Αγορά δικάναλου και ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

Reaction score
16
Ωραία λοιπόν, πάμε σε 8άρι ενεργό με τουλάχιστον 10άρι σάμπ.
Χωρίς σαμπ, η οικονομικότερη λύση για το χώρο σου είναι αυτή.
Πάει πάνω από το μπάτζετ σου.
Αξίζει όμως, με μπόλικο SPL και 2 γουφερ 7-ιντσων το κάθε ηχείο.
Εξαιρετικό.
Ναι μεν, αλλά τελείως εκτός χρηματικού ποσού.
Για τα παρακάτω τί γνώμη έχετε, μιας και είναι και φθηνότερα απο τα γιαμάχα, και μπορώ να πάρω το σάμπ της ίδιας εταιρείας που πρότεινε ο kostas ear στο ποστ 6;
http://www.djshop.gr/pd/jbl-lsr-308-16724.htm?lang=el&path=1734820060

Αν διυλίζω τον κώνωπα, να μου το πείτε!!

Reaction score
16
ΥΓ. Σου άρεσε το άσπρο;
Μια χαρά είναι, απλά θέλω να καταλήξω σε κανα δυο-τρία συστηματάκια (εντός χρηματικού ποσού) ωστε άν δεν 'μας' αρέσει να 'διαλέξουμε' κάτι άλλο.

Reaction score
107
WP_20161230_19_51_47_Pro.jpg

[DOUBLEPOST=1483122145][/DOUBLEPOST]παιδια μια ερωτηση εχω να κανω.. μηπως μπορει να μου πει καποιος σε ποια εξοδο να σινδεσω τα ηχεια σε αυτον τον ενισχυτη που βλεπετε στην φωτογραφια; τα ηχεια μου ειναι 8 Ω .. ο ενιχυτης ειναι ο rotel ra 10

Reaction score
5.902
παιδια μια ερωτηση εχω να κανω.. μηπως μπορει να μου πει καποιος σε ποια εξοδο να σινδεσω τα ηχεια σε αυτον τον ενισχυτη που βλεπετε στην φωτογραφια; τα ηχεια μου ειναι 8 Ω .. ο ενιχυτης ειναι ο rotel ra 10
πμ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.090
Για τα παρακάτω τί γνώμη έχετε, μιας και είναι και φθηνότερα απο τα γιαμάχα, και μπορώ να πάρω το σάμπ της ίδιας εταιρείας που πρότεινε ο kostas ear στο ποστ 6;
http://www.djshop.gr/pd/jbl-lsr-308-16724.htm?lang=el&path=1734820060
Μην κατευθύνεις την αγορά με γνώμονα να είναι της ίδιας μάρκας το σαμπ με τα ηχεία, διότι δε κερδίζεις τίποτα.
Άλλωστε, πολλές εταιρείες που φτιάχνουν κορυφαία σαμπ, φτιάχνουν μόνο σαμπ κι όχι ηχεία, και ο κόσμος τα προτιμάει, ανεξαρτήτως της μάρκας ηχείων που έχει ο καθένας.

Οπότε, το να είναι της ίδιας μάρκας, δεν αποτελεί καν επιχείρημα.

Τα JBL που βρήκες είναι όντως αξιόλογες προτάσεις. Φοβάμαι λίγο την κόρνα, βλέποντας το χώρο σου, αλλά αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται ούτε να καταλάβεις ούτε να δώσεις ιδιαίτερη σημασία τώρα, γιατί θα μπλέξεις με θέματα που δε θα έχεις βάσεις για να κατανοήσεις.

Συγκριτικά, τα JBL θα παίξουν πιο δυνατά, κι αυτό είναι το μόνο τους πλεονέκτημα. Κατασκευαστικά δείχνουν πιο "φτηνά", πλαστικά, και στην πραγματικότητα πρόκειται όντως για πολύ πιο φτηνά ηχεία από τα γιαμαχα. Ηχητικά τα γιαμαχα είναι πιο ουδέτερα.

Προσωπικά, και τα JBL αν έπαιρνα, πάλι το σαμπ της πρισόνους θα χρησιμοποιούσα. ;)

Πρόσεξε τις συνδεσμολογίες. Το σαμπ της JBL θελει XLR και για να έχεις τέτοιο βύσμα από το πισί σου, θες di box. Το πρισονους δεχεται και RCA. Μετά το σαμπ, οκ θα συνδέσεις τα όποια ηχεία με XLR.

Άμα θες να κινηθείς σε πιο οικονομικό πακέτο, η επιλογή της ανταμ δεν είναι τυχαία. Το σαμπ της, επίσης δέχεται RCA.

PC->RCA.

Οπότε, η λογική είναι να βάλεις το σαμπ δίπλα στο πισι, με κοντά καλώδια RCA, και μετά βάλε τα ηχεία όσο μακριά θες, με καλώδια XLR. Αν δε ξέρεις το γιατί, μη το ρωτάς, απλά κάντο έτσι. ;)

Αν αυτό δεν βολευει, έχεις 2 λύσεις: ή αγοράζεις ντακ με εξόδους εξελαρ, ή ντι αϊ μποξ. Προτείνεται ντακ, έτσι κι αλλιώς, ώστε να συνδέεις το πισί με ψηφιακή σύνδεση στο ντακ και να μη σε νοιάζει τίποτα, και μετά μόνο εξελαρ καλώδια παντού.

Last edited:

Z

Zdimis

Guest
χρονια καλα ,καπου εδω μεσα δινεται ενα ζευγαρι audio epilog isaa ,και παλι εδω μεσα ενας ενισχυτης xindak υβριδικος ταμειο 900 και 100 για καλωδια ηχειων( mogami 3103 και ενα coaxial ) και ενα m2 tech για να τροφοδοτησεις το dac του xindak ασυγχρονα.Αυτα θα αγοραζα εγω σημερα με 1000 ευρω αποΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ 1000.Καμμια σχεση με τους πωλητες περαν της εκτιμησης στις επιλογες τους.Δεν χανεις κατι να το ακουσεις και εχε υποψην σου σε μεταχειρισμενα απουσια φπα 24% απουσια εγγυησης 20% και απαξιωση απο χρηση 20% ψωνιζεις μηχανημα με 10 χρονια ζωη στο 1/3 της πραγματικης του αξιας ενω η αξια του να σε υπηρετει μουσικα ειναι πολυ υψηλη για αυτα πουχεις πληρωσει.(Κανεις κ παιχνιδακι με 2 λαμπες να δεις που ταιριαζεις κιολας με τον ενισχυτη που προτεινω.
Καλες γιορτες υγεια κ ομορφες νοτες παρεα με αγαπημενα προσωπα τρωγοντας πινοντας και αγαπωντας.

Reaction score
16
χρονια καλα ,καπου εδω μεσα δινεται ενα ζευγαρι audio epilog isaa ,και παλι εδω μεσα ενας ενισχυτης xindak υβριδικος ταμειο 900 και 100 για καλωδια ηχειων( mogami 3103 και ενα coaxial ) και ενα m2 tech για να τροφοδοτησεις το dac του xindak ασυγχρονα.Αυτα θα αγοραζα εγω σημερα με 1000 ευρω αποΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ 1000.Καμμια σχεση με τους πωλητες περαν της εκτιμησης στις επιλογες τους.Δεν χανεις κατι να το ακουσεις και εχε υποψην σου σε μεταχειρισμενα απουσια φπα 24% απουσια εγγυησης 20% και απαξιωση απο χρηση 20% ψωνιζεις μηχανημα με 10 χρονια ζωη στο 1/3 της πραγματικης του αξιας ενω η αξια του να σε υπηρετει μουσικα ειναι πολυ υψηλη για αυτα πουχεις πληρωσει.(Κανεις κ παιχνιδακι με 2 λαμπες να δεις που ταιριαζεις κιολας με τον ενισχυτη που προτεινω.
Καλες γιορτες υγεια κ ομορφες νοτες παρεα με αγαπημενα προσωπα τρωγοντας πινοντας και αγαπωντας.
Καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους. Ευχαριστώ για τον χρόνο και για τις απαντήσεις σας.
Δεν ξέρω που μπορώ να πάω για να ακούσω τον xindak και τα audio epilog isaa. Μπορείς να παραθέσεις τα λινκ από τις αγγελίες;(δεν ξέρω αν είναι σύμφωνο με τους κανόνες του φορουμ). Ποια πιστεύεις οτι θα ήταν η διαφορά ανάμεσα στο hs8 - sub και της δικής σου πρότασης; Ρωτάω για να καταλάβω......

Reaction score
1.128
Χρόνια πολλά και από μένα.Κάτι πολύ βασικό που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι οτί με την αγορά παθητικού ηχείου και ενισχυτή στο μέλλον μπορείς να προχωρήσεις σε κάποια αναβάθμιση.Κάτι που είναι πιο δύσκολο όταν πάρεις ενεργά ηχεία.Βέβαια με τα ενεργά,αν πετύχει η αγορά θα ησυχασεις για πολλά χρόνια..Διαλέγεις και παίρνεις.

Reaction score
7.119
εγω θα σου προτεινω ενα συστημα με μια συσκευη μονο που τα κανει ολα ομως (ενισχυτης,ραδιο,wifi-ethernet,musicast,ψηφιακες εισοδοι) .Υamaha R-N602 και για ηχεια μιας και ειναι μεγαλουτσικος ο χωρος τα JBL arena 170.Θα στελνεις μεσω δικτυου ή ασυρματα στον yamaha υλικο απο τον υπολογιστη σου,ταμπλετα σου,κινητο σου κλπ,μπορεις να συνδεσεις σε μια οπτικη εισοδο τον υπολογιστη σου με αντιστοιχο καλωδιο (αρκει να εχει η μητρικη αντιστοιχη εξοδο ή αν εχεις καρτα ηχου) και γενικα μπορεις να κανεις οτι θελεις.Ο ηχος θα ειναι αξιοπρεπεστατος,θα καλυπτει ανετα τον χωρο σου,απλα δεν ξερω πως θα το παρει η συζυγος.Αν γκρινιαζει τοτε πηγαινε παρε αυτο JBL authentics L16 και θα σου πει και μπραβο (απλα μην περιμενεις και την καλυτερη στερεοφωνικη εικονα μετα).

Tα ενεργα ηχεια που σου προτειναν δεν ξερω αν θα σου αρεσουν,καλυτερα να τα ακουσεις προσεκτικα πριν κανεις μια τετοια κινηση,ειδικα εσυ που προερχεσαι απο το συστηματακι της sony.....

Z

Zdimis

Guest
http://www.avsite.gr/forum/threads/audio-epilog-issa.150920/

χωρις αναγκη ισοσταθμισης κλπ treatment καθως δεν θα πνιγεις σε ενα προβληματικο μπασσο που θα θελει μετρησεις και θα ερχεται αφυσικα θολωνοντας τα παντα μεχρι να παρεμβεις ,καθως το 5αρι γουφερ θα δωσει ακομα και στα τρια μετρα μια χαρα αποτελεσμα πεντακαθαρο σφιχτο και χωρις καποια αναγκη παρεμβασης.Ασε που ετσι ειναι και "the audiophille way".Μακρια αν εισαι bass freak η οπαδος του βαρεως χαμηλου .(η απουσια του οποιου δινε στο ακουσμα ενα πιο ¨¨αιθεριο " και ελευθερο ηχο εξαλειφοντας την κουτιλα των ηχειων .

http://www.avsite.gr/forum/threads/xindak-xa6900-hybrid-amplifier-2011-version.151737/#post-2085624

Last edited by a moderator:

Reaction score
5.902
εγω θα σου προτεινω ενα συστημα με μια συσκευη μονο που τα κανει ολα ομως (ενισχυτης,ραδιο,wifi-ethernet,musicast,ψηφιακες εισοδοι) .Υamaha R-N602 και για ηχεια μιας και ειναι μεγαλουτσικος ο χωρος τα JBL arena 170.Θα στελνεις μεσω δικτυου ή ασυρματα στον yamaha υλικο απο τον υπολογιστη σου,ταμπλετα σου,κινητο σου κλπ,μπορεις να συνδεσεις σε μια οπτικη εισοδο τον υπολογιστη σου με αντιστοιχο καλωδιο (αρκει να εχει η μητρικη αντιστοιχη εξοδο ή αν εχεις καρτα ηχου) και γενικα μπορεις να κανεις οτι θελεις.Ο ηχος θα ειναι αξιοπρεπεστατος,θα καλυπτει ανετα τον χωρο σου,απλα δεν ξερω πως θα το παρει η συζυγος.Αν γκρινιαζει τοτε πηγαινε παρε αυτο JBL authentics L16 και θα σου πει και μπραβο (απλα μην περιμενεις και την καλυτερη στερεοφωνικη εικονα μετα).

Tα ενεργα ηχεια που σου προτειναν δεν ξερω αν θα σου αρεσουν,καλυτερα να τα ακουσεις προσεκτικα πριν κανεις μια τετοια κινηση,ειδικα εσυ που προερχεσαι απο το συστηματακι της sony.....
+1000

Reaction score
16
Παίδες, εδώ είμαι, καμιά φορά αργώ να απαντήσω γιατί μέχρι να googlάρω τα ηχεία που έχουν αναφερθεί, να διαβάσω κανα δυο πληροφορίες για αυτά, να σκρουτζάρω κτλ περνάει η ώρα.........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.090
καθως δεν θα πνιγεις σε ενα προβληματικο μπασσο
Επειδή δε θα έχεις καθόλου μπάσο από ένα ανεπαρκές και εντελώς ακατάλληλο ηχείο για το χώρο σου. :gotcha:

Το JBL arena 170 έχει ένα 7-ιντσο και θέλει 200 βατ χαλαρά. Προφανώς ένα 7-ιντσο δεν καλύπτει τόσα τετραγωνικά, και ο ενισχυτής δε του φτάνει ούτε για πρωινό. :p

Οι προτάσεις αυτές θα "παίξουν" ας πούμε σαν τις ενεργές προτάσεις αν αφαιρέσεις το σαμπ. Μόνο που θα παίξουν (αντικειμενικά) χειρότερα, λόγω μικρότερης ισχύος των ενισχυτικων και λόγω μικρότερης διαμέτρου μεγαφώνων. :D

Αλλά αργότερα θα μπορείς να τα βάλεις ένα ένα στις αγγελίες για να πάρεις κάτι άλλο, στα πλαίσια μιας "αναβάθμισης", ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν κάποιοι, με μόνο βέβαιο επακόλουθο το άρμεγμα της τσέπης σου εις το διηνεκές.:)

Επίσης θα μπορείς να ξοδεύεις λεφτά σε καλώδια ηχείων, καθώς κυκλοφορούν τέτοια καλώδια σε κόστος μεγαλύτερο από το συνολικό σου μπάτζετ. Τα οποία καλώδια βέβαια, δε θα μετατρέψουν τα ακατάλληλα ηχεία για το χώρο σου σε κατάλληλα, ούτε θα αυξήσουν την ισχύ του ενισχυτή για να υπάρχει επαρκής οδήγηση. Παρόλα αυτά, αποκαλούν πολλοί την αγορά τέτοιων καλωδίων ως "αναβάθμιση".:gotcha:

Κι έτσι εισέρχεται κανείς στον παρανοϊκό χώρο του χάι εντ, όπου τα ηχεία σχεδόν οφείλουν να είναι ακατάλληλα για το χώρο, και να υποοδηγούνται, κατά προτίμηση με λάμπες μεγάλης παραμόρφωσης, αλλά επίσης οφείλουν να συνοδεύονται από ακριβά καλώδια ηχείων, όπως και καλώδια ρεύματος βεβαίως σε τιμές που θα έπρεπε να διώκονται ποινικά..:angel:

Και μετά σε φταίει ο συριζανελ.:lol:

Reaction score
1.656
Αν θα πας τελικα σε ηχεια ραφιου, θα πρεπει να υπολογισεις και το κοστος των βασεων τους.

Οι προτασεις που σου εχουν γινει ειναι αξιολογες και θα πρεπει να σκεφτεις καλα τι ειδους μηχανηματα θελεις, χρειαζεσαι και φτανεις οικονομικα.

Η προταση μου ειναι να πας σε μεταχειρισμενα ενεργα.

Reaction score
91
η προταση μου ειναι μονο μεταχ παιζουν τιμες στο 1/3 του καινουριου!!! ενα σετ προ-τελ μεχρι 400-500 ευρω και 500 ευρω για ηχεια πλουσια!!!! και ακους ανετα.Να μην πω μαρκες.καλη χρονια!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Επειδή είναι μεγάλος ο χώρος σου, δε τη βγάζεις καθαρή χωρίς σαμπ.

Μία οικονομική επιλογή είναι αυτό το πακέτο. Δε θα τα γκρεμίσει όλα, καθότι μικρό το σαμπ - 7-ιντσο. Για τα λεφτά του όμως, εξαιρετικό.
Αν και το άτομο που το προτείνει είναι εξτρεμιστής:( και δεν πρέπει να του πολυδίνεις σημασία, θεωρώ πως αυτός ο συνδυασμός είναι ότι καλύτερο με βάση τα χρήματα που διαθέτεις και την τιμή του σαν πακέτο.
Επιπλέον, στο μέλλον, εύκολα το ένα subάκι γίνονται δύο, οπότε έχεις και άλλες δυνατότητες.
Ακόμα καλύτερα βέβαια αν πας στο sub8, αλλά είναι δυσανάλογα υψηλό το τίμημα σε σχέση με τη διαφορά που δίνει.

Reaction score
91
Αν και το άτομο που το προτείνει είναι εξτρεμιστής:( και δεν πρέπει να του πολυδίνεις σημασία, θεωρώ πως αυτός ο συνδυασμός είναι ότι καλύτερο με βάση τα χρήματα που διαθέτεις και την τιμή του σαν πακέτο.
Επιπλέον, στο μέλλον, εύκολα το ένα subάκι γίνονται δύο, οπότε έχεις και άλλες δυνατότητες.
Ακόμα καλύτερα βέβαια αν πας στο sub8, αλλά είναι δυσανάλογα υψηλό το τίμημα σε σχέση με τη διαφορά που δίνει.
[DOUBLEPOST=1483175301][/DOUBLEPOST]Απλα ειπα μια ολοκληρωμενη γνωμη που ειναι αρκετα τιμια !καλη χρονια με πολυ Μουσικη!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney