Γιατρέ μου, να ρωτήσω κάτι;

Reaction score
7
Καλου κακου περασα και απο το συμβολαιογραφο!!!

Ολα καλα και με διαφορα.
Ολα πρασινα.

Τωρα... ετυχε? Δεν ξερω, αλλα μαλλον θα κανω και αλλη μια εξεταση την αλλη βδομαδα για σιγουρα σε 3ο μικροβιολογικο, γιατι ειτε τυχαιο ειτε οχι, εχουν μεγαλη διαφορα οι τιμες....

Δεν εχω τι να κανω και τρυπιεμαι...

Reaction score
53
Εγω δεν απάντησα για το τσιγάρο!!!
Τοχω κόψει ένα πρωί πριν 12 χρόνια μετά από 1 15ετία Marlboro 2,5 πακέτων!!!, που έφτυσα αίμα στο μπάνιο!!!
ΚΑι δεν έχω γράψει γιατί σας θεωρώ όλους εξαιρετικά νοήμονες και πληροφορημένους!!!
Απλά σας δίνω 1 link με φωτογραφίες!
http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=22577

Reaction score
53
To "Εμφυσημα" τι ειναι;

Σα να το εχουν βουτηξει στην πισσα για τους δρομους...
Εμφύσημα???
χμμμμ!

Σαν να πουμε...τι παθαίνουν τα μάγουλα των τρομπετιστων???
Με τη χρόνια προσπάθεια να φυσήξει ο πνευμονάκος μέσα από στενωμένους από πίσσα (χωρίς πουπουλα) βρόγχους, γίνεται σαν μπαλόνι και σιγά σιγά δεν βαστάει άλλο πιά και νασου το οξυγόνο, νάσου μιά σακούλα φάρμακα, να και η φιάλη στο σπίτι, να και ο πνευμοβνολόγος στο σπίτι, να και η ίωση που ναι βαρειά για τους πνευμοβοπαθείς...., να και τα ασθενοφόρα, να και το ΕΚΑΒ, να και οι εντατικές..., μα δεν είπαμε πως είναι γεμάτες οι Εντατικές γιαγιά???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
0
Μήπως να λέγαμε κάτι για την αιμοδοσία? Για παράδειγμα πόσοι από εμάς είναι αιμοδότες, ή αν είναι επικίνδυνο να δίνουμε αίμα...

Reaction score
0
Επικινδυνο για τον αιμοδοτη δεν ειναι. Μονο αν εχει καποια ασθενεια πχ αναιμια ή χαμηλη πιεση αλλα επειδη πρωτα παιρνεται ενα ιστορικο, γινονται καποιες ερωτησεις και μια μετρηση της αρτηριακης πιεσης, αυτα αποφευγονται. Αν υπαρχει υποψια μπορουμε να μετρησουμε πολυ γρηγορα και την αιμοσφαιρινη. Βεβαια συμβαινουν και οι λιποθυμιες και οι εμετοι αλλα επειδη υπαρχει γιατρος αυτα αντιμετωπιζονται ευκολα. Ο ογκος αιματος αναπληρωνεται ταχυτατα μεσα σε λιγες ωρες. Η αιμοσφαιρινη θελει περισσοτερο καιρο αλλα αμα αρχικα ηταν φυσιολογικη η αιμοσφαιρινη μας, δεν καταλαβαινουμε τιποτα. Καποιος θεωρητικος κινδυνος για τον αιμοδοτη παντα θα υπαρχει. Απλως μην "πατε" την μια νυκτα με μια αγνωστων στοιχειων και την αλλη μερα να πατε να δωσετε αιμα.
Εγω προσωπικα πιστευω η αιμοδοσια ειναι καλο για την ψυχη. Μπορουμε να βοηθησουμε να σωθουν ζωες.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αιμοδότης κατά σύστημα δεν είμαι, αλλά 3 φορές που έχω δώσει αίμα για δικά μου πρόσωπα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε καν μια ελαφριά αδυναμία μετά, για την οποία με είχαν προειδοποιήσει. Αν χρειαζόταν θα ξαναέδινα χωρίς δεύτερη κουβέντα, το μόνο που δεν ξέρω είναι μέχρι ποια ηλικία επιτρέπεται, αν βέβαια κάποιος είναι υγιής.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Κι εγώ δεν είμαι εθελοντής αιμοδότης αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω δώσει αίμα πάνω από 8 φορές για συγγενείς φίλους κλπ κλπ...

Reaction score
53
Το αίμα είναι πηγή ζωής!
Μία μονάδα αίμα μπορεί να σώσει μία ζωή, ενώ για τον δότη είναι τελείως ακίνδυνη η αιμοληψία!!
Ουτως ή άλλως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του δότη αλλά και των πιθανών ληπτών, από τα ενημερωμένα τμήματα αιμοδοσίας.
Παράλληλα βέβαια το να είναι κανείς τακτικός αιμοδότης εξασφαλίζει μία "τράπεζα" αίματος για τον ίδιο και την οικογένεια του (πρωτίστως) και φυσικά για τον υπόλοιπο κόσμο!

Reaction score
0
Εγω δεν ειμαι.

Επικινδυνο τι εννοεις...? Για τον αιμοδοτη επειδη "χανει" λιγο απο το αιμα του ή επειδη μπορει να μολυνθει πχ?
Πολλοί από εμάς φοβούνται να δώσουν αίμα για διάφορους λόγους! Μερικοί από αυτούς το θεωρούν επικίνδυνο. Δεν ξέρω τι ακριβώς θεωρούν επικίνδυνο (προσωπικα είμαι αιμοδότης τα τελευταια 7 χρόνια και δεν μου συνέβηκε τίποτα...) αλλά επειδή αρκετοι φίλοι μου όντως φοβουνται και δεν το λενε ως δικαιολογία, βρήκα αυτή την ευκαιρία να ρωτησω!

Reaction score
5
Ναι αλλά όλο και κάτι σύριγγες με τρίχες μέσα βρίσκουν και σε κάνει να σκέφτεσαι...είναι θέμα εμπιστοσύνης, εμπιστεύεσαι το ΕΣΥ να σε κρατήσει υγιή ως δότη;;
(Ακούω επιχειρήματα να με πείσετε :D)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος