Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Reaction score
14
cineboy said:
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Εγώ από ότι κατάλαβα η διαφορά στην σύγκλιση δεν πρέπει να δίνει τεράστιες διαφορές (εμφανείς από όλους) παρά μόνο τέτοιες που μόνο σε αντιπαράθεση μπορείς να τις προσέξεις... εγώ π.χ. στην Έκθεση δεν πρόσεξα ιδιαίτερο πρόβλημα στον pearl... (εντάξει δεν έχω και το πιο έμπειρο μάτι αλλά μεγάλες διαφορές μπορώ να καταλάβω...)

Επίσης νομίζω ότι ruby και pearl έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές! Πάντως η εικόνα που είδα από τον ruby στην Έκθεση με dvd σε 576p μου έχει μείνει... η εικόνα του pearl ήταν ένα κλικ πιο κάτω...
Σου έχει μείνει γιατί δεν τον είδες σε αντιπαράθεση με τον Optoma!!!!
θα σου απαντησω "ευμορφόπουλα"....

χμ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
To μεγαλο ερωτημα που δημιουργειται λοιπον-και στο οποιο θεωρω πως ο Δημητρης Α. εχει ηδη δωσει την απαντηση, ειναι "εαν ο Pearl ειχε εως και σχεδον μηδενικη αποκλιση, θα ειχε ακομα διαφορα στην ευκρινεια απο τον HD81?"

Φταιει η διαφορα των τεχνολογιων η μηπως τιθεται επιπλεον ζητημα φακου?

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
To μεγαλο ερωτημα που δημιουργειται λοιπον-και στο οποιο θεωρω πως ο Δημητρης Α. εχει ηδη δωσει την απαντηση, ειναι "εαν ο Pearl ειχε εως και σχεδον μηδενικη αποκλιση, θα ειχε ακομα διαφορα στην ευκρινεια απο τον HD81?"

Μα ο φακός του είναι ακριβώς ο ίδιος που όλοι θαυμάσαμε στον Ruby...
Αυτό είναι απόλυτα εξακριβωμένο. Έχει τα ίδια οπτικά στοιχεία (αυτοί που ασχολούνται με φωτογραφία καταλαβαίνουν τι εννοώ) και την ίδια συμπεριφορά. Μόνο η ίριδα είναι λιγότερο απότομη στον Pearl...

Reaction score
0
Εξάλλου οι Marantz φορούσαν και φορούν Minolta...Όλοι οι Sony Qualia κτλ...αλλά και οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας της εταιρίας προτιμούν Karl Zeiss, όπως όλες οι κορυφαίες Panasonic δεν αλλάζουν τις Leica Dicomar.
ΟΚ μπορεί Κινέζοι ...Κορεάτες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις να μας ευεργετούν παρουσιάζοντας κάθε χρόνο αξιόλογα low budget προβολικά αλλά οι φακοί τους μπροστά στα ιερά τέρατα των άλλων δεν πιάνουν μία...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι μόνο στην σύγκλιση...

Και κάτι άλλο ευθύνεται...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νίκος Τσαρουχάς said:
cineboy said:
Κι εγώ pearl θα πάρω, βλέπω rainbow σε οτιδήποτε με ένα chip…

Χαλαρώστε ρε, για hi end (!) προβολείς μιλάμε. Δεν είναι μάπα ο ένας και κορυφή ο άλλος. :wink:
Καταραμένο rainbow...

Και εγώ φυσικά δεν μπορώ να πάρω dlp...

Reaction score
0
Νίκος Τσαρουχάς said:
cineboy said:
Βρε συ θα με σκάσεις. Θες να είναι ο πιο καλός προβολέας του πλανήτη ο pearl? :lol:
ΟΚ μαζί σου. Τι έχεις πάθει, τον παρήγγειλες και δεν θες να σου χαλάσουν τον μύθο τα παλιόπαιδα με τα συγκριτικά τους? Κι εγώ pearl θα πάρω, βλέπω rainbow σε οτιδήποτε με ένα chip…

Χαλαρώστε ρε, για hi end (!) προβολείς μιλάμε. Δεν είναι μάπα ο ένας και κορυφή ο άλλος. :wink:
Οχι ούτε παρήγγειλα, ούτε έχω πάρει Pearl, αλλά τώρα που λές ότι θα πάρεις και εσύ, ησύχασα και θα το ξανασκεφτώ πάλι!!!

Reaction score
0
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:

Μα ο φακός του είναι ακριβώς ο ίδιος που όλοι θαυμάσαμε στον Ruby...
Αυτό είναι απόλυτα εξακριβωμένο. Έχει τα ίδια οπτικά στοιχεία (αυτοί που ασχολούνται με φωτογραφία καταλαβαίνουν τι εννοώ) και την ίδια συμπεριφορά. Μόνο η ίριδα είναι λιγότερο απότομη στον Pearl...
Και εγω έθεσα το θέμα αυτο πριν, και απάντηση δεν πήρα...η μάλλον πριν το ερώτημά μου, μιά και με λίγο ψάξιμο στο internet κατάλαβα ότι φοράνε τους ίδιους φακούς, γράφτηκε εδώ, ότι ο φακός του Ruby είναι διαφορετικός απο του Pearl και ΣΑΦΩΣ καλύτερος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ειλικρινα δεν γνωριζω εαν οι δυο προβολεις εχουν τον ιδιο φακο και, για να πω και την μαυρη αληθεια, δεν εχω ουτε τον καιρο να ψαξω να το βρω.
Αντιθετα με απασχολει παρα πολυ η καταγραφη των αποτελεσματων δυο η περισσοτερων μηχανηματων σε αντιπαραθεση.

Το ιδιο φαινομενο στο οποιο γινιμαστε μαρτυρες αυτη την στιγμη θα υπηρχε και εαν ειχε "επικρατησει" o Pearl στα σημεια.
Καποιοι θα ανακαλυπταν τεστ που εβγαζαν τον Optoma επικρατεστερο και θα ακουγαμε...τα γνωστα.

Σκοπος μας δεν ειναι να θιξουμε μηχανηματα, ειδικα απο την στιγμη που μιλαμε για δυο κορυφαιους βιντεοπροβολεις.Σκοπος μας ειναι να αναδειξουμε μια επαγγελματικη δουλεια και να ριξουμε φως στα υπερ και στα κατα.
Οποιος εχει αμφιβολια για τον τροπο διεξαγωγης του συγκριτικου και καταγραφης των αποτελεσματων κανει το αυτονοητο.Ερχεται μαζι στο επομενο τεστ και κριτικαρει επιτοπου οτι δεν θεωρησει ως αντικειμενικη αντιπαραθεση.
Οποιος θελει να συνεχισει να βοηθα, ακομα και εαν δεν ηταν παρων, κανει επισης το αυτονοητο οπως εκανε καποιος εδω μεσα τον οποιο και ευχαριστω με ολη μου την καρδια, για την μαγκια του κυριως.
Το ευκολο ειναι να αμφισβητεις και να κρυβεσαι πισω απο μια οθονη.

Συντεκνε, κατι για σενα.
Τι να κανω που σου εχω αδυναμια ρε συ και σου απαντω ξεχωριστα :lol:
Ο προβολεας που αγορασες ειναι κορυφαιος.Ονειρο αποκτησης για πολλους απο εμας.
Μπηκε αντιμετωπος με εναν προβολεα χιλιων ευρω ακριβοτερου, υπο φυσιολογικες συνθηκες.Οι οποιες μικρες διαφορες υπηρξαν μπορει να ειναι και αντιστοιχες της διαφορας αυτης.
Σε 2-3 ημερες παραλαμβανω εναν Ruby.Εαν και εκει υπερτερει ο DLP προβολεας(πραγμα για το οποιο αμφιβαλλω) τοτε θα μιλαμε για προβλημα, ακριβως λογω της μεγαλης διαφορας τιμης.
Και ακομα και εαν ειναι ετσι πρεπει ολοι οι κατοχοι Ruby να τα βαψουν μαυρα?
Tοτε εγω μαλλον θα επρεπε να ειχα αφησει τον ματαιο τουτο κοσμο εδω και καιρο.
Ο επταιντσος CRT που εχω ακομα μου ειχε κοστισει τοτε 16-17000 ευρω(σε αντιστοιχες δραχμες) και παιζει χειροτερα απο τον Benq W100 :shock:

Αγοραζουμε κατι και το απολαμβανουμε συντεκνε.
Εως σημερα δεν υπαρχει προβολικο μεσο που να ειναι τελειο, και δεν θα υπαρξει και για τα επομενα πολλα χρονια.
Μην μου στεναχωριεσαι λοιπον και προσπαθησε να απολαυσεις το μηχανημα σου, αλλα και την καταγραφη των γεγονοτων.

Reaction score
239
Ανδρεα, οπως προτεινα ποιο πανω θα μπορουσες να ενωσεις το scaler του optoma sto sony?. εγω πχ σκεφτομαι για ενα συνδυασμο sony - crystallio. Οποταν αν το προβλημα ευκρινειας υπαρχει ακομη τοτε παω για optoma

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
pambs said:
Ανδρεα, οπως προτεινα ποιο πανω θα μπορουσες να ενωσεις το scaler του optoma sto sony?. εγω πχ σκεφτομαι για ενα συνδυασμο sony - crystallio. Οποταν αν το προβλημα ευκρινειας υπαρχει ακομη τοτε παω για optoma
Πολυ καλη ιδεα!
Και νομιζω πως θα λυσει πολλες αποριες... :wink:
Θα το προσπαθησω asap

Reaction score
11
Τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται οτι όλη αυτή την αντιπαράθεση την προκάλεσαν μερικές εκφράσεις-χαρακτηρισμοί από κάποιους φίλους μας εδώ μέσα, χωρίς να θέλω να πω οτι το έκαναν σκόπιμα ή οτι έκαναν λάθος που το είπαν.
Καλά έκαναν!
Γι'αυτό είμαστε όλοι εδώ για να το συζητάμε.
Όταν λες οτι η εικόνα είναι θολή, εγώ που έχω ένα προβολέα του χιλιάρικου και δε νομίζω να είναι θολή η εικόνα του, αναρωτήθηκα τί γίνεται θα πάρω ένα προβολέα τετραπλάσιας αξίας και η εικόνα του θα είναι θολή;
Χειρότερος είναι από τον 900άρη;
Είμαστε στην εποχή της υψηλής ευκρίνειας και ευκρίνεια πίσω από θολό τζάμι δε γίνεται!
Αν λέγατε οτι ο σονυ είναι κατώτερος στον τομέα της ευκρίνειας από τον οπτομα, νομίζω δεν θα υπήρχε καμία αντιπαράθεση.
Αν όμως ο χαρακτηρισμός (θολή εικόνα -είναι σαν να βλέπεις πίσω από θολό τζάμι)είναι σωστός-αντικειμενικός τότε έχουμε πρόβλημα και δικαιολογημένα υπήρξε αυτή η ανησυχία.

Reaction score
11
Θα' θελα επίσης να μεταφέρω τα συγχαρητήρια μου και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια για την ενημέρωσή μας.
Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον.

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:

Aυτό έχει εύκολη απάντηση. Το έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμά μου αλλά όπως το έγραψα εγώ έτσι...με γράψατε κι εσείς.. :lol:
Έστω οτι βρίσκουμε έναν Pearl ή Ruby με τέλεια σύγκλιση. Ακόμα και τότε ο Optoma (και κάθε μονότσιπος DLP) θε είναι ένα κλίκ καλύτερος στην ευκρίνεια ή, αν θέλετε,στην οξύτητα. Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού.
Όπως δεν υπάρχει αμφιβολία, πάντα κατά τη γνώμη μου, οτι χωρίς αυτόματη ίριδα που να δουλεύει άψογα στο θέμα του contrast και του μαύρου οι DLP είναι χαμένοι από χέρι. Είπαμε, διαλέγεις και παίρνεις.
Εάν ο συγκεκριμένος Pearl του συγκριτικού δεν είχε τόσο έντονο πρόβλημα σύγκλισης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, πάλι θα έχανε σε "ευκρίνεια" από τον Optoma απλά η διαφορά θα ήταν πολύ μικρότερη.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
Επίσης έχω την εντύπωση οτι μιλάμε πολύ εύκολα για "καλό" και "κακό" φακό.
Αν μιλάμε για "ευκρίνεια" (κι όχι aberation) τότε είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να κρίνεις ένα φακό σαν καλό ή κακό από αυτό που βλέπεις στο πανί και για το οποίο θα μπορούσαν να ευθύνονται χίλια δυό πράγματα εκτός από το φακό. Αυτό όμως είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και νομίζω θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά.
Καλημέρα....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Λοιπον, μολις εκανα αυτο που ζητησατε.
Εβγαλα το hdmi που φευγει απο τον scaler προς τον HD81 και το εδωσα στον Pearl
Καθως ο Sony διαθετει δυο εισοδους hdmi το εδωσα στην δευτερη εισοδο και στην πρωτη εισοδο κρατησα το απ'ευθεισς σημα ετσι ωστε η αντιπαραθεση να ειναι γρηγορη και αμεση.

Τα αποτελεσματα:

Υπηρξε απο σαφεστατη εως μεγαλη βελτιωση στην οξυτητα(κυριως) του Pearl
To "πεπλο" που υπηρχε πριν-παντα σε σχεση με τον 81- εξαφανιστηκε.
Σε καμμια περιπτωση η βελτιωση αυτη δεν απεδωσε καλυτερη η ιση εστω οξυτητα οπως αυτη του HD81
Σε καμμια περιπτωση δεν υπηρξε βελτιωση στο βαθος.

Αρα ναι μεν, αλλα ο Μπαμπης μαλλον εχει πολυ δικαιο...

NIX

Reaction score
0
Γειά σας και απο μένα.

Το Σάββατο που μας πέρασε κατέβηκα Αθήνα να παρακολουθήσω το τέστ.Ηταν μια καλή ευκαιρία να ξανασυναντήσω φίλους και να γνωρίσω απο κοντά φίλους που είχαμε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία (Παναγιώτη πολύ χάρηκα που επιτέλους γνωριστήκαμε απο κοντά).Επίσης,θέλω να ευχαριστήσω το Βαγγέλη για την περιποίηση και την παρέα που μου κράτησε μέχρι της αναχωρήσεως μου.

Επι του προκείμενου τώρα΄Εχουν γραφτεί τόσες σελίδες για το θέμα της ευκρίνειας,η οποία είναι βέβαια σημαντική,αλλά δεν υπόθηκε τίποτα για το θέμα του contrast και το βάθος του μαύρου.Λοιπόν αυτό που είδα απο τον pearl πίστευα οτι θέλουμε άλλα πέντε χρόνια το λιγότερο για να το πετύχουμε!
Μαύρο πραγματικό,τόσο σύντομα,απο ψηφιακό δεν περίμενα να δω.Σε προβολή μαύρης κάρτας,ο optoma προβάλει το κλασσικό γκρί-ποντικί παραλληλόγραμμο και ο sony δίπλα του με το ζόρι μπορείς να καταλάβεις οτι κάτι παίζει.Για να το πω και αλλιώς΄Αν κάποιος μπεί σε ενα σκοτεινό δωμάτιο και ο sony προβάλει μαύρη κάρτα δεν θα προσέξει οτι κάτι προβάλεται.
Ο optoma είναι κλασσικός dlp,απλώς με υψηλότερη ανάλυση.Φοράει ενα dc3 1080p.Η TI δεν έχει εξελίξει το τσιπ καθόλου.Οτι εικόνα θα δείς απο εναν καλό 720p (π.χ. 8720) το ίδιο θα δείς και με τον optoma,με εξαίρεση την ευκρίνεια.

Το οτι για πολλούς χρήστες ο sony θεωρείτε hi-end,αυτό δεν τον κάνει hi-end.Ο pearl είναι ένας προβολέας της μεσαίας προς χαμηλά κατηγορίας τιμής.Δυστυχώς αυτό συνεπάγεται και μείωση κόστους απο διάφορα σημεία.Ενα απο αυτά είναι και ο έλεγχος παραγωγής και η ελαστικότερη απόριψη ελλατωματικών μονάδων.Δεν είναι εφικτό,προς το παρόν,με 4500 να έχεις τέλειο προβολέα.Θα έχει ελατώματα.Αλλο κομμάτι μικρότερα,άλλο μεγαλύτερα.Αν είχε 15.000,όπως ο marantz s1,και φακό minolta θα είχε και σχεδόν τέλεια σύγκλιση και και και...
Απο τα 15000 όμως ως τα 4500 υπάρχει μια διαφορά 10500 ευρώ.Απο κάπου πρέπει να κοπούν.

Προσωπικά με αυτά που είδα,αν δεν είχα προβολέα,τι θα αγόραζα?
Θα έπαιρνα έναν φτηνό 720,η εικόνα των 720 είναι αξιοπρεπέστατη και πολύ φτηνή πια,και θα περίμενα 2 χρόνια να ωριμάσει και απο hardware και απο software το 1080..

Reaction score
0
Καλημερα.

Με ποιον τροπο ρυθμίστηκε το sharpness των δυο προβολεων στο συγκριτικό?

Τα παω ενα ενα, γιατι ομολογω οτι εχω μπερδευτει λιγο . :?

NIX

Reaction score
0
Χρήστο,το sharpness ήταν στο default (μηδέν).
Επειδή καθυστέρησα στην παρουσίαση και δεν είδα patterns,μετά απο ερώτηση μου προς τον Βαγγέλη μου είπε οτι συμπεριφερόταν το ίδιο οι προβολείς με αυτήν την ρύθμιση,δηλαδή ίδια οξύτητα χωρίς EE.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI