Είναι οι νέοι ενισχυτές καλύτεροι ?

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Μπράβο ρε παιδιά....

Κάνετε μάθημα στο λαουτζίκο...

Του δείχνετε βέβαια τη δέουσα περιφρόνηση...

Τον κοιτάτε με το απαραίτητο υφάκι....

Αλλά λεφτά δε ζητάτε....

Τι να πω δηλαδή.... Χίλια μπράβο.... :hi:
Ακόμα και αν εχεις δικιο , που δεν εχεις , ο τρόπος σου δεν είναι σωστός

Θα πρότεινα να βοηθούσες περισσότερο στα τεχνικά με απλά λόγια για εμάς τους άσχετους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Το να μη δέχεσαι τις επιλογές άλλων ανθρώπων είναι πιο ελιτίστικο και πιο εγωϊστικό από τον πιο ακραίο χαλιεντά που χλευάζει την πλέμπα που δε μπορεί να αποκτήσει όσα εκείνος έχει.
Ποιος καλέ σου είπε πως "δε δέχομαι" τις επιλογές του καθενός για τον εαυτό του;
Μα για όνομα...

Αυτό που πραγματικά κάνω, είναι να τις ..εξηγώ. ;)

Λόγου χάριν, στο συγκεκριμένο νήμα, εξήγησα γιατί δεν έχει νόημα η αλλαγή ενισχυτικων στο ερώτημα που τέθηκε, συμφώνησα με τους περισσότερους εδώ μέσα που δεν έβλεπαν λόγο να αλλάξουν ενισχυτή με ένα νεότερης τεχνολογίας, εξήγησα γιατί αυτό δεν έχει νόημα, εξήγησα τα μειονεκτήματα που έχουν οι παλιότεροι ενισχυτές που ρώτησε ο νηματοθετης, εξήγησα γιατί είναι καλύτεροι οι νεότεροι και γιατί αυτό είναι άχρηστο, γενικώς εξηγώ επιλογές.

Αυτό που πολλοί θεωρούν "προσωπική επιλογή" ή "προσωπικό γούστο", μάλλον μου είναι εύκολο να εξηγώ το "γιατί".
Με τεχνικά επιχειρήματα εξηγώ τα πάντα, χωρίς προσωπικές απόψεις, χωρίς υποκειμενισμους.

Τίποτα από όσα λέω, δεν αποτελεί προσωπικές εκτιμήσεις, βάσει των δικών μου αυτιών και "εμπειρίας" ακροάσεων.
Αυτό βέβαια, είναι ..εκνευριστικο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Έχω κι εγω σαμπ....αλλά ενα. Ξεσκίζει, έχω πάθει κωλούμπρα.
Είναι μικρό αλλά...γεμίζει υπέροχα.
Rel t3.
Το εστησα με τις οδηγιες του κατασκευαστή στη γωνία. Είμαι κοντά στην τελική του ρύθμιση!
Άλλοι οδεύουν προς την τελική ρύθμιση και άλλοι στην τελική...απορρύθμιση.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Ωραία. Βρήκες τον άνθρωπο που δεν έχει το σωστό τρόπο.
Δεν μου φάνηκε υπεράνω ο σχολιασμος που έκανες

Στα τεχνικά σου είναι ευκολο να βοηθήσεις ; Η δεν κατέχεις την ειδική γνώση ;

Εγω πάντως δεν την κατέχω παρά στο ελαχιστο μετα καμία 15 χρόνια απασχόλησης , προσπαθώ να καταλαβω ποιο είναι το ουσιαστικό ¨πρόβλημα¨ και πως λύνεται
Εισαι ανοιχτός να μάθεις και Εσυ ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Άλλοι οδεύουν προς την τελική ρύθμιση και άλλοι στην τελική...απορρύθμιση.
Μη τον αποπαίρνεις στο πρώτο σαμπ του, απλώς εξήγησέ του για πόσους λόγους χρειάζεται ..δεύτερο σαμπ.

Μετά το τρίτο θα είναι πιο εύκολο να πεισθεί ότι το χρειάζεται.

Στο ενδιάμεσο, θα αναπτυχθούν οι θεωρίες ορθής ενσωμάτωσης, αλλά άσε τα καρδιοειδη εκτός συζήτησης στην αρχή, μη πελαγώσει.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Είμαι φετιχιστής ο άτιμος. Βλέπω Bryston στη μουτσούνα του και μου τρέχουν τα σάλια. αααχ, έρωτας!!! :p :p :p
Κάπου νομίζω είχες γράψει πως μεγάλωσες με Bryston αν δεν κάνω λάθος, ε αυτό είναι βρε.
Εγώ όταν ήμουν πολύ μικρός η μαμά μου :geek: μου είχε πάρει ένα πάνινο ανθρωπάκι με κεφάλι από χαρτόνι σε σχήμα σωλήνα και είχε μέσα μια μεταλλική μπάλα από ρουλεμάν μεγαλούτσικη..
Τον άφηνες στην κατηφόρα και έκανε τούμπες.. 😍😍
Ο πωλητής τον εκφωνούσε ''Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΑΑΑΑΑΣ'' :roflmao::roflmao:
Ααααααααααααχχχχ πολύ μου λείπει ο μπαγάσας...
Παιδικές οσμές-αναμνήσεις, δεν απομυθοποιούνται..
Τουλάχιστος εσύ έχεις έρωτα με κάτι που έχει μια σταθερή αξία στον χρόνο..
Τι να πούμε κι εμείς με τον κωλοτούμπα ε? :whistling:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.481
Χτύπημα κάτω από την μέση, να διαγραφεί παρακαλώ.
Δεν γίνεται , να χρησιμοποιούμε τον Τσίπρα για ότι θέλουμε να ξεφτυλίσουμε. Εχει και η ξεφτίλα τα όριά της.
Αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν να σου το σπάσω στο κεφάλι το κωλοπαίχνιδο. :lolsign:

gid

Reaction score
10.104
Δεν μου φάνηκε υπεράνω ο σχολιασμος που έκανες

Στα τεχνικά σου είναι ευκολο να βοηθήσεις ; Η δεν κατέχεις την ειδική γνώση ;

Εγω πάντως δεν την κατέχω παρά στο ελαχιστο μετα καμία 15 χρόνια απασχόλησης , προσπαθώ να καταλαβω ποιο είναι το ουσιαστικό ¨πρόβλημα¨ και πως λύνεται
Εισαι ανοιχτός να μάθεις και Εσυ ;
Δεν είναι οι τεχνικές γνώσεις το ζητούμενο στην ανάρτησή μου.

Υπάρχει θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς, ευγένειας και αλληλοσεβασμού μεταξύ, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αγνώστων μελών ενός φόρουμ.

Και γεννούνται ερωτήματα για ύπαρξη συμπλεγμάτων ανωτερότητας από τη μια, και κατωτερότητας από την άλλη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Ωστόσο αυτές είναι το ζητούμενο σε ένα φόρουμ τεχνολογίας.
Όχι τα Ταρώ.

γεννούνται ερωτήματα για ύπαρξη συμπλεγμάτων
Μη γεννάς τίποτα, ηλεκτρολόγος είσαι όχι ψυχίατρος, κάτσε στ'αβγά σου και σκέψου με νηφαλιότητα στα θέματα που διαφωνούν όλοι με τις τεκμηριωμένες θέσεις μου, κατά πόσο είναι πιθανό όλοι να έχουν άδικο κι εγώ δίκιο.

Διότι, όπως έχεις πει κι εσύ, όταν βλέπεις πολλές αντιφατικές προτάσεις είναι αδύνατον να έχουν όλοι δίκιο, τίποτε όμως δεν αποκλείει να έχουν όλοι άδικο.

Σκέψου τώρα την αντίδραση όλων, όταν βρεθεί ένας να τεκμηριώνει το άδικο όλων.

Ο ένας για τα Χάρμπεθ θέλει αρκαμ (όχι ροτελ), ο άλλος (νομίζω κι ο μπουτχιας) λέει Χέγκελ, ο τρίτος τον άλλο, ο αστροναύτης θα πει μπριστον κι ήδη κάποιος άλλος είπε σανσούι, όχι ο Μάρκου, ενώ ο φιλαρακος μου ο κακαλιος είπε για ακιουφέιζ.

Όλοι ψάχνουν το ματσινγκ.

Εγώ προτείνω χυπεξ και μια τετράδα σαμπ, και εξηγώ (όπως πάντα με σχεδιαγράμματα) γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι πίπες, και η μεγαλύτερη πίπα όλων, το ματσινγκ, ενώ μεγαλύτερη απάτη από το αυτί σου το μοναδικό που δήθεν ξέρει, δεν έχει υπάρξει.

Ε, αυτά.

Reaction score
12.540

Υπάρχει θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς, ευγένειας και αλληλοσεβασμού μεταξύ, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αγνώστων μελών ενός φόρουμ.

Και γεννούνται ερωτήματα για ύπαρξη συμπλεγμάτων ανωτερότητας από τη μια, και κατωτερότητας από την άλλη.
Εγώ που σέβομαι όσα λένε, δεν πάσχω απο σύνδρομο κατωτερότητας. Έπασχα βέβαια απο σύνδρομο ψευτοανωτερότητας και χαϊεντισμού ( σαν τον τεντιμποϊσμό ένα πράγμα, μόνο που δεν έριχνα γιαούρτια ). Έχω κάνει συμφωνία με τον εαυτό μου ότι δεν θα ακολουθώ κατά γράμμα ό,τι λένε οι δόκτωρες, δεν θα είμαι ακόλουθος. Ό,τι λένε θα το φιλτράρω, θα το ψάχνω όσο μπορώ και τότε θα αποφασίζω αν συμφωνώ ή όχι. Ε, τί να κάνω που συμφωνώ με όσα λένε; Παραδείγματα:
* Τοποθέτηση των ηχείων κολλητά στον τοίχο. Το είδα ( και άκουσα ) να λειτουργεί, με μετρήσεις ε?
* DSP και EQ. ΟΚ, δεν έχω κάνει το σωστό dsp και κατ'επέκταση δεν έχω εφαρμόσει σωστό EQ, αλλά πήρα μια πρόγευση.
* Καλώδια. Έχω βγάλει όλα τα ακριβά καλώιδια απο το σύστημα κι όμως, ακούω πολύ καλύτερα απο πριν. Δεν είμαι στη φάση του να αξιολογήσω τη συμβολή ενός "καλου" σετ καλωδιων και αν και όταν φτάσω, δεν ξέρω αν θα με ενδιαφέρει να μάθω.
* Ενεργά vs παθητικά. Και μόνο το γεγονός ότι οι ενισχυτές των μεγαφώνων παίζουν το προβλεπόμενο για τη κάθε μονάδα συχνοτικό φάσμα, εμένα μου αρκεί. Συν την απουσία παθητικών υλικών στο κροσόβερ.
* Sub(s): Απο τη στιγμή που ο χώρος κάνει τα τσαλίμια του και αφού εκεί που παίζουν ιδανικά τα ηχεία ( δορυφόροι ) δεν μπορούν να ακουστούν σωστά οι χαμηλές, διαχειριζόμαστε το πρόβλημα με subs.
* Σε συνέχεια του παραπάνω, προκειμένου να έχει κάποιος την αίσθητη του "φλατ" ήχου, ο Κώστας και οι λοιποί έχουν εξηγήσει ποια ταργκετ κερβ είναι η επιθυμητή. Το αυτί μας είναι αναίσθητο ως προς τα μπάσα και ανεβαίνει η ευαισθησία του όσο ανεβαίνουν οι συχνότητες. Άρα, πρέπει να δώσουμε στο σύστημα τη δυνατότητα να παίζει πιο δυνατά στα μπάσα και να μειώνεται η ένταση όσο ανεβαίνουν οι συχνότητες. Άρα, subs. Το δοκίμασα αυτό χωρίς subs μεν και με τον χώρο να μην επιτρέπει πολλά πολλά και χωρίς σωστή ισοστάθμιση μεν, αλλά μια χαρά πρόγευση πήρα ( έχω και 250 βατ στο κανάλι για να κάνω ταρζανιές ). Δεν με απασχολεί πόσα σφάλματα είχε το eq που εφάρμοζα, αλλά πιο πολύ το masking effect που έλαμψε διά της απουσίας του.
* Audiophile μινιμαλισμός στην αλυσίδα αναπαραγωγής. Μπούρδες και τρίχες κατσαρές. Τι να το κάνω εγώ αν δεν εφαρμόζω EQ για να μη περάσει το σήμα απο μια επιπλέον επεξεργασία, όταν γίνεται της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα...
* Μουσική ακούμε με το αυτί και όχι με τα μετρητικά όργανα, άρα όσοι ασχολούνται με μετρήσεις, είναι μηχανάκηδες. Μπούρδες και εδώ. Χρειάζεται να πάρει κανείς μέτρηση απο το πως λειτουργεί το σύστημά του για να καταρριφθεί αυτός ο μύθος. Να δει πόσο στο γάμο του καραγκιόζη παίζει το σύστημα, ώστε να παραδεχτεί ότι τα αυτιά είναι για να ακούνε και όχι για να συμβουλεύουν στις ρυθμίσεις ενός συστήματος. Ένα σύστημα που μετράει σωστά, θα παίξει και σωστά. Τώρα, αν κάποιος έχει μάθει να ακούει λάθος, δεν του φταίει το σύστημα. Και αν ακόμα θέλει το λάθος, μπορεί να σετάρει το σύστημα να παίζει λάθος. Αλλά πρώτα το σύστημα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να παίζει σωστά.

Διαφωνείς σε κάτι;

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763

Εγώ πάλι το αντίθετο καταλαβαίνω και νομίζω ότι και εσυ αυτό θα καταλάβεις με το καιρό αν αποκτήσεις άλλη προσέγγιση στα πράγματα
Τεχνικές γνώσεις έχεις να βοηθήσεις όμως ; Δεν απάντησες σε αυτό το θέμα , εγώ από εκεί θα ξεκινούσα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Έχει τεχνικές γνώσεις, αρκετές μάλιστα.
Ηλεκτρολόγος είναι.
Και δε το λέω υποτιμητικά, κάθε άλλο.

Απλώς συγχέει την έλλειψη "τακτ" με άλλες παθολογίες, ενώ η μόνη διαπιστωμένη παθολογία στο Χάι Ενδ είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης που εκδηλώνεται εύκολα, όταν θίγεται κάποιος επειδή θίγεις τις δυνατότητες ενός σεταπ, λες και ταυτίζεται η υπόληψη ενός ανθρώπου με αυτήν του av σεταπ του..

Το να κοκορευεται ο καθένας για το στέρεο που έχει, το βλέπω πιο υγιές, το ίδιο ισχύει για το αυτοκίνητο που έχει, τη γκόμενα που έχει, κλπ, δηλαδή είναι ας πούμε δικαίως υπερήφανος για αυτά τα όσα και όποια έχει.

Κι είναι ωραιότατο στα πλαίσια του φόρουμ ο καθένας να παρουσιάζει (με όση περηφάνια θέλει) το δικό του σετάπ, δίνοντας ιδέες σε άλλους, και να γνωρίζεται κόσμος μεταξύ τους.

Ο μπουτχιας ας πούμε, έχει περισσότερο τακτ από το φυσιολογικό.
Θα μπορούσε να μπαίνει να διορθώνει κάθε πρόταση που γράφω, και να αλλάζει τα φώτα σε όλες τις υπόλοιπες "απόψεις".
Δε το κάνει όμως, επιδεικνύοντας άπειρο τακτ, λες και είναι μαζεμένα όλα τα γκομενάκια εδώ να μη θιγούν και φύγουν και χάσουμε την ομορφιά τους και την ευκαιρία να γ@μησουμε.

Προσωπικά δε βλέπω λόγο σε ένα φόρουμ τεχνολογίας να μην διορθώνονται με τεχνικά επιχειρήματα οι αστήρικτες και εν πολλοίς λανθασμένες υποκειμενικές θέσεις.

Αν απλώς αραδιάζονται μιλουνια από λανθασμένες θέσεις, σε ένα κάδο που το βαφτίζουμε φόρουμ τεχνολογίας, τι νόημα μπορεί να έχει;

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925

Για να μην πελαγοδρομήσουμε, ο άνθρωπος που ξεκίνησε το θέμα έχει πεισθεί πως το ηχείο που διάλεξε, ή του πούλησαν, τέλος πάντων, τον έπεισαν να αγοράσει, έχει ομαλή εμπέδηση. Αν θέλεις, απάντησέ μου ενδεικτικά στα ακόλουθα:

1. Έχει αυτό το ηχείο ομαλή εμπέδηση;
2. Αν δεν έχει ομαλή εμπέδηση, έχει πέσει ο άνθρωπος θύμα παραπληροφόρησης;
3. Αυτή η παραπληροφόρηση έχει διοχετευθεί από άγνοια, ή υστεροβουλία; Εξ αμφοτέρων, είναι αδύνατο, ασχέτως αν στη συνέχεια αναπαράγεται από άγνοια.
4. Τί προτιμάς τελικά, αυτός ο άνθρωπος να αποκομίσει από εδώ μέσα κάτι χρήσιμο που θα βελτιώσει τη ζωή του, θα τον κάνει πιο ευτυχισμένο, ή απλώς εκλεπτυσμένες κολακείες που θα του διαιωνίζουν το τρέχον ζην;

gid

Reaction score
10.104
Εγώ πάλι το αντίθετο καταλαβαίνω και νομίζω ότι και εσυ αυτό θα καταλάβεις με το καιρό αν αποκτήσεις άλλη προσέγγιση στα πράγματα
Ααααα... Μάλιστα....

Τεχνικές γνώσεις έχεις να βοηθήσεις όμως ; Δεν απάντησες σε αυτό το θέμα , εγώ από εκεί θα ξεκινούσα
Σου απάντησα ήδη πως οι τεχνικές γνώσεις βρίσκονται έξω από το σημείο που εγείρω, οπότε, όσο και να επιμείνεις, δε θα μου αλλάξεις θέμα.

Reaction score
12.540
Τί προτιμάς τελικά, αυτός ο άνθρωπος να αποκομίσει από εδώ μέσα κάτι χρήσιμο που θα βελτιώσει τη ζωή του, θα τον κάνει πιο ευτυχισμένο, ή απλώς εκλεπτυσμένες κολακείες που θα του διαιωνίζουν το τρέχον ζην;
Αααυτό ακριβώς!

Reaction score
30.455
Ο μπουτχιας ας πούμε, έχει περισσότερο τακτ από το φυσιολογικό.
Θα μπορούσε να μπαίνει να διορθώνει κάθε πρόταση που γράφω, και να αλλάζει τα φώτα σε όλες τις υπόλοιπες "απόψεις".
Δε το κάνει όμως, επιδεικνύοντας άπειρο τακτ, λες και είναι μαζεμένα όλα τα γκομενάκια εδώ να μη θιγούν και φύγουν και χάσουμε την ομορφιά τους και την ευκαιρία να γ@μησουμε
Και μετά πώς θα διασκέδαζε;
Έχεις ιδέα τι σηπία μελανοφόρος είναι αυτούνος;
Επίτηδες το κάνει ο κρυφογκουρους...
Εξασφαλισμενη γελωτοθεραπεια!! :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
1. Έχει αυτό το ηχείο ομαλή εμπέδηση;
Όχι.
Παίζει από 4,5 μέχρι 27 ωμ, έχει 3 μεγάλα σκαμπανεβάσματα εμπέδησης, ωστόσο έχει μικρές διακυμάνσεις φάσης, αρκετά υψηλή ευαισθησία, και γενικά είναι ευκολοοδήγητο διδρομο ηχείο. Ωστόσο χρειάζεται ενισχυτή που να μην αλλάζει απόκριση με αλλαγές εμπέδησης του φορτίου, διότι θα προσθέτει τονικές αλλοιώσεις.

Είναι το μικρότερο ηχείο της φίρμας που χρησιμοποιείται το 20 εκ. μιντγουφερ, θεωρείται αντικαταστάτης του παλιού BBC, και η απόκρισή του ξεκινάει από τα 50 χερτζ, όπου βρίσκεται στα -3 ντεσιμπέλ.

Με αυτή την απόκριση, είναι προφανές πως χάνει μιάμιση οκτάβα, και με τις οδηγίες του κατασκευαστή για τοποθέτηση φρι φιλντ, χρειάζεται επειγόντως σαμπ και κλείσιμο της οπής ανάκλασης χαμηλών.

Έχει ενσωματωμένο ένα εξαιρετικό ταργκετ κερβ, με πτώση σχεδόν 10 ντεσιμπέλ στα πρίμα, δηλαδή ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού, αλλά έχει ένα θεματακι στο σημείο κρος, μια βύθιση που παλιότερα τη λέγανε μπι μπι σι ντιπ, περίπου εκεί.

Η εκπληκτική (by the book) ταργκετ κερβ που έχει, πακέτο με το BBC dip, εγγυώνται πως αυτό το ηχείο "αρέσει".

Οι διακυμάνσεις εμπέδησης, εγγυώνται πως με αυτό το ηχείο θα είναι εύκολα ακουστές διαφορές από ενισχυτικά στάδια και καλώδια.

Τέλος η καμπίνα του δονείται και φωνάζει στους 100 και 200 κύκλους, τυπική διαδικασία της φίρμας για καμπίνες "ζωηρές", που χαρακτηρίζονται "εύηχες" αν θες να έχεις τακτ.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός