Ενισχυτής για τα dali zensor 7

Reaction score
1.064
φιλε eteokritis μην πελαγωνεις... ειμαι και εγω στην ιδια κατασταση με εσενα και εγω τωρα προσπαθω να μαθω το αθλημα ..θελει λιγο διαβασμα.. ρωτα μαθε γουγλαρε οχι μονο για τα προιοντα και τα χαρκτηριστικα τους θελει και θεωρια... υπαρχουν pdf και αρθρα στο site που βοηθουν αρκετα... κανε υπομονη, μαζεψε οσα χρηματα μπορεις... αλλα βαλε ενα ταβανι. κανε μια λιστα με οτι σου εχει προταθει ως τωρα σε χαρτι... και μια λιστα για να την ποσταρεις στο νημα σου για να βοηθας τα παιδια που σε βοηθουν... τελος καλε μου φιλε ακου την συμβουλη μου... μακρυα τα γυναικεία χερια απο τα αβουγουδου που προοριζονται για τα ενισχυτικα σου... την πατησα και τα δικα μου έγιναν καναπες γωνια....:headbang: παλι καλα που δεν πηρε κρυσταλλιερα...:(
Φιλε Dretman ... για τον ludvihoscar πιστευω πηγαινε το νημα σου οχι για μενα .Εγω τα εχω παθει ηδη ολα αυτα ...τα δικα μου δεν εγιναν καναπες αλλα atmos χωρις Α :headbang:

Reaction score
5.360
Φιλε Dretman ... για τον ludvihoscar πιστευω πηγαινε το νημα σου οχι για μενα .Εγω τα εχω παθει ηδη ολα αυτα ...τα δικα μου δεν εγιναν καναπες αλλα atmos χωρις Α :headbang:
ωχ.... ναι... λαθος κοπυ παστε....:)

Reaction score
518
Παντως μιας και αναφερθηκατε σε διαφορους τελικους (κι εχουνε περασει πολλοι και τελικοι και ολοκληρωμενοι απο τα χερια μου) θα σας πω το εξης.
Δοκιμαστε τελικους χωρις προενισχυτες κατευθειαν απο καποια πηγη (cd,dac) εκει δοκιμαστε και τον crown και anthem και οτι αλλο θελησετε.Και τοτε θα εχετε συγκρισιμο αποτελεσμα.
Ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι τελικοι (κυριως επωνυμοι) θα βγουν για πουλημα.......:wink:

Συμφωνώ. Το ποτενσιομετρο που εχει πανω ομως να ξερεις δεν ειναι για volume... Ειναι για το gain. Και δεν μπαινει τερμα οπως λενε καποιοι. Ειναι κατα περιπτωσεις.

A

AKARL

Guest
Αλλα τα μάτια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας

Αλλο 2*250w anthem
Aλλο 2*250w crown
Και αλλο 2*250w ibiza
Γιααααααααααά να εξετάσουμε κρητικά τα 3 εργαλεία:

1) Ibiza Sound AMP800:

2χ600 βατ στα 4Ωμ, 6 Κιλά, Τιμή: 174 Έουρος. Δηλαδή 10 γραμμάρια/βατ και 0,29 €/βατ.

2) Crown XLS-2002

2χ650 βατ στα 4Ωμ, 4,9 Κιλά, Τιμή: 514 Έουρος. Δηλαδή 7,54 γραμμάρια/βατ και 0,79 €/βατ.

3) Anthem STR Power Amplifier

2χ600 βατ στα 4Ωμ, 27,3 Κιλά, Τιμή: 6.199 Έουρος. Δηλαδή 45,5 γραμμάρια/βατ και 10,33 €/βατ.

Συμπέρασμα: και οι τρεις είναι ΓτΠ! Κανείς από τους τρεις δεν έχει (λίγα και) καλά βατ!

Θέλετε παράδειγμα ενισχυτή με καλά βατ;

Ιδού:

Audio Note Kondo Ongaku

2χ27 βατ στα 4Ωμ, 34 Κιλά, Τιμή: 100.000 Έουρος. Δηλαδή 1,26 ΚΙΛΑ/βατ και 3.703,70 €/βατ.

Εντάκσει, γατάκια; :D

Reaction score
1.469
Γιααααααααααά να εξετάσουμε κρητικά τα 3 εργαλεία:

1) Ibiza Sound AMP800:

2χ600 βατ στα 4Ωμ, 6 Κιλά, Τιμή: 174 Έουρος. Δηλαδή 10 γραμμάρια/βατ και 0,29 €/βατ.

2) Crown XLS-2002

2χ650 βατ στα 4Ωμ, 4,9 Κιλά, Τιμή: 514 Έουρος. Δηλαδή 7,54 γραμμάρια/βατ και 0,79 €/βατ.

3) Anthem STR Power Amplifier

2χ600 βατ στα 4Ωμ, 27,3 Κιλά, Τιμή: 6.199 Έουρος. Δηλαδή 45,5 γραμμάρια/βατ και 10,33 €/βατ.

Συμπέρασμα: και οι τρεις είναι ΓτΠ! Κανείς από τους τρεις δεν έχει (λίγα και) καλά βατ!

Θέλετε παράδειγμα ενισχυτή με καλά βατ;

Ιδού:

Audio Note Kondo Ongaku

2χ27 βατ στα 4Ωμ, 34 Κιλά, Τιμή: 100.000 Έουρος. Δηλαδή 1,26 ΚΙΛΑ/βατ και 3.703,70 €/βατ.

Εντάκσει, γατάκια; :D
Σου διαφευγουν ακόμα καλύτερα βατ....
Για κανε την έρευνα σου....:lolsign:

Reaction score
2.429
Συμφωνώ. Το ποτενσιομετρο που εχει πανω ομως να ξερεις δεν ειναι για volume... Ειναι για το gain. Και δεν μπαινει τερμα οπως λενε καποιοι. Ειναι κατα περιπτωσεις.
Γνωριζω τι ειναι ,απλα εγω ,μιλησα για τη δυνατοτητα δοκιμης & συγκρισης απευθειας με μια πηγη.:)

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
:D :beach:

Ongaku:

Technical data (according to the manufacturer)

Output power: 27 W + 27 W / 1 kHz, 5% THD
Frequency response: 8 Hz - 21 kHz (0 dB, - 3 dB / 1 W) :o
Input impedance: 100 kΩ
Applied lamps: 211 x 2, 6072A x 2, 5687 x 2, GZ34 x 4
Power consumption: 330 W :o
Dimensions (S x W x G): 284 x 240 x 550 mm
Weight: 34 kg

-----
Vintage NAD 2200 Power Envelope Audio Amplifier Dyno Test

Με "μόλις" 1% THD limit, στο 1KHz,
Να ένα παράδειγμα παλιών, καλών, τίμιων "ρευμάτων"
και πρώτων 100 βατ, με headroom (6db μόνο ?) ... :D
...Μπορεί και 10 db... ;)
(1800 watt bridged, 4ohms, 1kHz, <1% THD, από 2*100 τελικό...
Μια ιδέα του τι σημαίνει "ρεύματα"... )

:drinks:

Last edited:

Reaction score
375
Εφτασαν σπιτι παιδια τα dali!!! Σε 2 ωρες θα τα βαλω να παιξουν!

Μπορω να τα βαλω και ψιλο-δυνατα(!) να παιζουν απο την αρχη επειδη ο ενισχυτης μου ειναι αδυναμος? Ή ετσι θα χασω το σωστο στρωσιμο? Μεχρι ποσο τοις 100 της εντασης του yamaha rn402d να τα παω για αρχη???

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.637
Σωστό στρώσιμο είναι η ένταση που θέλουμε. Όσο δυνατότερα, τόσο συντομότερο το "στρώσιμο". :p

Reaction score
375
Σωστό στρώσιμο είναι η ένταση που θέλουμε. Όσο δυνατότερα, τόσο συντομότερο το "στρώσιμο". :p
Εγω γενικα θελω να ακουω καλα σε εντασεις 20-30%. Αρα εκει θα τα παιζω τα ηχεια στο πρωτο διαστημα? Και για ποσες ωρες ειναι το στρωσιμο?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.637
Τα ηχεία δεν είναι πιο ευαίσθητα μόλις τα αγοράσεις ούτε παθαίνουν τίποτα. Δούλεψέ τα όπως θέλεις και μην ασχολείσαι με τις ώρες.

Reaction score
375
Τα ηχεία δεν είναι πιο ευαίσθητα μόλις τα αγοράσεις ούτε παθαίνουν τίποτα. Δούλεψέ τα όπως θέλεις και μην ασχολείσαι με τις ώρες.
Παντου διαβαζω πως τα ηχεια θελουν στρωσιμο!!! Δεν ισχυει αυτο?

Reaction score
375
Μόνο τα καλά καλώδια θέλουν στρώσιμο.
Αλλο και τουτο.. Πρωτη φορα το ακουω! Πειτε ρε παιδια, σε λιγες ωρες δοκιμαζω τα νεα μου ηχεια!!! Δεν σκοπευω τον πρωτο μηνα να τα παιξω πανω απο το 60% της εντασης του ενισχυτη. Δε θα εχω θεμα, ετσι?

A

AKARL

Guest
Αλλο και τουτο.. Πρωτη φορα το ακουω! Πειτε ρε παιδια, σε λιγες ωρες δοκιμαζω τα νεα μου ηχεια!!! Δεν σκοπευω τον πρωτο μηνα να τα παιξω πανω απο το 60% της εντασης του ενισχυτη?
Με τι καλώδια θα τα συνδέσεις;

Reaction score
375

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.831
Χαβαλέ κανει ο σεΐχης.
Μην δίνεις σημασία, όταν λέμε στρώσιμο εννοούμε πως τα ηχεία μπορεί να ακούγονται καλύτερα μετά απο κάποιες ώρες. Όχι πως πρέπει να προσεχείς ιδιαίτερα στην αρχή.

Last edited:

Reaction score
375
Χαβαλέ κανει ο σεΐχης.
Μην δίνεις σημασία, οταν λέμε στρώσιμο εννοούμε πως τα ηχεία μπορει να ακούγονται καλυτερα μετα απο κάποιες ώρες. Όχι πως πρέπει να προσεχείς ιδιαίτερα στην αρχή.
Πολυ καλα! Ευχαριστω πολυ φιλε μου.
[DOUBLEPOST=1520368480][/DOUBLEPOST]
Χαβαλέ κανει ο σεΐχης.
Μην δίνεις σημασία, οταν λέμε στρώσιμο εννοούμε πως τα ηχεία μπορει να ακούγονται καλυτερα μετα απο κάποιες ώρες. Όχι πως πρέπει να προσεχείς ιδιαίτερα στην αρχή.
Πιστευεις πως με τα καλωδια που πηρα ο ηχος θα χανει ποιοτικα? Αν πχ παρω αυτα στο δευτερο λινκ που παρεθεσα πριν λιγο, θα ακουω καλυτερα?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.831
Πιστευεις πως με τα καλωδια που πηρα ο ηχος θα χανει ποιοτικα? Αν πχ παρω αυτα στο δευτερο λινκ που παρεθεσα πριν λιγο, θα ακουω καλυτερα?
Με κατι τέτοιες απορίες ξεκινούν όλοι και μετά ξοδεύουν περιουσίες σε λάθος κινήσεις.

Όχι λοιπόν. Δεν αξίζει να σκεφτείς ποτέ αλλαγή καλωδίων στις υπάρχουσες συνθήκες του σαλονιού σου.

Reaction score
375
Με κατι τέτοιες απορίες ξεκινούν όλοι και μετα ξοδεύουν περιουσίες σε λάθος κινήσεις.

Όχι λοιπόν. Δεν αξίζει να σκεφτείς ποτέ αλλαγή καλωδίων στις υπάρχουσες συνθήκες του σαλονιού σου.
Τι εχει το σαλονι μου? Για μια κρυσταλλιερα κανεις ετσι?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll