ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΝΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ




wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.966
Reaction score
20.486
Διαβάζω το ποστ αυτό και νομίζω ότι δεν καταλαβαίνω...Τι εννοείται όταν λέτε ότι ο ενισχυτής δεν λειτουργεί σε κανονική κατσσταση ...επειδή θερμαίνετε?Και ποια είναι η ιδανική κατασταση για έναν ενισχυτη .Δηλαδή οποίος έχει ενισχυτη που θερμαίνεται απλά την πατησε!!!!
Διαβάστε και τα επόμενα posts κι ελπίζω να καταλάβετε. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τα ήδη λεχθέντα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.395
Reaction score
125.558
Κατά την εγκατάσταση ενός δικάναλου συστήματος με συμβατικά ηχεία εντός τυχαίου χώρου χρειάζομαι λ.χ. τα εξής:

- Τιμή ισχύος για την επίτευξη συγκεκριμένης ανώτατης στάθμης με γραμμική οδήγηση από το ενισχυτικό στάδιο μέχρι αυτή τη στάθμη και σε απαιτητικό πρόγραμμα,καθώς και γραμμική διαχείριση αυτής της ισχύος από τις μονάδες του ηχείου.

- Απόκριση με κατώτατο όριο την πληρότητα της δεύτερης οκτάβας εφόσον δεν θα υπήρχαν υποβαθύφωνα και το σχετικό κροσάρισμα με απόκριση από την πρώτη οκτάβα εφόσον υπάρχουν.

- Τοποθέτηση ηχείων σε συνάρτηση προς συγκεκριμένες διαστάσεις που θα έχει ο χώρος ακρόασης.Συμμετρική διαρρύθμιση των πλευρικών τοιχωματικών ορίων,αλλά άνισες αποστάσεις από το όμορο προς καθένα εκ των ηχείων πλευρικό τοίχωμα.

- Ρύθμιση κλίσεων σε συνάρτηση προς τις πολικές αποκρίσεις.

- Σχετική ομοιομορφία στους χρόνους αντήχησης ανά οκτάβα (το μόνο αμέσως σχετιζόμενο με μετρητικό εξοπλισμό,αλλά εξεταζόμενο χονδρικά μελετώντας τη διαρρύθμιση στις επιφάνειες του χώρου).

- Θέση ακρόασης κείμενη στο εγγύς προς μέσο πεδίο με ανάλογες διαστάσεις στερεοφωνικού τριγώνου και διαλεγμένη αρχιτεκτονική ηχείου όπου θα ισχύει εγγύτητα ακουστικών κέντρων για τους επιμέρους δρόμους και ομαλή βηματική απόκριση με ενοποίηση των αντίστοιχων ακουστικών πεδίων σε μικρές σχετικά αποστάσεις.Απαραίτητο οι πρώτες ανακλαστικές συνιστώσες που καταφτάνουν στη θέση ακρόασης να έχουν χρονοκαθυστέρηση ανώτερη των 6 χιλιοστών δευτερολέπτου ως προς την άμεση ηχητική συνοιστώσα.

Εφόσον τηρούνται,δεν έχει υπάρξει περίπτωση που να μη μου άρεσε το αποτέλεσμα,ιδίως κατά τη σύσταση της στερεοφωνικής σκηνής,τη ρυθμική αγωγή και τις δυναμικές αντιθέσεις.Οι δε χροιές αναλόγως στάθμης τείνουν να έρχονται στη θέση που τους αναλογεί.
Λόλα να ένα μήλο.

Αφήστε τις θεωρίες συνωμοσίας και τη μαύρη μαγεία. Αυτά είναι, δεν έχει άλλα.

Λόλα, που είναι το μήλο;

:D
 



Μηνύματα
38
Reaction score
57
Ήλπιζα να κάνει κάποιος μια τέτοια παρατήρηση για να φανεί η διαφορά με την οποία θ(ε)ωρούμε ανάλογα ζητήματα.

Διότι η φύση μας είναι τέτοια ώστε ό,τι μας αρέσει σε δεδομένη περίσταση τείνει να έχει εφήμερη διάρκεια.Και απόδειξη αυτού η σωρεία μεταχειρισμένων συσκευών που βγαίνουν με ελάχιστη χρήση ΄΄στο κλαρί΄΄.

Ξεκινώντας λοιπόν με ;)ό,τι θα είχαμε αντικειμενικώς ανάγκη,υπάρχει το περιθώριο όλα τα υπόλοιπα να έλθουν σταδιακά στη θέση τους κατά την καθημερινή συμβίωση.
Σωστός! :) Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω κατά μια περίπτωση:hi:

Αν μας αρέσει αυτό που ακούμε δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο πραγματικά ;)
Στην πρώτη περίπτωση έχω δίκιο :D
Στην δεύτερη πάλι έχω προσωρινό δίκιο :D
Στην τρίτη περίπτωση έχω δίκιο αλλά δεν το γνωρίζετε :p

===============================================

Περίπτωση 1. ''Ο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ''
Είμαι ευτυχής από τα στέρεα που έχω στο σπίτι και δεν καταλαβαίνω διαφορά με τα πανάκριβα στέρεα του γείτονα ! Ρίχνω και καμιά ζεμπεκιά :dance2: κατά την ακρόαση και δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο πραγματικά ;)

===============================================

Περίπτωση 2. ''Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ''
Γενάρης: Μόλις πήρα αυτόν τον υβριδικό ενισχυτή (που διάβαζα στα ριβιού) σε τιμή ευκαιρίας και παίζει τελεία για τα λεφτά του ! Να πάθεις πλάκα ! Δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο πραγματικά ;)
:imtheking:
Φλεβάρης: Άσε... άλλαξα οδηγές λάμπες στον ενισχυτή και απογειώθηκε !! Να πάθεις πλάκα επί δυο σου λέω !! πριν επαιζε χάλια !! Τώρα είναι που δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο πραγματικά ;)
:imtheking::imtheking:

Μάρτης: Άσε... είχε πολύ γρέζι στις μεσεο-υψηλές μαντούρες και πονούσε το κεφάλι μου μετά από 10λεπτη ακρόαση και έβαλα πάλι τις μαμά λάμπες !!! Τώρα να δεις πως παίζει... να πάθεις πλάκα επί τρία !!! Τελικά δεν χρειαζομουν τίποτε άλλο πραγματικά ;)
:imtheking::imtheking::imtheking:

Απρίλης: Άσε... έβαλα αγγελία να τον δώσω γιατί βρήκα έναν άλλο ενισχυτή κελεπούρι σου λέω ! Κελεπούρι !!!! Σίγουρα δεν θα χρειάζομαι τιποτα άλλο πραγματικά ;)
:imtheking::imtheking::imtheking::imtheking:

Μάης , Ιούνης , Ιούλης .... συνεχίζεται η περιστροφή του γραναζιού ( και χωρίς λιπαντικό) !!!
:neo::neo::neo::neo::neo:

==============================================

Περίπτωση 3. "Ο ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ ΑΥΤΙΑΣ''
Αυτός είμαι εγώ... :p:p:p

==============================================
 


Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
Επειδή βλέπω ότι το θέμα έχε ξεφύγει, θα πω κι εγώ μια χθεσινή εμπειρία μου.

Χτες λοιπόν, έκατσα να δω ταινία. Συνήθως βλέπω με τον αδερφό μου, οπότε δεν κάθομαι στο κέντρο της οθόνης και του 5.1. Επειδή έλειπε, έφερα τη θέση θέασης μισό μέτρο προς την οθόνη, έβαλα και τα 2 περιφερειακά ηχεία στις κατά dolby θέσεις τους, ρύθμισα εντάσεις περιφερειακών για τη νέα θέση θέασης, κούνησα και το υπογούφερ από τη θέση του, για να διεγερθεί πιο σωστά ο χώρος και πραγματικά απόλαυσα την ταινία!!!
Φυσικά και γνωρίζω ότι το κεντρικό και τα περιφερειακά μου ηχεία είναι χαμηλής ποιότητας και είναι τα πρώτα που θα πρέπει να αναβαθμίσω, αλλά τη στιγμή της προβολής, δεν το σκεφτόμουν. Ούτε και το μαυρογκρί του προβολέα με ενόχλησε!
[DOUBLEPOST=1541417744][/DOUBLEPOST]Εγώ σε ποιά κατηγορία είμαι; :)
 

Μηνύματα
400
Reaction score
370
Eπιλογή δικάναλου τελικού ενισχυτή. Μάλιστα. 'Ομως υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες βάσει των οποίων κάποιος καλείται να επιλέξει, που το θέμα καταντάει μια εντελώς προσωπική υπόθεση. Και εν αρχή ην οι αντικειμενικοί παράγοντες, όπως ο χώρος ακρόασης και τα υπάρχοντα συνοδά και ύστερα η σύζυγος και τα παιδιά και τα διαθέσιμα λεφτά, αλλά και οι γείτονες που δεν ανέχονται πολλά πολλά και οι υποκειμενικοί επίσης, όπως το προσωπικό μουσικό γούστο και το αισθητήριο της ακοής, βάλε και της αισθητικής, αλλά ενίοτε και του εγωκεντρισμού, διότι ο ήχος είναι εγγενώς ένα ατίθασο είδος και πολύ μα πολύ δύσκολο να το κουλαντρίσεις...έως αδύνατον. Γιατί αν ήταν εύκολο να το κουμαντάρεις δεν θα υπήρχε το παρόν φόρουμ και τόσα άλλα απανταχού της Γης. 'ΑΡΑ η κάθε γνώμη που αφορά την επιλογή συγκεκριμένων μηχανημάτων ακουστικής αναπαραγωγής θα πέφτει στο κενό της μαύρης τρύπας τόσων ατομικών παραγόντων...γιαυτό και θεωρώ μάταιο να την εκφράσω.
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.378
Reaction score
79.478
Απο την στιγμή που θα καθοριστεί το μπάτζετ και οι συνθήκες (χώρος) ακρόασης, οι απαντήσεις και οι διαθέσιμες επιλογές είναι ξεκάθαρες.

Τζάμπα ταλαιπωρία.
 
Last edited:

Μηνύματα
320
Reaction score
91
Να σας πω εγώ την δική μου ταπεινή άποψη.Οταν ακούς σε χαμηλες εντάσεις βραδινες ακροάσεις όλοι σχεδόν η ενισχυτές είναι ιδανικη αρκεί να υπαρχει ηη σχετικ αναλογία watt ηχείων και ενισχυτή.Και εκεί βεβαια η χρησει εκοαλαιζερ η lound είναι απαραίτητη.ΜετΑ οδό ανεβαινει η ένταση τι να σας πω ακόμα από κομμάτι σε κομμάτι πρέπει να είσαι από πάνω να κάνεις ρύθμιση ειδικά όταν αλλαζεις πηγες η ακόμα και cd η δίσκο.Οποτε είναι ουτοπία όπως και για την θεση ακροάσεις.Τι δηλαδή θα κάτσεις ακίνητος σε ένα σημειο πάνω από μιση ωρα !Ακούς συνολικα στο χωρο που είσαι και όσο μπορεις ιδανικά.Ειναι εύκολα τα πραγματα και απλα .
 

gid

Μηνύματα
7.411
Reaction score
8.652
Τι δηλαδή θα κάτσεις ακίνητος σε ένα σημειο πάνω από μιση ωρα !
Πού είναι το μεγάλο πρόβλημα; Και μισή και μία ώρα. Μιλάμε για σοβαρή ακρόαση βέβαια. Όχι "βάλε κάτι να παίζει στο στέρεο όση ώρα τρώμε!".
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.966
Reaction score
20.486
Πού είναι το μεγάλο πρόβλημα; Και μισή και μία ώρα. Μιλάμε για σοβαρή ακρόαση βέβαια. Όχι "βάλε κάτι να παίζει στο στέρεο όση ώρα τρώμε!".
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
 


D

Dimkal

Guest
Εχεις δικιο, αν κρινω απο αυτο που είδα σε επωνυμο μηχανακι ιαπωνιας, με εξαιρετικά κακη κατασκευη, απο μονο του παει παει ζιλιεςζιλιες φορές σε ίδια μαρκα 2000 μοντελο και ας κανω recap
 




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.714
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top