Γεννητούρια

Reaction score
48
Να στο απαντήσω διαφορετικά. Γιατί τότε - στο 31ο μήνυμα - έκρινε κάποιος ότι χρειάζεται να προτείνει κάτι, να δώσει ας το πούμε συμβουλή. Οι προηγούμενοι δεν το θεώρησαν αναγκαίο. Και οι δυό επιλογές σωστές είναι κατά τη γνώμη μου.

Για πε.
Τι να πω ρε παιδιά... Προφανώς πολλοί έχετε την άποψη ότι η στείρωση προκαλεί βλάβη στα ζώα. Καλό είναι να παρέχουμε τροφή σε αδέσποτα και πιθανόν ένα χώρο διαβίωσης, αλλά κατά τη γνώμη μου το κύριο μέλημα ενός φιλόζωου είναι η διακοπή της γεωμετρικά αυξανόμενης αναπαραγωγής. Έχω μαζέψει από το δρόμο οκτώ γάτες σε άθλια κατάσταση και τις έχω μέσα στο διαμέρισμα που ζω. Πλέον είναι πολύ δύσκολο να δοθεί ζώο για υιοθεσία (άπειρα γατιά και σκυλιά).

Reaction score
1.844
Ούτε ασχολήθηκα να εκφέρω άποψη για τη στείρωση. Αυτό που είπα είναι πως το να κατακρίνεις κάποιους γιατί δεν συμβούλεψαν τους άλλους είναι υπερβολικό. Προσωπικά, συνήθως δεν δίνω συμβουλές αν ο άλλος δεν με ρωτήσει. Έχω λόγο γι' αυτό. ;)

Reaction score
48
Εγώ πάντως δεν θα τα στειρώσω, θα τα αφήσω να έχουν την φυσική τους πορεία.
Δεν πρόκειται να τα αφήσω στους δρόμους πάντως.
Θα μεγαλώσουν κι αυτά και θα κάνουν κι αυτά άλλα γατάκια.
Κάποια θα μείνουν, κάποια θα την κοπανήσουν.
Όπως τα προστάξει η φύση.
Και ποιά είναι η φυσική τους πορεία?
Θα μεγαλώσουν, θα κάνουν κι άλλα γατάκια και τα νέα γατάκια θα κάνουν κι άλλα γατάκια κλπ (1 γατάκι αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 4 νέα γατάκια, επί 4 με 5 φορές το χρόνο κ.ο.κ.) Μέχρι πόσα μπορείς να φιλοξενήσεις - συντηρήσεις? Η απάντηση στον εαυτό σου πρέπει να είναι άμεση γιατί σε διάστημα ενός με δύο χρόνια (και πολλά λέω) θα βρεθείς με γατοστρατό. Κάποια θα μείνουν ...οκ. Κάποια θα την κοπανήσουν και θα καταλήξουν άρρωστα ή διακοσμητικές ταπετσαρίες στην άσφαλτο. Δεν είναι θέμα προσταγής της φύσης, αλλά του περιβάλλοντος που έχουμε δημιουργήσει εμείς γι' αυτά.
Φίλε Μιχάλη ως παλαιός αναγνώστης του forum, θα σου ομολογήσω ότι μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πω ότι διαφωνούμε...θα πω ότι ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!
http://adespoto-for-life.blogspot.gr/2009/11/blog-post.html
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/97464/giati-prepei-na-steironoyme-ta-zoa.html

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
. Αυτό που είπα είναι πως το να κατακρίνεις κάποιους γιατί δεν συμβούλεψαν τους άλλους είναι υπερβολικό.
Σιγά ρε συ, δεν μας κατέκρινε ο άνθρωπος.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.658
Και ποιά είναι η φυσική τους πορεία?
Θα μεγαλώσουν, θα κάνουν κι άλλα γατάκια και τα νέα γατάκια θα κάνουν κι άλλα γατάκια κλπ (1 γατάκι αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 4 νέα γατάκια, επί 4 με 5 φορές το χρόνο κ.ο.κ.) Μέχρι πόσα μπορείς να φιλοξενήσεις - συντηρήσεις? Η απάντηση στον εαυτό σου πρέπει να είναι άμεση γιατί σε διάστημα ενός με δύο χρόνια (και πολλά λέω) θα βρεθείς με γατοστρατό. Κάποια θα μείνουν ...οκ. Κάποια θα την κοπανήσουν και θα καταλήξουν άρρωστα ή διακοσμητικές ταπετσαρίες στην άσφαλτο. Δεν είναι θέμα προσταγής της φύσης, αλλά του περιβάλλοντος που έχουμε δημιουργήσει εμείς γι' αυτά.
Φίλε Μιχάλη ως παλαιός αναγνώστης του forum, θα σου ομολογήσω ότι μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πω ότι διαφωνούμε...θα πω ότι ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!
http://adespoto-for-life.blogspot.gr/2009/11/blog-post.html
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/97464/giati-prepei-na-steironoyme-ta-zoa.html
Ο.Κ. Δεκτόν αλλά τόσα χρόνια δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν ταΐζω μόνο εγώ τις γάτες.
Τις ταΐζει όλη η γειτονιά και το κάνει για να μην έχουμε ποντίκια.
Άλλωστε οι πιο πολλές γάτες είναι ελεύθερες.
Τις ταΐζουμε, αλλά δεν έρχονται τόσο κοντά ώστε να τις πιάσεις.

Reaction score
362
Δεν χρειάζονται γονείς, έχουν εμένα.
Θα τα κρατήσω μαζί με τις άλλες.
Όταν μεγαλώσουν θα βγαίνουν εκτός σπιτιού στην ταράτσα, όπως και οι άλλες.
Θα τα ταΐζω κανονικά, όπως και τις άλλες.
Όσο θα είναι μικρά θα τα έχω μαζί μου, όπως και όλες τις άλλες.
Να και οι άλλες.

Πάντως φαίνονται καλοθρεμμένες (για να μη πώ χοντρές και προσβάλλω) και υγιέστατες. Οι δικοί μου ειδικά ο αρσενικός που μόλις επέστρεψε από τη περίοδο του κυνηγιού και του γαμπρίσματος, είναι σε κατάσταση ζητιάνου.

Reaction score
1.844
Θα κυκλοφορούν πολλές λυσσάρες θυληκές στην περιοχή, ο δικός σου πάλι δεν ήθελα να χάλασει χατήρια ... :p

Reaction score
362
Ναι, ναι, έχει φαίνεται πέραση παρ' όλο που είναι κακομούτσουνος και λιγάκι βλάκας. Αλλά έτσι είναι οι γυναίκες, έχουν περίεργα γούστα...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.658
Μπορεί να έχει άλλα προσόντα, που εκτιμούν δεόντως τα θηλυκά, παρά την κακομουτσουνιά.

Reaction score
27.049
ΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ, ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΥΤΙ ΑΛΛΑ ΠΗΔΑΓΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΣΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ....
ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Αυτουνού του βγηκε και το ματι και τ'ονομα!:lol:

Reaction score
362
Γέννησε και η δική μου. Τελευταία φορά την είδα πριν 3 μέρες με τη κοιλιά τούμπανο. Χθες μεσημέρι έσκασε μύτη ξεφούσκωτη και πεθαμένη της πείνας. Της έβαλα 2 ψάρια, τα κατέβασε σχεδόν αμάσητα και εξαφανίστηκε, προφανώς στα μωρά της.
Σήμερα πρωϊ άκουσα στη γειτονιά νιαουρίσματα και να σου η δικιά σου με ένα γατί στο στόμα να κρέμεται και να τρέχει προς την αυλή του σπιτιού. Της το έβαλα σε μια κούτα και της έφερα ψάρι. Έφαγε με τη ψυχή στο στόμα, άρπαξε το γατί και το κουβάλησε στη ταράτσα του γείτονα. Κατόπιν εξαφανίστηκε πάλι και σε κάνα 5λεπτο να τη με δεύτερο γατί στο στόμα να νιαουρίζει και ξανά στου γείτονα. Ξανά πίσω. Την ακολούθησα και την είδα να χάνεται στο χέρσο χωράφι με τα αγριόχορτα, εκεί που είχε γεννηθεί πέρσι και η ίδια, εκεί που τη μάζεψα με τον αδερφό της. Εκεί μέσα έκανε και αυτή τη γέννα της.
Το απόγευμα θα μεταφέρω τα γατιά στο υπόγειο σε μια κούτα με κουρέλια όπως αρμόζει σε μια σωστή μαιευτική κλινική για μια ευτυχισμένη μητέρα.

Ευτυχώς ο γείτονας είναι φιλόζωος αν και ήδη τον ενημέρωσα για το σόϊ που μετακόμισε στη ταράτσα του.

Reaction score
1.550
Νομίζω ότι δεν κάνει να ακουμπήσεις τα νεαρά γατιά. Θα πάρουν τη μυρωδιά σου και μετά η μάνα τους δεν θα τα αναγνωρίζει για παιδιά της και δε θα τα θηλάζει. Πριν το κάνεις ρώτησε καλύτερα και κάποιο κτηνίατρο.

Reaction score
27.049
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΝ ΣΕ ΔΕΙ....

ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ......

Reaction score
362
Νομίζω ότι δεν κάνει να ακουμπήσεις τα νεαρά γατιά. Θα πάρουν τη μυρωδιά σου και μετά η μάνα τους δεν θα τα αναγνωρίζει για παιδιά της και δε θα τα θηλάζει. Πριν το κάνεις ρώτησε καλύτερα και κάποιο κτηνίατρο.
Αυτό δεν το ήξερα, αλλά όσα χρόνια έπιανα τα μωρά ποτέ δεν είδα τις μάνες να μη τα θέλουν.
Χθες πρωί που έπιασα το πρώτο η μάνα ήταν πολύ φιλική γιατί με γνωρίζει και εμπιστεύεται μόνο εμένα.

Η επιχείρηση μεταφοράς θα γίνει σήμερα απόγευμα.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads