Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι όλα σε ένα και από ότι φαίνεται από την ψηφοφορία οι κατασκευαστές έχουν την θέληση να το αναπτύξουν...

Όντως μπορεί να κοστίζει όσο ένα καλό htpc όμως... το htpc είναι πάντα htpc...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Αρχίζω ποιο εκτενή αναφορά των όσων έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.
Να σημειώσω μερικά πράγματα για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Το έχω συνδέσει με την Panasonic TH-46PZ85EA με καλώδιο HDMI.
Screenshots ενώ αναπαράγει DVD, BD, και αρχεία video δεν κάνει , για την ακρίβεια κάνει αλλά η εικόνα είναι μαυρη ή άσπρη, μόνο τα overlays υπάρχουν στην εικόνα.
Το σύνδεσα στον router με καλώδιο και πήρε γρήγορα από τον DHCP ip.
Ενεργοποίησα την εφαρμογή για τα torrents και του έδωσα ένα αρχείο να κατεβάσει

DVD
Αν και έχω να δω ταινία από DVD 2 χρόνια περίπου, πρέπει να πω ότι το upscale που κάνει το DUNE είναι αρκετά καλό.

Blu-Ray
Ο χρόνος φόρτωσης του δίσκου Blu-Ray είναι 25 με 30 δεύτερα περίπου.
Μπορεί και διαβάζει Blu-Ray από δίσκο σε μορφή isο, κάνει την αναπαραγωγή πολύ γρήγορα και με όλα τα μενού να είναι ενεργά.
Μπορεί και διαβάζει Blu-Ray από δίσκο σε μορφή structure rip(αντιγραφή ουσιαστικά του original δίσκου με τους φακέλους και τα αρχεία), όμως δεν κάνει την αναπαραγωγή πάντα, από τις 4 ταινίες που δοκίμασα έπαιξε τις 3 ενώ την τέταρτη δεν την ξεκίνησε καν(στο PC παίζουν σωστά και οι τέσσερις).

Mkv
Όσα αρχεία έχω δοκιμάσει παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μπορεί να δείξει υπότιτλους που είναι ενσωματωμένοι στο mkv ή εξωτερικούς srt UTF-8 η αλλαγή είναι πανεύκολη από το κουμπί του τηλεκοντρόλ.
Το ίδιο μπορεί να γίνει με τον ήχο, μπορεί δηλαδή να αναπαράγει το stream που υπάρχει στο mkv ή να αναπαράγει ήχο από αρχείο ac3 με το ίδιο όνομα που έχει και το mkv.
Αν κάποιος φίλος ξέρει κάποιο mkv που δεν παίζει σωστά σε άλλες αντίστοιχες συσκευές ας μας γράψει ποιο είναι για να δω αν μπορώ να το δοκιμάσω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δοκιμή torrent.
Για να δοκιμάσω την εφαρμογή για τα torrents του έβαλα έναν δίσκο στην υποδοχή που έχει δεξιά και τον φόρμαρα μέσα από το DUNE σε ext2

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αν ειστε καλα παιδια θα σας δωσω τις τιμουλες σημερα:121::126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.042

Αν ειστε καλα παιδια θα σας δωσω τις τιμουλες σημερα:121::126:
αργά το βράδυ, 23.59 για την ακρίβεια. σήμερα δηλαδή.:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Λοιπον οι τιμες που αναφερω ισχυουν αποκλειστικα μονο για αυτους
που θα παραλαβουν η θα παραγγειλουν μεχρι τις 15 Απριλιου.
Απο εκει και περα...:121:

Dune BD Prime

Απλο: 500 ευρω
Επιλογη wireless wifi 802.11N
Η
ethernet 1000
H
2XeSATA

στα 565 ευρω

Dune HD Center

Απλο 635 ευρω
Επιλογη wireless wifi 802.11N
Η
ethernet 1000
H
2XeSATA
στα 690 ευρω

Reaction score
6

Ενημέρωσα το πρώτο post με το πλήρες review, έκανα και μερικές μικρές διορθώσεις, θα το κάνω και sticky, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνετε:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=63251

Reaction score
11

Διάβασα το θέμα επειδή το θεωρώ ενδιαφέρον αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ποιές είναι οι πραγματικές του δυνατότητες.
Παραπάνω γράφτηκε οτι παίζει αρκετά καλά τα DVD.
Τι θα πει αρκετά καλά;
Μπορεί να το προσδιορίσει κάποιος;

Πόσο καλά παίζει τα Blu ray;
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για το DUNE HD Center, αλλά επειδή έχει αρκετά χρήματα θα ήθελα να ξέρω πως τα πάει συγκρινόμενο με άλλα Blu ray player .
Είναι εφικτό να γίνει αυτό;
Στα mkv επίσης πως τα πάει σε σχέση με τα γνωστά NMT;
Επειδή οι περισσότεροι έχουμε ή HTPC ή κάποιο NMT (εγώ έχω το egreat) θα δούμε κάτι καλύτερο;

Με λίγα λόγια εγώ θα ήμουν καλυμμένος αν ήταν εφάμιλο με το pioneer BDB-LX71 σε αναπαραγωγή blu ray και DVD.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σε σχέση πάντως με την τιμή που δίνει το επίσημο site αυτές είναι πάρα πολύ καλές τιμές μιας και περιλαμβάνουν και μεταφορικά και τελωνείο. Μόνο το τελωνείο θα είναι ένα 22% έξτρα + τα εκτελωνιστικά...

Αν υπάρχει και τεχνική υποστήριξη τότε συμφέρει πάρα πολύ!

Reaction score
6

Διάβασα το θέμα επειδή το θεωρώ ενδιαφέρον αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ποιές είναι οι πραγματικές του δυνατότητες.
Παραπάνω γράφτηκε οτι παίζει αρκετά καλά τα DVD.
Τι θα πει αρκετά καλά;
Μπορεί να το προσδιορίσει κάποιος;
Κάνει αρκετά καλό upscale, που σημαίνει ότι σε σχέση με ένα "απλό" dvd θα πάρεις πολύ καλύτερη εικόνα και μάλιστα σε αναλύσεις μέχρι 1080p

Πόσο καλά παίζει τα Blu ray;
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για το DUNE HD Center, αλλά επειδή έχει αρκετά χρήματα θα ήθελα να ξέρω πως τα πάει συγκρινόμενο με άλλα Blu ray player .
Είναι εφικτό να γίνει αυτό;
Μάλλον θα πρέπει να κανονίσουμε ένα συγκριτικό τεστ DuneHD - Pioneer BDP-LX71 και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... Εκεί θα πρέπει να αποφανθεί ο ... ειδικός (Λάμπρου)

Στα mkv επίσης πως τα πάει σε σχέση με τα γνωστά NMT;
Επειδή οι περισσότεροι έχουμε ή HTPC ή κάποιο NMT (εγώ έχω το egreat) θα δούμε κάτι καλύτερο;
Νομίζω ότι η απάντηση έχει δοθεί, παίζει ότι format παίζουν και τα NMT (μπορεί και κάποια παραπάνω) , παίζει όμως επίσης και DVD,Bluray και κάνει και decode τα DTS & DD σε μέχρι 7.1 κανάλια (ή decode και Pcm passthrough από το HDMI προς την τηλεόραση, οπότε πλέον δεν υπάρχουν"μουγκά" mkv !!!)

Με λίγα λόγια εγώ θα ήμουν καλυμμένος αν ήταν εφάμιλο με το pioneer BDB-LX71 σε αναπαραγωγή blu ray και DVD.
Μπορεί και να εκπλαγείς....:126:

Reaction score
1.594

Ενδιαφερόμαι και εγω για ενα απλό BD Prime. Ηθελα να ρωτήσω τι εγγύηση το καλύπτει, service κλπ.

Reaction score
1.213

Μάλλον θα πρέπει να κανονίσουμε ένα συγκριτικό τεστ DuneHD - Pioneer BDP-LX71 και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... Εκεί θα πρέπει να αποφανθεί ο ... ειδικός (Λάμπρου)

Ενα καλο τεστ θα ηταν επισης μεταξυ dune και καποιο απο τα samsung 2500 , sony s550 , panasonic bd-55 /80 ..οσο αφορα την ποιοτητα εικονας κυριως .

Στην τιμη του dune o κυριοτερος αντιπαλος για μενα ειναι ενα απο τα πιο πανω.Αυτα και καποιο media player για ματροσκες ερχονται στην τιμη του dune πανω κατω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Επίσης αν είναι δυνατόν να δώσετε και τις διαστάσεις της συσκευής.
Dune HD Center
  • 429mm (width) x 296mm (depth) x 94mm (height)
Dune BD Prime
  • With legs: 430mm (width) x 270mm (depth) x 50mm (height)
  • Without legs: 430mm (width) x 270mm (depth) x 42mm (height)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Thomas, εχω δει το Dune μολις για λιγα λεπτα στον Sony VPL-VW80
Τωρα δεν εκανα καμια αμεση συγκριση αλλα επειδη παιζουμε τον
Sony ακριβως με το player που αναφερες(το Pioneer LX71 δηλαδη)
υποθετω πως μπορω να εχω μια γνωμη σχετικα.
Επισης εχω δει στον ιδιο προβολεα το media player της WD

Ομως, απο χθες που ειδα αυτα τα μηνυματα σκεφτηκα παρα πολυ
για το κατα ποσο θα επρεπε να πω την γνωμη μου.
Οι λογοι για τους οποιους δεν προκειται να το κανω ειναι,θαρρω,
ευνοητοι.

"Τι μας τα λες ολα αυτα ρε μαγκα τοτε?" ειναι φυσικο να ρωτησουν
καποιοι απο εσας.
Εχουν δικαιο, απλα ηθελα να ενημερωσω πως θα απαντησω σε αυτες τις ερωτησεις σε οσους
με ρωτησουν κατ'ιδιαν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης