Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Reaction score
150
Ανδρέα το είπες και μόνος σου

"Κανεις δεν σε κακοχαρακτήρισε που πηρες 2:40 οθονη και μάλιστα σου ειπαμε με γεια και να την χαίρεσαι… αλλα μην προσπαθείς να μας πείσεις για την ορθότητα της επιλογή σου."

Θεωρείς ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι ορθή για κανέναν και για τίποτα. Θεωρείς ότι όλες οι ετερείες που κατασκευάζουν αναμορφικούς φακούς, 2.40 οθόνες και προβολείς με vertical stretch, το κάνουν μόνο για να μας παραπλανήσουν και να μας τα πάρουν. Ότι όλοι εμείς που προτιμάμε αυτά τα προϊόντα και αυτοί που τα σκάνε και πολύ χοντρά σε εγκαταστάσεις των 200.000+ κάνουν λάθος και θα ήταν καλύτερα να είχαν πάρει οθόνη 16:9. Αμφισβητείς κι εσύ και o Nix άτομα που είτε σου αρέσει είτε όχι ζητείται η γνώμη τους για τα home cinema "500.000" περισσοτερές φορές από τη δική σας και για εγκαταστάσεις που κάθε μια κοστίζει περισσότερο απ'όλες αυτές για τις οποίες θα δώσετε τη συμβουλή σας σε όλη σας τη ζωή.

Επίσης δεν έχετε δει καν περι τίνος πρόκειται ζωντανά αλλά έχετε άποψη βαρύτερη απ'όλων αυτών που τα δουλεύουν καθημερινά.

Και τέλος έχετε στηρίξει την επιχειρηματολογία σας σε μια έρευνα πάνω σε ένα site όπως το IMDB, (αναρωτιέμαι αν έχετε κάν Premium Συνδρομή - ελπίζω), με μεθοδολογία που δεν τη ΔΕΧΟΜΑΙ για να μας πείτε στο τέλος ότι δεν υπάρχει και τόσο 2.40 υλικό όσο νομίζαμε. Εσύ και ο NIX βγάλατε έρευνα και πρέπει να γίνει αδιαμφισβήτος νόμος.

Δηλαδή με λίγα λόγια είμαστε όλοι λάθος (εταιρίες ειδικοί, και πελάτες) και αν σε είχαμε ρωτήσει νωρίτερα θα μας είχες γλυτώσει από τα έξοδα των 2.40 και θα είμασταν ευτυχισμένοι με τις 16:9 μας.

Ικανοποιημένος?

Για να κλείνει λοιπόν το θέμα η συμβουλή μου στον κόσμο είναι να δουν με τα μάτια τους περί τίνος πρόκειται και να κρίνουν μόνοι τους.

Reaction score
0
Απάντηση: Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Δυστυχώς τα βλέπουμε στο HiTeck ποιοί είναι αυτοί που "τα σκάνε χοντρά", όπως λές. Τα home cinema που κατασκευάζουν μόνο και από την διακοσμητική άποψη δείχνουν πως ο λόγος που τα φτιάχνουν είναι ίδιος με τον λόγο που κάνουν πισίνα και προσωπικό spa. Όσο για τους δήθεν ειδικούς εγκαταστάτες ανάθεμα και αν μπορούν να απαριθμήσουν 10 από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Τους έχω συζητήσει σε διάφορες εκθέσεις και παρουσιάσεις και το μόνο που ξέρουν είναι να αναμασάνε μερικές παρλαπίπες. Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι και φυσικό είναι να οδηγούν πάντα τον πελάτη στην ακριβότερη λύση.
Αλλά τελικά ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ, που είπε ο και ο συγγραφέας.
ΥΓ. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Reaction score
0

Να και η δική μου άποψη για το home cinema.

Attachments

Reaction score
0

Και μία ακόμα.

Attachments

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.531
Απάντηση: Re: Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Ανδρέα το είπες και μόνος σου

"Κανεις δεν σε κακοχαρακτήρισε που πηρες 2:40 οθονη και μάλιστα σου ειπαμε με γεια και να την χαίρεσαι… αλλα μην προσπαθείς να μας πείσεις για την ορθότητα της επιλογή σου."

Θεωρείς ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι ορθή για κανέναν και για τίποτα. Θεωρείς ότι όλες οι ετερείες που κατασκευάζουν αναμορφικούς φακούς, 2.40 οθόνες και προβολείς με vertical stretch, το κάνουν μόνο για να μας παραπλανήσουν και να μας τα πάρουν. Ότι όλοι εμείς που προτιμάμε αυτά τα προϊόντα και αυτοί που τα σκάνε και πολύ χοντρά σε εγκαταστάσεις των 200.000+ κάνουν λάθος και θα ήταν καλύτερα να είχαν πάρει οθόνη 16:9. Αμφισβητείς κι εσύ και o Nix άτομα που είτε σου αρέσει είτε όχι ζητείται η γνώμη τους για τα home cinema "500.000" περισσοτερές φορές από τη δική σας και για εγκαταστάσεις που κάθε μια κοστίζει περισσότερο απ'όλες αυτές για τις οποίες θα δώσετε τη συμβουλή σας σε όλη σας τη ζωή.

Επίσης δεν έχετε δει καν περι τίνος πρόκειται ζωντανά αλλά έχετε άποψη βαρύτερη απ'όλων αυτών που τα δουλεύουν καθημερινά.

Και τέλος έχετε στηρίξει την επιχειρηματολογία σας σε μια έρευνα πάνω σε ένα site όπως το IMDB, (αναρωτιέμαι αν έχετε κάν Premium Συνδρομή - ελπίζω), με μεθοδολογία που δεν τη ΔΕΧΟΜΑΙ για να μας πείτε στο τέλος ότι δεν υπάρχει και τόσο 2.40 υλικό όσο νομίζαμε. Εσύ και ο NIX βγάλατε έρευνα και πρέπει να γίνει αδιαμφισβήτος νόμος.

Δηλαδή με λίγα λόγια είμαστε όλοι λάθος (εταιρίες ειδικοί, και πελάτες) και αν σε είχαμε ρωτήσει νωρίτερα θα μας είχες γλυτώσει από τα έξοδα των 2.40 και θα είμασταν ευτυχισμένοι με τις 16:9 μας.

Ικανοποιημένος?

Για να κλείνει λοιπόν το θέμα η συμβουλή μου στον κόσμο είναι να δουν με τα μάτια τους περί τίνος πρόκειται και να κρίνουν μόνοι τους.
Jargon, σαφώς και είναι σωστή η άποψή σου ότι, αν κάποιος βλέπει μόνο 2.39 υλικό, είναι καλύτερα να έχει αντίστοιχη οθόνη. Αυτό όμως είναι προφανές ότι ισχύει και για κάθε άλλο φορμά.

Πέρα από υποκειμενικές προτιμήσεις, η βάση δεδομένων του IMDB είναι η μεγαλύτερη πηγή τέτοιων πληροφοριών που υπάρχει διαθέσιμη στο κοινό. Η ανάλυση των δεδομένων έγινε με κάθε δυνατή προσοχή και επισυνάφθηκε το link των πρωτογενών δεδομένων, για οποιονδήποτε θέλει να τα κατεβάσει και να κάνει τη δική του ανάλυση. Εσύ δεν το έκανες, αλλά συνεχίζεις να αμφισβητείς με βάση τι έχεις στο ραφάκι σου.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, το θέμα μας εδώ είναι τι οθόνη είναι καλύτερο να αγοράσει ο μέσος κάτοχος home-theater. Η προτίμησή σου -μέχρι θρησκευτικού φανατισμού- στο φορμά 2,39 σαφώς και είναι σεβαστή, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να επιβληθεί ως μοναδική επιλογή και σε όλους τους υπόλοιπους. Ούτε μπορείς να αμφισβητήσεις ότι πάρα πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τον προβολέα του και για HDTV downloads ή δορυφορικά προγράμματα ή computer ή παιγνιδομηχανές...

Αλλά εκεί που χάνεις τελείως τη μπάλα, είναι όταν κάνεις αναφορά σε εγκαταστάσεις των 200.000+ (και διαστάσεων όσο ένα τριάρι διαμέρισμα).
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω φίλε, αλλά αν βάλεις στο σαλονάκι σου των 3,5 μέτρων κοίλη οθόνη και αναμορφικό φακό και προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τα πρότυπα της ΤΗΧ, το σαλονάκι δε θα γίνει home-theater των 200.000 ούτε κινηματογραφική αίθουσα ΤΗΧ. Απλά εσύ θα παιδευτείς, θα ξοδευτείς και τελικά θα πάρεις χειρότερο αποτέλεσμα. Ακόμα και η δύναμη της αυθυποβολής έχει τα όριά της...
Το θέμα φίλε Jargon είναι να εξετάζουμε την κάθε κατάσταση σε ρεαλιστικές συνθήκες και λαμβάνοντος υπόψιν όλα τα δεδομένα. Και πάνω απ'όλα να μην καταπίνουμε χωρίς κριτική σκέψη, ότι μας σερβίρει ο κάθε πλασιέ.

Υποστηρίχθηκε κατ' επανάληψη και παρατέθηκαν links που -υποτίθεται- αποδεικνύουν ότι το ύψος της οθόνης 16:9 περιορίζει το μέγεθος που μπορεί να εγκατασταθεί. Απέδειξα με νούμερα ότι αυτό δεν ισχύει και διάψευση δεν είδα.

Υποστηρίχθηκε ότι πρότυπα σαν της ΤΗΧ, μπορούν να εφαρμοστούν ως έχουν σε ένα τυπικό ελληνικό home-theater (που συνήθως είναι το σαλόνι του σπιτιού). Παρέθεσα μια σειρά από λόγους για τους οποίους αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί και το μόνο που πήρα σαν απάντηση, ήταν... κωλοτούμπες.

Μέχρι να υπάρξει κάποια σοβαρή απάντηση, δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω. I rest my case, που θα έλεγα αν ήξερα αγγλικά...

Reaction score
0

Max τα είπες τέλεια, αλλά νομίζω πως πάνε χαμένα τα λόγια σου και το τόσο σωστά διατυπωμένο σκεπτικό σου. Νάσε καλά φίλε.

Reaction score
6

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->
Θεωρείς ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι ορθή για κανέναν και για τίποτα.
<o:p></o:p>
Θεωρω πως δεν είναι ορθη επιλογη για μενα , και δεν θα την πρότεινα .
Δεν ειπα πουθενα πως δεν είναι για κανενα και για τιποτα.
Αφου εσυ την πηρες προφανως για καποιον κανει.
Οι δηθεν χαϊεντίστικες λυσεις που προτείνουν οι επίσης δηθεν γκουρου παντα ειχαν αλλους σκοπούς από το να προσφέρουν αυτό που πραγματικά πρεπει να προσφέρουν (ελεος ,καταλήξαμε να μιλαμε για Home cinema εκατοντάδων χιλιάδων ευρω).
Όποιος θελει να τους αποδεχτεί καλοσύνη του , αυτό όμως δεν σημαίνει πως ολοι οι υπόλοιποι θα επρεπε να απολογηθούμε που δεν αποδεχόμαστε τον επιτηδευμένο χαϊεντίσμο.
Μια χαρα τα γραφει παραπάνω ο mmene και ο Δημητρης ( Max-H.) που παρεμπιπτόντως εάν εγω εκανα μια μέτρηση με βάση το imdb , αυτος την συνέχισε και αυτός ηταν που παρέθεσε ολοκληρωμένα στοιχεια ( και όχι όπως λες ο Nix)
Δεν θελω άλλο να ασχοληθώ και όπως σου γράφω για πέμπτη φορα δεν με ενδιαφέρει τι θελεις να βάλεις στο σαλονι σου ( όπως και κανενας άλλος)
Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις με επιχειρήματα του τυπου ετσι πρεπει και γιατι αυτό είναι το σωστό.
<o:p> </o:p>
Και εύκολα καταρρίπτονται , και καταλήγουν σε κωλοτούμπες

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.531

Max τα είπες τέλεια, αλλά νομίζω πως πάνε χαμένα τα λόγια σου και το τόσο σωστά διατυπωμένο σκεπτικό σου. Νάσε καλά φίλε.
Θέλω να πιστεύω ότι εδώ είμαστε για να συζητάμε -που σημαίνει όχι μόνο να μιλάμε, αλλά και να ακούμε- με τρόπο κόσμιο και πολιτισμένο.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να πω ότι η αρχική τοποθέτηση του Jargon είναι μία από τις καλύτερες μέσα στο thread, από τη σκοπιά βέβαια του φίλου της 2.39:1 οθόνης. Νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί απ'όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Θεωρείς ότι όλες οι ετερείες που κατασκευάζουν αναμορφικούς φακούς, 2.40 οθόνες και προβολείς με vertical stretch, το κάνουν μόνο για να μας παραπλανήσουν και να μας τα πάρουν..
Ε γιατι αλλο, εκτος απ'το να μας τα παρουν? Φυσικα αυτο ισχυει για ολα τα προιοντα.

Ότι όλοι εμείς που προτιμάμε αυτά τα προϊόντα και αυτοί που τα σκάνε και πολύ χοντρά σε εγκαταστάσεις των 200.000+ κάνουν λάθος και θα ήταν καλύτερα να είχαν πάρει οθόνη 16:9.
Και να ένα απόσπασμα απ'ότι γράφει για τις κυρτές 2.40 στο Site της Stewart:

"For the home theater market, the curved screen is the new game in town.
Με ολο το σεβασμο, μαλλον ζεις καπου αλλου(οπως και ο Dimitris:126:)! Εδω οι ανθρωποι ειναι υπερχρεωμενοι με καρτες και δανεια, και ζουν σε σπιτι 100 τετραγωνικων. Και συ μας φερνεις παραδειγματα home cinema των 200 χιλ. και σταθερες curved οθονες.

Εχεις μπερδευτει με ολα αυτα που διαβαζεις.

Ομως

αν οποιοσδηποτε εχει το χρημα και μπορει να το ξοδεψει χωρις να φοβατε μην δεν εχει να φαει μετα, του εχω την τελεια λυση.

Μια curved οθονη 2.40, απο μπροστα μια 16:9 ηλεκτρικη και απο μπροστα μια 4:3 ετσι για το γ@μwτο. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα!

mmene συγχαρητηρια για το πολυ ομορφο χωρο σου!:622:

Reaction score
15.546

Με ολο το σεβασμο, μαλλον ζεις καπου αλλου(οπως και ο Dimitris:126:)! Εδω οι ανθρωποι ειναι υπερχρεωμενοι με καρτες και δανεια, και ζουν σε σπιτι 100 τετραγωνικων. Και συ μας φερνεις παραδειγματα home cinema των 200 χιλ. και σταθερες curved οθονες.
Αυτο ειναι φιλε μου.....
Ειναι ο κυριοτερος λογος που καποιοι ειναι αντιθετη σε καποια πραγματα.....
Δεν μπορω να το βαλω σπιτι μου και γι'αυτο δεν ειναι καλο....
Υποστηριζω αυτο που μπορω να εχω....
Το ιδιο γινετε και με τους προβολεις κ.λ.π.

Εαν ειχαν τον χωρο και το χρημα θα ειχαν αλλη γνωμη.....
Βεβαια το χρημα σε πολλες περιπτωσεις ερχετε δευτερο μιας και υπαρχουν λυσεις για ολα αν εισαι μερακλης......
.....αλλα ο χωρος ειναι κοματακι δυσκολο.....
Εαν τωρα καποιος η καποιοι σκεφτονται ετσι(που ειναι το πιθανοτερο)τοτε ειναι αξιοι της μοιρας τους.....

Εγω εχω 4/3 οθονη κυριοι....!!!!!

Καλο απογευμα ....
.....και οποιος παρι 16/9 οθονη να του καει το βιντεο:116:

Reaction score
1

Δεν ειναι ετσι ακριβως.

Υπαρχουν περιπτωσεις που μπορουμε να χαρακτηρισουμε κατι αντικειμενικα "καλο" και συμφερον.

Ομως εδω το θεμα ειναι, οτι για να ολοκληρωσεις ενα συστημα βασισμενο σε 2.40 οθονη, χρειαζεσαι συγκεκριμενο προβολεα και επιπλεον αναμορφικο φακο και ειδικη βαση γι'αυτον. Ας μην πω και για την curved οθονη, που ναι, μπορει να ειναι εντυπωσιακη αλλα που να την βαλεις μεσα στο μεσο ελληνικο σπιτι?(τι να την κανεις την ferrari στα χωραφια?)

Και ολα αυτα με αρκετα αυξημενο κοστος, μικροτερη εικονα στο 1.85 καδρο(που οπως εχει ειπωθει επανηλλημενα, περιλαμβανει ταινιες/σειρες/παιχνιδια/αθλητικα γεγονοτα) και φυσικα οπως εχουν παραθεσει τα παιδια και ειναι πολυ σημαντικο, με αμφιλεγομενα αποτελεσματα στην εικονα.

Οταν το 2.40 καδρο θα περιλαμβανει πολυ περισσοτερο υλικο, οταν θα βγουν προβολεις που θα ειναι native 2.40 και οταν οι τιμες για να στησεις ενα τετοιο συστημα θα ειναι ανθρωπινες, ΤΟΤΕ θα θεωρησω το 2.40, "καλο".

Τελος, το παρακατω δεν το καταλαβα, ισως μπορουσες να το εξηγησεις.
Εαν τωρα καποιος η καποιοι σκεφτονται ετσι(που ειναι το πιθανοτερο)τοτε ειναι αξιοι της μοιρας τους.....

Reaction score
150
1) Σε κάθε μου πρόταση ξεκαθάρισα σε ποιόν θα πρότεινα 2.40 οθόνη και σε ποιον 16:9. Για εσάς βέβαια η 2.40 δεν προτείνεται πουθενά γιατί δεν σας αρέσει αλλά θέλετε να θεωρείστε αντικειμενικοί. Δεκτό, σε κάποιοους άλλους αρέσει όπως και σε μένα.

2) Σχετικά με το IMDB το βασικό μου πρόβλημα με την ερευνά σας δεν είναι οι αριθμοί (αν και είναι μέρος μεγαλύτερου συνόλου) αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, νομίζω ότι απ'ολες αυτές τις ταινίες οι περισότερες που θα ήθελε να δει κάποιος φίλος μου θα ήταν 2.40 έστω κι αν οι περισσότερες σε απόλυτους αριθμούς είναι 1.85. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε και διαφορετικά γούστα στις ταινίες φυσικά.

3) Cinemusic τους γκουρού εσύ τους έφερες πρώτος σε αυτή τη συζήτηση όταν μας είπες ότι ο Greg Rogers είναι κατά των αναμορφικών. Αλλά όταν συμφέρει.... οι γκουρού είναι καλοί.

4) mmene Χωρίς παρεξήγηση η άποψη σου για Home Cinema είναι κάπως τραβηγμένη κατά την άποψη μου και σίγουρα μακριά σε στυλ και αισθητική από κάθε τι που θυμίζει πραγματικό σινεμά. Βέβαια αν σε ικανοποιεί και αυτό ήθελες σεβαστό και δικαίωμα σου. Ευτυχώς όμως έβαλες και φωτογραφία ώστε να βλέπει και ο κόσμος μπου μπήκε να διαβάσει για να δει τι οθόνη θα τον ενδιέφερε. Να ξέρει τι αισθητική άποψη έχεις καθώς διαβάζει τις προτάσεις σου γιατί είναι σημαντικό. Επίσης, συγχώρεσε με που θα το πω αλλά μάλλον έχεις μείνει στο 1985 και το συμπέρασμα το βγάζω από διάφορα posts σου όπως π.χ. με τις αναφορές σου ακόμα και σήμερα σε οθόνες 4:3 ως έστω και βιώσιμες λύσεις σε καινούριες εγκαταστάσεις (ίσως για κάποιους λάτρεις των παλαιών αλλά και πάλι εγώ δεν θα το πρότεινα) . Δεν πειράζει, απλά έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τι οποίες ο κόσμος κρίνει φυσικά.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Jargon, σαφώς και είναι σωστή η άποψή σου ότι, αν κάποιος βλέπει μόνο 2.39 υλικό, είναι καλύτερα να έχει αντίστοιχη οθόνη. Αυτό όμως είναι προφανές ότι ισχύει και για κάθε άλλο φορμά.
Αν έννοείς με το ότι ισχύει και για κάθε άλλο φορμά, κόσμο που βλέπει μόνο 16:9 ή μόνο 4:3 ναι ας πάρουν μόνο ανάλογη οθόνη αλλά δεν νομίζω οτί υπάρχει κανείς. Και επανέρχομαι στο θέμα αίσθησης που είχε θίξει και ο Ανδρέας, ο λόγος που και πάλι θα πρότεινα 2.40 (αν υπήρχε, budget, χώρος, γνώση ή αλλιώς 16:9) είναι ότι μιας και ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ η πιο hot τίτλοι είναι πλέον 2.40 καλό είναι να κρατάμε το πιο μεγαλοπρεπές κάδρο σε μέγεθος για αυτός. Οπότε 2.40 σταθερού ύψους.

Πέρα από υποκειμενικές προτιμήσεις, η βάση δεδομένων του IMDB είναι η μεγαλύτερη πηγή τέτοιων πληροφοριών που υπάρχει διαθέσιμη στο κοινό. Η ανάλυση των δεδομένων έγινε με κάθε δυνατή προσοχή και επισυνάφθηκε το link των πρωτογενών δεδομένων, για οποιονδήποτε θέλει να τα κατεβάσει και να κάνει τη δική του ανάλυση. Εσύ δεν το έκανες, αλλά συνεχίζεις να αμφισβητείς με βάση τι έχεις στο ραφάκι σου.
Απλά να σου πω ότι το ραφάκι μου έχει ότι βγαίνει σε HD τα τελυταία δυο χρόνια. Ανα μήνα παίρνω πλέον και 1ΤΒ σκληρό.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, το θέμα μας εδώ είναι τι οθόνη είναι καλύτερο να αγοράσει ο μέσος κάτοχος home-theater. Η προτίμησή σου -μέχρι θρησκευτικού φανατισμού- στο φορμά 2,39 σαφώς και είναι σεβαστή, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να επιβληθεί ως μοναδική επιλογή και σε όλους τους υπόλοιπους. Ούτε μπορείς να αμφισβητήσεις ότι πάρα πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τον προβολέα του και για HDTV downloads ή δορυφορικά προγράμματα ή computer ή παιγνιδομηχανές...
Είπα εγώ ποτέ ότι ο μέσος κάτοχος Home Cinema πρέπει να πάρει 2.40? Όχι δες το προηγούμε νο post μου. Και αυτά περι φανατισμού είναι αστεία μιας και εγώ προτείνω σε κάποιους 16:9 οθόνη ενώ οι "αλλοι" δεν προτείνουν τίποτα άλλο εκτός απο....μα 16:9 φυσικά τι άλλο υπάρχει γι'αυτούς.

Επίσης κι εγώ βλέπω HDTV downloads και PS3 και ΧΒΟΧ360 και Wii και PC και τι πάει να πει αυτό? Λες και δεν παίζουν στις 2.40 μου το λές. Και μην μου πεις πάλι για μαυρες μπάρες και μικρότερο κάδρο σε σχέση με 16:9 γιατί θα αρχίσουμε τα περι ύψους πάλι.Και ναι πιστεύω ότι αφού χωρέσει κάποιος στο χώρο του τη μεγαλύτερη 16:9 που τον παίρνει τότε τον παίρνει να βάλει μια ακόμα φαρδύτερη 2.40 (αλλά ίδιου ύψους με την 16:9) κερδίζοντας έτσι μεγαλύτερο κάδρο στο 2.40 υλικό χωρίς να χάνει τίποτα από το 16:9. Αλλά αυτό θα πρότεινα να το δει κάποιος πριν το πάρει δεν είπα ότι είναι κανόνας.

Αλλά εκεί που χάνεις τελείως τη μπάλα, είναι όταν κάνεις αναφορά σε εγκαταστάσεις των 200.000+ (και διαστάσεων όσο ένα τριάρι διαμέρισμα).
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω φίλε, αλλά αν βάλεις στο σαλονάκι σου των 3,5 μέτρων κοίλη οθόνη και αναμορφικό φακό και προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τα πρότυπα της ΤΗΧ, το σαλονάκι δε θα γίνει home-theater των 200.000 ούτε κινηματογραφική αίθουσα ΤΗΧ. Απλά εσύ θα παιδευτείς, θα ξοδευτείς και τελικά θα πάρεις χειρότερο αποτέλεσμα. Ακόμα και η δύναμη της αυθυποβολής έχει τα όριά της...
Το θέμα φίλε Jargon είναι να εξετάζουμε την κάθε κατάσταση σε ρεαλιστικές συνθήκες και λαμβάνοντος υπόψιν όλα τα δεδομένα. Και πάνω απ'όλα να μην καταπίνουμε χωρίς κριτική σκέψη, ότι μας σερβίρει ο κάθε πλασιέ.

Κατ'αρχήν δεν ξέρεις τις διαστάσεις του σαλονιου μου. Δεύτερον δεν ξέρεις αν ετοιμάζω dedicated room 10χ8μ στο κοντινό μέλλον και αν το κάνω μάλλον καλό θα ήταν να μην το αναφέρω εδώ. Επίσης νομίζεις ότι μου σέρβιρε κανείς την 2.40? Μόνος μου πήγα και τη ζήτησα πριν καν τη δω αλλά και όταν την είδα μόνο ικανοποίηση ένιωσα για την επιλογή μου.

Ειλικρινά Don't patronise me!

Υποστηρίχθηκε κατ' επανάληψη και παρατέθηκαν links που -υποτίθεται- αποδεικνύουν ότι το ύψος της οθόνης 16:9 περιορίζει το μέγεθος που μπορεί να εγκατασταθεί. Απέδειξα με νούμερα ότι αυτό δεν ισχύει και διάψευση δεν είδα.

Υποστηρίχθηκε ότι πρότυπα σαν της ΤΗΧ, μπορούν να εφαρμοστούν ως έχουν σε ένα τυπικό ελληνικό home-theater (που συνήθως είναι το σαλόνι του σπιτιού). Παρέθεσα μια σειρά από λόγους για τους οποίους αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί και το μόνο που πήρα σαν απάντηση, ήταν... κωλοτούμπες.

Μέχρι να υπάρξει κάποια σοβαρή απάντηση, δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω. I rest my case, που θα έλεγα αν ήξερα αγγλικά...

Δεν υποστήριξα ποτέ ότι τα THX πρότυπα είναι για το τυπικό ελληνικό σπίτι το οποίο δεν είναι και πρώτη προτερεότητα της THX.

Το θέμα δεν έκλεισε μιας και ήταν ασαφές και περιμέναμε κι εμείς links τα οποία δεν ήρθαν ποτέ. Βαρέθηκα κι εγώ ειλικρινά δεν το συνεχίζω για το ύψος.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Ε γιατι αλλο, εκτος απ'το να μας τα παρουν? Φυσικα αυτο ισχυει για ολα τα προιοντα.

Εχεις μπερδευτει με ολα αυτα που διαβαζεις.

Ομως

αν οποιοσδηποτε εχει το χρημα και μπορει να το ξοδεψει χωρις να φοβατε μην δεν εχει να φαει μετα, του εχω την τελεια λυση.

Μια curved οθονη 2.40, απο μπροστα μια 16:9 ηλεκτρικη και απο μπροστα μια 4:3 ετσι για το γ@μwτο. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα!

mmene συγχαρητηρια για το πολυ ομορφο χωρο σου!:622:

Ναι ζω αλλού μήπως πρέπει να απολογηθώ? Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα σχόλια του στύλ "έχεις μπερδευτεί", σε AV Site είμαστε όχι στο INKA.

Σε λίγο όποιος πάιρνει προβολέα πάνω από 3,000 θα τρώει κράξιμο εδω πέρα.

Όσον αφορά την 16:9 μπροστά από τη 2.40 είναι κάτι που το σκέφτηκα (η 4:3 ούτε για πλάκα) για το PS3 το ΧΒΟΧ και το PC αλλά και για 16:9 υλικό αντί για μάσκες στην 2.40. Όχι όμως μεγαλύτερη σε ύψος από την 2.40 μου γιατί θα μου χαλάει την αίσθηση των 2.40 ταινιών.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγοράζω οθόνη. Να πάρω 16:9 ή 2,35:1 και γιατί;

Δεν ειναι ετσι ακριβως.

Υπαρχουν περιπτωσεις που μπορουμε να χαρακτηρισουμε κατι αντικειμενικα "καλο" και συμφερον.

Ομως εδω το θεμα ειναι, οτι για να ολοκληρωσεις ενα συστημα βασισμενο σε 2.40 οθονη, χρειαζεσαι συγκεκριμενο προβολεα και επιπλεον αναμορφικο φακο και ειδικη βαση γι'αυτον. Ας μην πω και για την curved οθονη, που ναι, μπορει να ειναι εντυπωσιακη αλλα που να την βαλεις μεσα στο μεσο ελληνικο σπιτι?(τι να την κανεις την ferrari στα χωραφια?)

Και ολα αυτα με αρκετα αυξημενο κοστος, μικροτερη εικονα στο 1.85 καδρο(που οπως εχει ειπωθει επανηλλημενα, περιλαμβανει ταινιες/σειρες/παιχνιδια/αθλητικα γεγονοτα) και φυσικα οπως εχουν παραθεσει τα παιδια και ειναι πολυ σημαντικο, με αμφιλεγομενα αποτελεσματα στην εικονα.

Οταν το 2.40 καδρο θα περιλαμβανει πολυ περισσοτερο υλικο, οταν θα βγουν προβολεις που θα ειναι native 2.40 και οταν οι τιμες για να στησεις ενα τετοιο συστημα θα ειναι ανθρωπινες, ΤΟΤΕ θα θεωρησω το 2.40, "καλο".

Αντε πάλι, ξέρετε υπάρχει και κόσμος που και τα λεφτά και το χώρο έχει και μιας και ο τίτλος του thread αναφέρεται σε 2.35 (2.37 minimum θα πρέπει να είναι) καλό είναι να ξέρει όποιος ενδιαφέρεται τι κοστίζει και αν μπορεί να πάει σε τέτοια λύση. Κρύφό θα το έχουμε.

Και δεν υπάρχουν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα στην εικόνα που φυσικά τα παιδιά δεν έχουν δει καν αλλά φαντάζονται. Απλά χρειάζεται καλός φακός για να μην βλέπεις παραμορφώσεις.

Και κάτι σε αυτό το σχόλιο:

Originally Posted by JargonGR

Θεωρείς ότι όλες οι ετερείες που κατασκευάζουν αναμορφικούς φακούς, 2.40 οθόνες και προβολείς με vertical stretch, το κάνουν μόνο για να μας παραπλανήσουν και να μας τα πάρουν..

Δεν το εξέφρασα σωστά, ήθελα να πω ότι για να το κατασκευάζουν πρέπει να μπορούν να τα πουλήσουν και για να συμβαίνει αυτό πρέπει να αρέσουν. Και μάλιστα πρέπει να αρέσουν σε απαιτητικούς και ψαγμένους πελάτες γιατι δεν πάει ο καθένας ούτε ο ασχετος για αναμορφικούς κτλ. Επίσης οι εταιρίες κάνουν έρυενα αγοράς, brainstorming sessions, focus groups και άλα πριν επενδύσουν σε κάποια προϊόντα.

Reaction score
6

3) Cinemusic τους γκουρού εσύ τους έφερες πρώτος σε αυτή τη συζήτηση όταν μας είπες ότι ο Greg Rogers είναι κατά των αναμορφικών. Αλλά όταν συμφέρει.... οι γκουρού είναι καλοί.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Βρίσκεσαι σε σύγχυση…
Ποτε δεν ανέφερα κατι τέτοιο.
Μάλλον με μπερδεύεις με τον Βογιατζάκη ( αυτος εχει ερωτα με τον Greg Rogers όχι εγω)
<o:p> </o:p>
Εν παση περίπτωση μετα και τις τελευταίες αποκαλυπτικές ανακοινώσεις νομίζω πως το θεμα έλαβε τελος με το εξής συγκλονιστικό συμπέρασμα.
Οσοι είναι ματσό με καταθέσεις στην Ελβετία ξέρουν από Home Cinema.<o:p></o:p>
Οι υπολοιποι είναι για τα τσαντίρια .<o:p></o:p>
Και μετα από αυτό μπορούμε πλεον να ασχοληθούμε με κατι άλλο αλλάζοντος θεματολογία.
Ας ασχοληθούμε με τις νεες τάσεις…
Το 3D…:144::144:<o:p></o:p>

Reaction score
15.546

Αρχικό μήνυμα απο kostas kefalas
Δεν ειναι ετσι ακριβως.

Ετσι ακριβως ειναι στις περισοτερες των περιπτωσεων...

Κανεις λαθος....δεν χρειαζεται αναμορφικος φακος ...
.....δεν το εχω αναφερει αυτο γιατι ειναι τοσο απλο .....
.....αλλα βλεπω οτι επρεπε να το ειχα αναφερει....

Εχω δωσει λυση στο προβλημα ....
..οταν καποιος θελει και το 178/1 και το 240/1 χωρις να χανει
πουθενα......δυστυχως και οι μαθηματικοι τα βρηκαν σκουρα και δεν καταλαβαιναν τι ελεγα......

Εχω δωσει λυση και δεν χρειαζονται λεφτα τρελα οπως τα λες......απλα θελει να ασχοληθεις....

<CITE class=smallfont>Αρχικό μήνυμα απο kostas kefalas</CITE>

Ειναι πολυ απλο.....
Εγω μπορω να κανω αυτο και υποστηριζω αυτο.....
Το αλλο που δεν μπορω να κανω το θεωρω λαθος....!!!!!

Το εχω συναντηση παμπολες φορες μπροστα μου....
Φιλε μου....
Οποιος εχει μερακι βρισκει λυσεις με χαμηλο κοστος και κανει αυτο που γουσταρει......
Βεβαια χρειαζεται μυαλο και να πιανουν τα χερια του...
Τα λεφτα χρειαζονται για τα βασικα(μηχανηματα)και στις περισσοτερες των περιπτωσεων το μονο που κανουν ειναι να εισαι ανετος και να μην ταλαιπωρησε μιας και κανουν οι αλλοι τις δουλειες που πρεπει να κανεις εσυ.....

Reaction score
51

το imax τι καδρο ειναι ? και σε ποια οθονη ταιριαζει καλυτερα.. 16,9 η 2,35 ? ψαχνω οθονη για τον προβολεα μου x3.. μαλλον ειμαι για da lite jkp στις 120 ιντσες... αλλα με προβληματισατε ως προς το καδρο.. τι θα μου προτεινατε? ποσο κοστιζει ενας αναμορφικος φακος? θελει τοποθετηση και ειδικο καλιμπραρισμα απο ειδικο?.. παντως ετσι πως το πανε θελουμε 4 οθονες... 16,9 2d 16,9 3d 2:35 2d και 2:35 3d

Reaction score
51

..ευχαριστω για την σελιδα... ως προσ τις αλλες ερωτησεις?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.219
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος