Γιατρέ μου, να ρωτήσω κάτι;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γιατρέ μου, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Επειδή σε άλλο topic έγινε αναφορά στις τσίχλες νικοτίνης, η δική μου εμπειρία όταν δοκίμασα μία και μοναδική φορά ήταν ναι μεν αποστροφή για το τσιγάρο εκείνη την ημέρα, αλλά και έντονη ζάλη, ταχυκαρδία και τρόμος, που με φόβισαν. Σημειώνω ότι τα συμπτώματα αυτά δεν τα έχω από καμία άλλη πάθηση ούτε τα έχω βιώσει συνδυασμένα και σε τέτοιο βαθμό ποτέ στο παρελθόν, και ότι αμέσως μετά την παρέλευση της επίδρασης της τσίχλας μου πέρασαν και δεν τα ξαναείχα ποτέ από τότε.
Ερώτηση λοιπόν: Μήπως αυτός ο τρόπος διακοπής του καπνίσματος ενέχει κι αυτός τους κινδύνους του και θέλει συμβουλή από γιατρό προτού τον δοκιμάσουμε;

Reaction score
53
:oops: :roll: :oops: :roll: Ούπς!!! Δεν το είδα συγνώμη για την καθυστέρηση!!!!

Η προσπάθεια αντικατάστασης του τσιγάρου με θεραπεία με τσίχλες νικοτίνης, πράγματι χρειάζεται προσοχή γιατί έχει κάποιες αντενδείξεις και παρενέργειες!
Η θεραπεία βασίζεται στην απελευθέρωση ουσίας ελεύθερης νικοτίνης στο αίμα, με διάφορους τρόπους:
-Τσίχλες που αποδεσμεύεται η νικοτίνη και αποροφάται από τον βλεννογόνο του στόματος!
-Patches (αυτοκόλλητα) που απορροφάται από το δέρμα!
-Sprays από την μύτη ... κλπ.!!!

Η θεραπεία στηρίζεται στην συνεχή χορήγηση νικοτίνης μέχρις ότου βοηθηθεί απο τον εαυτό του επίσης ο χρήστης, αποφεύγοντας όλα τα υπόλοιπα καρκινογόνα τους τσιγάρου (καπνός, πίσσα, αιθάλη, νίτρο κλπ)!!
Οι παρενέργειες οφείλονται στις δράσεις τις νικοτίνης και ειδικότερα σε ταχυκαρδίες, προκάρδιους παλμούς, ερυθρότητα κλπ.!!!
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: οι καρδιοπαθείς, οι ασθενείς με προβλήματα στον θυρεοειδή, διαβήτης, παθήσεις ήπατος-νεφρών!!!
Ολα τα ανωτέρω σημαίνουν πως καλό θα είναι να συμβουλευτεί κανείς ιατρό πριν αρχίσει κάποια τέτοια αγωγή!!
Επίσης μην ξεχνάτε: όταν παίρνουμε τσίχλες νικοτίνης...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!! :wink:

Reaction score
5
Πριν αρκετά χρόνια όταν προσπάθησα να κόψω το κάπνισμα με τσίχλες νικοτίνης το μόνο που κατάφερα ήταν να συνδυάζω το κάπνισμα μαζί τις τσίχλες!

Αντίθετα, με τα αυτοκόλλητα νικοτίνης κατάφερα πριν καμπόσα χρόνια να κόψω το κάπνισμα για δύο χρόνια και τα αυτοκόλλητα μέσα σε μια εβδομάδα!

Reaction score
7
Παντως εγω το εκοψα επειδη ειχα κρυωσει για 4 συνεχομενες βδομαδες, οποτε δεν καπνιζα γιατι με χαλαγε και δεν καταλαβαινα και τιποτα....
Οταν μου περασε.... δεν καπνιζα ηδη ενα μηνα...
Τωρα ειμαι στο αν θα κανω ενα τσιγαρο τη μερα...

Νομιζω οτι ειναι περισσοτερο ψυχολογικο το κοψιμο...
Το "θα κοψω το τσιγαρο" μας κανει να το εχουμε στο μυαλο μας οτι "θα το κοψω" αλλα και "το τσιγαρο".
Πιστευω οτι αν "αναγκαστει" να το κοψει καποιος ειναι πιο ευκολο...

Reaction score
5
Τελικά δεν αρκεί να είσαι έφηβος πρέπει και να φαίνεσαι, για αυτό και εγώ αναρρώνω από την νόσο της ανεμοβλογιάς. :( :( :( 8)

Reaction score
5
Δεν ξέρω αν έχω και κρύωμα ταυτόχρονα αλλά είμαι πιασμένος σε όλο το κορμί το στομάχι χάλια και άμα βήξω η φταρνιστώ με πιάνουν ημικρανίες.

Η γιατρός μου έδωσε και αντιβίωση αλλά θα την πάρω είπε αν υπάρξει επιδείνωση.

Είναι συμπτώματα αυτά η είμαι και κρυολογημένος? :roll: :?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αντωνη , και εγω πριν 2 χρονια την περασα.
Μια απο τις χειροτερες εμπειριες μου.
Παντως ειναι η αποδειξη πως η ηλικια μας δεν μετριεται ημερολογιακα :wink:
Περαστικα!

Reaction score
53
Δεν ξέρω αν έχω και κρύωμα ταυτόχρονα αλλά είμαι πιασμένος σε όλο το κορμί το στομάχι χάλια και άμα βήξω η φταρνιστώ με πιάνουν ημικρανίες.

Η γιατρός μου έδωσε και αντιβίωση αλλά θα την πάρω είπε αν υπάρξει επιδείνωση.

Είναι συμπτώματα αυτά η είμαι και κρυολογημένος? :roll: :?
Κατ'αρχάς είσαι σίγουρος ότι είναι ανεμοβλογιά???
Πόσες μέρες είσαι άρρωστος?
Παρουσίασες κάποιο εξένθημα??

Τα υπόλοιπα γενικής φύσεως συμπτώματα, πόνοι στα κόκκαλα, κεφαλαλγία κλπ. είναι αναμενόμενα!!!

Η αντιβίωση δεν αποτελεί ένδειξη παρά μόνο σε επιπλοκές όπως μόλυνση του εξανθήματος, πνευμονία κλπ. και πάντα υπό καθοδήγηση ιατρού!!

Προσοχή στην λήψη ασπιρίνης στην ανεμοβλογιά!!! Δεν πρέπει να χορηγείται! :wink:

Reaction score
53
Και μιά και το ανέφερα!!!!
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΙΑΤΡΟΣ!!!!! :roll:

Reaction score
5
Άρρωστος νιώθω από την Κυριακή το βράδυ με τα συμπτώματα που ανέφερα τα εξανθήματα τα πρόσεξα σήμερα το πρωί στο λαιμό και στο πρόσωπο και στη συνεχεία στην πλάτη και στο στήθος.

Το πρωί πήγα στην δερματολόγο και μου είπε ότι είναι πράγματι ανεμοβλογιά και με ρώτησε αν έχω και πυρετό. Πυρετό δεν έχω αλλά νιώθω ένα βάρος στο κεφάλι που όταν βήξω η φταρνιστώ με πιάνουν στιγμιαίες ημικρανίες.

Μου έδωσε κάτι κρέμες και μια lotion για το μπάνιο.

Fucicort Calamatum lation και Eubos

Thanks γιατρέ μου!

Reaction score
7
Q1.... Γιατι οχι?
Q2.... Ακομα και για πονοκεφαλο ή μονο αν εχει ανεμοβλογια; (καλα, χαζη ερωτηση, αλλα....)
Q3.... Το "παιδι" μεχρι τι ηλικια αναφερεται?

Παντως οταν ημουν ...παιδι ειχαμε δωσει σε ενα παπακι (τα Πασχαλινα, οχι με τη βενζινη) μιση ασπιρινη, γιατι κατι ειχε παθει και του περασε... (μετα απο συνταγη γιατρου ομως).

Reaction score
53
Q1.... Γιατι οχι?
Q2.... Ακομα και για πονοκεφαλο ή μονο αν εχει ανεμοβλογια; (καλα, χαζη ερωτηση, αλλα....)
Q3.... Το "παιδι" μεχρι τι ηλικια αναφερεται?
.
Εγώ φταίω που δεν ήμουνα σαφής!!! :cry:
Η ασπιρίνη είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για κάθε ηλικία σχεδόν,με κάποιες όμως επικίνδυνες ιδιότητες όταν συνδυάζεται με διάφορες παθήσεις!
Στα παιδιά (ηλικίες 2-12 περίπου), που παρουσιάζουν κάποια ίωση γενικώτερα (αναπνευστικού-γαστρεντερικού-ανεμοβλογιά κλπ)!!!!

Η πιθανότητα ανάπτυξης ενός επικίνδυνου συνδρόμου (σύνδρομο Reye) είναι μεγάλη, με δυστυχώς σπάνια κακή πρόγνωση!
Eπίσης:http://www.personalmd.com/news/reyessyndrome_80200.shtml
http://www.medicalonline.com.au/wwwroot/medical/child/aspirin.htm
Ακόμη και η ίδια η Bayer αναφέρει για αυτό! :wink: :shock: :shock:

Reaction score
0
Μεσα στις πρωτες 48 ωρες απο την εμφανιση του εξανθηματος και την διαγνωση της ανεμοβλογιας πρεπει να αρχισεις ειδικη αντιικη θεραπεια δηλ το acyclovir. Τα σκευασματα ειναι το Zovirax και το κυπριακο Medovir . Δοσολογια 200-800 mg 5 φορες την ημερα αναλογα με την βαρυτητα της νοσου και τα κιλα του ασθενους.
Επιβαλλεται αυτο το φαρμακο λογω του φοβου της επιπλοκης της πνευμονιας της ανεμοβλογιας που στους ενηλικες μπορει να εμφανιστει σε πολυ βαρια μορφη. Και μπορει να μειωσει την βαρυτητα και την διαρκεια της νοσου και του εξανθηματος.
Και οσοι μεγαλοι - μικροι ηρθαν σε επαφη με τους αρρωστους να πανε οσον πιο συντομα μπορουν να βαλουν εμβολιο ανεμοβλογιας. Πολυ πιθανο να μην αρρωστησουν ή να αρρωστησουν πιο ηπια. Το εμβολιο στοιχιζει περιπου 25-30 λιρες.

Reaction score
5
Δεν μου ανάφερε τίποτα για Zovirax η Medovir αλλά μου έδωσε μια συνταγή που γράφει amoxyl 500 σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση είπε.

Σήμερα τα εξανθήματα έχουν πολλαπλασιαστεί σε παρά πολύ μεγάλο βαθμό που τρομάζω να πάω στον καθρέφτη :cry:

Reaction score
5
Πάντως σήμερα αισθάνομαι καλύτερα παρόλο που ο ύπνος μου τις τελευταίες μέρες είναι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

Reaction score
0
Επρεπε να παρεις acyclovir. Εγω εδωσα μικρη δοση σε κατι Σριλανκεζους προσφατα και τους βοηθησε πολυ. Εξαλλου ιατρικως πλεον εχει απολυτη ενδειξη λογω του κινδυνου της πνευμονιας.
Κανε και αυτο που σου ειπα με τον εμβολιασμο σε οσα ατομα ηρθαν σε επαφη και δεν την εχουν περασει.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale