Αυτοματο VS μηχανικο.

Reaction score
4
Για να δουμε πως τα παει στην Ελλαδα το αυτοματο αυτοκινητο.
Πουλαει η οχι?

Ποια ειναι τα υπερ και ποια τα κατα ?

Φτιαχτηκε ειδικα για να μπορουν να οδηγουν και οι γυναικες :cool_11: η κανει και για τους ανδρες?

Το εχει μαθει ο Ελληνας και το αγοραζει, η το αγοραζουν μονο κατι γιδια και κατι τορνοφοροι? :cool_11:

Οσοι γραψουν την αποψη τους ας μας πουν και τι κιβωτιο εχουν. Μηχανικο η αυτοματο?

-----------------------------------------------------------------------

Εγω ως γιδιον το πηρα αυτοματο.
Η χρηση του ειναι κυριως μεσα στην πολη οποτε δεν εβλεπα τον λογο να παρω μηχανικο.
Η αληθεια ειναι οτι στις εθνικες με κρεμαει αφου αργει να αλλαξει ταχυτητα.
Και στο αποτομο φρεναρισμα για να προλαβεις το κακο θα ηταν καλυτερα να κατεβασεις εσυ την ταχυτητα και ας γονατισει το αμαξι , παρα να περιμενεις να κατεβασει τις στροφες που θελει η μηχανη για να σου ριξει την ταχυτητα μονο του.

Σε αυτα τα δυο σημεια εχω εστιασει το προβλημα.
Στις προσπερασεις και στο φρεναρισμα... (αντε και στο οτι καιει ελαχιστα παραπανω)

Σε ολα τα αλλα πιστευω ειναι καλυτερο και σιγουρα πιο ξεκουραστο..
Ασε που δεν υπαρχει φθορα στον δισκο αφου δεν υπαρχει συμπλεκτης.

Η γνωμη σας παρακαλω ...

Μεχρι στιγμης το σκορ ειναι ΑΥΤΟΜΑΤΟ 1 ΜΗΧΑΝΙΚΟ 0 :happy_9:

Reaction score
1
Μάλλον η σωστή ερώτηση είναι ακριβό ή φθηνό αυτόματο Τέρη...
Γιατί άμα οδηγήσεις ένα Triptronic ή DSG, με σειριακές αλλαγές ταχυτήτων, μάλλον θα αλλάξεις γνώμη στα θέματα "κρέμασμα" και "κατανάλωση" ;-)

Πάντως το σκορ έγινε ΑΥΤΟΜΑΤΟ: 2 - ΜΗΧΑΝΙΚΟ: 0 από εμένα! :)

Reaction score
1
Απάντηση: Αυτοματο VS μηχανικο.

Υπέρ του αυτόματου , δεν σου δίνει το δικαίωμα να το παίζεις γρήγορος οδηγός ...

ΥΓ εξαίρεση αποτελεί το dsg !

Reaction score
4
Εχεις δικιο :cool_4:
Στα τερατα το αυτοματο δεν εχει καμια διαφορα με το μηχανικο.

Και το δικο μου τερας (peugeot 107) :cool_11: εχει σειριακο αλλα και που το εχει ...

Πλακα πλακα πανω στην Ποσειδωνος ετρεχα με 130 και το προπορευομενο αμαξι απειχε περιπου 50 μετρα.
Σιγα σιγα το μπροστα αμαξι φρεναρει (για να δει το δυστυχημα εκ των δεξιων μας) και ευτυχως που το ειχα στο σειριακο.
Πλακωθηκα στα φρενα και κατεβασα μεσα σε 3 δευτερα απο 5η σε δευτερα.
Αν το ειχα στο αυτοματο δεν νομιζω να ειχε φρεναρει το αμαξι οσο χρειαζοταν.

Εφαγε τα μπινελικια της μετα η οδηγος.
Απο 130 που πηγαιναμε ξαφνικα εκοψε σε τουλαχιστον 60 χιλ πανω στην αριστερη της Ποσειδωνος :mad_3:
Ευτυχως που δεν ειχα αμαξι απο πισω μου. :happy_9:

Reaction score
1
Πλακωθηκα στα φρενα και κατεβασα μεσα σε 3 δευτερα απο 5η σε δευτερα.
Και μόνο γι' αυτό, το σκόρ πρέπει να γίνει 5-0 για το αυτόματο!
(για σκέψου το ίδιο συμβάν με μηχανικό, θα είχες μείνει με το λεβιέ στο χέρι)

Reaction score
1
Απάντηση: Αυτοματο VS μηχανικο.

Στην ποσειδώνος το όριο δεν είναι 50; ( είμαι άσχετος από αττική )
Πάντως στα 130 χλμ η απόσταση ασφαλείας είναι περίπου 100 μέτρα ...
Ας μην κατηγορούμε πάντα τους άλλους ...

Reaction score
14
Κάποτε δεν ήθελα να ακούω για αυτόματο.
Όμως τα αυτόματα κιβώτια έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια

Τα τελευταία 5 χρόνια ζω με τέτοιο.
Το 90% του χρόνου οδηγώ στην θέση "σειριακό" και το 10% στην "αυτόματο".
Και το έχω στο σειριακό γιατι όσο και "έξυπνο" να είναι το κιβώτιο, δεν βλέπει το κόκκινο φανάρι στα 50 μέτρα, όυτε την ανηφόρα που ετοιμάζομαι να ανέβω στα επόμενα 30 δευτερόλεπτα.
Άσε που έχουμε διαφορετική ιδέα για το οδηγικό tempo. (Εγώ και το κιβώτιο) :happy_8:
Λοιπόν...όλο το κέρδος βρίσκεται στην απουσία μηχανικού συμπλέκτη.
Και στην δυνατότητα να μην ασχολείται ο οδηγός συνεχώς με μοχλούς και πεντάλια.
Peace of mind στα Ελληνικά! :cool_4:

Σχεδόν οτιδήποτε έκανα με το μηχανικό κιβώτιο κάνω τώρα με το σειριακό/αυτόματο.
Κατεβάσματα, προσπεράσματα...σχεδόν τα πάντα.

Πολύ δύσκολα θα ξανα αγοράσω αυτοκίνητο με συμπλέκτη. :happy_6:

4-0! (μακράν)

Reaction score
4
Σιγουρα.
Βεβαια εδω οι fun του μηχανικου θα σου πουν οτι αν χαλασει το μηχανικο με 300-500 ευρω αλλαζουν σασμαν ενω αν παθει ζημια το αυτοματο θες απο χιλιαρικο και πανω !!!

Παντως ακομα στην Ελλαδα το ψιλοκοροιδευουν το αυτοματο...

p.s.

Τι διαλα εχουν κανει με τα καινουρια αμαξια και ειναι ολα ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΑ.
Δεν μου κραταει ρεμπριζ σε ανηφορες. Με περνει ο κατηφορος.
Θυμαμαι ενα Fiat Punto μοντελο του 01 που κραταγε το ρεμπριζ.
Εχει να κανει σχεση με τα κυβικα?

Τι εννοουν με τον ορο ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ ?

Reaction score
14
Σιγουρα.
Βεβαια εδω οι fun του μηχανικου θα σου πουν οτι αν χαλασει το μηχανικο με 300-500 ευρω αλλαζουν σασμαν ενω αν παθει ζημια το αυτοματο θες απο χιλιαρικο και πανω !!!
Μ@λ@κίες τούμπανα.

20 χρόνια οδηγώ αυτ/το και δεν έχω μείνει από κιβώτιο.
Άμα είναι να χαλάσει τώρα στα γεράματα...ας χαλάσει!
Leased το έχω ούτως ή άλλως! :happy_8:

Παντως ακομα στην Ελλαδα το ψιλοκοροιδευουν το αυτοματο...
Ναι. Όλοι οι Έλληνες κρύβουν μέσα τους τον Σουμάχερ...

Τι διαλα εχουν κανει με τα καινουρια αμαξια και ειναι ολα ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΑ.
Δεν μου κραταει ρεμπριζ σε ανηφορες. Με περνει ο κατηφορος.
Θυμαμαι ενα Fiat Punto μοντελο του 01 που κραταγε το ρεμπριζ.
Εχει να κανει σχεση με τα κυβικα?
Τι εννοείς ;

Reaction score
4
Και το έχω στο σειριακό γιατι όσο και "έξυπνο" να είναι το κιβώτιο, δεν βλέπει το κόκκινο φανάρι στα 50 μέτρα, όυτε την ανηφόρα που ετοιμάζομαι να ανέβω στα επόμενα 30 δευτερόλεπτα.
Ναι ρε φιλε !!!
Μολις θα το εγραφα και αυτο!
Το αμαξι το εχω 2 μηνες.
Τον πρωτο μηνα το ειχα στο αυτοματο. Μολις μου εσπασε τα @@ με τις ανηφορες και τα φαναρια οπως ακριβως τα περιγραφεις το γυρισα και εγω στο σειριακο.

Μονο οταν ειμαι κομματια το βαζω στο αυτοματο.

