Αποτελεσματα:VII Μακρυ Καυτο Τεστ

Reaction score
281
Dream Gr, και υπολοιπους ευχαριστουμε.

Μια ερωτηση εχω:

Μπορειται να μου πειτε, α) σε τι αποσταση απο την οθονη ηταν τοποθετημενοι οι προβολεις, β) σε τι ιντζες βλεπατε και γ) ποσο ηταν το ζοομ στον sony (αν ηταν σε χρηση)

Προσωπικα για sony παω μιας και ο optoma δεν με εξηπηρετει στην τοποθετηση.

Ευχαριστω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Κατ'αρχας να πω πως οποιος εχει την παραμικρη απορια η αισθανεται να αμφισβητει τα λεγομενα των παρευρισκομενων, ειμαι στην διαθεση του τις επομενες ημερες για να δουμε απο κοντα η και να "παιξουμε" με τα δυο μηχανηματα.

@Ntinos72
Πολυ καλη ερωτηση
Οι δυο προβολεις επαιζαν σε διαφορετικες αποστασεις λογω ακριβως του διαφορετικου throw distance που εχουν.
Ετσι ο Sony επαιζε στα 3,80 απο την οθονη και ο Optoma στα 4,10.
Ο Sony επαιζε με το zoom σχεδον στην μεση και ο Optoma τερμα ανοικτο.
Και οι δυο εβγαζαν ακριβως την ιδια οθονη(περιπου 92'')

Reaction score
14
http://www.projectorcentral.com/1080p_shootout.htm

Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι η δεν είναι το συγκεκριμένο site ..
Πάντως περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι είδαμε χθες..
Τυχαίο?
Θα παραθέσω και ένα τεστ απο γερμανικό η ολλανδικό site που επίσης λέει τα ιδια ..( αρκει να θυμηθώ πως το λένε για να το ξαναβρώ).
Έχω και εγω Ζ4 ,πήγα για να δω τον SONY και με ψιλοχάλασε η ευκρίνεια και το πρόβλημα στην σύγκλιση..

Reaction score
1
B said:
Δεν εχει μιλησει κανεις ομως για τη συγκριση του 81 με τον panasonic 100....που αποτι βλεπω στο πρωτο post ελαβε χωρα...
Προσωπικα αυτη με ενδιαφερει εξισου με τη συγκριση 81 με pearl...
Ενώ ξεκινήσαμε να βλέπουμε HD81 με AX100, γρήγορα το γυρίσαμε σε Pearl. Κάποιος που καθόταν δίπλα μου, βαθμολόγησε τον Pearl με 100 και τον Panny με 60!

Ο χαμένος, δηλαδή, αυτού του συγκριτικού κέρδισε με μεγάλη διαφορά το νικητή του προηγούμενου!

Αυτό αποδεικνύει ότι όλα είναι σχετικά. Βλέπεις κάτι που σε ικανοποιεί μέχρις ότου κάνεις ευθεία αντιπαράθεση με κάτι καλύτερο.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι ένα πάνελ 1080 γραμμών αποδίδει καλύτερα από το αντίστοιχο των 720, ακόμη και σε θέαση υλικού SD.

Reaction score
281
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Κατ'αρχας να πω πως οποιος εχει την παραμικρη απορια η αισθανεται να αμφισβητει τα λεγομενα των παρευρισκομενων, ειμαι στην διαθεση του τις επομενες ημερες για να δουμε απο κοντα η και να "παιξουμε" με τα δυο μηχανηματα.

@Ntinos72
Πολυ καλη ερωτηση
Οι δυο προβολεις επαιζαν σε διαφορετικες αποστασεις λογω ακριβως του διαφορετικου throw distance που εχουν.
Ετσι ο Sony επαιζε στα 3,80 απο την οθονη και ο Optoma στα 4,10.
Ο Sony επαιζε με το zoom σχεδον στην μεση και ο Optoma τερμα ανοικτο.
Και οι δυο εβγαζαν ακριβως την ιδια οθονη(περιπου 92'')

Aνδρεα καλησπερα.

Προσωπικα ειμαι ο ο πλεον ακαταλληλος να κρινω οποιοδηποτε αποτελεσματα του τεστ (σε περιπτωση που εννοεις οτι και εγω ειμαι ενας απο τους "αμφισβητιες" :wink:)

Οι ερωτηση μου ειχε συγκεκριμενο λογο:
Εκει που μπορω να τοποθετησω, ειμαι σε αποσταση 6 μετρα, αλλα σε οθονη ουχι μεγαλυτερη των 102". Και αν απο τα 6,0 αφαιρεσω τα 0,55 - 0,60 που ειναι το βαθος του περλ, παιρνω ακτιβως 102" με το ζοομ στο 1.

Ο οπτομα δεν μου κανει.

Απο εβδομαδα παντως θα σου κανω μια επισκεψη. (Χρειαζεται να προηγηθει ραντεβου?)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ντινο δεν εννοουσα εσενα.
Δεν χρειαζεται ραντεβου και ο πλεον καταλληλος για να αποφασισει τι του κανει εισαι εσυ και μονο εσυ :wink:

Reaction score
298
Ntinos, ο Ανδρέας δέχεται στον κλιματιζόμενο χώρο του χωρίς ραντεβού. Εξαιρούνται οι πελάτες που ζητούν "αυταρχικό πρόγραμμα", διότι γι' αυτό χρειάζεται ειδική προετοιμασία.

Reaction score
0
Εγω αυτο που θελω να δηλωσω ειναι οτι τελικα
αλλιως ειναι να βλεπεις εναν ρrojector μονο του και αλλιως διπλα σε εναν αλλον.
Τι θελω να πω?
Αλλη εικονα ειδα στην εκθεση απο τον pearl και αλλη ΔΙΠΛΑ στον optoma.
Σε sd και οι 2 ειναι πολυ καλοι.
Τοσο που νομιζεις οτι βλεπεις hd , τουλαχιστον στα δικα μου ματια.
Βεβαια διεκρινες ποιος υπερεχει.
Στο hd η διαφορα εγινε ενα ειδος ..χασματος.
Θα χρησιμοποιησω μια εκφραση του κ.Τσαντουλη (και γιατι μου αρεσε και γιατι ηταν to the point) :D
"Ο optoma ήταν ανοικτό παράθυρο στο κόσμο και ο sony κλειστό τζάμι με χνώτα !"
Πραγματικα μου εκανε εντυπωση αυτο το "κατι σαν θολουρα" που ειχε ο Pearl.
Σε αντιθεση με τον Optoma που που ειχε φοβερη λεπτομερεια και 3D αισθηση .
Ο Pearl ειχε μαυρο ,contrast , πιο ζεστη εικονα - σε σχεση με την ψυχρη του optoma- αλλα...
Αυτο το αλλα ειναι που τα κανει ολα.
Δεν περιμενα απο τον pearl τετοια αποτελεσματα.
Δεν θα πω οτι απογοητευτηκα γιατι μιλαμε για μηχανημα που βαζει κατω πολλα αλλα .
Απλα συγκριτικα με το "πτωμα" , αλλος μυρισε φορμολη. 8)
Rainbow εβλεπα στο full απο τον 81.
Βροχη οι "πρασινες ,οι κοκκινες , οι θαλασσι " λωριδες . 8)
Και κατι σπασιματακια στην κινηση .
Μην φανταστειτε τιποτα τραγικο ομως ετσι?
Δεν θελω να μπω στο θεμα των ρυθμισεων .
Δεν νομιζω να ηταν καποιος Τοοοοοσο ........ουτως ωστε να "φτιαξει" τετοια εικονα στον Pearl
για να υπερισχυσει ο optoma.
Δεν υπαρχει λογος να ειμαστε καχυποπτοι
Τα πραγματα ειναι απλα .
Η ευκρινεια και ο Pearl καπου δεν τα εχουν βρει.Συγκριτικα παντα με τον optoma
Θεμα τεχνολογιας ;Δεν ξερω.
(αν και ενας φιλος -Νικος αν θυμαμαι καλα-μου εξηγησε εν μερει τι συμβαινει)
Μην κοροιδευουμε τους εαυτους μας .
Τα μηχανηματα ειναι τετοιας κλασης που οποιο και να παρει κανεις κερδισμενος θα βγει.
Διαφορες θα δεις μονο αν βαλες τα μηχανηματα διπλα-διπλα.(Μιλαω για τα δικα μου ματια) .
Αν δεν βλεπει κανεις rainbow (εγω βλεπω) και θελει να αγορασει projector τωρα ,αγοραζει optoma .
Αν βλεπει rainbow αγοραζει τον Pearl με κλειστα ματια .
Η περιμενει να δει και τον Panasonic PT-AE1000U :wink: (αυτο για τους "αρρωστους") :lol:

Δεν θα αναφερω καθολου τη συγκριση 720p με 1080p .
οχι απο τσιγκουνια στο "μελανι".
Ειναι πλεον καθαρα θεμα "τσεπης".
Τα 'χεις ;Tα δινεις σε 1080p.
Δεν τα ειχεις ; Παρε τον 100αρη Pany η οποιον αλλον 720p σ΄αρεσει.
Απλα τα πραγματα. :D
Παντως εγω ,αν αγοραζα projector τωρα δεν θα επαιρνα 720p.

Να ευχαριστησω τον Β.Λαμπρου για την παρουσιαση του ,τον zoglair για την "αθορυβη" δουλεια του και το καταπληκτικο test-dvd του.
Και τελος τον Α.Κ. για ολα.
Γιατι πραγματικα ασχετα αν καποιοι λενε "τα κανει γιατι βγαζει"
δεν νομιζω οτι στην πραγματικοτητα υπαρχει αλλος ανθρωπος που να τρεχει τοσο,
να ειναι τοσες ωρες ορθοστασια ,να αφιερωνει κοπο χρονο πριν-κατα την διαρκεια -και μετα τα test ,
να εχει τον καθε ενα μας στα test "κανε αυτο ,κανε το αλλο , κανε 2 κολοτουμπες "
ΟΡΘΙΟΣ,ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ.
Sorry παιδια εγω και να "κονομαγα" δεν θα τα εκανα αυτα τα πραγματα.
Η αν ειχα "κονομησει" ,θα εβαζα αλλους να τα κανουν.
Η θα μπορουσα να μην κανω και τιποτα.Ουτε test ουτε προετοιμασιες ,ουτε ξενυχτια,ουτε ορθοστασιες
Και παλι να "κονομαω".
Δεν προσπαθω να αγιοποιησω τον Ανδρεα. Δεν γινεται ουτως η αλλως. :lol:
Απλα πρεπει να σκεφτομαστε λιιιιιγο πιο ανοιχτα.
Και περισσοτερο σφαιρικα.
Ο πιο απλος τροπος ειναι να βαλουμε τον εαυτο μας στη θεση του. :wink:

Ειναι λογικο να υπαρχουν καχυποτοι .
Γιατι βγηκε αυτος και οχι ο αλλος.
Και εγω μπορει να εκανα το ιδιο στη θεση σας παιδια .
Δεν χρειαζεται να δημιουργουμε κλιμα συνομοσιολογιας και να αναλωνομαστε σε θεωριες.
Μια ειναι η λυση.
Και μια δοκιμη θα σας πεισει.

Use your Eyes.

Reaction score
446
Δεν ήμουν παρών στο συγκριτικό, αλλά είχα λάβει μέρος στις ρυθμίσεις των προβολέων την Πέμπτη.
Πριν δω οτιδήποτε, περίμενα ότι ο Sony θα ήταν καλύτερη αγορά από τον Optoma.
Πίστευα ότι θα είχαν την ίδια εικόνα, αλλά η sxrd τεχνολογία και τα τρία πάνελ, θα έδιναν ένα προβάδισμα στον Sony.
Ανοίγοντας τους προβολείς και έτσι αρρύθμιστοι που ήταν, αμέσως καταλαβαίνεις 2 πράγματα.
Καλύτερη ευκρίνεια στον Optoma και καλύτερο μαύρο στον Sony.
Ιδίως στο θέμα ευκρίνειας δεν χρειάζεται να πολυψάξεις την εικόνα για να το ανακαλύψεις. Κάνει μπαμ από μόνο του.

Ξεκινώντας τις ρυθμίσεις, εντοπίστηκε πρόβλημα με τον Optoma, ο οποίος κράσαρε τα μαύρα (πρέπει να έπαιζε στο digital 17) .Αναγκαστικά δόθηκε ένα κλικ brightness από το dvd player για να έρθει σωστά ο Optoma και να μην επηρεαστεί ο Sony.
Αναμένεται αναβάθμιση του software σε αυτό το θέμα. Θυμηθείτε την περίπτωση benq 7700.

Στα χρωματικά τρίγωνα ο Sony παίρνει κεφάλι.
Το τρίγωνο του πέφτει ακριβώς στο πρότυπο, ακόμα και τα δευτερεύον χρώματα.
Στον Οptoma αντίθετα έχουμε αποκλίσεις στο μπλε και το πράσινο.

Στην ρύθμιση του grayscale, ήταν σαφώς πιο εύκολος ο Sony. Η κλίμακα του γκρί δεν είχε μεγάλες αποκλίσεις και ερχόταν πιο εύκολα. Για να γίνει όμως αυτό αναγκαστικά λόγω χρόνου παίξαμε στο digital 237 περίπου, γιατί στο 235 είχαμε διαφορετικό χρώμα σε κάθε IRE !!!, κάτι που θα έκανε την διαδικασία πολύ δύσκολη.
Να αναφέρω και την ανομοιομορφία του Sony για να συμπληρώσω τον φίλο που μίλησε για την κοκκινίλα.
Ο Sony έβγαζε μια έντονη κοκκινίλα στο κέντρο της οθόνης. Γύρω από αυτή όλα ήταν σωστά. Αν την βγάζαμε εντελώς, χάναμε το γύρω-γύρω. Προτιμήθηκε να βρεθεί μια μέση κατάσταση. Επειδή όμως το μάτι, κολλάει στο κέντρο της οθόνης, αυτό που μένει σαν τελικό αποτέλεσμα είναι η κοκκινίλα. Αν το βλέπατε όμως παιδιά χωρίς τον optoma δίπλα (ο οποίος το λευκό 235 το μπλέδιζε λίγο), τότε η εικόνα θα σας φαινόταν σωστή.

Στα patterns του DVE για την ευκρίνεια, έβλεπες ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό.
Φυσικά όπως είπα πριν δεν χρειαζόταν pattern για να καταλάβεις ότι ο Optoma ήταν σαφώς ανώτερος.

Δοκιμάσαμε να παίξουμε με όλες τις αναλύσεις 576i, 720p, 1080i (Δυστυχώς εκείνη την μέρα μας έλειπε το 1080p).
Στο 576i, ήταν πιο κοντά οι προβολείς στο θέμα ευκρίνειας (με υπεροχή πάντα του optoma), αλλά ο Sony είχε πολύ flickering !!!.
Έτσι παίξαμε στα 1080i, αλλά σε αυτήν την ανάλυση, η ευκρίνεια του Optoma πεταγόταν στα ύψη.

Κατά την θέαση ταινιών, είδα στον Optoma κανονικό HD από δισκάκι SD.
Στον Sony τα πράγματα ήταν πιο flat, έχανε από βάθος και γενικά είχε πιο soft εικόνα, κάτι που μπορεί να αρέσει σε πολλούς.
Προσωπικά η απεικόνιση του Sony, όσον αφορά τις επιδερμίδες των ανθρώπων, δεν μου άρεσε καθόλου γιατί ένιωθες ότι ήταν έντονα πουδραρισμένοι. Πολύ soft για τα γούστα μου.
Στο μαύρο κυρίαρχος ήταν ο Sony. Στην γνωστή σκοτεινή σκηνή του Vertical Limit, μέσα στην σπηλιά, η εικόνα ήταν πιο ζωντανή.

Τι να επιλέξεις τελικά;
Όποιον και να πάρεις δεν θα βγείς χαμένος.
Προσωπικά προτιμώ τον Optoma, λόγω της καλύτερης ευκρίνειας.
Ούτως ή άλλως αυτός δεν είναι ο στόχος μας παιδιά;
Αλλιώς θα μέναμε στους 800x600 προβολείς :)

Να ευχαριστήσω τους Ανδρέα, Βαγγέλη και zoglair, για την παρέα και τις απόψεις που ανταλλάχτηκαν.

Reaction score
1
Τι έγινε ρε παιδιά, μας βγήκε τρίτσιπος ο Optoma?

Αν όχι, προς τι η σύγκριση της σύγκλισης (με παράθεση φωτογραφιών) μεταξύ των δύο προβολέων?

Reaction score
14
monsoon said:
Τι έγινε ρε παιδιά, μας βγήκε τρίτσιπος ο Optoma?

Αν όχι, προς τι η σύγκριση της σύγκλισης (με παράθεση φωτογραφιών) μεταξύ των δύο προβολέων?
Πολύ σωστή παρατήρηση, και μου δίνεις την ευκαιρία να πώ ότι ο ΟΠΤΟΜΑ φυσικά και δεν εχει convergence αλλά έχει το γνωστό πρόβλημα με το "Lens Aberration".

Σε αυτό παρατηρείται μία διάθλαση απο τον φακό που έιναι περισσότερο ορατή με κατάλληλα patterns και μόνο στις ακρες (περιμετρικά του κάδρου θέασης)

Θα με ρωτήσεις τώρα μήπως ο SONY δεν έχει convergence problem αλλά "L.A."? Οχι γιατί το "φαινόμενο" που δείχνει η φωτογραφία είναι έντονο σε όλο το μήκος και πλάτος της εικόνας.

Η παράθεση της εικόνας και των δύο έγινε για να δέιξουμε και την διαφορά αυτή.

Πολύ σωστά και σε ευχαριστώ monsoon που το επισήμανες και έγινε και η διόρθωση στην λεζάντα της φωτό.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chromatic_aberration

Reaction score
1
ΟΚ φίλε μου..

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω, κρίνοντας από τις φωτο που δημοσιεύτηκαν, ότι, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, το πρόβλημα σύγκλισης του Pearl δεν είναι καθόλου αμελητέο..

Όντας κάτοχος τρίτσιπου προβολέα, και έχοντας δει από κοντά σχεδόν όλους τους τριτσιπικούς (LCD ή μη) της αγοράς, πρώτη φορά βλέπω τέτοιου μεγέθους απόκλιση..

Θα ενδιέφερε να μάθουμε αν ο Pearl έχει λειτουργία διόρθωσης του προβλήματος και αν αυτή δοκιμάστηκε..

Δυστυχώς ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και από φόρα του εξωτερικού..

Κρίμα πάντως, ο Pearl ήταν ψηλά στη λίστα για τις γιορτές, oι DLP αποκλείονται για μένα λόγω έντονης ενόχλησης από rainbow.

Reaction score
14

ο κύριος Βαγγέλης Λάμπρου

Μας πρόβαλε όλες τις χρωματικές μετρήσεις που είχαν παρθεί, και μας τις αντιπαράθεσε με τις Out-of-the-box μετρήσεις που έκαναν την παραμονή του τεστ. Οπως είδαμε στις out-of the box μετρήσεις τα γραφήματα απο τον SONY ήταν πολύ πιο κοντά στις τελικές που δούλεψαν για το συγκριτικό.

Ετσι και με τα ΙRE γραφικά καταλάβαμε ότι ο μέν SONY για να έρθει όπως έπρεπε χρειάστηκε "μόνο" 1 ώρα, ενώ ο OPTOMA κοντά 2 ώρες.

Reaction score
14

καθαρή απόδειξη ενός προαναφερθέντος προβλήματος που είδαμε. Δεν ξέρουμε ποιος είναι λάθος και ποιος είναι σωστός, αλλά οι δύο προβολείς είχαν διαφορά στο αναμορφικό τους.

Δεξιά στον ΣΟΝΥ η Joddie Foster είναι λίγο "στενοκέφαλη" ενώ στον OPTOMA αριστερα περισότερο "κεφάλας"

Δεν βάλαμε ένα κύκλο να δούμε ή όταν βλέπαμε τα Patterns το πρόβλημα δεν εγινε αντιληπτό.

Reaction score
14

o OPTOMA HD81 Με τον εξωτερικό scaler και τα περιοδικά Ηχος & hitech να τον υποστηρίζουν.

Reaction score
14

η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, και σε λίγο θα πρέπει να μπούν καρεκλάκια τοίχου για να βολέυονται και οι όρθιοι!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI