Αλλαγή φρουράς. VIVITEK HD1188

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
...... επειδή έχω καιρό να πάω μια βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη έχω προγραμματίσει να είμαι εκεί από την Παρασκευή 13/04 έως την Κυριακή 15/03 για κάποια προγραμματισμένα ραντεβού.(εκτός και εαν χρειαστεί να αλλάξει)
Λογικά τώρα οι Vivitek είναι καλιμπραρισμένοι...εντυπώσεις;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.156
Τι εντυπώσεις περιμένεις;

DLP είναι βρε! :p

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Τι εντυπώσεις περιμένεις;

DLP είναι βρε! :p
Πιστεύω ότι με χίλια τρακόσια ευρώ αγόρασαν έναν πολύ καλό προβολέα-εξαιρετικό για τα χρήματα που ζητάει και θα ευχαριστηθούν τις ταινίες τους.Βέβαια με πολύ περισσότερα αγοράζεις τους γνωστούς + τον laser και απολαμβάνεις και τις μαύρες καρτέλες:p

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.156
Πιστεύω ότι με χίλια τρακόσια ευρώ αγόρασαν έναν πολύ καλό προβολέα-εξαιρετικό για τα χρήματα που ζητάει και θα ευχαριστηθούν τις ταινίες τους
Συμφωνώ βρε Μανωλιό, δεν είπα το αντίθετο.

Απλά εγώ στη θέση τους θα έπαιρνα έναν μεταχειρισμένο, μη DLP.

O λόγος είναι ότι έχουν μείνει πολύ πίσω και στο λέω εγώ που ήμουν DLPάκιας.

Για ρώτα και τους άλλους DLPάκηδες του φόρουμ! 8-)

Βέβαια με πολύ περισσότερα αγοράζεις τους γνωστούς + τον laser και απολαμβάνεις και τις μαύρες καρτέλες
...και τις ταινίες φιλαράκι!

Βλέπεις το μαύρο μαύρο κι όχι γκρι! :p

Reaction score
11.789
Θα τοποθετηθώ στο θέμα μαύρου όταν τελειώσω με την κατασκευή και το βάψιμο της οθόνης μου.

EDIT: Γιατί όλοι θέλετε να ακούσετε τη γνώμη του αρχάριου, που πήρε το πιο φτηνό προβόλι ...χτες, σε σχέση με τους υπολοίπους!:p:p:p

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.638
Θα τοποθετηθώ στο θέμα μαύρου όταν τελειώσω με την κατασκευή και το βάψιμο της οθόνης μου.

EDIT: Γιατί όλοι θέλετε να ακούσετε τη γνώμη του αρχάριου, που πήρε το πιο φτηνό προβόλι ...χτες, σε σχέση με τους υπολοίπους!:p:p:p
Πέτρο μου ότι και να κάνεις το μαύρο που βγάζει ο προβολέας σου ίδιο θα παραμένει. Αυτό που θα καταφέρεις είναι να βελτιώσεις το ansi contrast, πράγμα διόλου κακό, αλλά μην περιμένεις και θαύματα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.734
Λοιπόν παιδγιά ο Μανώλης ήρθε στα μέρη μας, είδε και απήλθε και άφησε πίσω του ένα κάρο καλορυθμιζμένα μηχανήματα ήχου και εικόνας.
Σε μένα ήρθε και ρύθμισε τον προβολέα μου τον Vivitek μέσα σε 3 ώρες περίπου, αλλά χωρίς να του δώσω ούτε ένα φλυτζανάκι καφέ!!!
Αλήθεια λέω.
Σπάσαμε τα καθιερωμένα, πήγαμε κόντρα στο σύστημα, κόντρα στο ρεύμα.
Είχε πιει ήδη έναν κουβά καφέ, οπότε ....... πάπαλα σε μένα, έπεσε απαγόρευση.
Τον κέρασα όμως μπιφτέκια !!

Λοιπόν ο προβολέας ήρθε "στα ίσα του" και ενώ η διαφορά από το out of the box ήταν σχετικά μικρή, τελικά η διαφορά αυτή είναι μεγάλη.
Παρατηρώντας π.χ. στον Lawrence of Arabia τον Πήτερ Ο΄Τούλ στην ηλιόλουστη έρημο να φοράει εκείνη την μεταξωτή γυαλιστερή κελεμπία, φαινόταν άψογα όλες οι ζάρες, οι υφές του υφάσματος και οι γυαλάδες του.
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που φοράει είναι μετάξι.
Το ίδιο και στα χιόνια του Vertical Limit που είναι όλα τρισδιάστατα και ανάγλυφα, ενώ ο ήλιος είναι ντάλα που λέμε.
Επειδή ο προβολέας είναι φωτεινός και πολύ ευκρινής, η εικόνα του σε ταινίες με καλό τρανσφέρ είναι χάρμα οφθαλμών, ειδικά σε ηλιόλουστες ή καλοφωτισμένες σκηνές.

Στα σκοτεινά τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά.
Ο προβολέας δεν μπορεί να αποδώσει τις δύσκολες σκηνές όπως τις αποδίδει π.χ. ένας JVC, ή ένας Epson.
Ο Μανώλης μου βελτίωσε το μαύρο, που έγινε λίγο πιο βαθύ, αλλά η τεχνολογία αυτή δεν επιτρέπει πολύ βαθύ μαύρο.
Σε σκηνές όπως η συγκέντρωση των μάγων στον Χάρυ Πότερ, που είναι νύχτα και φοράνε όλοι μαύρα (πιο δύσκολη σκηνή δεν πρέπει να υπάρχει), ναι μεν φαίνονται σχετικά καθαρά, αλλά δεν έχουν εκείνο το τρισδιάστατο που θα έπρεπε.
Όπως και στην σκηνή του πρώτου 5λεπτου στο Capten america Νο2 όπου ο αποτέτοιος ανεβαίνει στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, νύχτα με λίγο φεγγάρι, δεν υπάρχει η καθαρότητα που είχα δει με τον JVC, υπάρχει λίγο πέπλο.
Όμως αυτός είναι ο προβολέας και έτσι πρέπει να τον δεχτούμε.
Δοκιμάσαμε να βάλουμε και ένα σκούρο φίλτρο φωτογραφικό 2nd αν θυμάμαι καλά, που ναι μεν βελτιώνει το μαύρο, αλλά συνολικά δεν μας "έκατσε" καλά και τελικά δεν το βάλαμε.
Το αλλαχτήρι όμως το έβαλε το φίλτρο στον δικό του και του έκατσε μια χαρά.
Έγινε σχεδόν JVC όπως είπε.
Συνολικά έγινε ένα μηχάνημα με πάρα πολύ ωραία εικόνα, εκτός από τα πολύ σκοτεινά.
Για τα λεφτά που κάνει αξίζει κάθε ευρώ σήμερα.

Να σας δείξω και τα "ροδάκια" που έφτιαξα για να μπορώ να τον ευθυγραμμίζω από την βάση.

Βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντάς τα, μπορώ να τον φέρω εντελώς σωστά γεωμετρικά.
Και η κάθε βίδα έχει εύρος τουλάχιστον 1,5 πόντο πάνω και κάτω για να είναι σίγουρο ότι θα φτάσει το σπείρωμα για να ταιριάξει στην σωστή θέση.
Ο προβολέας μπορεί να παίρνει κλίση δεξιά αριστερά και μπρος πίσω, ώστε να γεμίσει την οθόνη ακριβώς μέχρι χιλιοστό και χωρίς να παρουσιάζει πουθενά τραπέζιο, ούτε χιλιοστό.

Να και ο τρόπος που πρόχειρα είχα στηρίξει τα φίλτρα nd.
Κρεμασμένο το φίλτρο μαζί με την βάση του από ένα λαστιχάκι με μια λάμα και βαρίδιο μια μπαταρία.

Η δουλειά όμως έγινε τέλεια για μια απλή δοκιμή.
Αν μας ταίριαζε θα έφτιαχνα κάποιο πλαστικό δαχτυλίδι στον τόρνο και θα το εφάρμοζα ακριβώς, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.
Το αλλαχτήρι το στερέωσε με bluetack.
Αυτά τα ολίγα.
[DOUBLEPOST=1450126329][/DOUBLEPOST]Η πτώση της φωτεινότητας είναι μικρή, αλλά πως γίνεται και τα λευκά αστράφτουν!!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.638
Η πτώση της φωτεινότητας είναι μικρή, αλλά πως γίνεται και τα λευκά αστράφτουν!!
Να σου πω εγώ!:)
Τα λευκά αστράφτουν γιατί εκτός του ότι το προβόλι έχει επαρκή φωτεινότητα (λογικά πάνω απο 15 fl), υπάρχει πλέον και σωστή αναλογία rgb στην κλίμακα του γκρι.
Η βελτίωση αυτή ισχύει και στα χαμηλά ire δίνοντας σου την αίσθηση ότι βελτίωσες το μαύρο του προβολέα (πράγμα που ασφαλώς δε γίνεται).
Η σωστή ρύθμιση του grayscale, του brightness και του contrast σε βοηθάνε να δεις λεπτομέρειες στις σκηνές με χαμηλή φωτεινότητα (shadow detail) που μπορεί να ήταν εξαφανισμένες πριν τη ρύθμιση.

Reaction score
1.832
VERTICAL LIMIT!!!!!!!!!?????????? AKOMAAAAAAAA??????????

Η ταινία αναφοράς από την εποχή του 800Χ600 στα προβόλια είναι ακόμα εδώ! Σαν το 1812 ένα πράμα!

ΧΑΧΑΧΑΑΧΑ!

Καλημέρα ρεεεεεεε

Reaction score
1.832
Που είσαι εσύ βρε Στέργιο;
πόσο χαμένος δε μπορείς να φανταστείς.

Όχι τόσο από την πολλή δουλειά όσο από το "τι χρειάζομαι? τσάντες? ε, ας περιμένω λίγο ακόμα, μη τα παραγγείλω νωρίς-νωρίς..." (=πελάτες μου)....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Όχι τόσο από την πολλή δουλειά όσο από το "τι χρειάζομαι? τσάντες? ε, ας περιμένω λίγο ακόμα, μη τα παραγγείλω νωρίς-νωρίς..." (=πελάτες μου)....
Δεν είναι μόνο οι δικοί σου, dont feel alone ρε παιδάκι μου.

Reaction score
171
Πέρασαν κιόλας δυόμισι μήνες από τότε που ο Vivitek πήρε τη θέση του benq W1070.
Στο διάστημα αυτό είχα την ευκαιρία να αντιπαραβάλλω τους δύο προβολείς Α-Β με το ίδιο υλικό και η υπεροχή του Vivitek ήταν αισθητή σε όλους τους τομείς.
Κορυφαίο χαρακτηριστικό του, η εξαιρετική κίνηση λόγω ύπαρξης frame interpolation. Και μόνο για αυτό άξιζε τον κόπο η αναβάθμιση.
Μετά τις 50 ώρες λειτουργίας "έπεσε" η πολύ έντονη φωτεινότητα της λάμπας και από τότε παρουσιάζει σταθερή συμπεριφορά χωρίς περαιτέρω αισθητή μείωση. Τα ίδια μου δηλώνουν και οι άλλοι δύο υπερευχαριστημένοι (lol) ιδιοκτήτες. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντιληπτή βελτίωση του μαύρου, το οποίο χωρίς να είναι κορυφαίο παραμένει εξαιρετικό για την εισαγωγική κατηγορία που τοποθετείται ο Vivitek.
Ο 1070 παραμένει άριστη επιλογή εξαντλώντας τη σχέση απόδοσης/τιμής, με λίγα χρήματα παραπάνω όμως αποκτά κανείς έναν προβολέα που θα τον αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο σε όλους τους τομείς.
Προσωπικά, έχοντας εμβαθύνει εδώ και χρόνια στα "εισαγωγικά" προβολάκια, τοποθετώ αβίαστα τον Vivitek στην κορυφή της κατηγορίας και σε σχέση με την τιμή που ζητά για αγορά του θα τον χαρακτήριζα "χωρίς αντίπαλο".

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494