Οσο για το τι οριο ταχυτητας εχει στην Ποσειδωνος ας μην μιλησουμε για τα ορια καλυτερα στους Ελληνικους δρομους. Ειναι για γελια οι ταμπελες !!!
Οσο για το να μην κατηγορουμε τους αλλους, δεν θα ελεγα τιποτα αν η γυναικα (βλαμενη) φρεναρε για καποιο σοβαρο λογο.
Να πηγαινει ομως στην ταχεια λωριδα με 130 και να φρεναρει για να προλαβει να δει το ατυχημα στα δεξια μας ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ, για ποιο λόγο όλη η Ευρώπη οδηγεί μηχανικά κιβώτια, ενώ οι αμερικανοί και οι Κύπριοι, και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, προτιμούν τα αυτόματα. Βλέπω κάτι σπορ διθέσια και αυτόματο κιβώτιο και αρρωσταίνω. Βέβαια, ίσως να έχω κάποια κεκτημένη ταχύτητα από το παρελθόν. Κάποιοι θιασώτες του αυτόματου με τους οποίους συζήτησα το θέμα, μου είπαν αυτολεξί, "ξέρεις τί θα πει να σου σβήσει στην ανηφόρα";

Τέλος πάντων, όσο είναι καλά το αριστερό μου πόδι, μηχανικό, ή έστω αυτό της F1 με τα πετάλια στο τιμόνι. Θα αποφασίσει ένα τσιπ πότε θα αλλάξω ταχύτητα; Ρε άντε από 'κεί...

Reaction score
14
Μονο οταν ειμαι κομματια το βαζω στο αυτοματο.

Τρομερή απόλαυση όμως....να είσαι κομμάτια..και να μπορείς να οδηγήσεις μόνο με τιμόνι.....έτσι;

Ή με γόνατο (τιμόνι) & και πεντάλ ενώ τα χέρια σου είναι ελεύθερα να ασχοληθούν με ότιδήποτε άλλο εκτός από λεβιέδες ...έτσι; :happy_2:

Reaction score
14
Κάποιοι θιασώτες του αυτόματου με τους οποίους συζήτησα το θέμα, μου είπαν αυτολεξί, "ξέρεις τί θα πει να σου σβήσει στην ανηφόρα";
..

Δεν έχει συμβεί ούτε μια φορά στα 5 χρόνια.
Άσε που έχει και anifora assist! :happy_8: :cool_11:

Reaction score
4
Preve εννοω οτι εχω ακουσει..
Και εγω δεν ξερω τι εννοω :happy_9: )(

Εχω ακουσει οτι τα καινουρια αμαξια ειναι ημιαυτοματα. Δεν ειναι οπως τα παλια αυτοματα.
Η μονη επαφη που ειχα με προηγουμενης γεννιας αυτοματο ηταν με ενα fiat punto του 01' και η μονη διαφορα που ειχε με το δικο μου ηταν οτι στις ανηφορες οταν σταματαγες κραταγε ρεμπριζ το αμαξι και δεν χρειαζοταν να πατησεις φρενο ενω στο δικο μου σε περνει η κατηφορα πισω ...
(μιλαω για μικρες ανηφορες. Το πολυ 20-30 μυρες οχι για τιποτα βουνα ετσι?)

Για αυτο ρωταω εχει αλλαξει κατι η ειναι θεμα κυβικων?

Reaction score
0
Μόνο μηχανικό έχω οδηγήσει στη ζωή μου αλλά το επόμενο το σκέφτομαι για αυτόματο. Ειδικά αν πάω για Golf δε θα έλεγα όχι σε DSG, με ιντριγκάρει πολύ η ιδέα.

Αν έχει αλλάξει η αντίληψη στην Ελλάδα για τα αυτόματα έστω και λίγο, το credit πρέπει να πάει στο smart πάντως.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αυτοματο VS μηχανικο.

Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ, για ποιο λόγο όλη η Ευρώπη οδηγεί μηχανικά κιβώτια, ενώ οι αμερικανοί και οι Κύπριοι, και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, προτιμούν τα αυτόματα. Βλέπω κάτι σπορ διθέσια και αυτόματο κιβώτιο και αρρωσταίνω. Βέβαια, ίσως να έχω κάποια κεκτημένη ταχύτητα από το παρελθόν. Κάποιοι θιασώτες του αυτόματου με τους οποίους συζήτησα το θέμα, μου είπαν αυτολεξί, "ξέρεις τί θα πει να σου σβήσει στην ανηφόρα";

Τέλος πάντων, όσο είναι καλά το αριστερό μου πόδι, μηχανικό, ή έστω αυτό της F1 με τα πετάλια στο τιμόνι. Θα αποφασίσει ένα τσιπ πότε θα αλλάξω ταχύτητα; Ρε άντε από 'κεί...
Κώστα μου,δυστυχώς για σένα,δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητο με DSG.
Εκεί θα έβλεπες ότι αλλάζει ταχύτητες πολύ πιο γρήγορα από εσένα.

DSG,άρα αυτόματο κι εγώ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο και πιστεύω ότι μετά από 25 χρόνια αλλαγές ταχυτήτων (πόσες αλλαγές έχω κάνει άραγε?:cool_11:) θα δυσκολευόμουν αλλά και δεν θα το εμπιστευόμουν εύκολα - προφανώς αδικαιολόγητα, βέβαια. Άμα μάθεις ότι ελέγχεις εσύ κάτι, δυσκολεύεσαι να το αφήσεις!

Μια ψήφο στο χαμαλοκιβώτιο, παρακαλώ!

Reaction score
1.213

+ 1

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos