Αδέσποτος φίλος

Reaction score
5
Απάντηση: Αδέσποτος φίλος.

το ρεπορταζ να κανουν και...ουτε λογος για τα υπολοιπα,κατι να πουν..
Όχι κάτι να πουν μόνο
Έχει δουλευτεί το βιντεάκι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς ίχνος ντροπής
Αλλά δεν είναι αυτό που με τσίγκλησε
Αυτό φίλε μου που με στεναχωρεί (ουσιαστικά) περισσότερο είναι το ταμπελάκι zoofilidrasi και ....

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Προφανώς κάποιοι φιλόζωοι ευρισκόμενοι σε διαμάχη με σωματεία της περιοχής τους για το... ποιος περιθάλπει καλύτερα, ή και με το δήμο τους (όπου θεωρώ πιθανό να έχουν δίκιο γιατί ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα εκτελούν όπως πρέπει τα καθήκοντα που προβλέπει ο νόμος για το θέμα των ζώων, ζωντανών ή όχι, ανεξάρτητα από περιόδους οικονομικής κρίσης), φώναξαν τις κάμερες για να δείξουν ότι το νεκρό σκυλί δεν το είχαν μαζέψει... οι άλλοι. Και στη φιλοζωία γίνονται αυτά, όπως και παντού.

Η ενδεδειγμένη κατάληξη ενός νεκρού ζώου πάντως είναι η αποτέφρωση ή η ταφή - και από την άποψη της υγιεινής, και από την άποψη του σεβασμού στη ζωή. Αν όμως κάποιος "τυχαίος", δηλαδή μη γνώστης των διαδικασιών, αποφασίσει να μαζέψει ένα νεκρό ζώο, το πιθανότερο είναι αυτό να καταλήξει στα σκουπίδια, πράγμα καθόλου ωραίο όπως καταλαβαίνετε... οπότε εξακολουθεί να είναι καλύτερα να το μαζέψει όποιος είναι αρμόδιος γι' αυτό.

Όσο για το ζωντανό σκυλάκι, δεν θέλω να πιστέψω οτι φεύγοντας το άφησαν έτσι...

Reaction score
5

Προφανώς κάποιοι φιλόζωοι ευρισκόμενοι σε διαμάχη με σωματεία της περιοχής τους για το... ποιος περιθάλπει καλύτερα, ή και με το δήμο τους (όπου θεωρώ πιθανό να έχουν δίκιο γιατί ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα εκτελούν όπως πρέπει τα καθήκοντα που προβλέπει ο νόμος για το θέμα των ζώων, ζωντανών ή όχι, ανεξάρτητα από περιόδους οικονομικής κρίσης), φώναξαν τις κάμερες για να δείξουν ότι το νεκρό σκυλί δεν το είχαν μαζέψει... οι άλλοι. Και στη φιλοζωία γίνονται αυτά, όπως και παντού.

Η ενδεδειγμένη κατάληξη ενός νεκρού ζώου πάντως είναι η αποτέφρωση ή η ταφή - και από την άποψη της υγιεινής, και από την άποψη του σεβασμού στη ζωή. Αν όμως κάποιος "τυχαίος", δηλαδή μη γνώστης των διαδικασιών, αποφασίσει να μαζέψει ένα νεκρό ζώο, το πιθανότερο είναι αυτό να καταλήξει στα σκουπίδια, πράγμα καθόλου ωραίο όπως καταλαβαίνετε... οπότε εξακολουθεί να είναι καλύτερα να το μαζέψει όποιος είναι αρμόδιος γι' αυτό.

Όσο για το ζωντανό σκυλάκι, δεν θέλω να πιστέψω οτι φεύγοντας το άφησαν έτσι...
Συμφωνώ σε όλα...
Κι επειδή γνωρίζω την αναλγησία γι΄αυτό είπα οτι το καλύτερο είναι να το μαζέψεις και να τους το πας για να το διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο...
Ακόμα και το καταφύγιο για το ζωντανό, το έφερα ως παράδειγμα γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα τύχει της καλύτερης αντιμετώπισης (....)
Μη σου πω πως αν το φρόντιζαν στην Bιομηχανική περιοχή (εργαζόμενοι ή κάποιος φύλακας πχ) ίσως καλύτερα να περνούσε....
Το ιδανικό πάντα για ένα ζώο είναι η φιλοξενία-υιοθεσία αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολη....
(δεν υπάρχουν πολλοί Αβεσσαλώμ και Mιχάληδες)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Πολύ σινεφίλ μου βγήκε η Μπουμπού.
Ήθελα να ήξερα τι στην ευχή βλέπει από όλο αυτό και κάθεται και χαζεύει τόση ώρα.
Κι αν κάποιος ηθοποιός αρχίζει και φωνάζει πολύ, η Μπουμπού αρχίζει και γαυγίζει το κεντρικό μου ηχείο!!

Reaction score
5

Νομοσχέδιο για τα αδέσποτα: φυλάκιση και πρόστιμο 30.000 στους παραβάτες

Στην ουσιαστική προστασία των ζώων συντροφιάς στοχεύει το νομοσχέδιο που κατέθεσαν χθες οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», δημιουργείται ηλεκτρονική βάση καταγραφής των ζώων συντροφιάς και γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ζώων πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες ευζωίας, ενώ για τα αδέσποτα δημιουργείται οργανωμένο σύστημα στους δήμους, οι οποίοι πρέπει από εδώ και στο εξής να ιδρύσουν και ειδικά αποτεφρωτήρια για τα νεκρά ζώα συντροφιάς.

Σημειώνεται επίσης ότι με τη νέα νομοθεσία απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, καθώς και η χρησιμοποίησή του σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

econews

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Δηλαδή στα τσίρκα δεν θα βλέπουμε ελέφαντες να στέκονται στο ένα πόδι και τίγρεις να περνούν μέσα από φλεγόμενα στεφάνια;
Και ο καημένος ο Γκυ Λαλιμπερτέ πως θα βγάζει το ψωμί του τώρα;
Έχει να παίξει και πόκερ μερικά εκατομμύρια δολλάρια ενώπιον τόσων τηλεθεατών.
Άσε που η βόλτα που έκλεισε να πάει στο διάστημα κοστίζει 20 εκατομμύρια δολάρια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα.
Η Μπουμπού μου είναι πλέον με νέο αφεντικό εδώ και 2 μέρες, τον Γιάννη (ichaltou) που την χαίρεται.
Και φυσικά κι εκείνη χαίρεται διότι δεν είναι πια περιορισμένη.
Την πηγαίνουν βόλτα, την παίζουν και πιο πολύ την παίζει και η λαλίστατη μικρή κόρη του Γιάννη.
Απ΄τη μια μου λείπει πολύ η άτιμη και την πεθύμησα, αλλά από την άλλη σίγουρα εκεί περνάει καλύτερα.
Θα πηγαίνω έτσι κι αλλιώς να την βλέπω τακτικά.
Προβολείς, οθόνες, media players, ενισχυτές, ηχεία, όλο και κάποια αφορμή έχουμε να πάμε στου Γιάννη.
Α ρε Μπουμπού μου.

Βάλε ρε Γιάννη καμιά φωτο να την δούμε.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Re: Απάντηση: Αδέσποτος φίλος.

Έχω μία ένσταση όμως βρε Γιάννη. Πιστεύω ότι τη χτυπάς πολύ.
Μα κάθε μέρα, δέκα-δώδεκα φορές ξύλο γιά να μάθει? Μωρό είναι.

Πείτε του κι εσείς.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Ξέρω βέβαια και τη σοφή παροιμία του λαού μας, "το παιδί και το σκυλί...".

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Αδέσποτος φίλος.

Έχω μία ένσταση όμως βρε Γιάννη. Πιστεύω ότι τη χτυπάς πολύ.
Μα κάθε μέρα, δέκα-δώδεκα φορές ξύλο γιά να μάθει? Μωρό είναι.

Πείτε του κι εσείς.
ναι, έχει αγριέψει πολύ... χθες που είχαμε επισκέψεις το βράδυ, έπεσε στα πόδια τους και τριβόταν.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Κοψίδια και προβολέας στον Μιχάλη.
3D στον Γιάννη.
Χάδια και αγάπη και στους 2.

Σκυλίσια ζωή σου λέει μετά..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος