Αγοράζω πικάπ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Είναι γιατί είναι παλιά η ιστιοσελίδα.
Τη ξερω από τότε που ήμουνα πιτσιρικάς...

Reaction score
4

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο που κάνετε να τα γράψετε :126:...,αλλά δεν θα το πάρω...:134:

Έγραψε ένας σε διπλανό θέμα:
.....δεν θα φθάσει ποτέ τον ήχο ενός κορυφαίου πικάπ...

Και όταν λέμε 'κορυφαίο' πικάπ βεβαίως ΔΕΝ εννοούμε sl1200 mkii...
...και αυτός ξέρει μάλλον !

Τι, να δώσω 700ευρώ και να μην ακούω αναλογικά ;;;;

Πόσα λέτε να θέλει για να είσαι σίγουρος ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

τουλάχιστον όσο μια γκαρσονιέρα στο κέντρο.

ή ένα μεγάλο μερτσέντες.

ε, τι το πέρασες...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Re: Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο που κάνετε να τα γράψετε :126:...,αλλά δεν θα το πάρω...:134:

Για πλατό, βραχίονα, κεφαλή και προενισχυτή αν διαθέσεις 2200 ευρώ είσαι σούπερ. Βλέπεις βοηθάει και η ισοτιμία της λίρας.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Παρε εσυ τωρα το ΜΚΙΙ...εισαι 38χρ.
Για τα επομενα 27 χρονια μεχρι να πας στα 65 για συνταξη, θα το εχεις και θα το χαιρεσαι....
Και για τα επομενα 27 χρονια οι υπολοιποι θα εχουν να λενε......ρε μη βαρατε ρεεεεε
Μετα τα 65, συνταξιουχος και ωριμος πλεον, μπορεις να κοιταξεις για νεο πικαπ και σε βλεπω με ΜΚ6.....

Μονο κανε μας τη χαρη και αγορασε ενα πικαπ γιατι θα γεννησουμε προωρα.....αντε γιατι εσενα περιμενει ο Τσαρος......:143:

Τη κανω τωρα με ελαφρα να γλυτωσω το φατουρο.....:605:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Για πλατό, βραχίονα, κεφαλή και προενισχυτή αν διαθέσεις 2200 ευρώ είσαι σούπερ.
πολύ μετριοπαθής άποψη, νομίζω πως δεν εκφράζεις το σύνολο.

συνήθως 2200 δίνουν για ιντερκονέκτ μόνο, ή για καλώδιο ρεύματος μόνο, ή για κεφαλή μόνο.

Και άντε να μη πιάνω τα άκρα, που μεταξύ μας μόνο άκρα δεν είναι, αλλά τέλος πάντων, ας όψεται η καλή μου διάθεση.:144:

Άντε, για phono stage ένα Dact είναι γενικά αρκετά αποδεκτό, αλλά και πάλι, στο κοστολόγιο που λες δε βλέπω να χωράει ούτε αυτό...

Τώρα βέβαια, σε αυτό το κοστολόγιο ούτε καν το ταπεινό μικρομεγκά δε χωράει, τι να λέμε τώρα, να μιλάμε για γκόλτμουν ρίφερενς, για τρανσρότορ ή για λειζεράτο ι ελ πι?

διότι αν αποδεχόντουσαν οι απανταχού πικαπάκηδες πως 2200 αρκούν για να είσαι "σούπερ", όλα τα παραπάνω δε θα υπήρχαν καν στην αγορά...

όμως υπάρχουν και πουλάνε, και ακόμα και αυτοί που τα αγοράζουν τα τροποποιούνε με σημαντικό κόστος αναβάθμισης, δες πχ το γνωστό παράδειγμα του πρόεδρα, του οποίου το πικάπ κατά κοινή ομολογία από το σύνολο των πικαπίσιων είναι "σούπερ", άρα, μάλλον, μάλλον λέω, έχεις πέσει πολύ έξω στον οικονομικό προϋπολογισμό του κοινώς αποδεκτού ως "σούπερ" πικαπίου μετά της προενίσχυσης που απαιτεί (αν μάθεις πόσο έχει κοστίσει στον πρόεδρα το "συνολάκι", και σε ρευστό και σε χρόνο-κόπο-ψάξιμο, θα πάθεις ένα εγκεφαλικό στην καλύτερη των περιπτώσεων...).

Για να θέσω το πράγμα σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα, πιστεύω πως για να είναι αποδεκτό από το μεγαλύτερο μέρος των πικαπίσιων ως ένα "αξιοπρεπές" σύνολο πικάπ-προ-καλωδίων-στηριγμάτων κλπ, χωρίς βέβαια κανείς να το θεωρεί ως "σούπερ" ή "τοπ", ενώ ταυτόχρονα όλοι θα βρίσκουν να προτείνουν κάποιες αναβαθμίσεις ή θα εστιάζουν σε κάποια μειονεκτήματα στον ήχο, το απαραίτητο κοστολόγιο (συντηρητικά) βρίσκεται στο πεντοχίλιαρο, με "τάσεις" προς το δεκαχίλιαρο.
Και σε τέτοια κοστολόγια μπόλικα πικαπ κυκλοφορούν ανάμεσά μας....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992

...ή θα εστιάζουν σε κάποια μειονεκτήματα στον ήχο, το απαραίτητο κοστολόγιο (συντηρητικά) βρίσκεται στο πεντοχίλιαρο.
Αφού κάτω από πέντε χιλιάρικα δεν υπάρχει high end - χώρια τα καλώδια. Πάλι θα τα λέμε; :114:

Reaction score
4

....
....
Για να θέσω το πράγμα σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα, πιστεύω πως για να είναι αποδεκτό από το μεγαλύτερο μέρος των πικαπίσιων ως ένα "αξιοπρεπές" σύνολο πικάπ-προ-καλωδίων-στηριγμάτων κλπ, χωρίς βέβαια κανείς να το θεωρεί ως "σούπερ" ή "τοπ", ενώ ταυτόχρονα όλοι θα βρίσκουν να προτείνουν κάποιες αναβαθμίσεις ή θα εστιάζουν σε κάποια μειονεκτήματα στον ήχο, το απαραίτητο κοστολόγιο (συντηρητικά) βρίσκεται στο πεντοχίλιαρο.
Νάτο το 5χίλιαρο !
Εμ, το πικάπ θα μου πεις ανήκει στο Hi-End...:137:

....και όλα αυτά για να ακούς μόνο όντιοφιλ δίσκους....!!

Θα το σκεφτώ ξανά...είναι πράγματι μεγάλο δίλημμα, να δώσω 700 και να ακούω ένα ψέμα ή 5000 και την αλήθεια...:431:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Για τα 2200 ευρώ που πρότεινα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και δεν το είπα τυχαία.

Συγκεκριμένα το κόστος πλατό,βραχίονα, κεφαλής είναι 1550 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα πάνε για το προενισχυτή.

Βέβαια δεν έχω υπολογίσει το κόστος των καλωδίων αλλά μικρό το κακό.

Από την τιμή αυτή και επάνω, πάντα κατά τη γνώμη μου, οι ακουστικές διαφορές είναι εντελώς δυσανάλογες σε σχέση με το κόστος ενώ αλλάζοντας <<τακτική>> και εταιρία εγκυμονεί ο κίνδυνος πισογυρίσματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Απάντηση: Re: Αγοράζω πικάπ.

Για τα 2200 ευρώ που πρότεινα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και δεν το είπα τυχαία.
Α, αυτό εξαρχής ήταν σαφές.:145:

άντε, μη στα βγάζουμε με το τσιγκέλι, πες τον συνδυασμό που'χεις στο μυαλό σου με όλες τις λεπτομέρειες.:126:

και μη ξεχνιέσαι, βάλε και καλώδια...:142:

(δε το λέω τυχαία αυτό για τα καλώδια, το λέω διότι το ενεργό εκουαλαιζέισιον σε αναλογικάριους είναι σατανισμός, ενώ αντίθετα είναι επιθυμητό το εκουαλαιζέισιον με γνωστής "μυρουδιάς" μοντελάκι, για αντιστάθμιση της επίσης γνωστής μουρουδιάς που'χει το μηχανάκι...)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Αν μου βγει το όνομα πως έχω πάρε δώσε με αντιπροσώπους το κρίμα στο λαιμό σας.:137:

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Michell Gyro S.E. το πλατό μας. (έχω αδυναμία στην ανάρτηση τι να κάνουμε)

Rega RB300 ο βραχίονας

Denon DL-160 η κεφαλή

Lehmann Black Cube ο προενισχυτής.

Reaction score
684

Αν μου βγει το όνομα πως έχω πάρε δώσε με αντιπροσώπους το κρίμα στο λαιμό σας.:137:

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Michell Gyro S.E. το πλατό μας. (έχω αδυναμία στην ανάρτηση τι να κάνουμε)

Rega RB300 ο βραχίονας

Denon DL-160 η κεφαλή

Lehmann Black Cube ο προενισχυτής.

μια χαρα σετακι... πολυ ικανοποιητικος ηχος...

εναλλακτικα εγω ειχα σχεδον παρομοιας λογικης συνδυασμο με μονες διαφορες για πλατω το Mitchell Mycro και κεφαλη την Dynavector Karat και νομιζω οτι ειναι πολυ καλo value for money....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

ε, εκεί που πήγε γιατί να μη προτιμήσει ένα σπαμπιστότζι?

Δε ξέρω, αλλά πολύ με αρέσει αυτό το πικάπιον, κι ας είναι και φτηνό (πια) στα 2 και κάτι ψιλά... (πχ £1690)

και το προτιμώ από το (στα ίδια ευρά) χοντρό (αν και είναι κι αυτό απ'ότι ακούω- καλό):

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

Απο τα 2200 απλα ακους καλυτερα απο το καλυτερο ψηφιακο.
να, αυτά τα χαζά να μην έλεγες, θα ήσουν το καλύτερο παιδί! :135::138::143:

να σε οργανώσω μια ακροασούλα με το σταμπιστότζι ρίφερενς που τό'χω κι εύχαιρο?
αντίπαλος θά'ναι ο σκληρός δίσκος μάρκας WD μοντελάκι Green συνδεδεμένος στο E-Great και ντακ της μπέρι μπέρι με αλλαγμένη πλακέτα εξόδου (δικά μου op-amps σε δική μου υλοποίηση, όχι το γαλλικό φασονατζίδικο... αλλά αν θες παίζει και το γαλλικό, νό πρόμπλεμ!)

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508