Αποτελεσματα του VI τεστ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Και για μενα νικητης του τεστ ειναι ο Panasonic, ασχετα με αυτο που ψηφισα.
Ο κυριος λογος ειναι η υπεροχη στην συνολικη εικονας και το γεγονος πως στην ανομοιομορφια δεν θα επρεπε να εχει μπει 100 στους DLP αλλα παυλα(-) οπως πολυ σωστα ειχε μπει στο εντυπο και να γινει η διαιρεση με -1 παραμετρο.

Οι ευκολιες σαφως και ειναι επιθυμητες αλλα δεν επηρρεαζουν την ποιοτητα της εικονας.Αρα εαν τις ειχαμε συμπεριλαβει θα επρεπε ειτε να μπουν σε ξεχωριστη βαθμολογια, ειτε να αποτελεσουν ενα μικρο ποσοστιαιο μερος του συνολου.

Επαναλαμβανω πως μπορει να μην συμφωνω με καποια απο τα παραπανω(ειδικα στο σχεση ποιοτητας/τιμης) αλλα σεβομαι απολυτα την ετυμηγορια των μελων του AVSite και τουλαχιστον οπου αφορα την δικη μου συνειδηση ο νικητης ειναι ο Panasonic :wink:

GTX

Reaction score
39
Όπα κάτσε. Στο προηγούμενο τεστ όντος οι DLP στην ομοιομορφία δεν πήραν βαθμό αλλά παύλα και ο μέσος όρος υπολογίστηκε με -1.
Αλλά προχτές ειπώθηκε οτι οι DLP παίρνουν 100 γι'αυτό και τους έβαλα 100 :?

Λοιπόν διορθώνω τον πίνακα ώστε να γίνει οπως την προηγούμενη φορά και επανέρχομαι.
Αυτή είναι η μαγεία του Excel :lol: :lol: :lol:

Reaction score
118
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Και για μενα νικητης του τεστ ειναι ο Panasonic, ασχετα με αυτο που ψηφισα.
Ο κυριος λογος ειναι η υπεροχη στην συνολικη εικονας και το γεγονος πως στην ανομοιομορφια δεν θα επρεπε να εχει μπει 100 στους DLP αλλα παυλα(-) οπως πολυ σωστα ειχε μπει στο εντυπο και να γινει η διαιρεση με -1 παραμετρο.

Οι ευκολιες σαφως και ειναι επιθυμητες αλλα δεν επηρρεαζουν την ποιοτητα της εικονας.Αρα εαν τις ειχαμε συμπεριλαβει θα επρεπε ειτε να μπουν σε ξεχωριστη βαθμολογια, ειτε να αποτελεσουν ενα μικρο ποσοστιαιο μερος του συνολου.

Επαναλαμβανω πως μπορει να μην συμφωνω με καποια απο τα παραπανω(ειδικα στο σχεση ποιοτητας/τιμης) αλλα σεβομαι απολυτα την ετυμηγορια των μελων του AVSite και τουλαχιστον οπου αφορα την δικη μου συνειδηση ο νικητης ειναι ο Panasonic :wink:
Θείε, βλέπω οτι ταυτιζόμαστε σε απόψεις. Με μύησες καλά φαίνεται στην τέχνη της κρίσεως στους βιντεοπροβολείς. :mrgreen:

NIX

Reaction score
0
Στο προηγούμενο ανάλογο τεστ (το 4ο) τον tx200 δεν τον βαθμολογήσαμε ως προς το χρώμα γιατί έβγαινε,όπως και ο φετινός μωβ
Ο epson εφόσον δεν έπαιζε με σωστά levels πρέπει να μην βαθμολογηθεί ως προς το contrast.

NIX

Reaction score
0
Και από εδώ μπορώ να κάνω μια χαρά την δουλειά μου.
(μούπλε,μούμπλε...που είναι εκείνος ο ιός που είχα κρατήσει για έκτακτες περιπτώσεις?) :lol:

Πάντως πέρα απο την πλάκα.Το σωστό είναι να είμαστε αντικειμενικοί.

GTX

Reaction score
39
Ο πίνακας άλλαξε!
Μόνη διαφορά οτι ο 70αρης έπεσε απο το 88 στο 86.

NIX το οτι και ο tx300 έπαιξε και αυτός μωβ εμένα δε μου λέει οτι κακός βαθμολογήθηκε ο φετινός αλλά οτι κακός δε βαθμολογήθηκε ο περσινός :wink:
Για το πόσο κακό είναι οτι ο epson ρυθμίστηκε με λάθος levels καλό θα ήταν να ακούσουμε και τη γνώμη του Βαγγέλη πιστεύω.

NIX

Reaction score
0
Δηλαδή,τι εννοείς οτι όλοι οι tx300 θα έχουν μωβ απόχρωσης χρώματα και έτσι πρέπει να βαθμολογούνται?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ενώ περιμένω κι εγώ εναγωνίως τον Ευάγγελο, κ@λοτρίβομαι να πω το εξής:

Είναι προφανές ότι το κάστρο των dlp έχει πέσει για τα καλά. Είναι γεγονός ότι πλέον δεν μιλάμε για τεχνολογίες και κανείς δεν δύναται να χρησιμοποιεί ως επιχειρήματα ούτε τα μαύρα ούτε τα άσπρα ούτε τα κόκκινα. Μιλάμε για μηχανές γενικώς και την απόδοση αυτών στην μεγάλη εικόνα. Φυσικά όλα είναι προς όφελος του καταναλωτή, μιας και νομίζω ότι ο σκληρός πλέον ανταγωνισμός των lcd θα συμπαρασύρει τις τιμές γενικώς.

Οι μετρήσεις θα μας δώσουν και την τελική ολοκληρωμένη εικόνα. :wink:

Reaction score
118
Με συγχωρείς Νίκο αλλα απέναντί του ο panasonic είχε τον 72. Όμως υπάρχουν και πολύ καλύτεροι dlp προβολείς. Οι lcd τι έχουν όμως πέραν του 100άρη;

NIX

Reaction score
0
Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο panasonic φοράει D5!
Ορε τι θα δούνε τα ματάκια μας με τους 1080 D6 :)

Μου φαίνεται ότι του χρόνου θα λέμε...
DLP? Ου,ου,σιξχαντρεντ εντ σιξτι σιξ

GTX

Reaction score
39
NIX said:
Δηλαδή,τι εννοείς οτι όλοι οι tx300 θα έχουν μωβ απόχρωσης χρώματα και έτσι πρέπει να βαθμολογούνται?
Ναι.

Άλλωστε μωβ φαίνεται αμα τον δείς δίπλα σε κάποιον άλλο, αν τον δείς μόνο του ίσως να μη φαίνεται τόσο έντονη η διαφορά.

Reaction score
14
VIDEOMIX said:
Με συγχωρείς Νίκο αλλα απέναντί του ο panasonic είχε τον 72. Όμως υπάρχουν και πολύ καλύτεροι dlp προβολείς. Οι lcd τι έχουν όμως πέραν του 100άρη;
πολύ ορθό σχόλιο, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Σάκη.

Ετσι είναι και καλό θα είναι να δούμε και τον Optoma 73i μόλις έρθει αφού στην ουσία θα είναι η νέα γενιά LCD vs νέα γενιά DLP Και όχι στα last year που μου λεει σωστά ο energy!!

NIX

Reaction score
0
Ολοι οι προβολείς παίζουν όπως τους ρυθμίσεις.Μπορούν να έχουν πρασινωπή,κοκκινωπή,μπλεδίζουσα και γενικώς οποιαδήποτε απόχρωση.
Κάτι στους hitachi μπερδεύει τα όργανα.

Σάκη,για ακριβό LCD θα πάρεις sony-SXRD.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το πιο ωραίο από όλα Γιάννη μου είναι ότι ένας lcd σχετικά οικονομικός (και μάλιστα με τιμή που ως συνήθως σε 3- μήνες πέφτει κι άλλο), είναι καλύτερος από έναν dlp που είναι και ακριβότερος. Το κέρδος του καταναλωτή αυτό είναι. Τρία chip, πιο φθηνά και πιο καλά. Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες γενιές. Νομίζω ότι το value for money των lcd, ήταν που ήταν υψηλότερο, τώρα εκτοξεύτηκε.

Μέχρι χθες άκουγα ότι γενικώς και αδιακρίτως οποιοσδήποτε lcd είναι χειρότερος από οποιονδήποτε dlp και μετά το χάος. Αποκατάσταση της τάξης...

Reaction score
0
Δεν ήμουν στο συγκριτικό αλλά προφανώς νικητής είναι ο Panasonic. Στην έκθεση μόνο είχα την ευκαιρία να τον χαζέψω για 5-10 λεπτά και είχα σχηματίσει άριστη εντύπωση ( χωρίς να γνωρίζω αν ήταν ρυθμισμένος ή όχι). Τώρα γιατί λέω προφανώς?
Φυσικά για τη βαθμολόγηση του Panasonic στον τομέα της ευκρίνειας. Είναι εντυπωσιακό όντως το γεγονός ότι αν και κάνει χρήση smoothscreen (νομίζω έτσι λέγεται) τεχνολογίας κατάφερε να συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον 72αρη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν δε συνυπολογίσουμε και τη βαθμολογία στη κατηγορία pixelation κόντρα πάλι στον 72αρη, τότε προφανέστατα πρόκειται για ένα εξαιρετικό μηχάνημα.
Μια απορία έχω, όμως, και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Είναι η βαθμολόγηση στο τομέα της κίνησης. Από ότι γνωρίζω οι lcd έχουν τα πρωτεία σ'αυτόν τον τομέα, κι όμως η βαθμολογία εδώ δείχνει το αντίθετο. Για ποιο λόγο ο Panasonic χάνει σε αυτήν την κατηγορία, η οποία αποτελεί προπύργιο των LCD έναντι των DLP??

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Το πιο ωραίο από όλα Γιάννη μου είναι ότι ένας lcd σχετικά οικονομικός (και μάλιστα με τιμή που ως συνήθως σε 3- μήνες πέφτει κι άλλο), είναι καλύτερος από έναν dlp που είναι και ακριβότερος. Το κέρδος του καταναλωτή αυτό είναι. Τρία chip, πιο φθηνά και πιο καλά. Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες γενιές. Νομίζω ότι το value for money των lcd, ήταν που ήταν υψηλότερο, τώρα εκτοξεύτηκε.

Μέχρι χθες άκουγα ότι γενικώς και αδιακρίτως οποιοσδήποτε lcd είναι χειρότερος από οποιονδήποτε dlp και μετά το χάος. Αποκατάσταση της τάξης...
Αυτό μόνο χαρά μας δίνει αφού όντως όλα τείνουν προς τα κάτω. Οι τιμές εννοώ...και κερδισμένοι είμαστε εμείς οι αγοραστές/καταναλωτές!

Οι LCD ήταν πάντα μια οικονομικότερη λύση και έλεγες δεν πειράζει ας χάσω και λίγο από το μαύρο μου αν είναι να δώσω 500-700 ευρώ λιγότερα. Αυτή η διαφορά σε μία αγορά της τάξης των 1500 ευρώ είναι 33% φθηνότερα.

Ο Panasonic που τον είδα στην έκθεση με εντυπωσίασε και ειλικρινά νομίζω ότι σε blind test 1 στους 20 θα έλεγε ότι είναι LCD, αφού η εικόνα του τα είχε όλα σε πολύ καλό βαθμό. Είναι φωτεινός, δεν έχει κοτέτσι καθόλου, έχει καλό μαύρο και αν έπαιζε έτσι καλά στο μάυροκούτι του περιπτέρου μας τότε σε ένα όμορφο κινηματογραφικό δωμάτιο με σωστή ρύθμιση θα φυσάει.

Και χαίρομαι που όντως φυσάει και φέρνει τα πάνω κάτω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για να θυμηθούμε τώρα τι έβγαλε και το hi tech (βαθμολογία ΜΟΝΟ σε εικόνα):

SD: HD:
Panasonic AX100 9.3 9.4
Epson TW700 9.1 9.3
Optoma HD72i 9.1 9.3
Hitachi TX300 8.9 9.3
Optoma HD70 8.8 9.1

......