Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Οσα σεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια. Λ.Σ.
Καλημέρα Γιάννη... Κουκιά σπέρνω. :114:

Δεν ξέρω πως έχεις αποκτήσει τόσο μεγάλη άποψη για τον εαυτό σου (ίσως οφείλεται σε αυτά που σου λέει ο καθρέφτης σου κάθε μέρα που το συζητάτε), αλλά δεν έχεις απολύτως τίποτα που να μην μπορεί να το αποκτήσει οποιοσδήποτε με χρήματα. Αντιθέτως σου λείπουν πολλά που δεν μπορείς να αποκτήσεις με την φανατική και στείρα λογική που έχεις. Από την μια λυπάμαι, αλλά από την άλλη ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του. :126:

...

Reaction score
59

Καλημέρα Γιάννη... Κουκιά σπέρνω. :114:

Δεν ξέρω πως έχεις αποκτήσει τόσο μεγάλη άποψη για τον εαυτό σου (ίσως οφείλεται σε αυτά που σου λέει ο καθρέφτης σου κάθε μέρα που το συζητάτε), αλλά δεν έχεις απολύτως τίποτα που να μην μπορεί να το αποκτήσει οποιοσδήποτε με χρήματα. Αντιθέτως σου λείπουν πολλά που δεν μπορείς να αποκτήσεις με την φανατική και στείρα λογική που έχεις. Από την μια λυπάμαι, αλλά από την άλλη ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του. :126:

...
Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμε μαζί σου.
Αλήθεια πως αισθάνεσαι από τις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει και έχεις εκθειάσει εδώ σε άλλες σελίδες, από πολύωρες ακρόασεις [2 ή τρεις φορές] του συστήματός μου;;
Θυμάσαι τί έγραφες εδώ και ενημέρωνες τους φίλους; Πόσο σου άρεσε το σύστημα, ο αναπαραγόμενος ήχος και η μουσική, το επίτευγμα του Λουκα κλπ. κλπ. κλπ.
Θέλεις μήπως να τα μεταφέρω εδώ για να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών.
Αλήθεια πότε λες ψέμματα και πότε αλήθεια;
Μπορεί όποιος σε διαβάζει να σε πέρνει στα σοβαρά με τις αντιφάσεις σου;
Οταν με επισκέφτηκες δεν σε ήξερα καν.
Τί έγινε, τί παιζεται;
Προς τί όλη αυτή η εμπάθεια και ο χλευασμός;Πάντα συμπάθεια σου έδειχνα γιατί την ένοιωθα. Και μια φορά έγραψα ότι δεν μπορώ να σε αντιπαθήσω, γιατί έβλεπα την μεγάλη προσπάθεια που έκανες.

Εγώ είχα πάντα τις ίδιες απόψεις. Δεν άλλαξα. Κάτι άλλο άλλαξε και αυτό εσύ το ξέρεις!
Τώρα ανακάλυψες ότι είμαι *αμπελοφιλόσοφος*; Τώρα ανακάλυψες οτι έχω εμπειρίες, ότι είμαι 58 ετών, άρα κουφός; Ήξερες από την αρχή που με γνώρισες για μένα και με *εκθείασες*.
Εγώ παραμένω ίδιος. Ένα-δύο χρόνια μεγαλύτερος από τότε.
Τί σου φταίει έτσι ξαφνικά;;;;Τί άλλαξε;;;;
Και τελικά ποιος νομίζεις ότι είσαι;
Δεν σου επιτρέπω στο εξής να ασχολείσαι μαζί μου.
Μάθε να δέχεσαι να ακούς και τις πιο ηλίθιες καλοπροαίρετες απόψεις του συνομιλητή σου.
Αυτή την Γκεμπελική συμπεριφορά να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Ξαναδιάβασέ τΙς σελίδες από τις εντυπώσεις που είχες για μένα ως άτομο, φιλόμουσο και χομπίστα και κάνε την αυτοκριτική σου. Μια λέξη που ταιριάζει στη δική μου ιδεολογία. Πολύ δυσκολη η αυτοκριτική. Πάντα όμως υπάρχει μια πρώτη φορά Θα σε βοηθήσει στα πάντα ακόμη και στο να ακούς καλύτερα τη μουσιική αλλά το σπουδαιότερο τους συνομιλητές σου. Αυτά και τέλος, Λ.Σ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Re: Στο μέτρημα,η ποιότητα κάνει τη...διαφ(θ)ορά

Νάτος! αποκαλύφτηκε ο από μηχανής θεός του χλευασμού, ο διακομωδητής.
Οσα σεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια. Λ.Σ.
Αξιότιμε φίλε,τελικά πόσοι διακωμωδητές υπάρχουνε γιά σένα;
Υπάρχει και η...ψηφιακή έκδοση της παροιμίας:Όσα δε φτάνει η αλεπού,ο...Λύκος τα προφταίνει...
:612:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oh La La!

Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμε μαζί σου.
Αλήθεια πως αισθάνεσαι από τις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει και έχεις εκθειάσει εδώ σε άλλες σελίδες, από πολύωρες ακρόασεις [2 ή τρεις φορές] του συστήματός μου;;
Θυμάσαι τί έγραφες εδώ και ενημέρωνες τους φίλους; Πόσο σου άρεσε το σύστημα, ο αναπαραγόμενος ήχος και η μουσική, το επίτευγμα του Λουκα κλπ. κλπ. κλπ.
Θέλεις μήπως να τα μεταφέρω εδώ για να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών.
Αλήθεια πότε λες ψέμματα και πότε αλήθεια;
Μπορεί όποιος σε διαβάζει να σε πέρνει στα σοβαρά με τις αντιφάσεις σου;
Οταν με επισκέφτηκες δεν σε ήξερα καν.
Τί έγινε, τί παιζεται;
Προς τί όλη αυτή η εμπάθεια και ο χλευασμός;Πάντα συμπάθεια σου έδειχνα γιατί την ένοιωθα. Και μια φορά έγραψα ότι δεν μπορώ να σε αντιπαθήσω, γιατί έβλεπα την μεγάλη προσπάθεια που έκανες.

Εγώ είχα πάντα τις ίδιες απόψεις. Δεν άλλαξα. Κάτι άλλο άλλαξε και αυτό εσύ το ξέρεις!
Τώρα ανακάλυψες ότι είμαι *αμπελοφιλόσοφος*; Τώρα ανακάλυψες οτι έχω εμπειρίες, ότι είμαι 58 ετών, άρα κουφός; Ήξερες από την αρχή που με γνώρισες για μένα και με *εκθείασες*.
Εγώ παραμένω ίδιος. Ένα-δύο χρόνια μεγαλύτερος από τότε.
Τί σου φταίει έτσι ξαφνικά;;;;Τί άλλαξε;;;;
Και τελικά ποιος νομίζεις ότι είσαι;
Δεν σου επιτρέπω στο εξής να ασχολείσαι μαζί μου.
Μάθε να δέχεσαι να ακούς και τις πιο ηλίθιες καλοπροαίρετες απόψεις του συνομιλητή σου.
Αυτή την Γκεμπελική συμπεριφορά να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Ξαναδιάβασέ τΙς σελίδες από τις εντυπώσεις που είχες για μένα ως άτομο, φιλόμουσο και χομπίστα και κάνε την αυτοκριτική σου. Μια λέξη που ταιριάζει στη δική μου ιδεολογία. Πολύ δυσκολη η αυτοκριτική. Πάντα όμως υπάρχει μια πρώτη φορά Θα σε βοηθήσει στα πάντα ακόμη και στο να ακούς καλύτερα τη μουσιική αλλά το σπουδαιότερο τους συνομιλητές σου. Αυτά και τέλος, Λ.Σ.
Πόσο ίδιος?Πόσο κουφός?
(Αυτό γιά τη λειτουργία της...ακοής εμένα μ'ενδιαφέρει)
:612:
Το πε το πε ο παπαγάλος,μες στο σαιτ πως θα βρίζει ο ένας τον άλλο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Δεν σου επιτρέπω στο εξής να ασχολείσαι μαζί μου. Μάθε να δέχεσαι να ακούς και τις πιο ηλίθιες καλοπροαίρετες απόψεις του συνομιλητή σου.
Πρώτον, δεν είσαι σε θέση να μου επιτρέπεις ή να μου απαγορεύεις απολύτως τίποτα. Εδώ μέσα είσαι φιλοξενούμενος και διαφημίζεις την επιχείρησή σου. Δεύτερον, κάνω ακριβώς αυτό που λες. Δέχομαι και ακούω τις πιο ηλίθιες απόψεις. Μόνο που δεν μπορώ να μην αντιδρώ όταν μου τις σερβίρεις σαν θέσφατα, διότι νομίζεις ότι είσαι ο Βούδας της ακοής.

Είσαι πολλών Μάηδων χομπίστας Λουκά και έχεις πετύχει αρκετά πράγματα. Έχω γράψει τα καλύτερα για εσένα και το σύστημά σου γιατί παρά τις όποιες διαφωνίες μου σέβομαι τον κόπο σου και την δουλειά σου. Εάν θέλεις να μιλήσουμε για τα ηχεία σου και το σύστημά σου δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν και εάν αποφασίσεις ότι σε αυτήν την ζωή δεν μπόρεσες να τα μάθεις όλα και ότι δεν μπορείς με αερολογίες να το παίζεις δάσκαλος, τότε θα αισθανθείς πολύ πιο καλά με τον εαυτό σου και θα δεχθείς επιτέλους την κριτική που σου γίνεται όταν προσπαθείς να εξηγήσεις πράγματα που δεν κατέχεις με φιλοσοφία. Το ίδιο καλά θα αισθανθείς εάν αποφασίσεις κάποτε ότι εδώ μέσα μπήκες για να μάθεις και όχι μόνο για να διδάξεις. Εάν έχει κάποιος λοιπόν πρόβλημα αυτός είσαι εσύ κι αυτό γιατί ποτέ δεν δέχτηκες την άλλη άποψη, ποτέ δεν δέχτηκες κριτική. Όλοι έχουν άδικο εκτός από εσένα. Όποιος δε αντιδρά στις απόψεις σου, στολίζεται ως χλευαστής ή αποκτά γκαιμπελική συμπεριφορά. Αστεία πράγματα.

Η γη γυρίζει Λουκά. Με τις υγείες σου. :605:

p.s. Δεν πας καλύτερα να διαβάσεις κανένα άρθρο για την ακοή από αυτά που γράφει ο Μπούτια. Μερικοί άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να μας προσφέρουν γνώσεις όχι για να επιδείξουν ανύπαρκτες ικανότητες και να μας φλομώνουν στις μεγαλοστομίες.

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα όνειρα χρειάζονται εξηγήσεις...

Εδώ που τα λέμε, καλύτερα κουφός παρά χοντρός. :116: :137:
Από πού εξάγονται τα περί πάχους(βλαβερού όντως εις την υγεία)?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ξέρει αυτός. Αλλά δε τσιμπάει... :114:

Reaction score
40
Απάντηση: Aξίζει δεν αξίζει εγώ θα τα γράψω και ας λογοκριθώ

Αξιότιμα ετοιμοπόλεμα μέλη του site και μη, το καλύτερο μηχάνημα ακρόασης ήχων που μεταφέρει επάνω του ο άνθρωπος είναι τα ίδια του τα αυτιά. Για τις ρυθμίσεις , μετρήσεις ,συντήρηση αυτών έχουμε την τύχη να κοσμεί το site το ανάλογο θέμα περί ακοής που μπορούμε να διαβάσουμε με ένα κλικ όλοι μας.
Κάθε χαιεντάς αυτοαποκαλούμενος πριν ξεκινήσει να ακούει οτιδήποτε και να συγκρίνει θα πρέπει να λάβει υπόψη του το εν λόγω θέμα να το μελετήσει και μετά να κάνει τις ανάλογες ηχητικές συγκρίσεις των μέσων αναπαραγωγής του ήχου. Αυτό σαν ταπεινή μου άποψη πάντα.

Ξεδιπλώνοντας τις όποιες σκέψεις μου θα πω ότι καθένας από μας έχει την επιλογή –είτε έχοντας γνώσεις ,είτε λιγότερες γνώσεις ,είτε καθόλου γνώσεις περί ηχογραφήσεων , μετρήσεων, κλπ – να μάθει τι ακούει, πως και με ποιο τρόπο ακούει ότι ακούει, ποιο το μέσον αναπαραγωγής του ήχου και ποιες οι δυνατότητές του, κάτω από ποιες συνθήκες ακούει οτιδήποτε κλπ – για να μπορεί να αποχτήσει όσο το δυνατόν καλύτερα μια αισθητική άποψη επί του θέματος δηλαδή της ακρόασης και της υψηλής πιστότητας απόδοσης του ήχου.

Εν ολίγης πρώτο μέλημα τα αυτιά μας και μετά όλα τα άλλα έπονται με την μελέτη , με τις συγκρίσεις , με την παρατήρηση , ανάλογα πάντα την διάθεσή μας για μάθηση, την ιδιοσυγκρασία μας, την ψυχολογική μας κατάσταση και τόσοι άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκύψουν.
Σημαντικό ρόλο παίζει το κατά πόσο αμερόληπτοι είμαστε και κατά πόσο μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο που μέσα από αυτόν - εκτός από τα ετοιμοπαράδοτα κείμενα – δημιουργείται η ανάγκη για περαιτέρω ψάξιμο γνώσης η οποία θα ρίξει φως στις παγιωμένες γνώσεις και αντιλήψεις μας και που ίσως μας κάνει να χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο της αφαίρεσης και πρόσθεσης δεδομένων που μας είναι χρήσιμα ή λιγότερο.
Νομίζω καλό είναι να γνωρίζουμε το σωστό μέσω των επιστημονικών εφαρμογών αλλά καλό είναι επίσης να γνωρίζουμε το λάθος και γιατί αυτό είναι λάθος.

Ποιο πάνω έγραψα για παγιωμένες γνώσεις. Είναι αδύνατον κάποιος να έχει επιστημονικές γνώσεις μιας κάποιας εποχής ας πούμε πριν 20 ετών και να θεωρείται γνώστης του ήχου από τη στιγμή που η τεχνολογία έχει αλλάξει και θα αλλάζει συνέχεια.
Άρα θα πρέπει να παρακολουθεί τα δρώμενα και τις όποιες αλλαγές. Αν δεν συνέβαινε αυτό τότε διάφορες επιστήμες δεν θα είχαν πάει μπροστά ούτε αυτές που ασχολούνται με τον ήχο.
Παρόλα αυτά δεν είναι σωστό να χλευάζουμε ανθρώπους που προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν και μέσον να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους αλλά πολύ περισσότερο να χλευάζουμε τις τελικές προτιμήσεις τους στα μέσα και τους τρόπους αναπαραγωγής του ήχου γιατί δεν γνωρίζουμε επακριβώς πως έφτασαν σε αυτές.
Γνωρίζω και διορθώστε με αν δεν είναι σωστό πως το ανθρώπινο αυτί λαμβάνει αναλογικά ηχητικά σήματα από το περιβάλλον και ο εγκέφαλος κάνει τις δικές του συνάψεις βάσει δεδομένων. Αυτόν τον ήχο έχει συνηθίσει να ακούει και βάσει αυτού έχει κατασκευάσει μέσα αναπαραγωγής ήχου πιο κοντά στην ανθρώπινη ακοή για αρχή.
Το πόσο το κατάφερε είναι άλλο θέμα.
Επίσης το πόσο κατάφερε η ψηφιακή τεχνολογία την σωστή αναπαραγωγή του ήχου επίσης άλλο θέμα.
Η ακοή μας μέσω πάντα των αυτιών μας είναι πράξη και όχι θεωρεία. Έχει διαφορά τι ακούω με το τι καταλαβαίνω ή αντιλαμβάνομαι υποσυνείδητα.
Είναι γεγονός πως η ανθρώπινη ακοή με τα χρόνια φθίνει ιδίως όταν έχουν γίνει κάποιες καταχρήσεις αλλά ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για ένα υγιές αυτί που μπορεί να ακούσει βάσει επιστημονικών προδιαγραφών σωστά. Αν από μικρή ηλικία έχουμε ακούσει μελετήσει τον ήχο διαφορετικών μουσικών οργάνων έχουμε αποκτήσει μνήμη και έχω την εντύπωση ότι αυτό θα μας βοηθήσει στις μετέπειτα συγκρίσεις μουσικών εγγραφών καθώς και την ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου. Πολύ περισσότερο αν αποκτήσουμε κάποιες γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία και τον ήχο γενικότερα.
Επίσης ας μιλήσουμε για ζωντανή ακρόαση χωρίς μεσάζοντες καλωδίων και άλλων λοιπών μέσων.

Πόσοι από εμάς σε μικρή ηλικία έχουμε ακούσει ζωντανά και μεμονωμένα τον ήχο ενός βιολιού για παράδειγμα. Θα πρέπει να τονίσω δε ότι κάθε βιολί ανάλογα με την κατασκευή του έχει και διαφορετικό ήχο και διαφορετικές αρμονικές του ήχου τρανό παράδειγμα το βιολί στραντιβάριους που κατασκευάζεται από ιδιαίτερο ξύλο βερνίκια κλπ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πολύ χρήσιμο για την αισθητική μας κατεύθυνση, από μικρή ηλικία όταν οι ακουστικοί μας πόροι είναι στο ζενίθ της απόδοσής τους, να έχουμε μια ακουστική εμπειρία του ηχοχρώματος κάθε οργάνου γνωστού ή μη κατά το δοκούν, έχοντας πάντα υπόψη ότι ακούμε αναλογικά και άμεσα από το περιβάλλον. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμα και ένα στραντιβάριους ακούγεται πολύ διαφορετικά από τον κάθε σολίστα γιατί πολύ απλά η δυναμική του κάθε σολίστα διαφέρει.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ακούσει ποτέ ζωντανή παραγωγή ήχου από διάφορα όργανα αλλά μέσω μόνο ηχογραφήσεων.(αναπαραγωγής)
Άλλοι πάλι δεν έχουν ακούσει καθόλου αναλογικές ηχογραφήσεις παρά μόνο ψηφιακές και εδώ είναι που μας παραθέτουν το ερώτημα αν τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με τον αναλογικό ήχο για παράδειγμα του βινυλίου.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που από μικρή ηλικία έχουν ακούσει αναλογικό ήχο και ψηφιακό και έχουν καταλήξει πως μόνο αυτός τους ταιριάζει. Δεν είναι κακό από τη στιγμή που έχουν κάνει συγκρίσεις κατά προτίμηση διαφορετικών ηχογραφήσεων αλλά του ίδιου έργου πάντα για να έχουν το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα ήχου που συγκλίνει με τον ήχο που ακούν από το άμεσο τους περιβάλλον.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν διαφορετικά ακούσματα και δεν είναι λάτρεις των ήχων από οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχονται. Επίσης δεν είναι δυνατόν να θεωρούν τους εαυτoύς τους high- end οπαδούς όταν απορρίπτουν τους ήχους που βγάζουν κάποια μουσικά όργανα για λόγους που έχουν να κάνουν με την προσωπική τους αισθητική. Εκεί υπάρχει μεροληψία όπως υπάρχει μεροληψία με το να ακούν ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής για παράδειγμα και να κατακρίνουν όλα τα άλλα.
Νομίζω πως ένα καλό αποτέλεσμα θα είχαμε σε συγκρίσεις ανάμεσα σε ίδια μουσικού γούστου έργα για παράδειγμα κλασικής μουσικής δίσκους ή cd σε διαφορετικά ηχοσυστήματα.

Μιλάω πάντα από τη θέση ενός χομπίστα και όχι από τη θέση του ειδήμονα που δεν είμαι αλλά προσπαθώ να μαθαίνω μέσω αυτών. Είναι απλά κάποιες δικές μου διαπιστώσεις για την ώρα….αύριο δεν ξέρω.

Προσωπικά αν και έχω πολλά cds και βινύλια προτιμώ τα δεύτερα γιατί από παλιά έχω κάνει τις δικές μου συγκρίσεις. Στο ίδιο ηχοσύστημα έβαλα να παίξουν και το cd και το βινύλιο ενός ίδιου έργου και ανακάλυψα πως έλλειπαν κάποιες αρμονικές από τα μουσικά όργανα που άκουγα στο βινύλιο. Κάποιος άλλος μπορεί αυτό που άκουγα εγώ να μην το άκουγε ο ίδιος λογικό.

Διάβασα πολλούς να λένε ότι το βινύλιο έχει πεθάνει δηλαδή έχει πεθάνει και ο αναλογικός ήχος? Έχει πεθάνει μήπως και η ασπρόμαυρη φωτογραφία τι στιγμή που βγήκε η έγχρωμη? Μήπως έχει πεθάνει και η ακρόπολη από τη στιγμή που χτίστηκε το νέο μουσείο? Δεν νομίζω

Κάποτε χαριτολογώντας κάποια στιγμή που έκαναν έργα από τη ΔΕΗ για πολλές ώρες δεν είχα ρεύμα έτσι τηλεφωνήθηκα με κάποιον γνωστό μου και είπαμε τα εξής…..Άσε δεν έχω ρεύμα να ακούσω το νέο μου δίσκο. Ναι αλλά αν είχες γραμμόφωνο θα τον άκουγες…γέλιο.
Εντάξει τώρα ας γυρίσουμε και στην λάμπα λαδιού….γέλιο..... είναι δυνατόν?

Υπάρχει μεγάλη πληθώρα από ηχοσυστήματα βινύλια cds με υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής του ήχου που καλούμαστε να συγκρίνουμε και να επιλέξουμε.

Για μένα ιδανικό είναι ο συνδυασμός του ζεστού πλούσιου σε αρμονικές ήχου των αναλογικών μηχανημάτων με την ακρίβεια και τονική ισορροπία των ψηφιακών.
Αυτό είναι το ζητούμενό μου.

ΥΓ.1. Κύριε Λουκά όταν τελειώσετε το βιβλίο σας θα ήθελα μια κόπια του δηλ να μου πείτε από πού θα την προμηθευτώ. Θέλω πολύ να διαβάσω αν φυσικά αναφερθείτε στην ιστορία των πρώτων ηχογραφήσεων καθώς και την ιστορία του βινυλίου και τον αναλογικό ήχο εκτενέστερα.

ΥΓ.2. Επίσης πολύ σημαντικές πληροφορίες έχω διαβάσει- ακόμα έχω πολύ μέλλον φυσικά ανάγνωσης μπροστά μου - από τον κ.Κόγια. κ. Τσαντουλή, exfader , noizmaker , κ. Τσαρουχά , Bhutia, κ. Μπλάτσιο, Steppenwolf , και άλλων πολλών που ξεχνώ να αναφέρω αυτή τη στιγμή και να με συγχωρήσουν γι αυτό.

Τέλος θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει αν πραγματικά ισχύει το παρακάτω κείμενο που διάβασα αν έχει την καλοσύνη.
http://209.85.135.132/search?q=cach...o.pdf+ψηφιακος+ήχος..μύθος&cd=1&hl=el&ct=clnk

ΥΓ. 3 Στο ερώτημα αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με το βινύλιο εκτός από τους συναισθηματικούς λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο post θα του έλεγα τα εξής χωρίς καμιά υπόδειξη.
Χρειάζεται χρόνο κόπο χρήμα για κάτι τέτοιο και αν αμερόληπτα ήθελε να ασχοληθεί με αυτό να το έκανε. Έτσι θα μπορούσε να κάνει τις δικές του συγκρίσεις και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ικανοποίηση της μουσικής ακρόασης και τέχνης.
Αν είναι άνθρωπος που δεν έχει τουλάχιστον χρόνο να διαθέσει για τις μουσικές του ακροάσεις δεν τον ενδιαφέρει να ακούει τις αρμονικές του ήχου ή δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η λεπτομέρεια ή ακόμα αν θέλει να ακούει μόνο καθαρό ήχο ή πειραγμένο ήχο και είναι λάτρης μόνο της ηλεκτρονικής μουσικής μια χαρά είναι τα cds

Προσωπικά μου αρέσουν όλα αρκεί να με ευχαριστούν στο αυτί και να μπορώ να ξεχωρίζω τα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων. Άλλους τους ευχαριστεί να ακούνε μόνο δυνατά μπάσα τι να κάνουμε τώρα?

Για τα οποιαδήποτε λάθη μου παρακαλώ respect

Reaction score
1.213

Προσωπικά αν και έχω πολλά cds και βινύλια προτιμώ τα δεύτερα γιατί από παλιά έχω κάνει τις δικές μου συγκρίσεις. Στο ίδιο ηχοσύστημα έβαλα να παίξουν και το cd και το βινύλιο ενός ίδιου έργου και ανακάλυψα πως έλλειπαν κάποιες αρμονικές από τα μουσικά όργανα που άκουγα στο βινύλιο. Κάποιος άλλος μπορεί αυτό που άκουγα εγώ να μην το άκουγε ο ίδιος λογικό.

Αν είναι άνθρωπος που δεν έχει τουλάχιστον χρόνο να διαθέσει για τις μουσικές του ακροάσεις δεν τον ενδιαφέρει να ακούει τις αρμονικές του ήχου ή δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η λεπτομέρεια ή ακόμα αν θέλει να ακούει μόνο καθαρό ήχο ή πειραγμένο ήχο και είναι λάτρης μόνο της ηλεκτρονικής μουσικής μια χαρά είναι τα cds

Συγνωμη fedra αλλα αφου θα κατευθυνες καποιον προς το βινυλιο για τεκμηριωσε το και τεχνικα.

Γιατι στο βινυλιο αναπαραγονται αυτες οι αρμονικες ενω αντιθετως το cd αδυνατει να καταφερει κατι τετοιο ?

Σε ποιες ηχογραφησεις αναφερεσαι συγκεκριμενα ? Συγκριση μεταξυ ποιων ?

Δηλαδη το cd ειναι μονο για ηλεκτρονικη μουσικη...:138: ? Οχι τιποτα αλλο, αλλα ηθελα να παραγγειλω κατι audiophiles κλασσικουρες και τωρα θα αναγκαστω να ακυρωσω την παραγγελια....:138:

Εχει γουστο να ειναι και τα φλακια μονο για ηλεκτρονικα ..:143:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Aξίζει δεν αξίζει εγώ θα τα γράψω και ας λογοκριθώ

Τέλος θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει αν πραγματικά ισχύει το παρακάτω κείμενο που διάβασα αν έχει την καλοσύνη.
http://209.85.135.132/search?q=cach...o.pdf+ψηφιακος+ήχος..μύθος&cd=1&hl=el&ct=clnk
Fedra, μπορεις να το φυλαξεις και να το διαβαζεις για να το αποστηθισεις. Φυσικα υσχυουν τα παντα, οτι λεει, χωρις να πειραξει κανεις ουτε ενα κομμα.:138:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Aξίζει δεν αξίζει εγώ θα τα γράψω και ας λογοκριθώ

Fedra, μπορεις να το φυλαξεις και να το διαβαζεις για να το αποστηθισεις. Φυσικα υσχυουν τα παντα, οτι λεει, χωρις να πειραξει κανεις ουτε ενα κομμα.:138:
Ευχαριστώ Βασίλη αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ από τη στιγμή που το διάβασα

ΥΓ. Μελέτη κάτσε διάβασέ το κι εσύ και μετά κρίνε αν αξίζει η παραγγελία σου ή όχι:107:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Aξίζει δεν αξίζει εγώ θα τα γράψω και ας λογοκριθώ

Ευχαριστώ Βασίλη αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ από τη στιγμή που το διάβασα

ΥΓ. Μελέτη κάτσε διάβασέ το κι εσύ και μετά κρίνε αν αξίζει η παραγγελία σου ή όχι:107:

Εγω διαβαζω Κογια και Εar και ακουω flac. :137:

Aλλα αν εχεις να μου προτεινεις αντιστοιχες εκδοσεις βινυλιων στη τιμη των 15 Ε περιπου με τα μεταφορικα..που να παιζουν καλυτερα απο αυτα...μπορει και να πεισθω....

Ειμαι ολο αυτια :201::201:

Reaction score
40

Συγνωμη fedra αλλα αφου θα κατευθυνες καποιον προς το βινυλιο για τεκμηριωσε το και τεχνικα.

Γιατι στο βινυλιο αναπαραγονται αυτες οι αρμονικες ενω αντιθετως το cd αδυνατει να καταφερει κατι τετοιο ?

Δηλαδη το cd ειναι μονο για ηλεκτρονικη μουσικη... ? Οχι τιποτα αλλο, αλλα ηθελα να παραγγειλω κατι audiophiles κλασσικουρες και τωρα θα αναγκαστω να ακυρωσω την παραγγελια....

Εχει γουστο να ειναι και τα φλακια μονο για ηλεκτρονικα ..
Εγώ Μελέτη ξέρω τι άκουγα από μικρή δηλαδή είχα την τύχη να ακούσω μουσικά όργανα απευθείας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους χωρίς μικρόφωνα και τα λοιπά.
Φυσικά αυτό για πολλούς δεν έχει καμιά σημασία για μένα έχει όμως
Το πρώτο άκουσμα ήταν το τραγούδησμα της μητέρας μου και μετά όλα τα άλλα.
Το τεχνικό μέρος το αφήνω για σένα
Δεν έγραψα αν κατάλαβες καλά πως μόνο ηλεκτρονική μουσική μπορούν να παίξουν τα cds ένα παράδειγμα έγραψα μόνο έτσι απλά.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Aξίζει δεν αξίζει εγώ θα τα γράψω και ας λογοκριθώ

Δηλαδη το cd ειναι μονο για ηλεκτρονικη μουσικη... ? Οχι τιποτα αλλο, αλλα ηθελα να παραγγειλω κατι audiophiles κλασσικουρες και τωρα θα αναγκαστω να ακυρωσω την παραγγελια....

Εχει γουστο να ειναι και τα φλακια μονο για ηλεκτρονικα ..
Μου επιτρεπεις να σου απαντησω; :136:

Κατ' ερχην γιατι αλλαξες το αβαταρ και τρομαξα να σε αναγνωρισω;

Αν διαβαεις το αρθρο που παραθετει η Fedra θα καταλαβεις για ποιο λογο στο cd δεν αναπαραγονται οι αρμονικες, οι οποιες φυσικα σε ενα τελικο κομματι το οποιο ακους απο το μεσον αναπαραγωγης σου, μπορει και να μην ειναι ακουστες, το σιγουρο ομως ειναι οτι τις αισθανεσαι. Αν φυσικα ακουσεις καθε οργανο χωριστα, φυσικα θα καταλαβεις για ποιο πραγμα μιλαμε.

Ναι, η ψηφιακη ποιοτητα ειναι οτι καλιτερο για ηλεκτρονικη μουσικη. Εκει που δεν υπαρχουν φυσικα οργανα και τα παντα αναπαραγονται μεσω δειγματων. Τα δειγματα των οργανων δεν περιεχουν αρμονικες συχνοτητες. Αρα ειναι οτι καλλιτερο για την καταγραφη τους.

Το flack δεν ειναι κατι ιδαιτερο. Μια μορφη συμπιεσης ειναι, οπου χρησιμοποιουνται πολυ καλοι αλγοριθμοι και ειναι πολυ φιλικο στις μετακινησεις του.

Ο ασυμπιεστο ηχος ειναι παντα η μορφη .wav. Εκει εχεις ολες τισ πληροφοριες που υπαρχουν στον πρωτογεννη σου ηχο αλλα και στο τελικο μιξαρισμενο αποτελεσμα.

Μπορεις να ακυρωσεις τωρα την παραγγελια σου.:142::142:
(Πλακα κανω):142:

Reaction score
40

Οχι τιποτα αλλο, αλλα ηθελα να παραγγειλω κατι audiophiles κλασσικουρες και τωρα θα αναγκαστω να ακυρωσω την παραγγελια....
Mόνο που χρησιμοποιείς τη λέξη ''κλασσικούρες'' προσωπικά θα έλεγα να την ακυρώσεις :138: για να μην γίνουν σουβέρ για μπύρες και ουίσκια:136:

Reaction score
1.213

Ρε παιδια..δεν διαφωνω σε αυτα που λετε.

Αλλα θελω παραδειγματα...

....υποδειχτε μου εκδοσεις βινυλιων στα 15 Ε που να παιζουν καλυτερα και εγω μαζι σας...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef