Βραχυκυκλωτήρες ηχείων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.111
[DOUBLEPOST=1525097494][/DOUBLEPOST]Μάλλον δεν τον καταλαβαίνεις ούτε εσυ....
[DOUBLEPOST=1525097559][/DOUBLEPOST]Στο 64
Άλλο πράγμα το να απαγορεύεται να μιλάς, κι άλλο πράγμα το να απαγορεύεται να έχεις άποψη για τον ήχο των ενκορ, θεωρώντας σα δεδομένο ότι δε την παλεύεις με τον ήχο στο χώρο σου. ;)

Βεβαίως, για τον ήχο των ενκορ, δε δικαιούται κανείς "άποψη". Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. :D:p

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Δεκτή η γνώμη,με την αποδοχή της βεβαίως να συνεπάγεται ότι απαγορεύεται να εκφέρουν περισπούδαστες γνώμες πάνω στην απόδοση διαφόρων ηχοσυνόλων όσοι ατενίζουν τους όρους της υψηλής πιστότητας με ανάλογα κριτήρια...
Για πες μου μερικές προτάσεις για να δω τι εννοείς βελτίωση διευθέτησης ηχοσυστήματος. Απλά να έχεις υπ όψιν ότι μιλάμε για σαλόνι και όχι δωμάτιο μόνο για hi fi .
Κουμάντο στο χώρο σου κάνεις εσύ.Ο ίδιος πάντως δεν θα έμπαινα σε κόπο να στήσω σύστημα χωρίς να ικανοποιείτο μια στοιχειώδης ομοιομορφία ως προς τη σύσταση της γειτονικής προς το εκάστοτε ηχείο χωροταξίας και με το ικρίωμα συσκευών εκτεινόμενο σε τόσο ύψος ανάμεσα στα ηχεία.
...
Οι σωστές συμβουλές είναι πάντα αυτό που αναζητά ο κάθε ένας που απευθύνεται στο φόρουμ.
Απλά δεν είναι και πολύ όμορφο να λες ότι απαγορεύεται να μιλάει οποίος δεν υιοθετεί τα δικά σου πιστεύω....
[DOUBLEPOST=1525097494][/DOUBLEPOST]Μάλλον δεν τον καταλαβαίνεις ούτε εσυ....
[DOUBLEPOST=1525097559][/DOUBLEPOST]Στο 64
Sorry στο 93 ειναι
Μη χολοσκάς καλέ μας Jio,ούτε...εκεί βρίσκεται αυτό που ερμηνεύεις,αφού δεν συλλαμβάνεις τη χρήση της δυνητικής ή πιθανολογικής υποτακτικής έγκλισης.
Άμα πιστωνόμουν ένα ευρώ για κάθε φορά που μου ζητείται να δημοσιεύσω φωτο...
...Δεν θα είχε καμία σημασία,αφού όσα υποστηρίζω υπακούνε σε κανόνες ισχυρότερους - ενίοτε δε και...τρισχειρότερους - από την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία μιας ομήγυρης.:sneaky:
Δεν θα είχε επίσης κάποιο ουσιαστικόν αντίκρυσμα,αφού τα ακριβή εκατοστά των αποστάσεων δεν θα πιστοποιούνταν,όπου εμπλέκονται ακουστικά δεν θα συνοδευόταν από ενδοσκόπηση των ακουστικών πόρων του υποφαινομένου,αλλά και η απαθανάτιση στην εφηρμοσμένη παθητική ακουστική φροντίδα - σε όποιο εκ των συσττημάτων υπήρχε η τελευταία - θα πτοούσε περισσότερο παρά θα ενθάρρυνε όσους υπάγονται σε καθεστώς...παντόφλας.

Και το τελευταίο που θα επιθυμούσα είναι ν'ανάγονταν οι επιλογές μου σε μιμητικό ή αποτρεπτικό παράδειγμα γι άλλα μέλη.Αυτό ακριβώς είναι και η έννοια της δυνητικής απαγόρευσης που υπαγορεύεται από μια λογική ακολουθία παρά από προσωπικότητες.

Συνεπάγεται λοιπόν ότι το να ενέδιδα σε τέτοιες απαιτήσεις δεν θα έκανε κάτι περισσότερο από το να ικανοποιούσε απλώς την περιέργεια κάποιων.
Άμα κάποιος λοιπόν καταλογίζει περισπούδαστο ύφος στην μετάδοση λογικών ακολουθιών,οφείλει πρώτα απ'όλα να μην αποξενώνεται από εκείνες...;)

D

deleted user 10898

Guest
η απαθανάτιση στην εφηρμοσμένη παθητική ακουστική φροντίδα - σε όποιο εκ των συσττημάτων υπήρχε η τελευταία - θα πτοούσε περισσότερο παρά θα ενθάρρυνε όσους υπάγονται σε καθεστώς...παντόφλας.
Φαντάσου τι έχει κάνει ο άτομος που θα πτοηθούμε...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.239
Ο Κώστας έαρ τουλάχιστον μας έχει δείξει το σύστημα του.... μας έχει αναλύσει τις αδυναμίες του... μας έχει δείξει τι έχει κάνει ο ίδιος .....και είναι και ξεκάθαρος-κατανοητός στις απαντήσεις που δίνει. Άλλο που είναι λίγο αποτομος στην πρώτη επαφή...
Έχει κάνει και πράξη αυτά που πιστεύει και σε χώρους άλλων ...

[DOUBLEPOST=1525095919][/DOUBLEPOST]?
jio ,οταν κι οποτε ανεβεις Θεσσαλονικη σε περιμενω , να σου τον δειξω κι εγω τον χωρο μου, να σου δειξω τι κανω κι εγω εκει...

Με τον Κωστα η χωρις...

( υπονοουμενα ξεκαθαρα καργα...!)

:p:D:o

P

PMC

Guest
jio ,οταν κι οποτε ανεβεις Θεσσαλονικη σε περιμενω , να σου τον δειξω κι εγω τον χωρο μου, να σου δειξω τι κανω κι εγω εκει...

Με τον Κωστα η χωρις...

( υπονοουμενα ξεκαθαρα καργα...!)

:p:D:o

Θα έχει και πίτσα χωρίς μαχαιροπίρουνο ?
Ευχαριστώ Γιανναρα μου.
[DOUBLEPOST=1525105794][/DOUBLEPOST]Οι Αρχαίοι με το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» δήλωναν πως το να μιλά κάποιος σύντομα και περιεκτικά είναι φιλοσοφική στάση και άποψη ζωής. Το να μπορεί να εκφράζεται εύστοχα και απλά δηλώνει την πνευματική καλλιέργεια, καλή γνώση της γλώσσας αλλά και λιτότητα και ουσία, τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και στον τρόπο ζωής.

Reaction score
2.060
Και ιδίως η...ψυχολογική τοιαύτη.:sneaky:

Χαϊενδώστε και σώστε...;)
Δεκτή η γνώμη,με την αποδοχή της βεβαίως να συνεπάγεται ότι απαγορεύεται να εκφέρουν περισπούδαστες γνώμες πάνω στην απόδοση διαφόρων ηχοσυνόλων όσοι ατενίζουν τους όρους της υψηλής πιστότητας με ανάλογα κριτήρια...

Ειδάλλως,πόσο κυνικός θα φαινόταν όποιος υποστήριζε ότι ο κακώς εννοούμενος χαϊενδισμός βάζει πάντα σε δεύτερη μοίρα την ουσία για χάρη ενός θεαθήναι; (ρητορικόν το ερώτημα)

Και δια του λόγου το ασφαλές,αφού λοιπόν μπήκες σε κόπο για τόσα πολλά απλά πραγματάκια που έκαναν διαφορά,γιατί να μην προέβαινες σε ακόμα ένα,ήτοι την βελτίωση διευθέτησης του ηχοσυστήματος εντός του συγκεκριμένου χώρου; (ρητορικόν κι εδώ το ερώτημα...)
Όπου η προαιρετική εμπλοκή της προσαρμογής στην ολική απόκριση που σύστησε και ο Μακ δεν θα λογιζόταν ισοστάθμιση αλλά...αντιστάθμιση.:D
Αγαπητέ Bhutia, έχω αλλεργία σε αυτούς που εκφράζουν "περισπούδαστες" γνώμες στη πλειονότητα - όχι πάντα - των περιπτώσεων οπότε σαφώς δεν θα το επραττα και ο ίδιος αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η ικανότητα να ακούς και να κρινεις σωστά με το αν μπορείς να παρέμβεις ηχητικά στο σαλόνι σου.

Προφανώς στο high end η ουσία έρχεται μετά και το θεαθήναι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πιο σημαντικό, οποίος το αρνείται στρουθοκαμηλιζει, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Προσωπικα θεωρώ ότι το σύστημα δεν πρέπει να βρίσκεται σε dedicated χώρο ώστε να γινει "ένα" με τη καθημερινότητα της οικογενειας και όχι να λειτουργεί αποκλειστικά σε προσωπική ακρόαση καρφωμένος στο sweet spot.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Θα έχει και πίτσα χωρίς μαχαιροπίρουνο ?
Ευχαριστώ Γιανναρα μου.
[DOUBLEPOST=1525105794][/DOUBLEPOST]Οι Αρχαίοι με το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» δήλωναν πως το να μιλά κάποιος σύντομα και περιεκτικά είναι φιλοσοφική στάση και άποψη ζωής. Το να μπορεί να εκφράζεται εύστοχα και απλά δηλώνει την πνευματική καλλιέργεια, καλή γνώση της γλώσσας αλλά και λιτότητα και ουσία, τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και στον τρόπο ζωής.
Γι αυτό λοιπόν καλέ μας Jio που έχεις περάσει από την υψικάμινο του πρωταθλητισμού,άμα ο προπονητής σου υποδείκνυε τον τρόπο να κάνεις καλά μιαν άσκηση,φαντάζομαι να μην του αντιμιλούσες ζητώντας να δεις πρώτα πόσο καλά θα την εκτελούσε ο ίδιος...;)
Αγαπητέ Bhutia, έχω αλλεργία σε αυτούς που εκφράζουν "περισπούδαστες" γνώμες στη πλειονότητα - όχι πάντα - των περιπτώσεων οπότε σαφώς δεν θα το επραττα και ο ίδιος αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η ικανότητα να ακούς και να κρινεις σωστά με το αν μπορείς να παρέμβεις ηχητικά στο σαλόνι σου.
Προφανώς στο high end η ουσία έρχεται μετά και το θεαθήναι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πιο σημαντικό, οποίος το αρνείται στρουθοκαμηλιζει, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Προσωπικα θεωρώ ότι το σύστημα δεν πρέπει να βρίσκεται σε dedicated χώρο ώστε να γίνουν ναι γινει "ένα" με τη καθημερινότητα και όχι να λειτουργεί αποκλειστικά σε προσωπική ακρόαση καρφωμένος στο sweet spot.
Για εσένα ειδικώς είμαι βέβαιος ως προς το τί αποστρέφεσαι,αλλά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς δεν παύουν να δικαιώνουν εμμέσως τα λόγια και την έμπρακτη τακτική του υποφαινομένου.
ε καλα τωρα, τιποτα διαχυτες απο του λ@ζαρακη θα 'χει βαλει ...
Τι να σου κάνω και σένα,μια ψωροδιαμόρφωση νέων τοιχωματικών ορίων εντός οικιακού χώρου και μια ψωροαρχιτεκτονική LEDE...Ένα αυτόνομο δε κτίσμα σε υπαίθρια περιοχή που έχω στην κατοχή μου το φυλάω προς διαμόρφωση για να μένει κάτι που θα προσβλέπω με ενδιαφέρον σε αυτό το χόμπι άμα παρέλθουν τα χρόνια κι έχω βαρεθεί όλα τα υπόλοιπα...
Και ολο αυτο το flame ξεκινησε επειδη καποιος ιεροσυλος που δεν ξερει καν τι rt60 εχει, να ¨βελτιωσει¨τον CROWN. Που πας ρε φιλαρακι? Βελτιωνονται τα FERRARI ?
Καλά,εσύ πας κατευθείαν από το flame στο who's to blame (o...ημίθεος φυσικά) ;)
Άστον αυτόν....ασχολείται με την αποσταλινοποίηση του ΚΚΕ τώρα!:p
΄΄Βρώμικη΄΄ δουλειά,ιδίως όταν πρέπει κάποιος να την κάνει...:tongue:
...

"...ψωροαρχιτεκτονική LEDE..."
η αρχιτεκτονικη αυτη προβλεπει corner bass traps στο LE ? ... να μαθαινωμε και πραμα ...
Μπορείς να τοποθετήσεις γωνιακές μπασοπαγίδες με εξωτερική επιφάνεια που θα διέσπειρε παραλλήλως την ενέργεια σε μεσαίες - υψηλές οκτάβες.

Επί του νεκρού άκρου,η τοποθέτηση πάνελ με ευρυζωνική απορρόφηση στο οπίσθιο προς τα ηχεία τοίχωμα μειώνει την ενέργεια στην οπίσθια ακτινοβολία του ηχείου από την οποία θα προέκυπτε η αντίστοιχη ακύρωση SBIR ,ενώ η επιπλέον εγκατάσταση ευρυζωνικής απορρόφησης σε θέσεις πρώτων ανακλάσεων που ανήκουν στη ΄΄νεκρή΄΄ ζώνη καταπολεμά τα φαινόμενα επαλληλίας ηχούς,μειώνοντας περαιτέρω και σε συνέργεια με γωνιακές μπασοπαγίδες την περιττή ενέργεια εξαιτίας αξονικών κυρίως ρυθμών συντονισμού στις χαμηλές.

Last edited:

Reaction score
15.469
Δυο κοσμοι που προσπαθουν να συνπορευθουν εδω και στη πραγματικη ζωη.
Το φαινεσθαι και το ακουγεσθαι.
Αμφοτεροι οι υποστηρικτες και των δυο τασεων διαπρατουν ολισθημα - οχι ομως και εγκλημα - βαδιζοντες στα χωραφια των αλλων.Ετσι κι αλλιως ειναι δυο κοσμοι παραλληλοι.
Φαινεται ομως να προκρινεται το ακουγεσθαι, καθοτι εδω (ο καθεις στο σπιτι του) ειμαστε για ν' ακροαστουμε μουσικη στη μεγιστη δυνατη ποιοτητα - βεβαιως οσο αντεχουμε στους περιορισμους που μας τιθενται.
Οπως το θετεις (hi end) ακυρωνεται η βασικη λειτουργια ... των συσκευων ! η ακροαση μουσικης !
... θα μ' αρεσε τα εργαλεια που χρησιμοποιω να 'ναι κι ομορφα - οταν ομως η ενφανιση υπονομευει την χρηστικοτητα εγω θα τα απεριπτα ...

επιμενω
υπαρχει πολυς κοσμος με το μερακι του hi-fi αλλα με περιορισμενο ή δυσκολα αποταμιευμενο μπατζετ ... ας μην οδηγηται στην ενφανιση ... ας οδηγηθει στην ουσια - αλλιως ας πραξει Συνειδητα-ομως προς μια αλλη κατευθυνση.
:drinks:

"...ψωροαρχιτεκτονική LEDE..."
η αρχιτεκτονικη αυτη προβλεπει corner bass traps στο LE ? ... να μαθαινωμε και πραμα ...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.111
καθοτι εδω (ο καθεις στο σπιτι του) ειμαστε για ν' ακροαστουμε μουσικη στη μεγιστη δυνατη ποιοτητα
Όχι βέβαια.
Μπερδεύεσαι.
Εδώ παίζουν πολλά διαφορετικά χόμπι.
Το χόμπι που λες, είναι αυτό της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, σε συνδυασμό με το χόμπι της μουσικής. 2 διαφορετικά ζώα.
Και ο κόσμος διαφέρει, υπάρχουν πολλά ακόμα πιο ξεχωριστά χόμπι.
Άλλοι το κοιτάζουν μόνο διακοσμητικά το θέμα, ας είναι ψαρωτικό το στέρεο, κι ας μη παίζει τίποτα, σιγα τα ωα.
Πχ μερικοί έχουν σα χόμπι αυτό καθαυτό το βινύλιο, ούτε καν τη μουσική που περιέχει.
Αγοράζουν βινύλια που δεν ακούν ποτέ.
Συλλέκτες σαν αυτούς των γραμματοσήμων, δε τα κολλάν ποτέ σε γράμμα..
Άλλοι έχουν χομπι τις λάμπες. Να φέγγει. Χέσε το πώς παίζει, μηδέν ενδιαφέρον.
Άλλοι τα μηχανήματα. Τα θέλουν όλα. Συλλέκτες.
Στο ακριβό το "όμορφο" το χάι εντ, μουσική δε παίζει ποτέ, μόνο Ντιάνα κραλ. Τα υπόλοιπα είδη, απαγορεύονται δια ροπάλου.
Και το κυριότερο: οι περισσότεροι πραγματικοί μουσικόφιλοι, δεν ασχολούνται με τα στέρεα καθόλου. 8-):p:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.111
Προσωπικά, λόγου χάριν, (για να μη νομίζετε ότι μικρός έπεσα στο βαρέλι με το μαγικό ζωμό σα τον Οβελίξ) το χόμπι μου ήταν τα μαγκνεπαν. Επί σειράς ετών. Ούτε η μουσική, ούτε η πιστότητα αναπαραγωγής, τίποτα. Μαγκνεπανίτιδα. Να ακούω αυτό το ρίμπον, κι ας παίζει Ντιάνα κραλ, χέστηκα. Κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο.

Χόμπι λοιπόν, μια μάρκα ηχείου.
Αϊ βγάλε άκρη.. :p
Ο φίλος μου ο μαρκου, σανσούι. Τι νομίζετε, ότι έχει διαφορά; Ίδια σκατά.:D

Reaction score
1.155
Προσωπικά, λόγου χάριν, (για να μη νομίζετε ότι μικρός έπεσα στο βαρέλι με το μαγικό ζωμό σα τον Οβελίξ) το χόμπι μου ήταν τα μαγκνεπαν. Επί σειράς ετών. Ούτε η μουσική, ούτε η πιστότητα αναπαραγωγής, τίποτα. Μαγκνεπανίτιδα. Να ακούω αυτό το ρίμπον, κι ας παίζει Ντιάνα κραλ, χέστηκα. Κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο.
:gotcha::gotcha::gotcha: Χαχαχα! Κώστα μου χαίρομαι που θεραπεύτηκες απ' την Μαγκνεπανίτιδα άτιμη αρρώστια... πέραν της πλάκας αυτό που λές ισχύει υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αντί να ακούν μουσική τη βρίσκουν να "ακούν" μηχανήματα:p

Reaction score
29.793

Χόμπι λοιπόν, μια μάρκα ηχείου.
Αϊ βγάλε άκρη.. :p
Ο φίλος μου ο μαρκου, σανσούι. Τι νομίζετε, ότι έχει διαφορά; Ίδια σκατά.:D

Kαι όμως , εγω ακούω μουσική.
Ακόμη και χωρίς SANSUI.
Δεν είναι βιωματική ασθένεια τα SANSUI.
Απλά τυγχάνει να μου αρέσουν πολλαπλά.
Αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορώ να ακούσω από ένα luxman πχ ή ένα CROWN αν οδηγούν κάποια σοβαρά ηχεία που ακούγονται της προκοπής. Πάλι μουσική θα ακούσω και θα γουστάρω.
Σπίτι μου όμως ακούω με sansui.

Reaction score
4.997
Και όλες αυτες οι τιράντες, και οι παρεξηγησεις
ξεκινησαν απο μια απλή ερωτηση για βραχυκυκλωτηρες ηχείων....

Το βρισκετε λογικο ??

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney