Αποτελεσματα του VI τεστ

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Για να θυμηθούμε τώρα τι έβγαλε και το hi tech (βαθμολογία ΜΟΝΟ σε εικόνα):

SD: HD:
Panasonic AX100 9.3 9.4
Epson TW700 9.1 9.3
Optoma HD72i 9.1 9.3
Hitachi TX300 8.9 9.3
Optoma HD70 8.8 9.1

......
χοντρό.... bias

GTX

Reaction score
39
Να πω οτι χρωστάω τις εντυπώσεις μου απο το συγκριτικό αλλά ειλικρινά είμαι πτώμα για να κάτσω να γράψω αυτή τη στιγμή. Αύριο :D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Εκπληκτική απόκριση των μελών μας....
Φαίνεται τελικά οτι οι κόντρες των τεχνολογιών καλά κρατούν.

Μια-δύο διευκρινίσεις.
Ο Panasonic γράφτηκε οτι δεν ρυθμίστηκε. Αληθές.
Οχι για να τον αδικήσω σε σχεση με τον ανταγωνισμό φυσικά αλλά επειδή είχε σε μεγάλο βαθμό χρωματική ανομοιομορφία λευκού, που αν ρύθμιζα το μπλεδίζον κέντρο θα παρακοκκίνιζαν οι άκρες και αν ρύθμιζα με βάση τις άκρες θα μπλέδιζα ακόμη περισσότερο το κέντρο. Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει αρκετα προβλήματα σε βαθμό που το αδικούν κατάφωρα. Να πω όμως και το πικρόχολο σχόλιο μου: λίγο-πολύ έτσι καταλήγουν οι περισσότεροι LCD με τη πάροδο μερικών μηνών. Δεν είναι θέμα μόνο ποιότητας κατασκευής είναι προφανώς και λάθους κατασκευαστικής προσέγγισης. (γιατι άραγε τα SXRD και τα 3chip DLP δεν έχουν την ίδια μορφή και έκταση προβλήματος;)

Ο Epson από την άλλη είναι το ίδιο μηχάνημα που είχε το Hitech, o Ηχος, η αντιπροσωπία στην έκθεση και ποιός ξέρει ποιός άλλος.
Pre production, use as sample only, not for resale, μια κατακόκκινη ταμπέλα στα οπίσθια του μαρτυράει ότι (προφανώς) δεν είναι τελικό κομμάτι παραγωγής. Φειδωλοί στις κρίσεις μας παρακαλώ....

Οι αδελφοί Optoma είναι η διαβολοβδομάδα του calibrator. Είχα καταλάβει, από τον Η77 ακόμη, πως ρυθμίζονται (οταν "γνώστες" και μη τα βγάζαν άχρηστα για θέαση από σοβαρούς (sic) Videophiles) και έχω περάσει βράδυα ατελέιωτα με τα άσπρα τηλεκοντρόλ να κρέμονται στα χέρια μου. Βγάζουν υποδηγματική εικόνα μόνο σε ένα sweetspot όλης της ρυθμιστικής τους γκάμας, που αν δεν το ανακαλύψεις δεν θα τον αγόρασεις ποτέ. Του 72 το λεγόμενο σπότ, διότι περί αυτου ομιλούμε, το βρήκα προχθές σχετικά εύκολα, του 70 το είχε βρεί ο Αντρέας και του το χάλασα a priori επειδή (ως γνωστόν) δεν εμπιστεύομε κανένα πλην τα μάτια και τα εργαλεία μου και έκτοτε.....δεν το ξαναβρήκα. Ελπίζω να το βρεί ο φουκαράς, γιατι όπως έμεινε ο 70, δεν βλέπω να πουλάει ούτε Remote και εμένα με εξώδικο από την Adamco.
Κακά τα ψέματα, τα πτώματα είναι μηχανήματα που ή τα λατρεύεις ή τα μισείς. Οι πρώτοι γιατι τα έχουν σπίτι τους οι δεύτεροι γιατι μπορεί να τα είδαν εκεί και να πρασίνισαν από τη ζήλια τους.

Ο Hitachi δεν με ενθουσίασε πουθενά, εικόνα κοντά στον Epson με άλλου είδους προβλήματα καθαρότητας, κίνησης και απόπλεξης.

Προσωπική εκτίμηση είναι ο Panny σηκώνει οριακα το τρόπαιο από τον 72, εφόσον βρεθεί σε καλή κατάσταση και βλέπουν οι αγοραστές ουρανια τόξα και καταιγίδες. Ειδάλλως 72. Πολυθρόνα για δύο δηλαδή.

ΥΓ. Διαγράμματα κατα τη πάγια τακτική μου, μόλις κυκλοφορήσει ο Ηχος που καλά θα κάνετε να αγοράσετε (βγαίνει στο τέλος της βδομάδας, αρχές της αλλης). Εχει και τον sanyo Ζ5 που προσωπικά θεωρω 2ο καλύτερο προβολέα μετα τον Panny. Ακούς monsieur Nix?

Ο Ηχος για μένα είναι η προέκταση μου, τον αγαπώ και τον λατρεύω. Μη μου ζητάτε να κάνω πράγματα που δεν θα έκανα πότε γιατι ακόμη και αν τα έκανα...θα το μετανιωνα την άλλη στιγμή. Please....
Σας παρακαλώ να τον στηρίζετε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ γιατι είναι τα πιο τίμια 5 ευρώ που δίνετε. Μη ξεχνάμε οτι με τη δική μου και του Δ.Τσάλλα έχουμε καταφέρει να μας έχει χαρίσει ανεπαναληπτες στιγμές (ποιος άλλος έχει δει qualia ;;;; ) και έρχονται και άλλα....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για πάρτε τα και όλα μαζί (βαθμολογία ΜΟΝΟ εικόνας hi tech κι εμείς):

SD: HD: AVSite:
Panasonic AX100 9.3 9.4 97
Epson TW700 9.1 9.3 76
Optoma HD72i 9.1 9.3 95
Hitachi TX300 8.9 9.3 69
Optoma HD70 8.8 9.1 86

......

Reaction score
0
Παιδια, καλος ο panasonic, αλλα νομιζω τον παραπαινεψαμε. Τον περιμενα φτηνοτερο....στα 1700 ειναι σε τιμες DLP και πανω πλεον, οποτε δεν ισχυει πια το παλιο καλο value4money των LCD.
Επισης, προσωπικα με εντυπωσιασε μονο στο DVD, στο HD τον βρηκα στην καλυτερη περιπτωση ισαξιο, και μαλλον λιγο χειροτερο απο τους 2 DLP. Αν ειναι να πειτε ποιος προβολεας ειχε την καλυτερη εικονα, θα στηριχτειτε πιο πολυ στο DVD που μας αφηνει, ή στο HD που ειναι εδω και συνεχως αυξανεται?

GTX

Reaction score
39
Βαγγέλη αν μπορείς πες μας την άποψη σου για το μωβ του 300αρη και του 200αρη που οφείλεται?

NIX

Reaction score
0
Ακούω Βαγγέλη μου.Εγώ προσωπικά με τον Z4 και φυσικά με τις ρυθμίσεις που του έκανες είμαι τρισευτυχισμένος.

Επίσης ως προς το τεστ,δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.Η απάντηση σου επιβεβαιώνει οτι όλοι οι προβολείς είχαν προβλήματα.
Οπότε ο καθένας πρέπει να βγάλει τα προσωπικά συμπεράσματα του.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
To sweet spot ειναι, σε ελευθερη μεταφραση, το ιδανικο σημειο.
Αυτο που θελει να πει ο Βαγγελης ειναι πως οι Optoma εχουν συγκεκριμενο τροπο ρυθμισης και πρεπει να βρεις τον ακριβη συνδυασμο των παραμετρων για να πετυχεις την καλυτερη εικονα. :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νίκος Τσαρουχάς said:

Epson TW700 9.1 9.3 76
Optoma HD72i 9.1 9.3 95
Hitachi TX300 8.9 9.3 69
Optoma HD70 8.8 9.1 86

......
Αυτο πως το ειδατε?
Διαφορετικη καταταξη, διαφορετικες βαθμολογιες...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Νίκος Τσαρουχάς said:

Epson TW700 9.1 9.3 76
Optoma HD72i 9.1 9.3 95
Hitachi TX300 8.9 9.3 69
Optoma HD70 8.8 9.1 86

......
Αυτο πως το ειδατε?
Διαφορετικη καταταξη, διαφορετικες βαθμολογιες...
Ίδιος νικητής...

Σημαίνει ότι το καλό φαίνεται...

Από τον δεύτερο και πίσω... μάλλον υπήρξαν προβλήματα στις συνθήκες θέασης... :shock:

Reaction score
5
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Ίδιος νικητής...

Από τον δεύτερο και πίσω... μάλλον υπήρξαν προβλήματα στις συνθήκες θέασης... :shock:
ή αλλιως... κατι σαν την παλια καλη "ελευθερη" ρωσικη κρατικη τηλεοραση...! :p

Ας αφησουμε το hitech...

Reaction score
14
Ίδιος νικητής...

Σημαίνει ότι ο νίκητης έχει κλείσει ετήσιο διαφημιστικό πρόγραμμα.

Επίσης σημαίνει ότι των υπολοίπων τα προγράμματα είτε τελειώνουν και δεν είναι ορατή η ανανέωσή
τους είτε δεν έχουν αρχίσει ακόμη. 8)

Reaction score
14
preve said:
Ίδιος νικητής...

Σημαίνει ότι ο νίκητης έχει κλείσει ετήσιο διαφημιστικό πρόγραμμα.

Επίσης σημαίνει ότι των υπολοίπων τα προγράμματα είτε τελειώνουν και δεν είναι ορατή η ανανέωσή
τους είτε δεν έχουν αρχίσει ακόμη. 8)
και επίσης οι νικητές είναι αυτοί που μετατρέπουν το περιοδικό σε Brochure της εταιρίας τους....

Εχετε δεί πολλές φορές το Χάλιτεκ που εχει άλλο εξώφυλλο που στην ουσία είναι φυλλάδιο της κάθε εταιρίας?

Αρα μιλάμε για "παχουλα" διαφημιστικά προγράμματα

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
To sweet spot ειναι, σε ελευθερη μεταφραση, το ιδανικο σημειο.
Αυτο που θελει να πει ο Βαγγελης ειναι πως οι Optoma εχουν συγκεκριμενο τροπο ρυθμισης και πρεπει να βρεις τον ακριβη συνδυασμο των παραμετρων για να πετυχεις την καλυτερη εικονα. :wink:
Θα προτιμούσα να το λέγατε G-spot μιας και έτσι οι περισσότεροι θα το καταλαβαίνανε καλύτερα. Αν και δεν ξέρω πως θα ένιωθε η γυναίκα μας αν μάθαινε ότι ψάχνουμε το G-Spot του προβολέα…. :lol: :lol:

Αλλά για να σοβαρευτούμε, η δικιά μου η ερώτηση είναι η εξής:
Έστω ότι ο 72αρης είναι εκτός budget. Έστω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με rainbow. Έστω ότι το μηχάνημα θα παίξει σε "μαύρο" δωμάτιο. Τι θα επιλέγατε, Optoma 70 ή Panasonic AX100;

Θα τα δω και τα 2 μηχανήματα πριν αποφασίσω όταν θα αλλάξω προβολέα, αλλά θα ήθελα να δω και την γνώμη όσων τα είδαν.

Α! να μην ξεχάσω, ευχαριστώ πολύ τους υπευθύνους για το forum και τις δραστηριότητες του, από τις οποίες μας χαρίζετε πολύτιμες πληροφορίες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο 72αρης ειναι out of budget.
Mε την πτωση της τιμης του ειναι πολυ κοντα στον Panasonic οποτε... :wink:

Reaction score
0
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΞΗ LCD ΚΑΙ DLP ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΣΤ.ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ

Reaction score
0
προσωπικα δεν ειδα καμια διαφορα στην κινηση και στα 5 μοντελα, και γι'αυτο εβαλα σε ολους 100 στην κατηγορια αυτη.

Φιλε Στρατο, δυσκολο το βλεπω ο ΑΧ100 να ειναι μεσα στο budget σου και ο HD72 εξω...εχουν διαφορα τιμης περιπου 60 ευρω... Οποτε αν μπορεις να φτασεις στα ~1700 παιρνεις οποιον σου αρεσει πιο πολυ (αν και αμα δε βιαζεσαι και μπορεις να πας στα 2.000 για κατι ακομα καλυτερο, προσωπικα θα περιμενα τον HD73).

Τωρα ο 70 εχει αισθητη διαφορα και απο τους 2 αυτους, που ειναι στα 500+ ευρω....παλι εσυ πρεπει να τους δεις και να αποφασισεις αν τα αξιζουν στα ματια σου.

Reaction score
3
Μια και λύθηκε το πρόβλημα με τον Η/Υ του γραφείου, μπορώ να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Δεν θα πω πολλά για το συγκριτικό (τι είδαμε κλπ), άλλωστε τα έχουν ήδη πει οι προλαλήσαντες.
Επιγραμματικά μόνο:
1. Σε γενικές γραμμές όλοι μου φάνηκαν καλοί, εκτός από τον Epson που λίγο υστέρησε. Hitachi & Panasonic ήταν σαφώς καλύτεροι, με προβάδισμα του Panasonic.
2. Οι Optoma 70 & 72 ήταν καλύτεροι από τους Hitachi, Epson & Panasonic.
3. Οι LCD έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με μοντέλα (Hitachi, Sanyo & Panasonic) που είχα δει πέρυσι.
4. To μαύρο εξακολουθεί να είναι καλύτερο στους DLP.
5. Τα χρώματα είναι πιο φυσικά στους DLP και πιό ζωντανά (εορταστικά θα έλεγα) στους LCD.
6. Η ευκρίνεια ήταν καλύτερη στους Optoma.
7. Πιό μεγάλη διαφορά σε γενική εικόνα υπάρχει σε σήμα HD, όπου κι εδώ οι DLP
υπερέχουν.
Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι οι Panasonic & Hitachi αποτελούν μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να βλέπει τηλεόραση και γενικά πιό ζωντανά χρώματα. Με προβάδισμα στον Panasonic.
Για όποιον θέλει να βλέπει κινηματογράφο και θέλει όσο το δυνατόν πιο φυσικά χρώματα, τότε καλύτερα να προτιμήσει έναν DLP.
Και τέλος με βάση τις τιμές που έχουν, κάποιος που θέλει να αγοράσει κάποιον προβολέα, αφού πρώτα σκεφτεί τι θέλει να βλέπει και τους δει να παίζουν, μπορεί άνετα να αγοράσει όποιον θέλει, μια και οι τιμές των DLP έχουν κατέβει σε παραπλήσια επίπεδα με αυτά των LCD.

Reaction score
38
tomys said:
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΞΗ LCD ΚΑΙ DLP ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΣΤ.ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ
Εγώ, μάλλον πρέπει να είμαι ο μοναδικός που το πρόσεξε και το είπα και κατά τη διάρκεια του συγκριτικού. Στους DLP και ειδικά στον 70, στην γρήγορη κίνηση της κάμερας (panning) ή αντικειμένων μπροστά στην κάμερα, μου φάνηκε ότι υπάρχει μια "θολούρα", πράγμα που δεν είδα σε κανένα LCD.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.700
Members
38.600
Νεότερο μέλος
Dorak