ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Aαααααααααας ... ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά
Ιεροσυλία!
Μα ό,τι θέλουμε γράφουμε?Εδώ η κατηγορία είναι hi-end, Κύριε....
Παρακαλώ, ξαναπεράστε όταν βγάλουν έκδοση με πολύτιμους λίθους στο σασί, χρυσά ποδαράκια και τιμή άνω των 4k ευρώ. :happy_4:

Reaction score
0
"Αν υποθέσουμε ότι διατηρεί ηχητικό χαρακτήρα από σύστημα σε

σύστημα

τότε δεν είναι συμβατό με λεπτόηχα-ψιλοτσιριχτά συστήματα που

συνοδεύονται από διακριτικό και ανάλαφρο χαμηλό .

Σε συστήματα όμως με πλούσιο σώμα και βαρύ-ψιλοαργό χαμηλο

έρχεται στο στοιχειο του με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο"

Για να καταλάβω, λοιπόν, συζητάμε για μία πηγή, που σε "λάθος" συστήματα, κανει τη διαφορά?
Σε τσιριχτά συστήματα, με "αναλαφρο" χαμηλό δεν ταιριάζει...άρα να υποθέσουμε ότι τσιρίζει και είναι λεπτόηχο?

Σε "βαριά" ως προς το χαμηλό συστήματα, ταιριάζει, που σημαίνει ότι σε "φάλτσα" συστήματα, που "πν'ιγοντε" από τις χαμηλές συχνότητες ταιριάζει λόγω του τσιρίγματος και την απουσία "σώματος"?

Αν έχω καταλάβει καλά, εδώ είναι η Hi End κατηγορία, τέτοια συστήματα δεν υπάρχουν :)

"Σκότωσε" τις πηγές που ονομάζοντε Rotel, Philips, Oppo, Denon...και από πότε αυτές οι πηγές ανήκουν στο Hi end?

Από πότε το 203 έγινε πηγή υψηλής αναπαραγωγής, ώστε να το έχουμε ως αναφορά για ένα συγκρίτικό?

Μάλλον "πεινάει" η αγορά και προσαρμόζει τα αυτιά της ανάλογα με το "στομάχι" της...
"Πεινάει" η αγορά και ψάχνει πατέ χοιρινό γιατί η πάπια είναι ακριβή, παστουρμά μοσχαρίσιο γιατί η καμήλα είναι ακριβή...

Συγνώμη, παιδιά, αλλά αυτό ΜΑΣ θυμίζω...

(Δεν αναφέρομαι στο Shanling, δεν το έχω ακούσει)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
"Σκότωσε" τις πηγές που ονομάζοντε Rotel, Philips, Oppo, Denon...και από πότε αυτές οι πηγές ανήκουν στο Hi end?
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι θα παρεξηγηθεί η κατηγορία αν μιλήσουμε για ένα φθηνό player. Το θέμα είναι να μην ενθουσιαζόμαστε τόσο ώστε να χάνουμε το μέτρο. Εκεί είναι η δική μου μικρή ένσταση και όπως την εξέφραζα παλαιότερα πχ για τα καλώδια που κάποιος άκουσε και είπε ότι είναι τα καλύτερα του πλανήτη, έτσι την εκφράζω και τώρα. Λίγο μέτρο δεν βλάπτει. Και πάλι νομίζω ότι ο Βασίλης ο Τσαντουλής τα έθεσε όλα πολύ ωραία...

Δεν έχω ακούσει το player. Κάποιοι λένε ότι παίζει και κάποιοι ότι δεν παίζει. Το αν είναι hi end ή όχι, δεν μπορεί να καθοριστεί ούτε και από αυτούς που λένε ότι παίζει καλύτερα από πηγή των 2000€, μιας και υπάρχουν αρκετές σε αυτά τα χρήματα που παίζουν εντελώς χάλια.

Το κριτήριο δεν είναι τα χρήματα αλλά η απόδοση. Με αυτήν την λογική είναι ελεύθερος ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει και για όποια συσκευή θέλει, ανάλογα με τις εμπειρίες του.

Κατά τα άλλα, όλα καλά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
p.s. Περιττό να πω ότι όπως και σε άλλες περιπτώσεις, μόνον ένα blind test με την ορθή μεθοδολογία, θα σας λύσει τις απορίες...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

p.s. Περιττό να πω ότι όπως και σε άλλες περιπτώσεις, μόνον ένα blind test με την ορθή μεθοδολογία, θα σας λύσει τις απορίες...
Συμφωνώ μαζί σου, Νίκο. Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα?
Αυτοί που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση/πρόκληση για blind test είναι όσοι έχουν ανοιχτά μυαλά (και αυτιά βεβαίως-βεβαίως) και το hobby τους είναι ο ήχος. Αυτοί έχουν ήδη σκάσει ή πρόκειται να σκάσουν το, εξωφρενικό είναι αλήθεια, ποσό τον 29 euro και έχουν ή προκειται να αποκτήσουν προσωπική άποψη για την απόδοση του - και μάλιστα στο σύστημά τους και στο χώρο τους που είναι το πιο σημαντικό.
Οι "άλλοι", εκείνοι που βλέπουν τo Hi-End απλά σαν ένα ακριβό hobby για λίγους που τους ξεχωρίζει από τη "μάζα", εκείνοι που βλέπουν τα μηδενικά της αξίας του συστήματός τους ως προέκταση του..ανδρισμού τους, εκείνοι που δεν θα έβαζαν Bluesky συσκευή στο σύστημα του ΟΣΟ καλά και να παίζει γιατί "τι θα πει η γειτονιά", δεν έχουν λόγο να έρθουν στο blind test...Χ@στηκαν για το πως παίζει, με το συμπάθειο...Φυσικά, σεβαστή η στάση τους (στην τελική, πόσοι από αυτούς που οδηγούν BMW, Μercedes, Jaguar κλπ αγόρασαν με κύριο κριτήριο το πως στέκεται το συγκεκριμένο μοντέλο απέναντι στον ανταγωνισμό?), αλλά ας αφήσουν κι εμάς στην ησυχία μας να ασχοληθούμε με το δικό μας hobby.

Πάντως...τα blind test έχουν πλάκα... :happy_6:

Kανονίστε να κάνετε π@π@δες τώρα που λείπω και τον Απρίλη που θα είμαι Ελλάδα να μην "παίζει" κανένα event!

Reaction score
0
Ίσως δεν ήταν και τόσο κατανοητό...Δεν μιλώ για χρήματα, μιλάω για ονόματα εταιριών..
Σε χρήματα αναφέρθηκα μόνο στο τέλος που όλοι ψάχνουμε μία καλή πηγή, ένα καλό ενισχυτή, ένα ζευγάρι καλά ηχεία, γενικά ένα καλό σύστημα σε όσο το δυνατόν "τζάμπα" τιμή γιατί δεν έχουμε χρήματα να κινηθούμε σε άλλες περιοχές τιμής :(

Και πάρε το τάδε ενισχυτή που είναι φθηνός και καλός, πάρε τη δείνα πηγή που είναι καλή και φθηνή και τα ηχεία με τους πολλούς δρόμους, την μεγάλη καμπίνα και την εξαιρετική εμφάνιση και άκου πράγματα που σε οδηγούν, τελικά, μακριά από το Hi Fi όπως το είχες "ονειρευτεί" και κάνε μάγκες αυτούς που εκμεταλλεύονται το δυνατό καλύτερα την "πείνα" μας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ηρεμία παιδιά.
Δεν κινδυνεύει το hi end, ούτε είπε κανείς ότι βρήκε την αμερική. Διαβάστε ανάμεσα από τις γραμμές... :cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Παιδιά, μην είστε τόσο απόλυτοι... Ειδικά όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει.
Ήμουν από αυτούς που κορόϊδευαν από την πρώτη στιγμή που ανοίχτηκε το θέμα στο Avclub.
Μάλιστα είχα αναρωτηθεί τί είναι τελικά αυτο στο κλαπατσίμπανο; Η απόλυτη ξεφτύλα του Hi-End ή νερό του Καματερού νο 2;
Τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό και το αγόρασα για πλάκα.
Λοιπόν, σας πληροφορώ οτι δεν γέλασα καθόλου... Αυτό το τσιγκάκι μου πάγωσε το ειρωνικό χαμογελάκι στο στόμα...
Γι αυτό σας λέω.... Δοκιμάστε το πρώτα και μετά απορίψτε το...

Reaction score
5
Παιδιά έλεος με αυτό το Bluesky επιτέλους. Όχι και σε αυτό το φόρουμ.

Το θέμα έχει παραγίνει στο AVClub. Όποιος ποστάρει για CD Player κάποιοι αρχίζουν την ιστορία Bluesky. Έλεος !! :pc: :pc: :pc:

Και επειδή το θέμα έγινε κουραστικό στο άλλο Club κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την ίδια κατάσταση και εδώ.

Παρακαλώ τους Διαχειριστές του forum να επέμβουν.

Bart.
Bart χρειαζεσαι αποτοξινωση απο bluesky κανα μηνα γιατι δε σε βλεπω καλα

Reaction score
5
Re: Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Νομιζω, οτι το θεμα και εδω και αλλου εχει πλαταινει πολυ.Οσοι το πηραν και ειναι ικανοποιημενοι καλα εκαναν και μας το ειπαν ,απο εκει και περα νομιζω οτι παρατραβαει
αν σε ενοχλει η παρατεταμενη ανταλλαγη γνωμων μπορεις και να μην διαβαζεις αυτο το νημα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Συμφωνώ μαζί σου, Νίκο. Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα?
Αυτοί που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση/πρόκληση για blind test είναι όσοι έχουν ανοιχτά μυαλά (και αυτιά βεβαίως-βεβαίως) και το hobby τους είναι ο ήχος. Αυτοί έχουν ήδη σκάσει ή πρόκειται να σκάσουν το, εξωφρενικό είναι αλήθεια, ποσό τον 29 euro και έχουν ή προκειται να αποκτήσουν προσωπική άποψη για την απόδοση του - και μάλιστα στο σύστημά τους και στο χώρο τους που είναι το πιο σημαντικό.
Οι "άλλοι", εκείνοι που βλέπουν τo Hi-End απλά σαν ένα ακριβό hobby για λίγους που τους ξεχωρίζει από τη "μάζα", εκείνοι που βλέπουν τα μηδενικά της αξίας του συστήματός τους ως προέκταση του..ανδρισμού τους, εκείνοι που δεν θα έβαζαν Bluesky συσκευή στο σύστημα του ΟΣΟ καλά και να παίζει γιατί "τι θα πει η γειτονιά", δεν έχουν λόγο να έρθουν στο blind test...Χ@στηκαν για το πως παίζει, με το συμπάθειο...Φυσικά, σεβαστή η στάση τους (στην τελική, πόσοι από αυτούς που οδηγούν BMW, Μercedes, Jaguar κλπ αγόρασαν με κύριο κριτήριο το πως στέκεται το συγκεκριμένο μοντέλο απέναντι στον ανταγωνισμό?), αλλά ας αφήσουν κι εμάς στην ησυχία μας να ασχοληθούμε με το δικό μας hobby.

Πάντως...τα blind test έχουν πλάκα... :happy_6:

Kανονίστε να κάνετε π@π@δες τώρα που λείπω και τον Απρίλη που θα είμαι Ελλάδα να μην "παίζει" κανένα event!
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΣ:cool_4:
Και να συμπληρώσω ότι μετά από ένα ολόκληρο Σ/Κ ακροάσεων με το DV865, μπορώ να πω ότι είναι ένα εξαιρετικό player ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΙΜΗΣ. Διέλυσε το Marantz 63kis (το οποίο πήρε δρόμο από το ρακ μου) και ήταν συνολικά καλύτερο από αρκετά players με τα οποία συγκρίθηκε και μάλιστα βρίσκονταν σε "ματσαρισμένα" συστήματα. Μερικά από αυτά : Sony, Rotel, Marantz, Esoteric, Cary, Theta, Audio Aero, Naim, Meridian.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαμε μείνει άφωνοι στην κάθε ακρόαση και κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να διαννοηθεί ότι αυτό που ακούγαμε έβγαινε από ένα τόσο φθηνό player. Πολλοί μάλιστα φάνηκαν ιδιαίτερα "ενοχλημένοι" που έπαιξε καλύτερα από τα αγαπημένα "ακριβά" τους μηχανήματα.
Πιστεύω ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο θόρυβος που γίνεται γύρω από το συγκεκριμένο player και ταυτόχρονα καταρρίπτονται και πολλοί "μύθοι".
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους "τόλμησαν" να το μάς ανοίξουν τα μάτια/αυτιά και μπορούμε να απολαμβάνουμε ΜΟΥΣΙΚΗ με όσο το δυνατόν καλύτερη πιστότητα ήχου και ταυτόχρονα με τα λιγότερα χρήματα.

Reaction score
1

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΣ:cool_4:
Και να συμπληρώσω ότι μετά από ένα ολόκληρο Σ/Κ ακροάσεων με το DV865, μπορώ να πω ότι είναι ένα εξαιρετικό player ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΙΜΗΣ. Διέλυσε το Marantz 63kis (το οποίο πήρε δρόμο από το ρακ μου) και ήταν συνολικά καλύτερο από αρκετά players με τα οποία συγκρίθηκε και μάλιστα βρίσκονταν σε "ματσαρισμένα" συστήματα. Μερικά από αυτά : Sony, Rotel, Marantz, Esoteric, Cary, Theta, Audio Aero, Naim, Meridian.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαμε μείνει άφωνοι στην κάθε ακρόαση και κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να διαννοηθεί ότι αυτό που ακούγαμε έβγαινε από ένα τόσο φθηνό player. Πολλοί μάλιστα φάνηκαν ιδιαίτερα "ενοχλημένοι" που έπαιξε καλύτερα από τα αγαπημένα "ακριβά" τους μηχανήματα.
Πιστεύω ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο θόρυβος που γίνεται γύρω από το συγκεκριμένο player και ταυτόχρονα καταρρίπτονται και πολλοί "μύθοι".
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους "τόλμησαν" να το μάς ανοίξουν τα μάτια/αυτιά και μπορούμε να απολαμβάνουμε ΜΟΥΣΙΚΗ με όσο το δυνατόν καλύτερη πιστότητα ήχου και ταυτόχρονα με τα λιγότερα χρήματα.

Φίλε hear,

πως κατάφερες μεγάλε να μαζέψεις όλα αυτά τα μηχανάκια μαζί ? Εικότερα το Cary, το Theta και το Meridian
Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά ενος CD Player από αυτά που άκουσες, (το Bluesky το έχω αγοράσει ήδη) μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πού μπορώ να τα ακούσω και εγώ.

Bart.

Reaction score
0

Φίλε hear,

πως κατάφερες μεγάλε να μαζέψεις όλα αυτά τα μηχανάκια μαζί ? Εικότερα το Cary, το Theta και το Meridian
Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά ενος CD Player από αυτά που άκουσες, (το Bluesky το έχω αγοράσει ήδη) μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πού μπορώ να τα ακούσω και εγώ.

Bart.
Γύριζα από σπίτι σε σπίτι φίλων με το BLUE SKY παραμάσχαλα και το άκουγα στα συστήματά τους. Έπρεπε να βλέπατε πώς με κοιτούσαν πριν το ακούσουν και πώς μετά. Απίστευτα γέλια (εγώ)!:bravo:

Reaction score
1

Γύριζα από σπίτι σε σπίτι φίλων με το BLUE SKY παραμάσχαλα και το άκουγα στα συστήματά τους. Έπρεπε να βλέπατε πώς με κοιτούσαν πριν το ακούσουν και πώς μετά. Απίστευτα γέλια (εγώ)!:bravo:

Ηθελα να ήξερα πως όλοι αυτοί οι φίλοι σου με τα Cary, Theta, Meridian κλπ που έχουν σκάσει πάνω από 3-4 χιλιάρικα για να τα πάρουν, σε κάνουν ακόμα παρέα με αυτά που λές για τα μηχανάκια τους ?

:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Bart.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos