Επιλογή Air Condition

Reaction score
25.241
Με γεια! Καλές δροσιές.
Λάθος η μονάδα τόσο πάνω. Αραγε βγαίνει το καπάκι από πάνω αν χρειαστεί εκεί που είναι; και στο καθάρισμα θα τα κάνεις όλα πουτέϊν.
Το πάνω δεν είναι τόσο προβλημα όσο το ότι ο υπερτριβλακας εγκαταστάτης ξερολας το κόλλησε στον τοίχο -απο πίσω που τραβάει αέρα θέλει τουλάχιστον 160χιλ κενό για να τραβάει από όλον τον συμπυκνωτή, η βάση που βλέπω αν αφήνει 120 θα είναι μεγάλη επιτυχία.
Οπότε ναι τελικά το πάνω γίνεται πρόβλημα γιατί βάζουν οι γμν φθηνές (μικρές ) βάσεις , ενώ στο πάτωμα απλά το τραβάς εσύ παρά έξω να δουλεύει σωστά

melina

Cargo 200
Reaction score
44.941
Το πάνω δεν είναι τόσο προβλημα όσο το ότι ο υπερτριβλακας εγκαταστάτης ξερολας το κόλλησε στον τοίχο -απο πίσω που τραβάει αέρα θέλει τουλάχιστον 160χιλ κενό για να τραβάει από όλον τον συμπυκνωτή, η βάση που βλέπω αν αφήνει 120 θα είναι μεγάλη επιτυχία.
Οπότε ναι τελικά το πάνω γίνεται πρόβλημα γιατί βάζουν οι γμν φθηνές (μικρές ) βάσεις , ενώ στο πάτωμα απλά το τραβάς εσύ παρά έξω να δουλεύει σωστά
Οπως το λες για την απόσταση από πίσω, βάζουν τις μικρές βάσεις που βάζουν παντού.
Το από πάνω θα το βρουν μπροστά τους αν ποτέ χρειαστεί να το ανοίξουν για κάποια επισκευή. Οριακό φαίνεται.
Το κάτω, όταν υπάρχει χώρος και δεν ενοχλεί τραγικά, είναι πάντα καλύτερο. Ειδικά στο ετήσιο πλύσιμο.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.941
Και κάτι ακόμα που διαπίστωσα τελευταία.
Σε συνέχεια του σήριαλ που είχα με το θόρυβο τη φτερωτής σε κάποιες συνθήκες καθώς δεν λύθηκε εντελώς με τη μικρή παρέμβαση που περιέγραψα σε προηγούμενο επεισόδιο το πήρα πατριωτικά το θέμα και το λειτουργούσα για 2-3 βδομάδες χωρίς το πλαστικό καβούκι του για να εντοπίσω ακριβώς το πρόβλημα και να το λύσω (λύθηκε).

Αυτό που παρατήρησα και ίσως έχει ενδιαφέρον για κάποιον που τυχόν αντιμετωπίσει ζόρια στη λειτουργία του κλιματιστικού σε ακραίες συνθήκες είναι ότι χωρίς το "πλαστικό κοστούμι" του η απόδοση του ανεβαίνει κατά 20-30%, εκτίμηση χοντρική φυσικά, αλλά το μηχάνημα "σκοτώνει" γυμνό :biggrin: .
Αν λέει κάτι, γυμνό το δούλευα στη ρύθμιση 27, για την ίδια αίσθηση (δεν μέτρησα θερμοκρασίες χώρου) ντυμένο το βάζω στο 22!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.645
Απο πισω, κατω ειναι 17-18 εκ και πιο πανω εκει που ειναι το τσιμεντενιο δοκαρι 13-14εκ .
Απο το ταβανι ειναι περιπου 8-9 εκ.
Ειναι το μονο σημειο που μπορουσε να μπει γιατι το χρησιμοποιω το μπαλκονι , εχω την weber εκει :)
Οταν βαλω τα πραγματα στην θεση τους θα βγαλω φωτο .

Την εξωτερικη μοναδα την φυσαω με το κομπρεσερακι αερα που εχω.
Στο υπνοδωματιο μετα απο 20 περιπου χρονια ειχε λιγη βρωμα.
Αν δεν την ειχα ανοιξει για τον πυκνωτη , δεν θα αξιζε τον κοπο.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.941
Οφθαλμαπάτη σκέτη η φωτογραφία σου. Το δοκάρι είναι πιο έξω από το άσπρο τμήμα του τοίχου;;;
8-9 εκ. από πάνω;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.645
γυμνό το δούλευα
Μπορει να ειναι μηχανημα, αλλα δεν χρειαζεται να το ξεφτιλιζεις κιολας! Γνωμη μου!

Ασε που το καπακι αναγκαζει τον αερα να περναει απο την φτερωτη που νομιζω ειναι απαραιτητο για την σωστη κυκλοφορια του αερα.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.941
Μπορει να ειναι μηχανημα, αλλα δεν χρειαζεται να το ξεφτιλιζεις κιολας! Γνωμη μου!

Ασε που το καπακι αναγκαζει τον αερα να περναει απο την φτερωτη που νομιζω ειναι απαραιτητο για την σωστη κυκλοφορια του αερα.
Ο γυμνισμός είναι κίνημα φίλεμ!

Από την φτερωτή θα περάσει ο αέρας ότι και να του κάνουμε. Προφανώς χωρίς το καπάκι (φίλτρα, αντίσταση στη ροή) αυξάνει κατά πολύ η παροχή και έτσι προκύπτει η μεγαλύτερη απόδοση. Προφανώς αν το δουλεύεις συνεχώς έτσι εκτός της εικαστικής παρέμβασης που θα πρέπει να την αποδεχτείς θα πρέπει να πλένεται σχολαστικά πολύ συχνά γιατί το στοιχείο ψύξης μένει εντελώς απροστάτευτο.
Στα υπόψη μόνο σε εξτρημ συνθήκες που ίσως κάποια μηχανήματα σε κάποιους χώρους να αγκομαχούν και να μην αποδίδουν. Ισχύει και για ψύξη και για θέρμανση.

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.152
Την εξωτερικη μοναδα την φυσαω με το κομπρεσερακι αερα που εχω.
Καλύτερη δουλειά πιστεύω θα γίνει το πλύσιμο με το λάστιχο.

Όλα μου τα χρόνια μ' αυτό το τρόπο καθαρίζω την εξωτερική μονάδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.728
Members
38.485
Νεότερο μέλος
Tsimis