Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Reaction score
19
Καλά βρε caravelle, επιδή ο reiewer του Ήχου είπε ότι τα CAV είναι όμορφα ηχεία, πρέπει να αρέσουν και σε ΄μένα? Ανεξάρτητα αν έχουν καλά υλικά ή όχι.

Τι σόη επιχείρημα είναι αυτό?:142:

Να ζητήσω συγνώμη μήπως από τον Ήχο?

Θέλεις να σου φωτογραφήσω την ασχημότερη γκόμενα του κόσμου και να δεις τι ωραία θα βρεί? Να φωτογραφήσουμε ένα νύχι, ένα δάχυλο και ένα αυτί για να μπορέσουμε να την κρίνουμε αντικειμενικά. Ε?:138:

Reaction score
11
Καλά βρε caravelle, επιδή ο reiewer του Ήχου είπε ότι τα CAV είναι όμορφα ηχεία, πρέπει να αρέσουν και σε ΄μένα? Ανεξάρτητα αν έχουν καλά υλικά ή όχι.

Τι σόη επιχείρημα είναι αυτό?

Να ζητήσω συγνώμη μήπως από τον Ήχο?
Φίλε μου νοιώσε άνετα! Δεν οφείλεις τίποτε! (Η κριτική τους πάντως, και όχι μόνο του "ΗΧΟΥ", γίνεται για την εμφάνιση του ηχείου ως σύνολο!).

:135::143::135:

Reaction score
150
Δε βάζουμε τις πρώην γκόμενες μας καλύτερα?? Έχω περιέργια να δω τα γούστα του PeterMeni!:107:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Δε βάζουμε τις πρώην γκόμενες μας καλύτερα?? Έχω περιέργια να δω τα γούστα του PeterMeni!:107:
Μήπως να βάλουμε και τις τωρινές για να έχεις πλήρη άποψη?:128::128::128:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Μήπως να βάλουμε και τις τωρινές για να έχεις πλήρη άποψη?:128::128::128:
Όλες ή μόνο τις καλές ; :107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.677

Θέλεις να σου φωτογραφήσω την ασχημότερη γκόμενα του κόσμου και να δεις τι ωραία θα βρεί?
μή μπλέκεις τα γούστα σου με τα γούστα τ'αλλουνού...

πχ κι αυτή κάποιοι τη γουστάρουν με τα 1000....

ενώ εγώ πχ μπορεί να τη βρίσκω με νοσοκόμες....

ΠΡΟΣΟΧΗ: όποιος κλικάρει το SPOILER το κάνει με δική του ευθύνη....

Reaction score
11.740
Το ΠΡΟΣΟΧΗ το βαζουμε ΠΡΙΝ το SPOILER, για να το διαβασει ο αλλος στην ωρα του, ΟΧΙ μετα!!!:618:

Reaction score
4
Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

φιλε κωσταυτια

μας κανεις ζημιες μεσημεριατικα.... :114::125:

επειδης καταλαβαινω απο συμφραζομενα πως εισαι γιατρος, εκει που εισαι τετοιες νοσοκομες εχετε;;:135:

Reaction score
1.187

Αυτα για τους κυριους με δυσκολες κυριες....
Οχι δεν ειναι αυτο που νομιζετε.....κλικ
Κριμα και ηταν καλη εταιρεια...θα εμπλεξε φαινεται με κακες συζυγους....:142:

Αυτο πως σας φαινεται για τα surround ?

Acoustic Research η ιστορική εταιρία του Henri Kloss.
Η εταιρία που καθιέρωσε την ακουστική ανάρτηση. (Acoustic Suspension)
Ακόμα έχω τα κορυφαία ηχεία της AR-10π
Είχαμε ζήσει απίστευτες μουσικές εμπειρίες παλιότερα με τα AR-3 και με τα LST.

Τώρα πλέον είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα... Ο ξεπεσμός....
Δεν έπρεπε να το δω αυτό το link... με χάλασε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.677

φιλε κωσταυτια

μας κανεις ζημιες μεσημεριατικα....

επειδης καταλαβαινω απο συμφραζομενα πως εισαι γιατρος, εκει που εισαι τετοιες νοσοκομες εχετε;;
τα βράδια ΝΑΙ.:144::144::144:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

μή μπλέκεις τα γούστα σου με τα γούστα τ'αλλουνού...

πχ κι αυτή κάποιοι τη γουστάρουν με τα 1000....

ΠΡΟΣΟΧΗ: όποιος κλικάρει το SPOILER το κάνει με δική του ευθύνη....
παναγια βοηθα!!!!!!!

Reaction score
0

Να και μια παρόμοια κακή μέτρηση.

Παιδιά για να επαναφέρω λίγο τη συζήτηση εκεί που ξεκίνησε.
Η απόκριση του αυτιού μας είναι περίπου αυτή:

Νομίζω ότι αυτό εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι αποκρίσεις των ηχείων (τουλάχιστον εκείνη από το πρώτο διάγραμμα) είναι αυτές που είναι. Εκεί που το αυτί ακούει καλύτερα, το ηχείο δεν χρειάζεται να αποδίδει τόσο καλά όσο σε συχνότητες τις οποίες το αυτί δεν ακούει καλά. Με τον τρόπο αυτό ο συνδυασμός της ευαισθησίας του αυτιού με την απόκριση του ηχείου παράγει μια καμπύλη που προσπαθεί να είναι οριζόντια.
Με άλλα λόγια, επειδή, το ανθρώπινο αυτί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην περιοχή των 3 KHz δεν χρειάζεται το ηχείο να τα "δίνει όλα" στην περιοχή αυτή.
Το όργανο με το οποίο μετράμε την απόκριση όταν ακούμε μουσική είναι το αυτί μας και όχι ένα ηλεκτρονικό όργανο μέτρησης που τα "βλέπει" όλα ψυχρά.
Τώρα βέβαια το αν η απόκριση ενός ηχείου είναι περισσότερο ή λιγότερο flat από κάποιο άλλο, αυτό είναι μάλλον θέμα σχεδιαστικής επιλογής του κατασκευαστή ο οποίος κάτι θα είχε στο μυαλό του όταν το έφτιαξε.

Σχετικά με την εμφάνιση, εμένα μου αρέσουν τα ηχεία της Sonus Faber (μεταξύ άλλων και αυτά:)

και τα μεγάλα Nautilus

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.421

Βρε συ όλες τις νοσοκόμες των νοσοκομείων της Ελλάδας έβαλες;:138:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Παιδιά για να επαναφέρω λίγο τη συζήτηση εκεί που ξεκίνησε.
Η απόκριση του αυτιού μας είναι περίπου αυτή:

Νομίζω ότι αυτό εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι αποκρίσεις των ηχείων (τουλάχιστον εκείνη από το πρώτο διάγραμμα) είναι αυτές που είναι. Εκεί που το αυτί ακούει καλύτερα, το ηχείο δεν χρειάζεται να αποδίδει τόσο καλά όσο σε συχνότητες τις οποίες το αυτί δεν ακούει καλά. Με τον τρόπο αυτό ο συνδυασμός της ευαισθησίας του αυτιού με την απόκριση του ηχείου παράγει μια καμπύλη που προσπαθεί να είναι οριζόντια.
Με άλλα λόγια, επειδή, το ανθρώπινο αυτί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην περιοχή των 3 KHz δεν χρειάζεται το ηχείο να τα "δίνει όλα" στην περιοχή αυτή.
Το όργανο με το οποίο μετράμε την απόκριση όταν ακούμε μουσική είναι το αυτί μας και όχι ένα ηλεκτρονικό όργανο μέτρησης που τα "βλέπει" όλα ψυχρά.
Τώρα βέβαια το αν η απόκριση ενός ηχείου είναι περισσότερο ή λιγότερο flat από κάποιο άλλο, αυτό είναι μάλλον θέμα σχεδιαστικής επιλογής του κατασκευαστή ο οποίος κάτι θα είχε στο μυαλό του όταν το έφτιαξε.
Η απόκριση του αυτιού μας είναι δεδομένη.
Το ίδιο αυτί χρησιμοποιούμε σε μια συναυλία αλλά και μπροστά σε ένα ηχοσύστημα.
Ουσιαστικά για να πάρουμε, όσο το δυνατόν πλησιέστερο, αποτέλεσμα με αυτό που είναι γραμμένο στο αποθηκευτικό μέσον θα πρέπει, μαζί με όλα τα άλλα, ο συνδυασμός ηχείου-χώρου να έχει επίπεδη απόκριση.

Επειδή ο χώρος για τον εκάστοτε κατασκευαστή είναι αστάθμητος παράγοντας αυτό που οφείλει να κάνει είναι να προσέχει το ηχείο του ώστε να απέχει όσο το δυνατόν λιγότερο από την ευθεία.

Reaction score
0

Δεν μπορώ να διαφωνήσω.
Απλά παρουσιάζω μια λογική εξήγηση του γιατί ένας κατασκευαστής να επιλέξει να σχεδιάσει ένα ηχείο με μια τέτοια απόκριση.
Είναι αλήθεια ότι παρατηρώντας την απόκριση άλλων ηχείων (όπως τουλάχιστον τη δίνει ο κατασκευαστής) είναι πολύ πιο ομαλή και πολύ πιο κοντά στο flat.
Πολλοί μάλιστα κατασκευαστές δίνουν και παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο επηρεάζεται η συχνοτική συμπεριφορά ενός ηχείου ανάλογα με την τοποθέτησή του.

Reaction score
1.187

Δεν μπορώ να διαφωνήσω.
Απλά παρουσιάζω μια λογική εξήγηση του γιατί ένας κατασκευαστής να επιλέξει να σχεδιάσει ένα ηχείο με μια τέτοια απόκριση.
Νομίζεις πως είναι συνειδητή επιλογή;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos