- Reaction score
- 1
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0
Υπάρχει αντίστοιχο firmware για το παλιότερο dune prime?
Υπάρχει αντίστοιχο firmware για το παλιότερο dune prime?
Ευχαριστώ!
Μετά την εγκατάσταση 4 (!!!!) Gbit switch στο σπίτι, ενεργοποίησα το Gbit ethernet στα 2 Dune για να δοκιμάσω τη συμπεριφορά τους στο streaming από τους δικτυακούς σκληρούς.Για δείτε λίγο:
Τόσο το max όσο και το prime,αλλά και ο nas MyBookWorld II είναι συνδεδεμένα στο router Airport Extreme που έχει 3 θύρες 1 Gigabit ethernet.
Το 1 Gigabit ethernet support ενεργοποιημένα και στο prime & στο max.Στο mybookworld είναι έτσι κι αλλιώς εργοστασιακά.
Και τα 2 dune (max & prime) έχουν το τελευταίο beta firmware του Σεπτεμβρίου.
Δεν το περίμενα, αλλά πλέον και στα 2 dune με ενεργοποιημένο το 1 Gigabit, οι ταινίες παίζουν χωρίς προβλήματα και με ομαλή κίνηση.Επιπλέον όσοι έχουν δικτυακούς δίσκους με τεράστια συλλογή ταινιών και με artwork θα δουν ότι η πρόσβαση στους φακέλλους με covers,background κλπ γίνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο.
Δεν ξέρω αν άλλαξαν κάτι με τα τελευταία firmware,ίσως όμως να είναι και θέμα συνεργασίας με μερικά router ή switch.
Οσοι λοιπόν έχετε Dune με χιλιάρι ethernet (1 Gigabit) και αντίστοιχο router ή switch,κατεβάστε την τελευταία έκδοση firmware για το dune σας και ενεργοποιήστε το 1 Gigabit.Στη συνέχεια τεστάρετε με το nas (με 1 gigabit ethernet) ή τον υπολογιστή σας με χιλιάρα κάρτα δικτύου και δείτε αν παίζει ομαλά τις ταινίες και διαβάζει γρήγορα τους φακέλους με τα artwork.Ειδικά όσοι έχετε μεγάλες συλλογές ταινιών.
Είτε δουλεύει ομαλά είτε όχι σ' εσάς,κάντε ένα post εδώ και γράψτε και τι router ή switch έχετε,ώστε να δούμε αν διορθώθηκε με firmware ή υπάρχει ασυμβατότητα με ορισμένα μοντέλα router ή swtch.
Συνδέθηκαν στο... εκπληκτικό modem-router της ΟΝ (Pirelli, γιατί έχει και κρατήματα στη βροχή:138Εμένα ο δικός μου συνδυασμός είναι:
Airport Extreme 1000αρι router και πάνω του συνδεδεμένα το Dune Prime 3.0 με ενεργοποιημένο το 1Gbit,ο δικτυακός σκληρός MyBookWorld II με Gbit κι αυτό και το powerline Livewire που είναι 100αρι βέβαια.Οι υπολογιστές του σπιτιού συνδέονται ασύρματα με Ν στο airport.Ως μόντεμ έχω το Belkin NF5D8635-4v1
Τόσο η αναπαραγωγή αλλά και μεταφορά αρχείων από MyBookWorld στο Prime με το Gbit ενεργοποιημένο γίνεται απρόσκοπτα χωρίς κολλήματα ή σπασίματα.
Μακρια απο Netgear. Δεν παιζουν σωστα σε τετοιο περιβαλλον. Μολις πεταξα δυο τετοια.Τα 4 switch είναι:
2 TP-LINK TL-SG1008G
NETGEAR GS-608
LINKSYS EG-008W