ΑΠΟΡΙΕΣ.......

Reaction score
14
RDoherty said:
Μπα, εγώ νομίζω ότι έδωσε ένα κάρο λεφτά για τα πήλινα και ψώνισε από σβέρκο :p Every cloud has a silver lining though. Στην ανάγκη μπορεί να βγάλει τα γούφερ και να τα κάνει ένα ωραιότατο, ντιζαϊνάτο σετ σαλατιέρες :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.574
preve said:
RDoherty said:
Μπα, εγώ νομίζω ότι έδωσε ένα κάρο λεφτά για τα πήλινα και ψώνισε από σβέρκο :p Every cloud has a silver lining though. Στην ανάγκη μπορεί να βγάλει τα γούφερ και να τα κάνει ένα ωραιότατο, ντιζαϊνάτο σετ σαλατιέρες :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αυτό λέγεται modern art

Reaction score
2
παιδια επαναλαμβανω μιλαω για ενα φαινομενο που εχω παρατηρησει ΣΕ ΟΛΑ ανεξαιρετως τα συστηματα που εχω ακουσει και αυτο κατα την αποψη μου συμβαινει επειδη ολα ειναι στημενα σε σαλονια.....!!!!!!!!!!!

Reaction score
3.574
Luxman, έχει και ισχύ και ρεύματα.
Πέρα από την σχετική πλάκα, το φαινόμενο της υπερφόρτωσης των μεγαφώνων δημιουργεί και ανεπιθύμητα φαινόμενα doppler. To μεγάφωνο όταν κινείται προς τα εμπρός και προς τα πίσω σε μεγάλες διαδρομές το doppler effect αρχίζει να δημιουργεί περιεργα φαινόμανα με τον ήχο. Μη γραμμικά ως προς την αναπαραγώμενη συχνότητα.
Σε αυτό το σημείο πάσχουν τα μεγάφωνα midbass σε ένα δίδρομα ηχείο όπου καλούνται να αναπαράγουν όλες τις συχνότητες κάτω ας πούμε από τα 4 KHz. Αναγκάζονται δηλαδή να κάνουν μεγάλες μετατοπίσεις.

Reaction score
298
Αμάν πια με τη Βόρεια Καρολίνα. Και μάλιστα "State" (όπως λέμε ΙΕΚ) :p Εκεί κάτω ξέρεις, παντρεύονται τους στενούς συγγενείς τους και αυτό συχνά έχει τραγικές συνέπειες στο DNA τους 8)

Reaction score
3.574
Οπότε RDoherty , αν σου πει κανένας εδώ μέσα οτι μετά το Λύκειο σπούδασε στα ΙΕΚ ηχολήπτης, να του κάνεις ερωτήσεις από την διδακτέα ύλη :mrgreen:

Reaction score
3.574
Εγώ λέω να ασχοληθείς και λίγο με τους γιατρούς που γράφουν εδώ μέσα. Θέλεις να βρω την διδακτέα ύλη ?

Μπορεί με αυτό τον τρόπο να σωθούν και κάποιες ζωές. Κινδυνεύουμε . Το να καεί ένα μεγάφωνο είναι μικρό το κακό.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
gkar δεν διαφωνω οτι πιθανον να ειναι αυτη η εξηγηση . Αυτο το φαινομενο το εχω παρατηρησει πολλακις σε πολλα συστηματα και σε μεγαλο η μικρο βαθμο . Συνηθως το "προβλημα" εβρισκε λυση οταν την θεση του ενισχυτη καταλαμβανε ενας "θηριοδεστερος" και συνηθως πολυ ακριβοτερος απο τον υπαρχοντα . Ετσι λοιπον πρεπει να εξεταζουμε αν αξιζει ν αγορασουμε καποιο ηχειο οταν αυτο θελει εναν δυσαναλογα ακριβο ενισχυτη προκειμενου να μας ικανοποιει .

Για μενα η αγορα ηχειου και ενισχυτη πρεπει να αντιμετωπιζεται σαν ενιαια αγορα αν οχι και ταυτοχρονη. Εννοειται οτι στα χρηματα που διαθετουμε θα καταληξουμε στον καλυτερο συνδυασμο . Απο εκει και περα ολα τα συστηματα εχουν τα ορια τους και στα ορια τους χαλαει ο ηχος . Καλως η κακως συνηθιζουμε γρηγορα τον ηχο που εχουμε και μετα ψαχνομαστε για κατι καλυτερο . Εκει προκυπτουν τα οποια "προβληματα" η προβληματα .

Θα επρεπε λοιπον πριν προχωρησουμε στην αγορα των ηχειων η του ενισχυτη να θετουμε ως παραμετρο και την δυνατοτητα να παιξουν μεχρι τα ...οσα db μας ενδιαφερουν .

Reaction score
298
g.kar said:
Μπορεί με αυτό τον τρόπο να σωθούν κάποιες ζωές. Κινδυνεύουμε .
Διαπράττεις ένα λογικό άλμα: ότι το DNA υμών των κινδυνευόντων είναι άξιο διάσωσης. Αν δεν δειχθεί πρώτα ότι κάτι αξίζει να σωθεί, δεν μπορούμε να περάσουμε στο πώς θα σωθεί. Θα ήταν μεθοδολογικό ολίσθημα.

Reaction score
3.574
Luxman, συμφωνώ εν μέρει με τους θηριώδεις ενισχυτές. Στην πραγματικότητα όμως διαφωνώ .
Η δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας από τον ενισχυτή προς τα ηχεία δεν είναι μόνο τα μεγάλα τροφοδοτικά και τα πολλά ονομαστικά Watts με τα δεκάδες συμπληρωματικά τρανσίστορς εξόδου. Υπάρχουν κάποια λαμπάτα SET των 50W που κυριολεκτικά οδηγούν σωστά τα ηχεία.

Reaction score
3.574
RDoherty said:
g.kar said:
Μπορεί με αυτό τον τρόπο να σωθούν κάποιες ζωές. Κινδυνεύουμε .
Διαπράττεις ένα λογικό άλμα: ότι το DNA υμών των κινδυνευόντων είναι άξιο διάσωσης. Αν δεν δειχθεί πρώτα ότι κάτι αξίζει να σωθεί, δεν μπορούμε να περάσουμε στο πώς θα σωθεί. Θα ήταν μεθοδολογικό ολίσθημα.
Ευτυχώς που δεν είσαι υπεύθυνος σε πυροσβεστική υπηρεσία. Για να δώσεις εντολή να γεμίσουν τα οχήματα νερό για να πάνε να σβήσουν τη φωτιά , θα έπρεπε πρώτα να διαβάσεις την αναφορά της γεωπονικής σχολής για τα δένδρα που σπανίζουν στην περιοχή.

(έλα εστειεύομαι, μην τα πέρνεις όλα της μετρητοίς )

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αρα gkar θες να πεις οτι υπαρχει ενδεχομενως στο ,οποιο, ζευγος ενισχυτη-ηχειου καποιος καλυτερος ενισχυτης . Συμφωνω . Τοτε ομως δεν εγινε σωστη επιλογη εξ αρχης , ωστε να ειχε επιλεγει δηλαδη ο καλυτερος και ενδεχομενως λαμπατος ενισχυτης . Αρα δεν διαφωνουμε . ( δεν απορριπτω την ανωτερωτητα λαμπατων υλοποιησεων απεναντι σε πολλες θηριωδεις τρανζιστορατες υλοποιησεις )

Σε γενικες γραμμες εστιαζω το "προβλημα" στον ενισχυτη αν δεν θελουμε ν αλλαξουμε ηχεια και η λυση ειναι συνηθως ενας καλυτερος ενισχυτης , ειτε αλλαγη των ακαταλληλων για τις απαιτησεις μας ηχειων με αλλα μαλλον πιο ευαισθητα και με πιο καλοσχεδιασμενα crossover .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa