Αγοράζω πικάπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981
Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

να και η μαμίσια κεφαλή

Technics EPC 207c MM cartridge

που έμπαινε στάνταρ στο 1210!

5,6gr, 10 cm/dyn

Στα διάλα κωλοβινύλια! Κάθομαι και σπάω το κεφάλι μου σαββατχιάτικα...
μι του, αλλά έχει πολλή πλάκα ρε!:135::143::135:

Εδώ λέει 12gr χωρίς κεφαλή, και μάλλον έχεις δίκιο, καθώς οι φωτό περιλαμβάνουν shell. Είναι όμως σίγουρο;
δε ξέρω, ιδέα δεν έχω! χαχαχαχαχα;χ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

στο μάνιουαλ του τεκνίκς λέει:

Stylus pressure adjustment range 0-2.5gr
Applicable cartridge weight range 6-10gr
(with auxiliary weight) 9.5-13gr (17-20.5 including headshell)
(with shell weight) 3.5-6.5gr (11-14gr including headshell)
headshell weight 7.5gr

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

Έλα Κόγια, το βρήκα στην τελευταία σειρά της τελευταίας σελίδας στο μάνιουαλ:

...the 12gr effective tonearm mass (including headshell without cardridge)...

άρα καλά τα υπολόγισα βρε! Δώσε ένα μανταλάκι τώρα! :142:

Reaction score
4.250

Καλα τον ζαλισατε τον ανθρωπο. Αμφιβαλω αν θα πραγματοποιησει το παιδικο του ονειρο. Τον βλεπω να παει για κανα dac.:139:

Reaction score
4

Re Cs εγώ σας είπα πλάγκεντπλέη και εσείς μου λέτε να βγάλω κομπιουτεράκι :137:

Θα το έχω για να ακούω τους υπάρχοντες δίσκους και δεν είναι ......"ευαίσθητοι".....βαράνε ! :137:
Οι αρχικές προτάσεις των Κωστήδων ισχύουν ?

Μόνο ο στριφτός είναι ον τόποικ !!! :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981

Μόνο ο στριφτός είναι ον τόποικ !!!
Αυτό είναι αλήθεια! Μόνο που πρότεινε 2 κεφαλές πακέτο, επιλογή που είναι φυσικά πολύ καλή, ιδίως αν πάρεις 2 πικαπάκια κι ένα μίκτη!

Τον Κόγια κατάφερα και τον ζάλισα, χαχαχαχαχα, εντάξει, με το headshell δε παίρνει κεφαλή 18,5 γρ αλλά χωρίς το headshell παίρνει μέχρι 20,5, αυτές οι concorde (τοποθετούνται χωρίς το Headshell) είναι ταμάμ για το τεκνίκς...

Λοιπόν, πάρε την concorde Arkiv από του Θωμά. Εϊναι η ιδανικότερη κεφαλή που μπορείς να βρεις για να ...ψηφιοποιήσεις τα βινύλιά σου! Ε, και μη πει κανείς τίποτα, κι η ίδια η Ortofon το λέει! Άσε που επάνω της έχει χαραγμένους άσσους και μηδενικά... σκέτο digital ήχο θα βγάζει! Σούπερ!

Ο ιδιοσυντονισμός θα είναι κάπου στα 11 Hz (αλήθεια, τόσο θα είναι, δε κάνω πλάκα τώρα και είναι ιδανικό) και την έχει και τζάμπα ο θωμάς...

Η concorde Akriv και η OM Akriv δεν έχουν καμιά διαφορά πέραν του ότι η μιά χρειάζεται Headshell και η άλλη όχι, και είναι ΣΑΦΩΣ προτιμότερο να μη χρησιμοποιείς headshell... (έξτρα καλωδιάκια και συνδέσεις)

Συγκριτικά η NIGHTCLUB E SET MKII είναι εντελώς DJ-άδικη και δεν αξίζει νομίζω τα παραπάνω χρήματα που ζητάει... (ιδιοσυντονισμός επίσης άριστος, στα ~12,5 HZ - στις κεφαλές χωρίς headshell για να υπολογίσεις ιδιοσυντονισμό χρησιμοποιείς μάζα βραχίονα 12gr και μάζα κεφαλής όσο είναι - 7,5gr που αποτελεί το headshell)

Οι περισσότερες άλλες κεφαλές δε κάνουν όντως για αυτόν τον βραχίονα, (ασύμβατες) διότι βγάζουν ιδιοσυχνότητα συντονισμού κάτω από 9Hz, οπότε και θα ταλαντώνει ο βραχίονας.

Σημαντικότερο βήμα (φυσικά) θα είναι να έχεις καλό phono stage.

Αν αργότερα πλουτίσεις και θελήσεις να δώσεις κανά χιλιάρικο για κεφαλή, τα ξαναλέμε...

Άντε, καλά στριφογυρίσματα!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Αγοράζω πικάπ (On any Sunday)

Re Cs εγώ σας είπα πλάγκεντπλέη και εσείς μου λέτε να βγάλω κομπιουτεράκι

Θα το έχω για να ακούω τους υπάρχοντες δίσκους και δεν είναι ......"ευαίσθητοι".....βαράνε !
Οι αρχικές προτάσεις των Κωστήδων ισχύουν ?

Μόνο ο στριφτός είναι ον τόπικ !!!
http://www.youtube.com/watch?v=AkVsHR_DrKQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=c2Mnbp9zwp8
http://www.youtube.com/watch?v=0hgdyWXUFqA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gvBENMfjB0I&feature=fvw
Are you...sure or ortofon? :116:
http://www.youtube.com/watch?v=CNmeaNmbvz0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DVBX053o6Cg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OsoCXkO3CCk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uJFR8RdxZGM&feature=related

Reaction score
3

Κατ' αρχάς, θα απέκλεια όλες τις σφαιρικές ακίδες. Δεν ξέρω τί παράκρουση έχει πάθει ο κόσμος και εξακολουθεί να αγοράζει κεφαλή με σφαιρική ακίδα.
Οι ελιπτικές όμως δεν φθείρουν πιο εύκολα τους δίσκους?

Reaction score
0
Timbre, καταρχην συγχαρητηρια για την αποφαση. Εχω ακουσει το 1210 σε φιλο, με διαφορες κεφαλες και μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι τοσο καλο οσο η κεφαλη που του βαζεις. Απο τις βασικες dennon ως μια υψηλοεξοδη dynavector, αποκαλυπτει ευκολα τη διαφορα σε σχεση με μια φτηνη ortofon mm. To βαρος το παλευεις με ελαφρυτερα η βαρυτερα headshel, ωστε να ρυθμιζεις την ιδιοσυχνοτητα της αναρτησης στο επιθυμητο.
Το θεμα ειναι αν το συστημα σου μπορει να οφεληθει απο την ποιοτητα της κεφαλης.
Τωρα αν ολα αυτα σου φαινονται περιτα και θελεις αξιοπρεπη ποιοτητα + plug n play και αγορα κατευθειαν απο το θειο, πασο...ειναι κριμα γιατι με 50-100 € παραπανω και 15 λεπτα ασχολιας μπορεις να ακουσεις σαφως καλυτερα.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αγοράζω πικάπ.

.....ειναι κριμα γιατι με 50-100 € παραπανω και 15 λεπτα ασχολιας μπορεις να ακουσεις σαφως καλυτερα.
Για πες.... τι σκέφτεσαι ;

Θα ρωτήσω και σε ένα κατάστημα στην Αθήνα και ίσως έχω και άλλες επιλογές από του Θωμά αλλά αν είναι να "ψάχνω" δεν το κάνω.

Reaction score
0
Τι αλλα μηχανηματα εχεις?
Εχω ακουσει το 1210 με dennon 110 (mc υψηλοεξοδη) περιπου 100€ και μου αρεσε.Η 160 επισης υψηλοεξοδη κοστιζει λιγο παραπανω, συν ενα headshell, αν χρειαζεται, 10-20 € και ξεφευγεις απο ντιτζεαδικες ορτοφον μαγνητη. Κανουμε και τους υπολογισμους μας να ειμαστε σιγουροι

Reaction score
10
Καλες οι concorde γιατι ειναι πιο ευκολες στη τοποθετηση, αλλα αν επρεπε να διαλεξω μια απ ολες που εχει το μαγαζι θα επερνα τη SHURE M 97 XE
Παντα ηθελα μια shure......σουυυυρ...:138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Timbre τι είδους βινύλια θα παιδέψεις?Αν είναι τπτ dance κτλ πάρε καμιά stanton ή ortofon χωρίς head shell.Αλλιώς όντως καμιά MC(DENON-SUMIKO-ORTOFON-DYNAVECTOR).Πάντως με την blue point παίζει μια χαρά.

Reaction score
4

Τα βινύλια είναι απόλα..., ότι έχω δηλαδή από παλιά.
Να σας πω ότι και ένα super πικάπ να μου έκαναν δώρο με την πιο super κεφαλή θα σκεφτόμουν να βάλω κάποια παλιά κομμάτια.....

Βρήκα ένα μεταχειρισμένο και ίσως πάρω αυτό....., οπότε θα έχω να ακούω μέχρι να δω τα επόμενα (κεφαλή-phono stage).

Ποιος κουβαλάει τους δίσκους τώρα....:406:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999

Να σου στείλω κανένα σπέσιαλ 45άρι; Έχω "το βγιολί σου τσιγγάνε" σε ορίτζιναλ pressing... Επίσης έχω και Χάρη Καραγιάννη, αυτό που λέει...

"Σού 'χα πει πως σ' αγαπώ
κι εσύ με ποδοπάτησες
απόψε μου την έδωσε
που μόνο με παράααααατησεεεες"...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999

Επίσης παίζει και Λεμονόπουλος, αλλά δε στον δίνω. Πάρε του Μπλάτς που τον έχει διπλό (ένα για να ακούει και ένα για να στρώνει λάμπες...)

Reaction score
4

Άνετα...! :136:

Θα το μιξάρω με το "σε είδα να κλαδεύεις", πρέπει να ταιριάζουν :137:

Reaction score
1.187

απλα οι σφαιρικες κανουν αυτο που ειπες Κωστα - παιζουν πολυ πιο ανετα τους προβληματικους δισκους, αλλα χανουν πολυ σε αναλυση και το αντιθετο οι ελλιπτικες.
Και καταστρέφουν τους καλούς δίσκους...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89