Βασικές ρυθμίσεις εικόνας και μετρήσεις με τη βοήθεια ενός φωτόμετρου…

Reaction score
0
Απάντηση: Βασικές ρυθμίσεις εικόνας και μετρήσεις με τη βοήθεια ενός φωτόμετρου…

Μαλλον θα σας στεναχωρισω με τον συγκεκριμενο αισθητηρα spyder 3...
Δεν εχει ο καθενας καλιμπραριστει ξεχωριστα απο το εργοστασιο και ειναι κουκουρουκου (Βογιατζακιος διαλεκτος:116:)
Πολυ πιο αξιοπιστος ειναι ο i1 της x-rite απο τους φτηνους.:126:
Μιλαω εκ πειρας (και δοκιμων)...
Και εκτος των 2 που αναφερονται εχω στην κατοχη μου και τους Colormunki, Chroma 5 και ι1 pro...

YΓ. Γιατρε το software που χρησιμοποιεις ειναι state of the art

Reaction score
1
Απάντηση: Βασικές ρυθμίσεις εικόνας και μετρήσεις με τη βοήθεια ενός φωτόμετρου…

Μαλλον θα σας στεναχωρισω με τον συγκεκριμενο αισθητηρα spyder 3...
Δεν εχει ο καθενας καλιμπραριστει ξεχωριστα απο το εργοστασιο και ειναι κουκουρουκου (Βογιατζακιος διαλεκτος)
Πολυ πιο αξιοπιστος ειναι ο i1 της x-rite απο τους φτηνους.:126:
Μιλαω εκ πειρας (και δοκιμων)...
Και εκτος των 2 που αναφερονται εχω στην κατοχη μου και τους Colormunki, Chroma 5 και ι1 pro...

YΓ. Γιατρε το software που χρησιμοποιεις ειναι state of the art

Όσον αφορά ειδικά τον eye one, τον δοκιμάσαμε σε αρκετούς προβολείς με το HCFR. Πιο κουκουρούκου αισθητήρα δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ! :142:

Ο HCFR αισθητήρας των Γάλλων που σχεδίασαν και το software, τον ξέσκιζε με χαρακτηριστική άνεση, τόσο όσον αφορά το RGB όσο και στην ευαισθησία της χρωματικότητας που αντιλαμβανόταν στην οθόνη.

Τώρα όσον αφορά τον Spyder 3, το έγραψα ήδη από μόνος μου, δεν έχω και μεγάλες προσδοκίες, αλλά θα πρέπει να το δω στη πράξη. Γενικά πιστεύω ότι αυτοί οι πολύ φτηνοί αισθητήρες είναι σαν το λαχείο, ότι σου κάτσει που λέμε. :121:

Εκεί που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είναι στον Chroma 5, θα είναι πιθανότατα και η δική μου επόμενη αγορά.

Αλήθεια, με ποιο software τον δουλεύεις τον Chroma 5. Έμεινες αρκετά ικανοποιημένος από το RGB που σου απέδιδε; :118:

Reaction score
15.548

Τι ωραια πραματα βλεπουν τα ματακια μου..:111::112:

Κατσε να διαβασω τι εχει γραψει ο "πατερνακιας" :137:

Να διορθωσω αν υπαρχει λαθος..????....
......η θα πεσει γομολαστιχα(που λεει και EAR..::142:)

Reaction score
15.548

θενκς ε λοτ μαν!

να ρωτήσω κάτι; αν παίζεις από πι-σι, δε μπορεί να γίνει αυτόματο καλιμπράρισμα του προβολέα από το σοφτγουερ του φωτόμετρου με ρύθμιση D65 και gamma 2,2, που έτσι φτιάχνει προφίλ για τον προβολέα που ενσωματώνεται στο color managment της κάρτας γραφικών?

Τι το περασες τον προβολεα βρε monitor...:137:

Eπειδη εβαλες και ρυθμισε αυτοματα τα μονιτορ σου το μετρητικο που πηρες...
....θα κανει και τον προβολεα σου..:112::143:

Και να το εκανε θα εβλεπες αρες μαρες κουκουναρες.....
Και στα monitor θελει χειροκινητη ρυθμιση για καλη ρυθμιση....η αυτοματες ρυθμισεις ειναι αλλου γι'αλλου συνηθες....

Κατσε διαβασε και ασχολησου....για να δεις τι εβλεπες τοσο καιρο και πως θα βλεπεις μετα ρυθμισης....

Βεβαια το τι μετρητικο εχεις παιζει ρολο στο τελικο αποτελεσμα...οποτε ξηλωσου..:137:

Reaction score
15.548

Ρύθμιση του χρώματος με τη βοήθεια του φωτόμετρου
Όλοι οι προβολείς αλλά και οι τηλεοράσεις περιλαμβάνουν στα γενικά ρυθμιστικά τους ένα ξεχωριστό ρυθμιστικό για το χρώμα. Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζαμε να ρυθμίζουμε το χρώμα με τη βοήθεια του μπλε φίλτρου από τα χρωματικά φίλτρα που περιέχονται στα δισκάκια αναφοράς, όπως είναι HD-DVD DVE, το Basics σε Blu-ray κτλ.

Να σας πω την αλήθεια, μέχρι πρότινος είχα κι εγώ την αίσθηση ότι τα χρωματικά φίλτρα είχαν μεγαλύτερη ακρίβεια στην ρύθμιση της φωτεινότητας των χρωμάτων, από αυτή που αποδείχτηκε τελικά ότι διαθέτουν. Απλά κάποια μέρα διαπίστωσα έκπληκτος, :111: ότι ενώ ήμουν ιδανικά ρυθμισμένος στον Sharp 21000 στις φωτεινότητες των χρωμάτων τόσο στα πρωτεύοντα όσο και στα δευτερεύοντα χρώματα σύμφωνα με τα φίλτρα του DVE, το CA813 είχε «εντελώς διαφορετική άποψη», τόσο μάλιστα τραγικά διαφορετική για το μπλε χρώμα, που μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά. Ψάχνοντας το θέμα στο AVSforum, διαπίστωσα ότι δεν… ανακάλυψα δα και την Αμερική! :142: Όπως λέει και ο φίλτατος Tom Huffman, όχι μόνο τα χρωματικά φίλτρα δεν έχουν και πολύ μεγάλη ακρίβεια στη ρύθμιση της φωτεινότητας των χρωμάτων, αλλά το κυριότερο είναι παντελώς ακατάλληλα στη ρύθμιση κάποιων plasma τηλεοράσεων, όπως επίσης διαπίστωσα στη δική μου plasma Panasonic!

Αν λοιπόν διαθέτετε ένα φωτόμετρο, πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων τα χρωματικά φίλτρα, και προχωράτε όπως παρακάτω: Ακουμπάτε το φωτόμετρο στην οθόνη και το στρέφετε προς τον φακό του προβολέα. Προβάλλετε το πατερνάκι 100% φωτεινότητα σε παράθυρο από την ενότητα Color HCFR Windows. Αν παίρνετε μέτρηση αρκετά πάνω από 100 lux, π.χ., 130, 140, 160 lux κτλ., τοποθετείτε το φωτόμετρο στο τρίποδο και το πλησιάζετε αργά προς τον φακό του προβολέα, μέχρι να πάρετε ένδειξη φωτεινότητας 200 Lux. Αν ο προβολέας σας είναι πολύ φωτεινός και σχετικά κοντά στην οθόνη ξεπερνά τα 200 lux φωτεινότητα, πλησιάστε τον πιο κοντά στον φακό μέχρι να πάρετε ένδειξη φωτεινότητας 300 lux. Το μόνο που μας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα, είναι να έχουμε στο σταθεροποιημένο φωτόμετρο στο τρίποδο ένδειξη φωτεινότητας 100 lux ή πολλαπλάσιο αυτού, δηλαδή 200, 300 lux κτλ., για να μπορούμε ευκολότερα να κάνουμε τους υπολογισμούς που θα μας χρειαστούν στις χρωματικές ρυθμίσεις χωρίς να μπερδευόμαστε.

Μόλις είμαστε έτοιμοι με τη μέτρηση της φωτεινότητας του λευκού είτε στα 100, είτε στα 200, είτε στα 300 lux, προβάλλουμε το πατερνάκι 100% κόκκινο σε παράθυρο από την ίδια ενότητα. Η τιμή αναφοράς για την φωτεινότητα του κόκκινου που αναζητάμε είναι 21,2% ή 21,2 lux αντίστοιχα για τα 100 lux του λευκού στο φωτόμετρο. Αντίστοιχα είναι 42,4 για τα 200 και 63,6 lux για τα 300 lux φωτεινότητας του λευκού. Ανεβοκατεβάζουμε λοιπόν το γενικό ρυθμιστικό του χρώματος του προβολέα μας, μέχρι να πάρουμε μια τιμή φωτεινότητας για το κόκκινο χρώμα όσο πιο κοντά είναι δυνατόν στην αντίστοιχη τιμή αναφοράς.

Σημείωση: Μπορούμε άφοβα να χρησιμοποιήσουμε είτε πατερνάκια 75% παράθυρο, 100% παράθυρο, είτε ακόμα και τα full field πατερνάκια στους προβολείς μας, τόσο για τη ρύθμιση του χρώματος όσο και για τις φωτεινότητες των χρωμάτων μέσω ενός συστήματος CMS. Αντίθετα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα full field πατερνάκια στις περισσότερες plasma αλλά και σε κάποιες LCD τηλεοράσεις, πιθανόν λόγω κάποιων εσωτερικών αλγόριθμων που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους, και που καταλήγουν σε εντελώς λανθασμένη διαχείριση της φωτεινότητας του λευκού αλλά και του gamma στα πατερνάκια full field. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο εδώ, θα το συζητήσουμε αυτό σε ειδικό θέμα που θα ανοιχτεί στη κατηγορία των τηλεοράσεων. :126:
Το πρωτο που διαβαζω και μαλλον πρεπει να το σβησεις τελειως..
Μονο τα ποσοστα κρατηστε.....

Ειναι λανθασμενο ολο μιας και πειραζωντας την φωτεινοτητα αλλαζουν κορεσμος και αποχρωση......

Οποτε οριζωντας εσυ την τιμη φωτεινοτητας που θελεις με βαση το λευκο σε καθε χρωμα απο τα 6 σημεια του τριγωνου RGBCMY αυτα φευγουν και παν αλλου....μακρυα στα ξενα..:142:

Και μην πετατε τα φιλτρακια.....

Reaction score
1

Το πρωτο που διαβαζω και μαλλον πρεπει να το σβησεις τελειως..
Μονο τα ποσοστα κρατηστε.....

Ειναι λανθασμενο ολο μιας και πειραζωντας την φωτεινοτητα αλλαζουν κορεσμος και αποχρωση......

Οποτε οριζωντας εσυ την τιμη φωτεινοτητας που θελεις με βαση το λευκο σε καθε χρωμα απο τα 6 σημεια του τριγωνου RGBCMY αυτα φευγουν και παν αλλου....μακρυα στα ξενα..:142:

Και μην πετατε τα φιλτρακια.....

Κώστα, τις αντιρρήσεις σου στον Tom Huffman, δημιουργό του ChromaPure, ενός software αντίστοιχου του HCFR, Calman, Colorfacts κτλ.
Στον οδηγό του που είναι αναρτημένος μάλιστα σαν υπόμνημα στο αμερικάνικο φόρουμ, η διαδικασία για τη ρύθμιση του γενικού ρυθμιστικού του χρώματος περιγράφεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που την περιγράφω κι εγώ. Οπότε αν δεν ξέρει ο Tom Huffman τι λέει, τι να πω… :203:

Color
1. Point the colorimeter or light meter towards the screen and display a 100% white test pattern.
2. Measure the Y value (luminance) of white.
3. Display a 100% Red test pattern, and measure the Y value here as well.
You will notice that as you move the Color control up and down, the Y value of Red increases and decreases, but white stays the same.
4. Set the color control at the point where Red measures closest to 21% of the white reading.

Όσο για τη ρύθμιση της φωτεινότητας των χρωμάτων που αναφέρεσαι μέσα στο CMS, μιλάμε για CMS που συμπεριφέρονται όπως πρέπει, και όχι σε αυτά που δουλεύουν κουκουρούκου, όπως ήταν π.χ., αυτό του JVC HD-750 πριν την αναβάθμιση του firmware. Ένα σωστό CMS αλλάζει τις φωτεινότητες των χρωμάτων αφήνοντας τον κορεσμό ανεπηρέαστο, όπως και το αντίθετο αλλάζεις τους κορεσμούς και οι φωτεινότητες των χρωμάτων μένουν ανεπηρέαστες. Δες το αντίστοιχο μήνυμα του Tom Huffman στον οδηγό του, από το σημείο στο οποίο αναφέρεται στις ρυθμίσεις με τη βοήθεια του CMS:

Unfortunately, some CMSs automatically change the brightness of a color as you adjust its saturation.

Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι όπως τα λες, εδώ μιλάμε για το τι μπορεί να βελτιώσει κάποιος στην εικόνα του, έχοντας μόνο στη κατοχή του ένα απλό φωτόμετρο και τίποτα παραπάνω… :126:

Reaction score
15.548

Παναγο δεν εχω ορεξη για το τι λεει ο καθε ενας και τι εχει φτιαξει και λοιπα.......

Λοιπον εαν εχουμε ενα αρχικο τριγωνο τυχαιο π.χ.

Με την φωτεινοτητα τετοια τριγωνα δεν θα ερθουν.....

Ακομα και ακριβως να ηταν τα σημεια και επρεπε να τους βαλουμε-βγαλουμε φως ...παλι θα φυγουν....

Προς τα που ......αγνωστων...:112:

Reaction score
152

αρχισε το τσαμπιονς λιγκ και στο avsite αφου ο Πανος αρχισε να απλωνει τα "σεντονια" του...:615:

Πανο,το φωτομετρο ππου λες,κυκλοφορει στα 175 δολλαρια χωρις βεβαια μεταφορικα-εκτελωνισμο...

το AEMC LIGHTMETER MODEL CA811 στα 70 δολλαρια χωρις μεταφορικα-εκτελωνισμο,λεει;

Reaction score
1

Πανο,το φωτομετρο ππου λες,κυκλοφορει στα 175 δολλαρια χωρις βεβαια μεταφορικα-εκτελωνισμο...

το AEMC LIGHTMETER MODEL CA811 στα 70 δολλαρια χωρις μεταφορικα-εκτελωνισμο,λεει;

Και όπως βλέπεις κι εσύ, το CA813 αποτελεί σταθερή αξία στο πέρασμα του χρόνου. :126: Στα 180-185 δολάρια ήταν η τιμή του πέρυσι.

Τα δύο φωτόμετρα είναι ουσιαστικά ίδια, αλλά με μία πολύ σημαντική διαφορά, το άνω όριό τους, το ταβάνι τους που λέμε, στη μέτρηση της φωτεινότητας. Το CA811 τερματίζει στα 20.000 lux, ενώ αντίθετα το CA813 τερματίζει στα 200.000 lux.

Αυτό το χαρακτηριστικό του CA813 είναι πολύ χρήσιμο όταν μετράς προβολείς με αβυσσαλέο μαύρο και απαιτείται να το πλησιάσεις πολύ κοντά στον φακό του προβολέα, για να πετύχεις αξιόπιστη μέτρηση του μαύρου. Το CA811 πολύ απλά θα... παραδώσει το πνεύμα του, ενώ αντίθετα το CA813 θα συνεχίσει ακάθεκτο! :126:

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το CA813 έχει γίνει πασίγνωστο ανά την υφήλιο και το έχουν αγοράσει όλοι οι τρελαμμένοι με τις μετρήσεις, ενώ το CA811 δεν το ξέρει πια ούτε και η AEMC που το κατασκευάζει!... :142:

Reaction score
1

Παναγο δεν εχω ορεξη για το τι λεει ο καθε ενας και τι εχει φτιαξει και λοιπα.......

Λοιπον εαν εχουμε ενα αρχικο τριγωνο τυχαιο π.χ.

Με την φωτεινοτητα τετοια τριγωνα δεν θα ερθουν.....

Ακομα και ακριβως να ηταν τα σημεια και επρεπε να τους βαλουμε-βγαλουμε φως ...παλι θα φυγουν....

Προς τα που ......αγνωστων...:112:

Κώστα, τι μου λες τώρα, θα με τρελλάνεις εντελώς;! :111:

Έχει καμία σχέση ένα απλό χρωματικό τρίγωνο σαν αυτό που μου δείχνεις στο διάγραμμα, με τις φωτεινότητες των χρωμάτων;! :118:

Το χρωματικό τρίγωνο το αυξομειώνεις καθαρά με τα ρυθμιστικά του κορεσμού και της απόχρωσης, δεν έχει απολύτως καμία σχέση η φωτεινότητα των χρωμάτων με το μέγεθος του χρωματικού τριγώνου...

Reaction score
0

Όσον αφορά ειδικά τον eye one, τον δοκιμάσαμε σε αρκετούς προβολείς με το HCFR. Πιο κουκουρούκου αισθητήρα δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ! :142:

Ο HCFR αισθητήρας των Γάλλων που σχεδίασαν και το software, τον ξέσκιζε με χαρακτηριστική άνεση, τόσο όσον αφορά το RGB όσο και στην ευαισθησία της χρωματικότητας που αντιλαμβανόταν στην οθόνη.

Τώρα όσον αφορά τον Spyder 3, το έγραψα ήδη από μόνος μου, δεν έχω και μεγάλες προσδοκίες, αλλά θα πρέπει να το δω στη πράξη. Γενικά πιστεύω ότι αυτοί οι πολύ φτηνοί αισθητήρες είναι σαν το λαχείο, ότι σου κάτσει που λέμε. :121:

Εκεί που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είναι στον Chroma 5, θα είναι πιθανότατα και η δική μου επόμενη αγορά.

Αλήθεια, με ποιο software τον δουλεύεις τον Chroma 5. Έμεινες αρκετά ικανοποιημένος από το RGB που σου απέδιδε; :118:
Εχεις δικιο σχετικα με το i1 και την μετρηση προβολεα.
Αλλωστε και η X-Rite στο συνοδευτικο του software δεν σου επιτρεπει να ρυθμισεις προβολεα.
Οταν εγραψα δεν ειχα στο μυαλο μου οτι ειμαστε στην κατηγορια προβολεων.
Στις τηλεορασεις και τα μονιτορ ειναι οπως τα ειπα. Παντα κατα την γνωμη μου.

Το chroma 5 το χρησιμοποιω με το Calman. Ειναι αγορασμενο απο τους ιδιους και καλιμπραρισμενο κατα NIST.
Στα πανω απο 20 IRE ειμαι ικανοποιημενος. Στα πιο χαμηλα βρισκω πιο ακριβη τα φασματοφωτομετρα.
Πολυ καλη περιπτωση αισθητηρα και value for money θεωρω το Colormunki που ομως δεν υποστηριζεται απο ολα τα software (πχ. Chromapure, ColorEyes Display Pro για monitor)

YΓ. Εχεις pm.

Reaction score
15.548

Εχεις δικιο....γιατι να ασχολουμαι..:112::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.745

αν και δε θέλω να μπερδέψω τα θέματα, κι αυτή θα είναι η μόνη παρέμβασή μου στο "εκτός θέματος" περί spyder3, επιτρέψτε μου να πω 2 μόνο πράγματα:

1. διάβασα διάφορες κριτικές αισθητήρων και το spyder3 το βγάζουν κορυφαίο. το ότι το πλασάρει και η Color eyes, κάτι σημαίνει....

2. με το color eyes display pro, το καλιμπράρισμα που έχω πετύχει με το spyder3 σε 2 δικά μου μόνιτορ (Dell 27'' και HP 30'') αλλά και στο μόνιτορ του Κοτσίδη (Lacie 27'') είναι άψογα! εντελώς άψογα δηλαδή, 10000%. έγινε σύγκριση και με άλλο χρωματόμετρο, κι επιβεβαίωσα τις άριστες ρυθμίσεις που κατάφερε το color eyes με το Spyder3. Τώρα αν έτυχε, αν έπεσα σε πολύ καλό τεμάχιο spyder3, δε μπορώ να το ξέρω.

3. το spyder3 το αγόρασα με το δικό του software, διότι ήταν πολλά τα μεταφορικά από color eyes. Επίσης, αγόρασα το color eyes, το οποίο απλά έκανα download. το software του spyder3 Ούτε ξέρω πως είναι, ούτε καν το εγκατέστησα, έχω το cd στην άκρη, αν το θέλει κανείς του το δίνω. Εμπιστεύομαι το color eyes, γιατί αυτό λεν όσες κριτικές διάβασα, είναι ανώτερο από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Και υποστηρίζει καλιμπράρισμα προβολέα. Αποκλείεται να είναι "παπαριά", δεν κάνει "παπαριές" η color eyes....

αυτά, και sorry για το off-topic. δε θα επανέλθω επί του θέματος σε αυτό το θρεντ.

Reaction score
1

αυτά, και sorry για το off-topic. δε θα επανέλθω επί του θέματος σε αυτό το θρεντ.

Να μην το ξαναδιαβάσω αυτό Κώστα, όχι τουλάχιστον εδώ στους προβολείς.

Να επανέλθεις, και να ξαναεπανέλθεις, και να ξαναματαεπανέλθεις όσες φορές γουστάρεις! :126:

Η κατηγορία και ΟΛΑ τα θέματά της είναι ανοιχτά για ΟΛΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Κανείς μας εδώ δεν είναι παντογνώστης, ούτε γεννήθηκε επαγγελματίας calibrator.

Προσπαθούμε να ερευνήσουμε, να κατανοήσουμε, και να κατακτήσουμε τελικά τη γνώση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, όλοι μας εδώ, θα συμφωνούμε κάποιες φορές, θα διαφωνούμε κάποιες άλλες, και ενίοτε θα βγάλουμε και... τις χατζάρες από τις θήκες τους. :116: Απολύτως κατανοητό και ανθρώπινο.

Προσωπικά έχω γράψει δεκάδες φορές ότι πριν από εφτά χρόνια δεν ήξερα καν τι σημαίνει η λέξη προβολέας. Αν έχω μάθει κάτι, αν έχω κατακτήσει έστω ένα ελάχιστο κομμάτι γνώσης, το έχω καταφέρει με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση πολλών μελών και από τα τρία φόρουμ στα οποία υπήρξα μέλος. Και με πολύ διάβασμα και άπειρες δοκιμές βεβαίως.

Επίσης να μου επιτρέψεις την παρατήρηση ότι δεν υπάρχει καθόλου, μα καθόλου off topic, όταν αναφερόμαστε σε χρωματικούς αναλυτές και τα προγράμματα που τους οδηγούν. Σε οποιοδήποτε θέμα της κατηγορίας κι αν συζητιέται κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον εδώ, που το θέμα είναι απολύτως εξειδικευμένο αποκλειστικά για αυτούς που είναι αποφασισμένοι να ψαχτούν περαιτέρω για να βελτιώσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο την εικόνα τους.

Αυτή δεν είναι για όλους μας Κώστα μου η δική μας Νιρβάνα, ο δικός μας τελικός προορισμός; Η εικόνα αναφοράς. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτήν. Ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος για να το καταφέρουμε; Τα φωτόμετρα, και οι χρωματικοί αναλυτές μαζί με τα προγράμματα που τους οδηγούν.

Για το πώς αποδίδει ο κάθε διαφορετικός αισθητήρας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που τον οδηγεί, γνωρίζεις πολύ καλά πόσες πολλές και πόσο διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Ο ίδιος ακριβώς αισθητήρας κάπου θεοποιείται κυριολεκτικά, ενώ κάπου αλλού θάβεται αλύπητα!

Τα μόνιτορ των pc και το σωστό καλιμπράρισμά τους είναι μια άλλη κατηγορία στην οποία γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω. Έχω δει σημεία και τέρατα, αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ συγκεκριμένα, εφόσον δεν ήμουν μπροστά όταν έγιναν τα συγκεκριμένα καλιμπραρίσματα. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο άλλωστε, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Οπότε ναι, μπορεί πράγματι με τον Spyder 3 και το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αναφέρεις να έχεις πετύχει άριστο αποτέλεσμα στα μόνιτορς που αναφέρεις.

Εμένα το ενδιαφέρον μου αυτή τη στιγμή είναι ένα και μοναδικό: αν μπορεί ο Spyder 3 σε συνδυασμό με το HCFR, να μου προσφέρει ένα greyscale που να είναι ανεκτό από τα ματάκια μου, σε οποιονδήποτε από τους δύο προβολείς μου. Γιατί μόνο εκεί μπορώ να τον κρίνω φυσικά. Με τα δικά μου μάτια βλέπω στους προβολείς μου. Οπότε τι να το κάνω εάν ένας αισθητήρας μου δείχνει ότι το RGB μου είναι φοβερό και τρομερό, εάν στα μάτια μου η κλίμακα του γκρίζου είναι έντονα χρωματισμένη;! :118:

Reaction score
1

Εχεις δικιο σχετικα με το i1 και την μετρηση προβολεα.
Αλλωστε και η X-Rite στο συνοδευτικο του software δεν σου επιτρεπει να ρυθμισεις προβολεα.
Οταν εγραψα δεν ειχα στο μυαλο μου οτι ειμαστε στην κατηγορια προβολεων.
Στις τηλεορασεις και τα μονιτορ ειναι οπως τα ειπα. Παντα κατα την γνωμη μου.

Το chroma 5 το χρησιμοποιω με το Calman. Ειναι αγορασμενο απο τους ιδιους και καλιμπραρισμενο κατα NIST.
Στα πανω απο 20 IRE ειμαι ικανοποιημενος. Στα πιο χαμηλα βρισκω πιο ακριβη τα φασματοφωτομετρα.
Πολυ καλη περιπτωση αισθητηρα και value for money θεωρω το Colormunki που ομως δεν υποστηριζεται απο ολα τα software (πχ. Chromapure, ColorEyes Display Pro για monitor)

YΓ. Εχεις pm.

Κι εγώ σου έστειλα pm, πριν μπω να διαβάσω εδώ. Με κάλυψες ήδη σε κάποιες απορίες μου. :126:

Αλλά έχω και άλλες, πολλές άλλες απορίες σχετικά με τον Chroma 5 σε συνδυασμό με το Calman.

Ειδικά από την στιγμή που ο Tom Huffman πουλάει αυτό το ωραιότατο γλυκάκι. :404:

Αν τυχόν ανέβεις Αθήνα, please, ρίξε ένα τηλέφωνο μήπως θα μπορούσαμε να τον δούμε επί τω έργω στον Sharp... :126:

Reaction score
0

Κι εγώ σου έστειλα pm, πριν μπω να διαβάσω εδώ. Με κάλυψες ήδη σε κάποιες απορίες μου.

Αλλά έχω και άλλες, πολλές άλλες απορίες σχετικά με τον Chroma 5 σε συνδυασμό με το Calman.

Ειδικά από την στιγμή που ο Tom Huffman πουλάει αυτό το ωραιότατο γλυκάκι.

Αν τυχόν ανέβεις Αθήνα, please, ρίξε ένα τηλέφωνο μήπως θα μπορούσαμε να τον δούμε επί τω έργω στον Sharp...
Kαι εγω εχω απαντησει στο pm σου πριν δω αυτο το μνμ σου...

Reaction score
1

2. με το color eyes display pro, το καλιμπράρισμα που έχω πετύχει με το spyder3 σε 2 δικά μου μόνιτορ (Dell 27''

Ώπα. Τώρα το πρόσεξα αυτό. Μιλάς μήπως για το U2711;! :118:

Αν εννοείς αυτό, το έχουμε πάρει κι εμείς στο ατελιέ εδώ και δύο μήνες περίπου. Τι φανταστικό μόνιτορ, μου έχει πετάξει τα μάτια έξω! :111:

Χάζεψα κυριολεκτικά με δαύτο, δεν είχα ξαναδεί ποτέ μόνιτορ με τέσσερα μεγαπίξελ ανάλυση. Οι φωτογραφίες στο Photoshop είναι απίστευτες, νομίζεις ότι θα πεταχτούν έξω από την οθόνη! :137:

Και να φανταστείς ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου σοβαρά μαζί του, παίζει απλά στο mode Adobe RGB, όπου υποτίθεται ότι είναι σχετικά καλά προρυθμισμένο από το εργοστάσιο...

Reaction score
1

Kαι εγω εχω απαντησει στο pm σου πριν δω αυτο το μνμ σου...

Φοβερό μπέρδεμα... :142:

Λοιπόν, σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες, όποτε έχεις χρόνο ρίξε και κανένα τηλέφωνο για να τα πούμε... :126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.559
Members
38.572