boy ή όχι.
-Τελευταίο και το μεγαλύτερο που με κρατούσε μακρυα από να πάρω μια τόσο καιρό είναι πως σε σύγκριση με τις homecinema πολυθρόνες, δεν μπορείς να αγοράσεις μια δεύτερη και να κάνεις ένα 2θέσιο καναπέ, αφαιρώντας το ένα μπράτσο.

Ηχητικά τώρα, επειδή τελικά δεν προχώρησα σε αγορά ενός πολυπόθητου anthem pre αλλά έπρεπε να κάνω κάτι, αγόρασα 2 focal dome flax.

IMG_20231028_192201.jpg


Αρχικά σκεφτόμουν να μπουν στο ταβάνι, αλλά δεν μου πήγε η καρδιά να τρυπήσω την γυψοσανίδα αφού είχε γίνει τόσο καλή δουλειά. Έτσι τους έδωσα ρεύμα από τον yamaha, και τα σετάρισα ως Front Presence
FPRESENCE.JPG

αλλά τα τοποθέτησα επάνω στα 936 για να πάρουν ρόλο super tweeters (μην πετάτε πέτρες, το έκανα να δω πως θα ακούγονται).

Έτρεξα δις το calibration με το YPAO, και "είδα" πως ο ήχος ήρθε πιο μπροστά, αλλά όχι δυσάρεστα. Σαν να καθάρισαν τα 936, έφυγε η μουντίλα, η ολιγον τι λάσπη, αυτό το δυσκίνητο μέχρι να ξεσηκωθούν και να σου πάρουν τα αυτιά, αλλά γιατί να θες συνέχεια να σου παίρνουν τα αυτιά; Γενικά μου άρεσε η προσθήκη των dome. Τόσο που για μια στιγμή σκέφτηκα και για ένα σετ ακόμα σε superposition πίσω και πάνω από τα 906 (SR/L).

Αλλά θα είναι λάθος μου.
Ένα χρόνο μετά, και συνειδητοποιώ πως έχω ένα αυτοκίνητο 2000cc, το πειράζω, το βελτιώνω, του προσθέτω άλογα.. για να κυκλοφορώ στον ίδιο δρόμο. Όσο και να βελτιώσα ακόμα και τον δρόμο (δωμάτιο), δεν είναι για πολλά χιλιόμετρα. Θέλει τελικά ο ήχος την άπλα του, ότι και να λέμε.

Δεν μετανιώνω για ότι έκανα, μαλιστα το ευχαριστιέμαι όσο πιο συχνά μου επιτρέπεται, μα είμαι βέβαιος πως το ίδιο σύστημα θα ξεδιπλωνόταν σε μεγαλύτερο χώρο. Τυχεροί όσοι έχετε υπόγεια. ΜΕΓΑΛΑ υπόγεια.
 

Attachments



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.153
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top