bretsos
Μπάμιας
- Reaction score
- 52.721
Τι τραβάς και συ βρε ψυχούλα?
Κακάσχημα πολύ!!

Κακάσχημα πολύ!!
Είναι πανέμορφα! @bretsosο δρόμος για το sub3 θα ναι βαρύς και δύσκολος, θα είναι όμως και απαλός σαν πούπουλο και κάρμπον φάιμπερ
View attachment 369151
saucony endorphin elite 2 τα σούπερ τσουράπια!
εν τω μεταξύ είχα επικεντρωθεί στη σκυλόφατσά σου και μου διέφυγε το παραπάνω φωτομοντέλο μας!Τι τραβάς και συ βρε ψυχούλα?
Κακάσχημα πολύ!!
Διαφωνώ, παλιότερα οι εταιρίες είχαν επιδοθεί στο πχιός θα κατασκευάσει αισθητικά το πχιο όμορφο παπούτσι, τα τελευταία χρόνια δεν τους απασχολεί η αισθητική αλλά η λειτουργικότητα, οπότε τα παπούτσια είναι σαν σκατά!!
Σε πληροφορώ πως άμα ξυριστώ, πλυθώ και χτενιστω, είμαι κουκλάκι ζωγραφιστό!!εν τω μεταξύ είχα επικεντρωθεί στη σκυλόφατσά σου και μου διέφυγε το παραπάνω φωτομοντέλο μας!
γενικά τα super shoes που είναι επιδόσεων (αυτά , όχι εμείς μην μπερδευόμαστε) έχουνε συγκεκριμένες προτεραιότητες να καλύψουν, όπως στοιχειώδη προστασία από τους κραδασμούς (ειδικά όταν μιλάμε για αγώνες που ξεπερνάνε τη μία ώρα - για μας τις 3) , μικρό βάρος (πλέον στο 44 νούμερο υπάρχουν παπούτσια στα 150γρ) και έναν συνδυασμό αναπήδησης/κύλισης που ευνοεί στα γρήγορα pace (με στόχο τα sub3min/km για τους elite αθλητές) , άρα ένα παπούτσι που πρέπει να βοηθήσει έναν μαραθωνοδρόμο να κάνει PB αποδοτικά.Διαφωνώ, παλιότερα οι εταιρίες είχαν επιδοθεί στο πχιός θα κατασκευάσει αισθητικά το πχιο όμορφο παπούτσι, τα τελευταία χρόνια δεν τους απασχολεί η αισθητική αλλά η λειτουργικότητα, οπότε τα παπούτσια είναι σαν σκατά!!
γενικά τα super shoes που είναι επιδόσεων (αυτά , όχι εμείς μην μπερδευόμαστε) έχουνε συγκεκριμένες προτεραιότητες να καλύψουν, όπως στοιχειώδη προστασία από τους κραδασμούς (ειδικά όταν μιλάμε για αγώνες που ξεπερνάνε τη μία ώρα - για μας τις 3) , μικρό βάρος (πλέον στο 44 νούμερο υπάρχουν παπούτσια στα 150γρ) και έναν συνδυασμό αναπήδησης/κύλισης που ευνοεί στα γρήγορα pace (με στόχο τα sub3min/km για τους elite αθλητές) , άρα ένα παπούτσι που πρέπει να βοηθήσει έναν μαραθωνοδρόμο να κάνει PB αποδοτικά.
η εμφάνιση έρχεται σε 2η μοίρα και δεν απασχολεί κανέναν, γιατί απευθύνεται σε κοινό που θα αγοράσει προδιαγραφές (ακόμα και τα παλτά) και όχι εμφάνιση, μάλιστα όταν αγοράζεις προδιαγραφές και το φορέσεις και νιώσεις kiptchoge τα βλέπεις και λες "παπουτσαρα, πανέμορφο!"
εκεί λοιπόν που λέγαμε για βάρος , η φυσική θέτει τους περιορισμούς της, πρέπει να αφαιρέσεις υλικό άρα όσο τούμπανο και να είναι ο αφρός διαστημικής τεχνολογίας νασα κλπ, έχει φυσικούς περιορισμούς ως ρος το βάρος της καταπόνησης που μπορεί να διαχειριστεί.
αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους elite που αποτελούν και τον κύριος στόχο που θα τα διαφημίσει για να πωληθούν στα παλτά μετά πχ "πήρα το παπούτσι που κέρδισε τον μαραθώνιο στο Παρίσι", καθώς οι elite είναι ελαφρών βαρών αφενώς (60 κιλά πχ στο 44 νούμερο) και λόγω ταχύτητας πατάνε πολύ μπροστά στο παπούτσι.
εκεί δημιουργείται το πρόβλημα για τους υπόλοιπους. Εγώ πχ στα 79 κιλα στο 44 νούμερο (καθώς το νούμερο απο μόνο του αντιστοιχεί και σε επιφάνεια/όγκο αφρού άρα και είναι άμεσα σχετιζόμενο με την καταπόνηση που θα διαχειρστεί) δεν μπορώ να τρέξω με τα περισσότερα super shoes κάτι που γίνεται χειρότερο καθώς το pace μου είναι στο αργό άκρο των προδιαγραφών (4+) και εκ του αποτελέσματος πατάω ολόκληρο το πέλμα (mid foot striking). Ο περισσότερο αφρός λείπει από το πίσω μέρος, έτσι το καταπληκτικό κατά τα άλλα asics metaspeed sky μου κάνει για εως μία ώρα αγώνα το πολύ, διαφορετικά δε θα μείνει γόνατο όρθιο από την αδυναμία να απορροφήσει το κρουστικό φορτίο των κιλών μου.
για μας τους πιο βαρύς δρομείς είναι πολύ λίγα τα super shoes που βγάζουν μαραθώνιο, συγκεκριμένα από όσα δοκίμασα (σε διάδρομο) μιλάμε για adidas adios pro 3 (που με βγάζει οριακά στον αγώνα) , adios pro 4 το καινούριο που είναι βελτιωμένο στην ίδια φιλοσοφία αλλά δεν είναι για να κόψεις και τις φλέβες σου ( η adidas έχει και πιο έξτρα σπέσιαλ αγωνιστικό το pro sl) και το συγκεκριμένο το οποίο δείχνει οτι είναι για το βάρος μου και είναι και για να κόψεις τις φλέβες σου σαν αίσθηση, έχει σοβαρή απορρόφηση πίσω, έχει roll/bounce που δουλεύει και στο 4λ/χλμ, δουλεύει καλά και στους elite στις μεγάλες αποστάσεις αλλά δεν θα διαφημιστεί πολύ καθώς οι κορυφαίοι έχουν συμβόλαια με asics, adidas, nike , on και φυσικά θα τρέξουν με αυτά.
είναι δηλαδή αγωνιάρικο για τον λαό. Για το Κολονάκι βασικά στα 300 ευρώ στην Ελλάδα (και Ευρώπη) εκτός αν πετύχεις μια καλή προσφορά (καλή ώρα).
Αλήθεια είναι αυτό, εδώ όμως υπάρχει μια διαφορά, ο κρόκ πάει στα ινστιτούτα και κάνει λέιζερ στο μπικίνι, εγώ είμαι με τρίχα πουρνάρα!!Ό,τι και να λες, ό,τι και να κάνεις, κοντά στον @pankrok είσαι ο Κουασιμόδος.![]()
Εσύ που ζεις?Ανέβηκαν τόσο τα nimbus; Ε δεν είμαστε καλά
Mizuno neo zen δες