- Reaction score
- 6.237
Δυο 18s ειναι μαλλον οτι πρεπει δηλαδηΤα σαμπ πάνε πακέτο με τον όγκο του δωματίου.
Τα 48 βγάζουν ωραίες στάθμες και είναι λογικό να γονατίζουν και το 18 αλλά μόνο σε μεγάλους χώρους.
Εδώ βλέπω ~21τμ..
Δυο 18s ειναι μαλλον οτι πρεπει δηλαδηΤα σαμπ πάνε πακέτο με τον όγκο του δωματίου.
Τα 48 βγάζουν ωραίες στάθμες και είναι λογικό να γονατίζουν και το 18 αλλά μόνο σε μεγάλους χώρους.
Εδώ βλέπω ~21τμ..
Δεν έχεις άδικο στο συλλογισμό σου. Στα θετικά του 18S βάζω και τα έτοιμα πρισέτ για τα μόνιτορ της dynaudio. Τέσπα, τα οικονομικά μάλλον θα κρίνουν...Δηλαδη αν στα 2800 που κανουν 2 18s επερνες 4 9S δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σκεφτω αν το ενα ειναι καλυτερο η το αλλο μιας και μιλαμε για εξαιρετικά σαμπ απο σοβαρή εταιρεια.
Αρκετά παλιό ηχείο...genelec 1029
Εμ, γι' αυτό ψήνομαι για καινούρια...Αρκετά παλιό ηχείο...
Έχω κάνει, αλλά είναι λάθος -μέτρησα στις 30° με cal file μικροφώνου στις 0°. Μετά ξανάκανα σωστά όλες τις μετρήσεις, αλλά ξέχασα το κάθε ηχείο ξεχωριστά. Θα γίνουν κι αυτές μόλις βρω λίγο χρόνο.Και πάντα μετράμε και κάθε ηχείο χωριστά, όχι μόνο L+R
Επιστημονικότατος ο όρος μου!Πολυ φοβαμαι τη σκατιλα της αριστερης γωνιας![]()
Α, νόμιζα ότι κοιτάμε μέχρι 100Hz! Γενικά, κάτι δεν μου πάει καλά στο χώρο, σαν να υπάρχει ακόμα φλάτερ έκο.Κάτω απο τα 200-250Hz δεν εχει πολυ νόημα τα RT
To καθένα έχει από ένα fibrangeo Β-050, 5εκ. πάχος, 50kg/m3. Έλεγα να τα μετατρέψω για να έχει το καθένα δύο πλάκες πετροβάμβακα μέσα.Ισως 4 πάνελ -τι πάνελ; χαρακτηριστικά;-να είναι μόνο η αρχή
Ναι, καταλαβαίνω, δίκιο έχεις.Το καλυτερο θα ηταν να χρησιμοποιησεις ενα σαμπ (εστω δανεικο) και να παρεις μετρησεις μεχρι ~200Hz. Εκει θα φανουν τα βασικα modes του χωρου και θα κληθεις να παρεις καποιες βασικες αποφασεις για την αρχιτεκτονικη του συστηματος και του treatment.
Όχι βρε... τα υπόλοιπα είναι ή γιατί δε χωράμε ή για να να μείνουν και για μπύρες!Αυταααααα
Τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουμε σελίδες τα θρεντς.
Ούπς, ναι σόρι!Δεν έγραψα τίποτα για απορρόφηση.
Μπασοπαγιδες έγραψα.
Πολύ λεπτό.
Το ξέρω, γι αυτό και στις μετρήσεις τα έβαζα το ένα πίσω από το άλλο και σε απόσταση από τον τοίχο.Πολύ λεπτό.
Δηλαδη τα έκανες ακόμα λιγότερα. Πόσα; Ενα-δυο; Έκανες μετρήσεις ελπ´ιζοντας σε σημαντική βελτίωση με τόσο λίγα;Το ξέρω, γι αυτό και στις μετρήσεις τα έβαζα το ένα πίσω από το άλλο και σε απόσταση από τον τοίχο.
‘Οχι, όχι, απλά δοκίμαζα να δω αν κάνουν την οποιαδήποτε διαφορά, δεν ήλπιζα σε κάτι. Στη μέτρηση που ανέβασα ήταν απλωμένα ένα-ένα στο frontwall.Δηλαδη τα έκανες ακόμα λιγότερα. Πόσα; Ενα-δυο; Έκανες μετρήσεις ελπ´ιζοντας σε σημαντική βελτίωση με τόσο λίγα;