Ανακλήσεις



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση κατεψυγμένου προϊόντος από τον ΕΦΕΤ.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου εντόπισε, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον Έλεγχο βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011, ακατάλληλο προϊόν κατεψυγμένου ιχθυηρού (γαλέου), το οποίο βρέθηκε να περιέχει υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για κατεψυγμένη φέτα γαλέου, με την εμπορική επωνυμία «Καπετάν Νικόλας» 240kg σε πλαστική συσκευασία των 850g, ζώνης αλίευσης FAO 34, με ημερομηνία συσκευασίας 05-05-2011 και ημερομηνία λήξης 26-10-2012, η οποία διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΕ», (ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων).

Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε επανασυσκευασία της συγκεκριμένης παρτίδας, καθώς και σε αλλαγή της ονομασίας διακίνησης του συγκεκριμένου είδους, δηλαδή από γλαύκο σε γαλέο. Η πρώτη ύλη, την οποία η επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΕ» προμηθεύτηκε από την επιχείρηση «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ - Βιομηχανία Κατεψυγμένων και Νωπών Ειδών Διατροφής» (Ασπρόπυργος Αττικής), έφερε αριθμό παρτίδας 110610001 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12/2012.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του προϊόντος και ήδη συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Επικίνδυνα φάρμακα με προέλευση από την Ταϊβάν!

Επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβούν τα προϊόντα SHI SHEN TANG, DING CHUAN TANG, SHEN MI TANG, XU MING TANG, που διανέμονται στις ΗΠΑ και παράγονται από τη εταιρεία SHENG CHANG PHARMACEUTICAL Co. Ltd, η οποία βρίσκεται στην Ταϊβάν, καθώς βρέθηκαν να περιέχουν τη ουσία EPHEDRINE ALKALOIDS.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα, αλλά
είναι πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα, μέσω Διαδικτύου.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση συρόμενης πόρτας από τα ΙΚΕΑ!

Σε ανάκληση συρόμενης πόρτας Elga Fenstad με καθρέπτη προχωρά η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 2.348 τεμάχια (κωδικός: 201-603-18 με κωδικό αριθμό προμηθευτή 12650 και σφραγίδα ημερομηνίας παραγωγής μεταξύ 1010 και 1048), στα οποία ο καθρέπτης μπορεί να αποσπαστεί και να πέσει, δημιουργώντας αιχμηρά θραύσματα όταν σπάσει.

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει τη συρόμενη πόρτα Elga Fenstad με καθρέπτη, να επικοινωνήσουν με την ΙΚΕΑ για οδηγίες.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση για το Honda CR-Z

Στην ανάκληση 141 οχημάτων του υβριδικού CR-Z προχωρά η Honda στην Ελλάδα, για προληπτικό έλεγχο και επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα. Η ανάκληση αφορά σε οχήματα που έχουν παραχθεί από τις 16 Δεκεμβρίου του 2009 έως τις 23 Ιουνίου 2011 και διενεργείται, διότι, αν ο οδηγός προκαλέσει με οποιοδήποτε τρόπο σβήσιμο του κινητήρα με λανθασμένη χρήση συμπλέκτη, ενδέχεται, ανάλογα με το φορτίο και με την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος ΙΜΑ, το όχημα να κινηθεί στιγμιαία εμπρός ή πίσω (ανάλογα με την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων), εξαιτίας της αντίρροπης περιστροφής του ηλεκτρικού κινητήρα.


Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν ώστε να προσέλθουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda, για να γίνει προληπτικός έλεγχος και επαναπρογραμματισμός της κεντρικής μονάδας ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τεχνική Διεύθυνση της Γενικής Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ, στο τηλέφωνο 210 3483602, ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 3483701, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση 410 αυτοκινήτων Οpel Corsa D.

Στην ανάκληση 410 αυτοκινήτων Opel τύπου Corsa D προχωρά η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας οχημάτων OPEL στην Ελλάδα.
Η ανάκληση αφορά μοντέλα 2010 - 2011, στα οποία ο μοχλός του χειρόφρενου ενδέχεται να μη συγκρατείται
στη θέση ενεργοποίησης /στάθμευσης λόγω ανεπαρκούς θερμικής επεξεργασίας του οδοντωτού τμήματος του μοχλού του χειρόφρενου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου OPEL, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ μοντέλο Actros.

Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων MERCEDES-BENZ μοντέλο Actros σειρά 930-934 εκτελεί η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε..

Η ανάκληση περιλαμβάνει 1012 οχήματα, παραγωγής από Ιούνιο 2006 έως Νοέμβριο 2009, στα οποία ενδέχεται να τρίβεται η ηλεκτρική καλωδίωση στη βάση του εγκεφάλου κινητήρα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, όπως π.χ. στη λειτουργία του κινητήρα ή στη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω της τριβής, ενδέχεται να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε μη ασφαλισμένα καλώδια υπό θετική τάση και με τη βάση του εγκεφάλου κινητήρα, με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο ηλεκτρικό σύστημα και η αντικατάσταση του πώματος ασφαλείας της ράβδου μέτρησης στάθμης λαδιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση για το πετρελαιοκίνητο Opel Corsa.

Στην ανάκληση 410 αυτοκινήτων Corsa diesel, μοντέλα 2010-2011 προχωρά η GM Ελλάς Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, λόγω πιθανού προβλήματος στο χειρόφρενο. Πιο συγκεκριμένα, ο μοχλός του χειρόφρενου ενδέχεται να μη συγκρατείται στη θέση ενεργοποίησης / στάθμευσης λόγω ανεπαρκούς θερμικής επεξεργασίας του οδοντωτού τμήματος του μοχλού του χειρόφρενου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Oι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα λάβουν σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Opel, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες διευκρινίσεις στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας GM Ελλάς Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις

Απόσυρση ακατάλληλου φυσικού μεταλλικού νερού.

Tην άμεση απόσυρση φυσικού μεταλλικού νερού στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, διέταξε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) , και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο έλεγχου στα εμφιαλωμένα νερά.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με εμπορική επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» 1,5 lit, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε. - Eurowaterland», Κρυστάλλη 20, Aρτα.

H εταιρεία προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των αριθμών παρτίδων του παραχθέντος προϊόντος.Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, ανεξαρτήτως παρτίδας, καλούνται να μην το καταναλώσουν.




Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση Mercedes Benz ML-Class.

Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων Mercedes Benz μοντέλα ML-Class τύπος 163 εκτελεί η Mercedes Benz ΕΛΛΑΣ.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 562 οχήματα πρώτης γενιάς ML-Class και ημερομηνίας παραγωγής από 08/1999 έως 07/2002 (ML AMG έως 06/2004), στα οποία ενδέχεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να μην απενεργοποιηθεί το cruise control με το πάτημα των πεντάλ φρένου, λόγω ελλιπούς σήματος του διακόπτη φώτων φρένων. Αυτό εμφανίζεται στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων με ενεργοποίηση μιας προειδοποιητικής λυχνίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το cruise control μπορεί να απενεργοποιηθεί κανονικά μέσω του προκαθορισμένου ορίου τιμής επιβράδυνσης ή μέσω του μοχλού cruise control. Το cruise control απενεργοποιείται επίσης αυτόματα με την επίτευξη ταχύτητας κίνησης κάτω από 40 km/h.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.





Πηγή
 

Μηνύματα
3.306
Reaction score
426
Απάντηση: Ανακλήσεις

Φανταστειτε τι σκ...τα εχουμε φαει μεχρι σημερα......
Πολυ χρησιμο αυτο που εκανες Γιωργο,να εισαι καλα.
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Τσάι με μούχλα!

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση προϊόντος με την εμπορική επωνυμία «Τσάι με Λεμόνι, μη ανθρακούχο αναψυκτικό Carrefour» απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς διαπίστωσε την ύπαρξη ευρωστίασης (μούχλα) σε κλειστή συσκευασία.

Πρόκειται για προϊόν, προέλευσης Βουλγαρίας, σε συσκευασία των 500ml, με ημερομηνία λήξης 16/12/2011, αριθμό παρτίδας 02:36S/LOT0531 και γραμμωτό κώδικα (barcode) 5204239278895, το οποίο διακινείται από την εταιρεία «Carrefour-Μαρινόπουλος ΑΕ» .

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Από πλευράς της εταιρείας, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες ανάκλησης / απόσυρσης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι: «Οι καταγγελίες των πολιτών υποβοηθούν το έργο των ελεγκτών μας και συμβάλλουν στην ακόμη πιο αποτελεσματική και αποδοτική θωράκιση της δημόσιας υγείας. Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία 5ψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και καταγγελιών, η οποία θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου».





Πηγή
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.601
Reaction score
4.135
Απάντηση: Ανακλήσεις

Πιθανότητα βλάββης σε lcd τηλεοράσεις της Sony.

Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της κολοσσιαίας ιαπωνικής εταιρείας. Το σύνολο των 11 περιστατικών που αναφέρθηκαν στη Sony από κατόχους τηλεοράσεων Bravia συνέβησαν στην Ιαπωνία, όμως τα ελαττωματικά ανταλλακτικά που περιέχονται σε αυτές ενδέχεται να επηρεάσουν τηλεοπτικές συσκευές Sony σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοινωθέν της εταιρείας.

Πάντως, από τα προβλήματα, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ίδιες τις τηλεοπτικές συσκευές.

Οι επηρεαζόμενες τηλεοράσεις Sony Bravia, κατασκευάστηκαν το 2007 ή το 2008 και πωλήθηκαν κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αν και κάποιες πωλήθηκαν στην Ιαπωνία και άλλες χώρες του κόσμου.

Aφορά τα μοντέλα:KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660, KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000 και KDL-40X3500.

Ενώ στην αρχή υπήρχε μια είδηση περί ανάκλησης προϊόντων μάλλον θα γίνεται αντικατάσταση ανταλλακτικών,εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η Sony Αγγλίας:
http://support.sony-europe.com/tvhc/hotnews/hotnews.aspx?site=odw_en_GB&f=inspection_programme
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Απάντηση: Ανακλήσεις

Γιώργο βάλε το θέμα και στην κατηγορία των τηλεοράσεων.
Την ανακοίνωση την έχει και η Ελληνική ιστοσελίδα της Sony.
Sony BRAVIA LCD TV πρόγραμμα ελέγχου ασφάλειας και επανεξέτασης
Αγαπητή πελάτισσα/αγαπητέ πελάτη της Sony,

πρόσφατα ενημερωθήκαμε για κάποιο πρόβλημα που ενδεχομένως να επηρεάσει έναν πολύ περιορισμένο αριθμό μοντέλων τηλεοπτικών συσκευών BRAVIA LCD, που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιούνιο του 2007.
Οι αριθμοί των μοντέλων είναι:
KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660
KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000, KDL-40X3500
Την προσοχή μας στο θέμα επέστησαν αναφορές από την Ιαπωνία, πως ένας περιορισμένος αριθμός προϊόντων ενδεχομένως να περιέχει κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα, το οποίο, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υπερθερμανθεί και να αναφλεγεί εντός της τηλεοπτικής συσκευής, με πιθανότητα να οδηγήσει σε τήξη του άνω περιβλήματος της τηλεόρασης

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.
Στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της στην εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών της, η Sony αρχίζει ένα εθελοντικό πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου και, αν είναι απαραίτητο, επισκευής των προϊόντων αυτών, για να διασφαλίσει πως αυτά ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας και τα υψηλά μας στάνταρντ όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια.
Αν είστε κάτοχοι κάποιου από τα προϊόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, σάς προσκαλούμε να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, προκειμένου η BRAVIA σας να υποστεί έλεγχο.
Μόλις μας γνωστοποιήσετε το αίτημά σας, ένας αντιπρόσωπος του τμήματος εξυπηρέτησης της Sony θα σας επισκεφτεί και θα ελέγξει τη συσκευή σας. Αν η τηλεόρασή σας εμπεριέχει το εν λόγω εξάρτημα, ο αντιπρόσωπός μας θα το επισκευάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
http://support.sony-europe.com/tvhc/hotnews/hotnews.aspx?site=odw_el_GR&f=inspection_programme
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση γιαουρτιού με αφλατοξίνη!

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Επίσημο Έλεγχο για την Παρουσία Μυκοτοξινών σε Τρόφιμα για το έτος 2011 και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση γιαουρτιού με την εμπορική επωνυμία «Γιαούρτι ΟΡΕΙΝΟ – Γιαούρτι από φρέσκο γάλα» με αφλατοξίνη Μ1 σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Δημ. Καραγκιοζόπουλος», Βαλανίδα Ελασσόνας, Ν. Λάρισας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε, για προληπτικούς λόγους, από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν παραχθεί από αυτή.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη στην κατοχή τους γαλακτοκομικά προϊόντα της επιχείρησης να μην τα καταναλώσουν.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Αποσύρθηκε μπιμπερό από την αγορά!

Μπιμπερό από πολυκαρβονικό πλαστικό, που περιέχει την απαγορευμένη από την ΕΕ ουσία Δισφαινόλη Α (BPA), εντόπισε στην ελληνική αγορά ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων.

Πρόκειται για βρεφικό μπιμπερό ανοιχτού λαιμού 125 ml της εταιρίας «FISHER PRICE», που φέρει τις ενδείξεις «ART REF: 3437 V 002», το οποίο εισάγεται και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρία «MATTEL».Το προϊόν κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση της ΕΕ από τον περασμένο Ιούνιο έχει απαγορευτεί η διακίνηση μπιμπερό που περιέχουν Δισφαινόλη Α , καθώς μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να διαταράσσουν το ενδοκρινολογικό σύστημα.





Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Ανάκληση συσκευασμένου τραχανά λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας!


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για την Ασφάλεια και την Ποιότητα των Τροφίμων για το έτος 2011, ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος
'Τραχανά με γάλα', στο οποίο ανιχνεύθηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη λευκώματος αυγού), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση, ως όφειλε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν 'Τραχανάς με γάλα' με την εμπορική επωνυμία 'ΡΟΔΟΠΗ' σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία λήξης 8/2012, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία 'Γ. ΚΑΖΑΚΟΥ' Βιοτεχνία Ζυμαρικών, 1ο χλμ Κομοτηνής – Καρυδιάς και διακινείται από την επιχείρηση 'ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.'.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία διακίνησης την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αυγό, και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.






Πηγή
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.399
Reaction score
93.977
Απάντηση: Ανακλήσεις



Πρόγραμμα αντικατάστασης για iPod nano (1ης γενιάς)

Πρόγραμμα αντικατάστασης του iPod nano πρώτης γενιάς τίθεται σε ισχύ στη χώρα μας από σήμερα εξαιτίας της πιθανότητας υπερθέρμανσης της μπαταρίας της συσκευής που μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται για τα iPod nano που πωλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006.

Το πρόβλημα με τη μπαταρία οφείλεται σε έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή, ο οποίος παρείχε μπαταρίες με κατασκευαστικά ελαττώματα. Η Apple ξεκινά ένα πρόγραμμα αντικατάστασης αυτών των συσκευών για την αποφυγή τυχόν μελλοντικών προβλημάτων. Η αντικατάσταση γίνεται δωρεάν.

Για να προχωρήσετε στην αντικατάσταση θα πρέπει να παραγγείλετε μια νέα συσκευή από κάποιο κέντρο service της Apple (δείτε εδώ μια λίστα) και να έχετε κρατήσει ακόμα εκείνο το iPod nano για να γίνει έλεγχος του σειριακού αριθμού. Εφόσον εγκριθείτε στο πρόγραμμα θα παραλάβετε το νέο σας iPod μέσα σε 6 βδομάδες από την ημερομηνία παραλαβής του δικού σας iPod nano 1ης γενιάς.

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα iPod nano (1ης γενιάς):

Έχει πρόσοψη από πλαστικό σε μαύρο ή λευκό χρώμα και ασημί μεταλλική πλάτη – τα μεταγενέστερα μοντέλα iPod nano έχουν μεταλλικές επιφάνειες στην πρόσοψη και την πίσω όψη. Δείτε τις εικόνες σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Το νέο iPod που θα παραλάβετε θα καλύπτεται από εγγύηση διάρκειας 90 ημερών από την ημερομηνία του σέρβις.




Πηγή και Apple
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.268
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top