Δοκιμή του Dune Prime 3.0

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.700
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Για δείτε λίγο:

Τόσο το max όσο και το prime,αλλά και ο nas MyBookWorld II είναι συνδεδεμένα στο router Airport Extreme που έχει 3 θύρες 1 Gigabit ethernet.
Το 1 Gigabit ethernet support ενεργοποιημένα και στο prime & στο max.Στο mybookworld είναι έτσι κι αλλιώς εργοστασιακά.
Και τα 2 dune (max & prime) έχουν το τελευταίο beta firmware του Σεπτεμβρίου.
Δεν το περίμενα, αλλά πλέον και στα 2 dune με ενεργοποιημένο το 1 Gigabit, οι ταινίες παίζουν χωρίς προβλήματα και με ομαλή κίνηση.Επιπλέον όσοι έχουν δικτυακούς δίσκους με τεράστια συλλογή ταινιών και με artwork θα δουν ότι η πρόσβαση στους φακέλλους με covers,background κλπ γίνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο.
Δεν ξέρω αν άλλαξαν κάτι με τα τελευταία firmware,ίσως όμως να είναι και θέμα συνεργασίας με μερικά router ή switch.

Οσοι λοιπόν έχετε Dune με χιλιάρι ethernet (1 Gigabit) και αντίστοιχο router ή switch,κατεβάστε την τελευταία έκδοση firmware για το dune σας και ενεργοποιήστε το 1 Gigabit.Στη συνέχεια τεστάρετε με το nas (με 1 gigabit ethernet) ή τον υπολογιστή σας με χιλιάρα κάρτα δικτύου και δείτε αν παίζει ομαλά τις ταινίες και διαβάζει γρήγορα τους φακέλους με τα artwork.Ειδικά όσοι έχετε μεγάλες συλλογές ταινιών.
Είτε δουλεύει ομαλά είτε όχι σ' εσάς,κάντε ένα post εδώ και γράψτε και τι router ή switch έχετε,ώστε να δούμε αν διορθώθηκε με firmware ή υπάρχει ασυμβατότητα με ορισμένα μοντέλα router ή swtch.
Μετά την εγκατάσταση 4 (!!!!) Gbit switch στο σπίτι, ενεργοποίησα το Gbit ethernet στα 2 Dune για να δοκιμάσω τη συμπεριφορά τους στο streaming από τους δικτυακούς σκληρούς.

Δυστυχώς τόσο η έναξη της αναπαραγωγής, όσο και οποιαδήποτε άλλη εντολή, έγιναν απελπιστικά αργά. Η δε αναπαραγωγή παρουσίαζε διαρκή κολλήματα.

Δεν μπορώ να ξέρω ποιό ή ποιά από τα switch δημιουργούσαν το πρόβλημα, καθώς είναι διαφορετικά μεταξύ τους (2 TP-Link, 1 Netgear, 1 Linksys. Βλέπετε το Πλαίσιο δεν είχε επαρκή ποσότητα για να πάρω 4 ίδια.). Πάντως το ευχάριστο είναι ότι, αφού απενεργοποίησα την επιλογή Gbit στα Dune, ότι αρχείο και αν τους έδωσα να παίξουν, δεν παρουσίασαν το παραμικρό κόλλημα. Τους έδωσα από δύσκολες ματρόσκες 1080 έως bluray-iso, και δεν κόμπιασαν πουθενά! Όλα αυτά σε ταυτόχρονη αναπαραγωγή από τα 2 Dune.

Και το δεύτερο ευχάριστο ήταν ότι διπλασιάστηκε η ταχύτητα εγγραφής στους δικτυακούς σκληρούς, που από εκεί που σερνόταν, πλησίασε την ταχύτητα που έχεις όταν γράφεις από usb. Βέβαια ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει την ταχύτητα της e-sata, αλλά κι έτσι, μια χαρά είναι!

Reaction score
789
Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

το gigabit ειναι πειραματικο και δεν υποστηριζεται ουσιαστικα απο κανενα media player (ισως μονο το hub εχει, δεν θυμαμαι).Αν εχεις την επιλογη απενεργοποιημενη δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Reaction score
1.458

Εμένα ο δικός μου συνδυασμός είναι:
Airport Extreme 1000αρι router και πάνω του συνδεδεμένα το Dune Prime 3.0 με ενεργοποιημένο το 1Gbit,ο δικτυακός σκληρός MyBookWorld II με Gbit κι αυτό και το powerline Livewire που είναι 100αρι βέβαια.Οι υπολογιστές του σπιτιού συνδέονται ασύρματα με Ν στο airport.Ως μόντεμ έχω το Belkin NF5D8635-4v1
Τόσο η αναπαραγωγή αλλά και μεταφορά αρχείων από MyBookWorld στο Prime με το Gbit ενεργοποιημένο γίνεται απρόσκοπτα χωρίς κολλήματα ή σπασίματα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.700
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Dune Prime 3.0

Εμένα ο δικός μου συνδυασμός είναι:
Airport Extreme 1000αρι router και πάνω του συνδεδεμένα το Dune Prime 3.0 με ενεργοποιημένο το 1Gbit,ο δικτυακός σκληρός MyBookWorld II με Gbit κι αυτό και το powerline Livewire που είναι 100αρι βέβαια.Οι υπολογιστές του σπιτιού συνδέονται ασύρματα με Ν στο airport.Ως μόντεμ έχω το Belkin NF5D8635-4v1
Τόσο η αναπαραγωγή αλλά και μεταφορά αρχείων από MyBookWorld στο Prime με το Gbit ενεργοποιημένο γίνεται απρόσκοπτα χωρίς κολλήματα ή σπασίματα.
Συνδέθηκαν στο... εκπληκτικό modem-router της ΟΝ (Pirelli, γιατί έχει και κρατήματα στη βροχή:138:). Δεν έχω βάλει ξεχωριστό router. Δεν τα σύνδεσα στα 2 modem-router του ΟΤΕ (Baudtec και Speedtouch) λόγω γρηγορότερης γραμμής της ΟΝ.

Επάνω στα switch έχω συνδέσει ( πάρτε ανάσα):
WD my book world 2TB
WD my book world 4TB
Dune Prime 3.0
Dune Base 3.0
1 Pc
2 Laptop
2 Panasonic bluray player DMP-BD55
2 Satellite receivers Edision Argus VIP
Pioneer TV KRP-500A
Samsung TV 37C656
Samsung TV 37C6500
PS3
(Αφήστε ανάσα:142:)

Τώρα γιατί 4 switch? Γιατί οι συσκευές είναι μοιρασμένες σε 4 ορόφους...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Υπαρχει μερικως προβλημα με τους υποτιτλους στο ΜΑΧ - αλλους παιζει αλλους οχι, με οποιαδηποτε ρυθμιση (W1253, UTF-8, Unicode)! Ωστοσο στο WD live παιζουν ολοι χωρις προβλημα με W1253! Μερικοι βγαινουν αντι χαρακτηρων με ερωτηματικα (?????) ενω αλλοι με ρωσικη (ή σλαβικη;) γραμματοσειρα, και σε μερικες ταινιες παρ΄ολο που υπαρχουν ελληνικοι υποτιτλοι εμφανιζονται μονο οι αγγλικοι!!! Δεν τιθεται θεμα ονομασιων αρχειων κλπ, διαφορετικα δεν θα επαιζαν σε κανενα απο τα αλλα δυο media player (WD-Egreat). Μηπως κανεις χρηστης μπορει να βαλει τις δικες του ρυθμισεις να δω μπας και κανω καμια....ακακια;

Σημ: βαζω το ιδιο ερωτημα και στα δυο θεματα για Prime-Max γιατι εχουν τις ιδιες ρυθμισεις, μηπως βγαλω ακρη!

Reaction score
1.458

Για να μπορέσω να βοηθήσω (αν μπορέσω φυσικά) στείλε μου ενα mail με προβληματικό υπότιτλο να δω πως παίζει σε μένα.

69number69 παπάκι τελεία gmail τελεία com

Reaction score
110
Καλησπέρα.
Στα Dune υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλης, διαφορετικής, γραμματοσειράς για τους υπότιτλους;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.700
Στο Prime όχι, και δεν νομίζω και στα υπόλοιπα. Όμως μια χαρά είναι η γραμματοσειρά, δεν θα προτιμούσα κάποια άλλη.

Reaction score
0
Τα 4 switch είναι:
2 TP-LINK TL-SG1008G
NETGEAR GS-608
LINKSYS EG-008W
Μακρια απο Netgear. Δεν παιζουν σωστα σε τετοιο περιβαλλον. Μολις πεταξα δυο τετοια.
Η λυση ηταν αυτο εδω: http://www.cisco.com/en/US/products/ps9996/index.html
Επισης για καλυτερη αποδοση συνισταται η χρηση NFS και οχι Samba/CIFS (Windows Share).

Αντιστοιχα switches χωρις προβλημα είναι και τα level1, αυτά με ενσωματωμενο τροφοδοτικο (οχι εξωτερικο).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.700
Για πρώτη φορά μου έτυχε ματρόσκα που να μην παίζει στο Dune:111:.

Πρόκειται για 2 εκδόσεις 1080Ρ του Machete. Στην πρώτη έπαιζε ο ήχος και οι υπότιτλοι (10,4 Gb), ενώ η δεύτερη (7,9 Gb) καθόλου. Στη δεύτερη έβγεζε μήνυμα: Error: unsupported file format. Και οι δύο παίζουν στον υπολογιστή.

Φαίνεται ότι τρόμαξε από τη χατζάρα του πρωταγωνιστή:142:

Reaction score
0

το yadis 2 το δοκιμασε κανεις?εχω φτιαξει ενα φακελο στον εξωτερικο σκληρο με το ονομα yadis και ενα φακελο MOVIES που εχω τις ματροσκες χρησιμοποιωντας το καινουργιο yadis ολα τα cover κλπ εχουν παει στον φακελο yadis αλλα οταν προσπαθω να παιξω την ματροσκα μου βγαζει ενα μηνημα λαθους οτι δεν μπορει να ανοιξει το url:storage_label///MOVIES/ονομα ματροσκας/ματροσκα mkv.στα παλιοτερα yadis ολα τα αρχεια πηγαινανε απευθειας στο φακελο της ταινιας και επαιζε ,τωρα ομως οχι τι ρυθμισεις πρεπει να κανω?

Reaction score
0
Εχω μερικες ερωτησεις που παρολο που αφιερωσα αρκετη ωρα δεν μπορεσα να βρω απαντηση σιγουρη.

Το Dune Base 3.0

1. Μπορει να κατεβασει torrents, αν καταλαβα καλα, ανεξαρτητα απο το Pc, ειναι αυτο ευκολο και λειτουργικο? μηπως μπορει να κατεβασει και απο file host sites οπως το rapidshare?

2.Παιζει ελληνικους srt υποτιτλους απροβληματιστα?

3. Παιρνει μονο 3.5 σκληρους ή παιρνει και 2.5, αν ναι το ιδιο ευκολα?

4.Τι θορυβο κανει με τον ανεμιστηρα κανονικα? μπορει να κλεισουμε τον ανεμιστηρα και με σκληρο δισκο μεσα? (απ'οσο καταλαβα ναι αλλα μονο με επιλεγμενους σκληρους, υπαρχουν και 2.5 στις επιλογες αυτες ή μονο 3.5 δισκοι?)

5.Ποια ειναι τα συχνα/σοβαρα προβληματα που εχει παρουσιασει μεχρι σημερα?

6.Μηπως προβλεπεται τωρα κοντα καινουριο μοντελο απο τη Dune που να τον αντικαθιστα?

7.Προσπαθω να επιλεξω μεταξυ αυτου και του popcorn hour 210, εχει καποιος καποια προταση προς τα που να κλινω και γιατι?

Ας αναφερω οτι θεωρητικα θα επαιρνα τον popcorn 210 γιατι κανει τα πιο πολλα απο τα παραπανω ΑΛΛΑ μετα απο 3 pcha-200 που εχω αλλαξει γιατι ειχαν προβληματα με το δικτυο και αλλα, δυσκολευομαι να παρω ενα λιγο διαφορετικο μοντελο, αν και νομιζω τα περισσοτερα προβληματα ηταν θεμα υπερθερμανσης το οποιο μαλλον βελτιωνεται με τον 210.

Ευχαριστω πολυ!
Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.628
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger