ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
30.485
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Δεν εχεις άδικο , όμως η 304 του delamostre και δικιά μου και του geomiat το λέει για τις 20 μοίρες vta, και οχι μόνο.Και άλλες κεφαλές το λένε , και δεν ήξερα που να το βρω , γιατί μου έκανε εντύπωση , να εχουν ολες το ίδιο vta.
Τα 2 mm που χάνει στον παραλληλισμό του βραχίονα μεταφράζονται σε πιο πριμαριστό ηχο , η σε ελαφ΄ριά έλλειψη μπάσων.
Γιατί να μην σου μιλάμε και αύριο? τι μας έκανες?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Άρχοντα καλησπέρα!

Που τη βρήκες αυτήν τη λεπτομέρεια?? Κανένα επίσημο site δεν την αναφέρει! Ακόμα κι αν είναι έτσι όπως μας ενημέρωσες (το πιστεύω οτι μπορεί να υπάρχει η διαφορά αυτή), δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιειθεί η επιλογή μου. λόγω του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Στο χώρο μου δεν πιστεύω να μου κάνει τη φοβερή διαφορά το νεο υλικό απόσβεσης κραδασμών. Μάλλον τρίκ θεωρώ οτι είναι, από τους μαρκετάδες της εταιρίας, για να δικαιολογήσουν το μισθό τους! (Όπως κατάλαβες δεν τους πάω τους τεχνοκράτες μαρκετίστες με τίποτα!).

Πιστεύω οτι οι μεντεσέδες στο πικάπ ήταν μεγάλη παράλειψη από την εταιρεία, δεδομένου οτι είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη, να βγάλει ή όχι το καπάκι και θεωρώντας οτι είναι πολύ πιο χρήσιμοι, από την οποιαδήποτε (άτυπη) διαφορά, μεταξύ του ΜΚ2 & ΜΚ5, θα γύρω την πλάστιγγα προς τα εκεί...:126:

Δεν είναι από "μαρκετάδες" αλλά από σελίδα που προσπαθεί να ενημερώσει.

Αν αυτός λέει ψέμματα...

http://thedjtoolbox.com/technics-1200-review/

:111:

Reaction score
2.248

Δεν εχεις άδικο , όμως η 304 του delamostre και δικιά μου και του geomiat το λέει για τις 20 μοίρες vta, και οχι μόνο.Και άλλες κεφαλές το λένε , και δεν ήξερα που να το βρω , γιατί μου έκανε εντύπωση , να εχουν ολες το ίδιο vta.
Τα 2 mm που χάνει στον παραλληλισμό του βραχίονα μεταφράζονται σε πιο πριμαριστό ηχο , η σε ελαφ΄ριά έλλειψη μπάσων.
Γιατί να μην σου μιλάμε και αύριο? τι μας έκανες?
Φίλε Johη έφερα 6 παραδείγματα. Για αυτά τι μπορείς να κάνεις?

Η VTA αρχικά ρυθμίζεται με το μάτι και μετά με το αυτί και μόνο το αυτί.

(δεν θα μου μιλάτε διότι ίσως σας χάλασα την μαγεία της ρύθμισης της VTA) :116:

PS: Trust me δεν αξίζει ο κόπος να την ψάχνουμε πολύ

Reaction score
30.485

Λοιπόν έγώ θα σας πω περί "VTA" και ας έρθει ο κος Κόγιας να μου τραβήξει το αυτί και να μου πει τι μ@λ@κίες λες

Η (μικρό)ρύθμιση της VTA είναι ρύθμιση addicted και δεν είναι μέρος της τεχνικής ρυθμίσεως

Ο λόγος είαναι ότι πρόκειται για μία ρύθμιση κατά συνέπεια εξαρτώμενη από πολλούς παράγοντες που όσο οι λιγοστές μου γνώσεις επιτρέπουν (και τα νεύρα σας ) θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω εδώ. (ντομάτες είναι ευπρόσδεκτες)

Εν αρχή το κοπτικό εργαλείο
Στα τέλη της δεκαετίας του 60 ορίστηκε από τις 15μοίρες στις 20μοιρές σαν standard η γωνία κοπής των κοπτικών κεφαλών των μηχανών κοπής βινυλίων και οι κατασκευαστές κεφαλών άρχισαν να κόβουν τα διαμάντια της ακίδος με γωνία περίπου ίδια με αυτή των κοπτικών εργαλείων. (δηλαδή 20μοίρες)

Αυτή λοπόν είναι η "VTA" που προσπαθούμε να ρυθμίσουμε. (Να είναι η ακίδα υπό γωνία 20μοιρών κατά την ανάγνωση του βινυλιού)

Οσοι είναι σοβαροί κατασκευαστές κεφαλών φροντίζουν να κατασκευάζουν τις ακίδες με αυτόν τον τρόπο (υπό γωνία) και την γεωμετρία του κελύφους έτσι ώστε τοποθετημένες οι κεφαλές τους σε ένα επίσης σωστό headshell ενός σωστού βραχίονα να έχει η ακίδα τους γωνία 20μοιρών όταν ο βραχίονας είναι παράλληλος με το δίσκο.
Φυσικά δεν παραλείπουν να αναφέρουν στα specs των κεφαλών και τη VTA

Αμα δεν την αναφέρουν το πιό πιθανό είναι η ακίδα της βελόνας τους να είναι κάπως έτσι
εν παραλληλισμό και μετά να ακούς τον κο Κόγια να ουρλίαζει "Βάλε +6 ρεεεεεεε"

Αλλά πιός χeστικε. Εδώ έχουμε σοβαρότερα προβλήματα.

1. Ακόμα και σε ίδιες κεφαλές υπάρχουν κατά το σχεδιασμό αποκλίσεις της τάξεως των 4μοιρών έστω και εάν ο κατασκευαστής λέει 20μοίρες. Οπότε φιλαράκι ρύθμιζε VTA όσο θες με παραλληλισμούς βραχίονα. Πάλι λάθος είναι

2. Η γωνία κοπής των κοπτικών μηχανών έχει αποκλίσεις και αυτή της τάξεως των 2μοιρών. Οπότε και καρασωστά ρυθμισμένη κεφαλή να έχεις η παρτίδα μπορεί να είναι κομμένη λάθος.

3. Η θερμοκρασία δωματίου κάνει την ανάρτηση να μαλακώνει με αποτέλεσμα την μείωση της γωνίας έως και 1μοίρα

4. Η ανάρτηση πέφτει με την πάροδο του χρόνου και μαζί της μειώνεται και η γωνία

5. Οι δίσκοι δεν έχουν το ίδιο πάχος και πρακτικά θές άλλη ρύθμιση VTA σε 180γρ άλλη σε 120γρ και πάει λέγοντας

6. Οι δίσκοι είναι στραβοί. Αμα πας απο δίπλα θα δεις τον βραχίονα να ανεβοκατεβαίνει με αποτέλεσμα σε κάθε περιστροφή να αλλάζει και η VTA

Μετά από όλα αυτά κάτσε και σκέψου τι στο καλό είναι τα 2mm που χάνεις από τον παραλληλισμό του βραχίονα και με μια μαθηματική πράξη σε πόσες μοίρες μεταφράζεται στην VTA σου.

Αυτά και ελπίζω να μου μιλάτε και αύριο

1 δεν ξέρω αν είναι ετσι , αλλά προτιμώ τον πίνακα της technics.δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο γι'αυτό.
2 Ιδιο με το 1
3 Δεν μαλακώνει τόσο πολύ.
4 Αυτό αλλάζει με την αλλαγή του ύψους του βραχίονα. Το sl εχει
5 Είναι πολύ μικρή η διαφορά πάχους , και πάλι έρχεται με το υψος του βραχίονα.
6 Σωστό αλλά και πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό , εκτός απο το να παω το βινύλιο στον τόρνο.:142:

Reaction score
1.188

Φίλε Johη έφερα 6 παραδείγματα. Για αυτά τι μπορείς να κάνεις?

Η VTA αρχικά ρυθμίζεται με το μάτι και μετά με το αυτί και μόνο το αυτί.

(δεν θα μου μιλάτε διότι ίσως σας χάλασα την μαγεία της ρύθμισης της VTA) :116:

PS: Trust me δεν αξίζει ο κόπος να την ψάχνουμε πολύ
Σωστός! :446:

Εγώ την ρυθμίζω με το μάτι και μετά βαριέμαι να την ξαναπειράξω για να ρυθμίσω με το αυτί. Οπότε μένει εκεί που είναι παράλληλος ο βραχίονας με τον δίσκο. Θα την ξαναπειράξω πάλι μετά από μερικά χρόνια όταν θα ξαναλλάξω κεφαλή...

Reaction score
1.188

Η vta παίδες δεν είναι παρακατιανή , για να ρυθμίζεται με το μάτι.Οπως και η υπερκρέμαση.
Για να δούμε τι λέει η αγαπημένη μας Sansui. Scanάρω την σελίδα 18 από το manual του SR-929

Αυτό που λέει είναι ότι ο βραχίονας πρέπει να είναι αυστηρά παράλληλος με το πλατώ.

Πάντως δεν δίνει μαζί κάποιο "βοήθημα" για την ρύθμιση του ύψους όπως δίνει αυτό για την υπερκρέμαση.
Άρα θεωρεί ότι αρκεί η ρύθμιση με το μάτι.

Reaction score
30.485

Δε μου λές? η sansui σου λέει να παίζεις με το κάλυμα επάνω στο πικάπ?
Σου λέει να βάλεις το αλφάδι εκεί που το εχεις?
Η τόσα άλλα που κάνουμε?
Απλά η technics εχει προνοήσει , ως μεταγενέστερο το προιόν της να δώσει ενα πίνακα βάση του οποίου ρυθμίζεις το υψος του βραχίονα , ανλόγως του υψους της κεφαλής.
Ελα εδω να δεις πόσο παράλληλος φαίνεται ο βραχίονας του sl σε 8 διαφορετικές θέσεις, και μετά ελα πές μου ποιά είναι η σωστή.
Αντε μην σου βάλω κανά baerwald protractor και πάθεις εγκεφαλικό.:202::626:

Reaction score
30.485

Για να μην σου πω οτι κατά πάσα πιθανότητα το εχεις λάθος ρυθμισμένο το εργαλείο.
Κάποια στιγμή στο service κυκλοφορούσε ενα μικρό αλφαδάκι για αυτήν ακριβώς την δουλειά. Κούμπωνε επάνω στον βραχίονα , με ελάχιστο βάρος , και ρύθμιζες παραλληλία για πλάκα.Αναρωτιέμαι τι μπορεί να εχει γίνει , μετά απο τόσα χρόνια.

Reaction score
30.485

Σωστός! :446:

Εγώ την ρυθμίζω με το μάτι και μετά βαριέμαι να την ξαναπειράξω για να ρυθμίσω με το αυτί. Οπότε μένει εκεί που είναι παράλληλος ο βραχίονας με τον δίσκο. Θα την ξαναπειράξω πάλι μετά από μερικά χρόνια όταν θα ξαναλλάξω κεφαλή...

Συμβουλή , αμα την αλλάξεις και υπάρχει dl 304, πάρε μια , θα εκπλαγείς ευχάριστα.:142:

Reaction score
1.188

Δε μου λές? η sansui σου λέει να παίζεις με το κάλυμα επάνω στο πικάπ?
Σου λέει να βάλεις το αλφάδι εκεί που το εχεις?
Πάντα με το κάλυμμα παίζω γιατί βαριέμαι να το βάζω και να το βγάζω.
Το αλφάδι δεν επηρεάζει τον ήχο του πικάπ και βρίσκεται εκεί 1ον για να μην το χάνω και ψάχνω να το βρω όταν το χρειαστώ, 2ον για να επιβεβαιώνει συνεχώς την σωστή οριζοντιοποίηση του πικάπ. :142:

Reaction score
1.188

Για να μην σου πω οτι κατά πάσα πιθανότητα το εχεις λάθος ρυθμισμένο το εργαλείο.
Να σού πω ότι το έχω 100% σωστά ρυθμισμένο.

Reaction score
1.188

Συμβουλή , αμα την αλλάξεις και υπάρχει dl 304, πάρε μια , θα εκπλαγείς ευχάριστα.:142:
Εχω αλλάξει διάφορες κεφαλές κατά καιρούς: Shure, Audio Technica, Sansui, Β&Ο... Τώρα έχω επάνω μια Goldring. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα δοκιμάσω και την Denon.

Reaction score
1.188

manual του Ittok
Α! Μάλιστα επειδή δεν έχει ρύθμιση του VTA πάει να το πασαλείψει και να το μπουρδουκλώσει ότι και καλά δεν χρειάζεται κλπ. κλπ. κλπ. Ανακατεύει και την ακαμψία του βραχίονα... Δηλαδή όσοι βραχίονες έχουν τέτοια ρύθμιση δεν είναι άκαμπτοι;
Μού θυμίζει τον μύθο με την αλεπού που της κόπηκε η ουρά στο δόκανο και μετά προσπαθούσε να πείσει και τις υπόλοιπες... :142: :135: :143:

Reaction score
2.248

Α! Μάλιστα επειδή δεν έχει ρύθμιση του VTA πάει να το πασαλείψει και να το μπουρδουκλώσει ότι και καλά δεν χρειάζεται κλπ. κλπ. κλπ. Μού θυμίζει τον μύθο με την αλεπού που της κόπηκε η ουρά στο δόκανο και μετά προσπαθούσε να πείσει και τις υπόλοιπες... :142: :135: :143:
Λες να μην έχει ο Ιττόκ ρύθμιση VTA ? Φυσικά και έχει και λέει τα ίδια.... όπως όλοι οι άλλοι
Αλλά λέει επίσης... να μην τρελενόμαστε :105:

Reaction score
2.248

Μάλιστα κάνει και εντενή ανάληση μίας γραμμής :142:

Reaction score
2.248

Και εδώ τι λέει ο κος Ροι Γκαντι (Οwner της Rega UK)

Βλέπεις για αυτούς τα πράγματα είναι απλά.... γνωρίζουν. Εμείς όμως δεν γνωρίζουμε. Ας μάθουμε από αυτούς :102:

Reaction score
30.485

Καλά επειδή ενας άγγλος λέει κάποια τρελλά δεν σημαίνει οτι είναι και σωστά .
Προτιμώ για το πικάπ μου αυτά που λένε οι σχιστομάτηδες που το εχουν φιάξει και οχι ο κάθε πικραμένος άγγλος.

Reaction score
2.248

Μαζί σου και εγώ :102:

(τσάμπα έγραφα.... δεν βαρίεσαι την πλάκα μας κάνουμε)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.657
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale