Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

σε ευχαριστω για τις απαντησεις που μου εδωσες προτου καν σε ρωτησω!
θενκς!

το ειπες τελεια: ψευτικο ηχο του μοντανα.

το προβλημα σε ολα αυτα ειναι το κροσοβερ.
το καρμα εχει απιστευτα καλο κροσοβερ και μονο δυο μεγαφωνα με αποτελεσμα να εχει την χρονικη περιπου αρτιοτητα ενος φ-ρ αλλα να ειναι πολυ μπροστα σε συχνοτικη πληροτητα.

φαντασου οτι η χρονικη αμεσοτητα που ακους στο καρμα και που δεν υπαρχει στο μοντανα, φαντασου την ακομα καλυτερη.
σε αυτο το σημειο τα φ-ρ δεν εχουν ομοιο!

μονο αυτο το ηχειο ομως,και τα ομοκεντρικα ταννου θεωρω οτι μπορουν να συνοδεψουν ενα set κλασεως , περα απο τα φουλ ρεηντζ

αν βρεις την ευκαιρια, ακουσε το με ενα τετοιο set (300β+845) ή με ενα αντιστοιχο π-π (211).
γιατι υποθετω οτι η εμπειρια του οτλ ηταν τραυματικη και τα set του γιωργου δεν εχουν τη δυναμη που απαιτει αυτο το υπεροχο ηχειο.

ευχομαι να εισαι παντα καλα να το απολαμβανεις!!!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

χα χα.
καλο!

πραγματι εχεις αερα γυρω απο τα ηχεια και αυτο ειναι που τα βοηθα!
συνδυασμος σαν το δικο σου, αν δεν εχει αερα γυρω απο τα ηχεια και δεν εχει ψαχτει εχει τετοια διαφανεια που ειναι κριμα να μην προσεχτει.

βλεπεις λοιπον μιχαλη, οτι ποση τεραστια σημασια εχει το δεσιμο για το οποιο αρχισαμε να γραφουμε στο συναδελφο που ανοιξε το θρεντ?

Μα το ματσαρισμα των συσκευων διαχωριζει ενα πολυ καλο συστημα, με ενα που σου πεφτει το σαγονι οταν το ακους.

λογω απειριας σου τοτε πηρες ενα εξαιρετικο ενισχυτη (μοντενα) που ομως λογω του οτι ηταν οτλ, δεν ταιριαζε με τιποτα με το ηχειο σου!
και αυτο γιατι η αντισταση του ηχειου σου ανεβαζε κατακορυφα τις παραμορφωσεις και εριχνε εκθετικα την ισχυ οσο κατεβαινε η αντισταση.

Κοιταξε δεν ξερω αν αυτο που λες ισχυει.Πολυ στο εξωτερικο εχουν παρει εξαιρετικα αποτελεσματα με kharma και atmashpere otl.Μην ξεχνας οτι ενας otl εχει εκ γεννετης φοβερη διαφανεια.

θυμαμαι τοτε το ποσο ειχες εκπλαγει απο το πολυ καλυτερο ακουσμα που ειχες παρει με το γκριφον.

O gryphon ειχε οτι ειχαν οι monoblock Modena otl συν πολλα πραγματα που μου ελειπαν. Συνολικα ειναι πολυ καλυτερος ενισχυτης!

και επειδη ειχα ακουσει τα μοντενα, ειχα ακουσει και το ενισχυτη σου (οχι στα καρμα) σκεπτομουν , γιατι αραγε ενας τετοιος ενισχυτης δεν παει στο καρμα οπως ελεγε ο μιχαλης?

Καμια φορα οι μετρησεις και η θεωρεια δεν συμφωνουν με αυτο που ακουμε.;)

μετα καταλαβα μαθαινοντας και βλεποντας γραφηματα και εξηγωντας στην πραξη τα σημεια απο τα οποια δημιουργειται ενα υπεροχο ακουσμα.

και σημερα με την εμπειρια που εχεις σιγουρα καταλαβαινεις τωρα πια, οτι η ελλειψη εμπειριας σου τοτε, σου στοιχισε τοτε τουλαχιστον 2-3.000 απο το σκατζαρισμα του ενισχυτη.

Οσο μεγαλωνουμε μαθαινουμε. Ουτε 27 χρονων δεν ειμαι.:happy_5:////Τοτε βεβαια δεν υπηρχε ο gryphon.

στο τσακ ημουν λιγο καιρο πριν να το αγορασω (το ντεμο), αλλα οι θυσιες θα ηταν πολλες για τα οικονομικα μου.

Ναι αλλα γλιτωνουμε τα λεφτα στο ψυχολογο με την ηρεμια και χαλαρωση που μας προσφερει ενα καλο συστημα.χαχαχα

οποτε την ψαχνουμε ολοι ετσι ωστε να ειμαστε σιγουροι οταν ερθει η ωρα να τα σκασουμε χοντρα, να ξερουμε το τι , το πως και το γιατι.

περιμενω με ενδιαφερον τις οποιες αλλες απαντησεις σου. θενκς
Μιχαλης

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

αγαπημενη λαμπα....
γλυκα, εσωτερικοτητα, αρμονικες, ηχοχρωματα, μουσικοτητα.

σε π-π (εχοντας αποθεματα οδηγησης) ειναι απαιχτη πανω σε ενα νορμαλ ηχειο.

σε set ομως η ανεπαρκεια του ντραιβ της πανω σε ενα κλασικο ηχειο , κανει το ακουσμα να σκληραινει και να λεπταινει.

δεν εχω ακουσει ακομα set 300b σε full range σε αποδεκτο χωρο.
ισως εκει να βρω το πιο ομορφο και μαγικο συνδυασμο.

αντιθετα η 845 δεν μου αρεσει σε θεμα μουσικοτητας, αλλα ειναι αχρωματιστη δυνατη και με λιγοτερες παραμορφωσεις.

το να κουδισεις 845 με 300β ειναι ισως ο κορυφαιος συνδυασμος για φυσικο ακουσμα.

τι ενισχυτη εχεις και τι ηχεια πλατωνα?
>>>Ενισυτες, Avantgarde model 5 plus, Tsakiridis 300B, Allmaro A205a, T-amp. Ηχεια Avantgarde Uno.<<<<<

Reaction score
0

απο τον αντιπροσωπο. τον ακουαριους. εχει παντα αποθεμα.
η τετραδα ελ 34 εκανε ή 80 ή 100 ευρω δεν θυμαμαι.

θα τον θυμαμαι παντα με ομορφες σκεψεις, καθως τον πουλησα σε φιλο πριν μερικες μερες.
αν δεν χρειαζομουν τα χρηματα αυτο το καιρο, θα τον κρατουσα στη θεση του nad 3020, να παιζει τα klh δινοντας μια πιο παραμυθενια εικονα των τραγουδιων.

ο φιλος τον εβαλε στα δυο μπροστινα του επτακαναλου του με σημα απο τον yamaha για την ωρα, εκμεταλευομενος τα dac του ενισχυτη, καθως παιζει καλυτερα ετσι απο το dvd απευθειας στον ενισχυτη.

εχει τα ροϊστερ στατους με τα δυο γουφερ, το προηγουμενο.
και απο οτι μου λεει εχει παθει πλακα σε σχεση με το yamaha (αναμενομενο)! :)
αλλα δεν το εχω ακουσει ακομα να δω πως τα παει.

Reaction score
0

τη διαφορα αβαντγκαρντ με το τσακιριδη πως τη βλεπεις?

Reaction score
0
Ευχαριστω Νικολα
Οι λυχνιες primaluna τι χωρα προελευσης ειναι?
Παντως και οι JJ μου ακουγονται πολυ καλα αν υποθεσεις οτι ακουω για 2 φορα στη ζωη μου λαμπατο.
Που να βαλω πανω τα νεα ηχεια.
Ε ρε γλεντια

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

τη διαφορα αβαντγκαρντ με το τσακιριδη πως τη βλεπεις?
Η 300Β εχει αυτη τη μαγία στα μεσαια που δεν εχω ακουση απο αλλον ενισχυτη.(στο συστημα μου παντα). Βεβαια δεν εχω ακουσει και πολλους.
Τον Τσακιριδη τον εχω πανω απο 3 χρονια.
Ειναι πιο γλυκος απο τον 5, καθοτι αυτος ειναι μονιτορ ενισχυτης και ο πιο ουδετερος απ΄ολους.
Στα μικρα συνολα, φωνες και τζαζ, η 300β μ΄αρεσει περισοτερο.
Ακρα ομως εχει καλυτερα ο 5, οπως και γκαζια για ροκιες.

Αν σκεφτεις και την τιμη τους, ο Τσακιριδης ειναι κελεπουρι.

Reaction score
0

κινα.
το ποια λαμπα παει καλυτερα ειναι θεμα στησιματος του ενισχυτη.
στον πριμαλουνα με την εκπληκτικη εκταση στα ψηλα, δεν πηγαινε καλα η ελεκτραρμονιξ. εχανε τον αερα.

την jj την ειχα φορεσει για ενα διαστημα.
πιο αερινη απο την ελεκτρα και μου αρεσε πολυ στα τυμπανα. νομιζες οτι η αρμονικη του τυμπανου συνεχιζοταν περισσοτερη ωρα .

να την προσεξεις ομως σαν λαμπα, γιατι απο εμπειρο τεχνικο εχω μαθει οτι δεν ειναι καθολου αξιοπιστη με αποτελεσμα να κινδυνεψεις να χασεις μετασχηματιστη εξοδου ευκολα.

αξιζει ομως να δοκιμασεις τις πριμαλουνα, καθως πανω στον πριμαλουνα ηταν σαφως καλυτερη και απο τις δυο.
εκτος κι αν υπαρχει καποιο τεχνικο προβλημα σε αυτο, αλλα αρμοδιος για να απαντησει σε αυτο ειναι ο κ. Σπερτος.

να θυμασαι οτι ολες οι λαμπες πρεπει να παιξουν περιπου 100 ωρες για να ειναι στρωμενες

Reaction score
0
Ο ενισχυτης κοντευει να στρωσει.
Τα ηχεια θελουν και αυτα στρωσιμο?

ΥΓ. που καταντησαμε...σαν τα μηχανακια τα στρωνουμε. χαχα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Η 300Β εχει αυτη τη μαγία στα μεσαια που δεν εχω ακουση απο αλλον ενισχυτη.(στο συστημα μου παντα).
....

Αν σκεφτεις και την τιμη τους, ο Τσακιριδης ειναι κελεπουρι.
να σου πω την αληθεια τον σκεπτομαι εντονα για να συνοδεψει τα klh μου, γιατι πραγματι ειναι κελεπουρι στην τιμη αυτη.

αλλαζω σπιτι σε λιγο καιρο και παω σε μεγαλη μαιζονετα.
στο γραφειο (4χ7) θα παει το set με τα φ-ρ, και το εξακαναλο με προτζεκτορα.
οποτε στο σαλονι θελεις ενα ηχο "συνοδιας" σε χαμηλες εντασεις. κατι δηλαδη που δεν θα καθισεις να ακουσεις μουσικη και μονο. αλλα θες το ακουσμα να ειναι ευγενικο για να συνοδευει την κουβεντουλα, τη φωτια στο τζακι κλπ.
και ισως μια 300b να ειναι οτι καλυτερο, με δεδομενο τα υπεροχα μεσαια του ηχειου αυτου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Ο ενισχυτης κοντευει να στρωσει.
Τα ηχεια θελουν και αυτα στρωσιμο?

ΥΓ. που καταντησαμε...σαν τα μηχανακια τα στρωνουμε. χαχα
εννοειται οτι θελουν στρωσιμο. ισως 100-150 ωρες.
σε δυνατουτσικες εντασεις, οχι ομως πολυ δυνατες για να μην σου τραυματισει την αναρτηση σε καποιο δυνατο σκασιμο του μπασου.

δεν λες παλι καλα που δεν πηρες κανενα φοστεξ να περιμενεις 400-500 ωρες! λολ!

Reaction score
0
Αν οντως υπαρχει τοσο σοβαρο προβλημα με τις JJ ας μου το διευκρινησει καποιος, το γιατι.
Εχει η λυχνια καποια κακοτεχνια στην κατασκευη της και για αυτο?
η τροφοδοτειται με διαφορετικα ρευματα? επειδη βγαζει κατα 20% πιο πολυ ισχυ απο τις αλλες ελ μηπως?
:sad:

Reaction score
13
Αν οντως υπαρχει τοσο σοβαρο προβλημα με τις JJ ας μου το διευκρινησει καποιος, το γιατι.

Δεν ειναι απαραιτητο να εχουν προβλημα με την εννοια οτι θα σου κανουν ζημια, αλλα και δεν αποκλειεται.
Απο την δικη μου εμπειρια σε ενα δειγμα απο 8 κομματια JJ, η ΜΙΑ λαμπα μετα απο 10 λεπτα λειτουργιας επεφτε σε αποκοπη (δεν τραβαγε καθολου ρευμα) χωρις να υπαρχει κανενα προβλημα απο μεριας του κυκλωματος. Κατι τετοιο δεν μου εχει συμβει ποτε με καμμια αλλη λαμπα. Και δεν εχουν περασει και λιγες απο τα χερια μου τα τελευταια 35 χρονια. Eιναι διαθεσιμη για οποιον αμφιβαλλει.
Δεν σχολιαζω το θεμα του ματσαρισματος βεβαια.

Εχει η λυχνια καποια κακοτεχνια στην κατασκευη της και για αυτο?

Γενικα εχουν μεγαλες κατασκευαστικες ανοχες απο το εργοστασιο, και αυτο φαινεται στις πολυ μεγαλες διαφορες απο κομματι σε κομματι.
Επισης εχουν ακουστει παραπονα για το υλικο της καθοδου, που οπως ξερεις εκπεμπει τα ηλεκτρονια.

η τροφοδοτειται με διαφορετικα ρευματα? επειδη βγαζει κατα 20% πιο πολυ ισχυ απο τις αλλες ελ μηπως?

Ποιος λεει οτι οι JJ "βγαζουν" πιο πολυ ισχυ ?
Πρωτον οι λαμπες δεν "Βγαζουν" Ισχυ αλλα αντεχουν Ισχυ πανω στην Ανοδο τους. Αυτο λεγεται "Maximum plate dissipation". Για την ΕL34 ειναι 25 Βαττ, συν αλλα 8 για τα screen. Aυτη ειναι η μεγιστη επιτρεπομενη τιμη για μια λαμπα που γραφει επανω EL34 και το σεβεται αυτο.

Παρατηρησε οτι οι JJ γραφουν κατι αλλο αντι για EL34. Σε καλω να μας πεις ΤΙ γραφουν.
Μετα μπορεις να συμπερανεις μονος σου τo γιατι.
Εγω παντως εχω συμπεραινει οτι δεν ακολουθουν ακριβως τις νορμες της EL34.

Το ποση ισχυς θα καταναλωνεται πανω στην ανοδο, σε δεδομενο Ενισχυτη, το ρυθμιζουν οι σχεδιαστικες παραμετροι. Στην περιπτωση σου, στην ηρεμια 420 V x 35 mA = 14.7 Watt. Σαφως λιγοτερα απο τα 25 που ειναι το μεγιστο επιτρεπομενο. Υπαρχουν λογοι για αυτο.
Οταν στην πορεια ο Ενισχυτης οδηγηθει απο την οδηγητρια βαθμιδα το ρευμα αυξανεται και μαζι με αυτο η Ισχυς που καταναλωνεται πανω στις ανοδους. Αυτη η επιπλεον Ισχυς μεταφερεται στο φορτιο (Ηχειο) και δεν επιβαρυνει παραπανω τις ανοδους.
Ο ενισχυτης σου λοιπον δουλευει με 420 βολτ στην Ανοδο και αλλα τοσα περιπου στα Screen. O αλλος ο Κινεζικος που του ζηλεψες τις λαμπες, δουλευει στα 350 βολτ, για να μην του καιγονται οι πατατες. Το αποτελεσμα ειναι ο τελευταιος να ειναι ασθενικος σε Ισχυ, δυναμικα, και εξω απο την γραμμικη περιοχη των λυχνιων. Εαν βαλεις Κινεζικες πατατες στον δικο σου δεν σου εγγυωμαι οτι θα αντεξουν για πολυ.
Εαν θελεις λαμπες συγχρονης παραγωγης της προκοπης πρεπει να προσανατολιστεις σε Ρωσικες πχ SOVTEK, SVETLANA, ELECTROHARMONIX κλπ. Αυτες καλυπτουν με το παραπανω τις προδιαγραφες που εχουν τεθει εδω και δεκαετιες, και σε παγκοσμιο επιπεδο, για τον συγκεκριμενο τυπο λυχνιας. Ετσι μπορεις εαν θελεις να αυξησεις τα ρευματα ηρεμιας για παραδειγμα στα 45 mA, θετωντας τον Ενισχυτη πιο κοντα στην ταξη Α. Απο κει και μετα ειναι θεμα προτιμησης οσον αφορα τον Ηχητικο χαρακτηρα καθε μαρκας.
Προσοχη. Κυκλοφορουν και Rebranded Ρωσικες λαμπες με Brand names οπως Mullard, Gold Lion, Tungsol κλπ που δεν ειναι οι NOS λυχνιες των γνωστων δυτικων εργοστασιων, αλλα Ρωσικες απομιμησεις τους, υπο την αιγιδα Δυτικων εμπορων που αγορασαν τα δικαιωματα χρησης του Brand name. Μη σου πουλησει κανεις τετοιες για NOS.

:sad:
:smoking:

Reaction score
0
Η λυχνια γραφει μονο JJ EL34.

Το κουτι της γραφει
JJ/ electronic made in slovak

P [V]:450 G [V]:400 G1[-V]:32
Gm:7 H2C:32
lp:48 G:3,6

Και οι 4 τα ιδια γραφουν
Δεν εχω ιδεα τι σημαινουν αυτα"happy_1"

Reaction score
0

κατι τετοια κειμενα τα χαιρομαι πολυ, γιατι ειναι γραμμενα με γνωση του τι λεει.

μιχαλη στα τεχνικα δεξου συγχαρητηρια εκ μερους μου.

:)

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members