Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

Quiz

Ποιο διαπρεπές μέλος του Avsite θα παραστεί σύντομα σε οδηγικό σεμινάριο;
Το θεμα ειναι μετα τι θα κανει. Παντως, παει προετοιμασμενος εμαθα :137:

Reaction score
14
Απάντηση: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

Νια, όλη την ημέρα είναι κολλημένος στη παιχνιδομηχανή.

Reaction score
2
Οχι, εκανε και πραγματικη προετοιμασια!

Πετρο, υπομονη, θα καρφωθει μονος του :137:

Reaction score
2
Ο Στρατισσίνο με τον Καββαθά ήταν σε μια renault f1 του 92(αυτή που ο λάουντα έλεγε ότι την οδηγεί και μια μα'ι'μού-την πήρε και σβούριξε στην 1η στροφή).Ο Στραττ έκανε 1 γύρω σαν κότα ενώ ο Καββαθάς δεν έφτασε στη 2η στροφή.Επίσης από το DRIVE ο τότε δ.έκδοσης(1994 αν θυμάμαι καλά)δοκίμασε την renault f3 και παραμίλαγε για 5-6 τεύχη.Αλλά και ο Ηammond από το top gear όταν δοκίμασε μια f1(πάλι renault)τον έπιασαν τα τσισάκια του,,,,,,,,,,,

Eμενα να δεις τσισα που μου φυγαν οταν την οδηγησα περυσι στην Γαλλια. Για ενα χρονο το συζηταγα!

Reaction score
51

Στους 4Τροχούς είχαν δοκιμάσει F1 κάπου γύρω στο 87-88.
Και ήταν μια Zakspeed στα χρώματα της West

Όπως αυτή:

και δεν θυμάμαι αν ήταν το ίδιο μονοθέσιο με το οποίο έτρεχε ο Martin Brundle το 1987 (Zakspeed 871)

Τότε είχε οδηγήσει ο Κ.Κ. και ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου (Στρατισίνο) και είχαν γραφτεί σχόλια περί κιλών και στενού κόκπιτ......

Reaction score
51

Το έχω ακόμα το τεύχος. Στο εξώφυλλο είχα την Zakspeed κινούμενη από αριστερά προς τα δεξιά σε φωτογραφία 3/4

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

Eμενα να δεις τσισα που μου φυγαν οταν την οδηγησα περυσι στην Γαλλια. Για ενα χρονο το συζηταγα!

Γιαννάκο......
Θα ανοίξεις νέο θεματάκι και θα βάλεις φωτό και τις εντυπώσεις σου!!! Εμπειρία ζωής!!

Reaction score
51

Η οποία Zakspeed έχει μεγάλη ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου.

Τώρα ασχολείται πχ με την Superleague Formula
24ωρους αγώνες και FIA GT

Εγώ πάντως θα ήθελα να τους....γνωρίσω από κοντά!!!!

Reaction score
1.846

... Πετρο, υπομονη, θα καρφωθει μονος του
Νομίζω πως κατάλαβα. Κάποιος που σου τηλεφωνεί τα πρωινά. Να τον δώκω (στεγνά); :138:
Γιαννάκο......
Θα ανοίξεις νέο θεματάκι και θα βάλεις φωτό και τις εντυπώσεις σου!!! Εμπειρία ζωής!!
Oui, s'il vous plait, :123: πολύ θα το 'θελα επίσης. :121:

Reaction score
5
Δε μου λέτε; Θα μείνουμε στο θέμα, μπας και μάθει και κάποιος κάτι, ή θα πάμε στο πόσο 'κουλός' μπορεί να είναι κάποιος; :114:

Reaction score
3

Η συζήτηση που κάνουν όλα τα παληκάρια είναι πάρα πολύ καλή και πολύ χρήσιμη επίσης.
Όμως και λίγο φροντιστηριάκι για "τους λιγότερο μυημένους" , θα το θεωρούσα (τουλάχιστον από τη δική μου άποψη) ακόμη πιο "περιζήτητο" και "επιθυμητό".

Παρ΄όλα αυτά όμως χωρις να θέλω να φανώ σαν κουρασικός ή πιεστικός , θα το αφήσω καθαρά στη διάθεση τη δική σας...

Reaction score
264

Η συζήτηση που κάνουν όλα τα παληκάρια είναι πάρα πολύ καλή και πολύ χρήσιμη επίσης.
Όμως και λίγο φροντιστηριάκι για "τους λιγότερο μυημένους" , θα το θεωρούσα (τουλάχιστον από τη δική μου άποψη) ακόμη πιο "περιζήτητο" και "επιθυμητό".

Παρ΄όλα αυτά όμως χωρις να θέλω να φανώ σαν κουρασικός ή πιεστικός , θα το αφήσω καθαρά στη διάθεση τη δική σας...
Εγω προσωπικα,αν μπορουσα να δωσω τα αναλογα φραγκα,(BMW-MERCEDES ειναι ακριβα για τα δικα μου βαλαντια)θα αγοραζα πισωκινητο αυτοκινητο.Στην εποχη μας πλεον εχουνε ολα τα ηλεκτρονικα συστηματα που δεν αφηνουνε το αμαξι να κανει τα δικα του,οποτε θα εχω και πολυ καλο ταξιδι ελεω πισω κινησης,που επαναλαμβανω το σπρωχνει ολο το αμαξι σχεδον ομοιομορφα,αλλα και ασφαλεια.Ασε που και να πεταξει κολο που λενε στην πιατσα,μπορει ο καθενας(με λιγη εξασκηση που θα εχει κανει απο πιο πριν) να το φερει ξανα στο δρομο.Αναφερομαι παντα σε αυτοκινητα του λαου,του οικογενειαρχη και γενικοτερα σε αυτοκινητα που μπορει να τα παει μια βολτα ο καθενας και να τα ευχαριστιθει.Δεν λεω για πορσε-φεραρι κτλ ετσι?Εκει παμε αλου.

Reaction score
3

Τάκη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη συμβουλή σου.
Μπορώ να πω ότι έδωσες μία (δυο) από τις καλύτερες εξηγήσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ευχαριστώ και πάλι
τόσο για τη χρήσιμη συμβουλή, όσο και για την τεκμηριωμένη απάντησή σου...

Reaction score
12.033
Ένα μικρό παράδειγμα.
Όταν στρίβεις με μπροσθιοκίνητο και ο δρόμος γλυστράει (πχ είναι βραγμένος) και πατήσεις παραπάνω γκάζι, οι τροχοί σπινιάρουν και η μούρη γλυστρά προς το εξωτερικό της στροφής (υποστροφή). Τότε το τιμόνι γίνεται ελαφρύτερο. Για να το διορθώσεις μπορείς είτε να αφήσεις το γκάζι, είτε να περιορίσεις το πάτημα του γκαζιού και ταυτόχρονα να στρίψεις κι άλλο το τιμόνι. Προσοχή όμως, όταν οι τροχοί επανακτήσουν πρόσφηση, να επαναφέρεις το τιμόνι στη σωστή γωνία για να ακολουθήσεις την πορεία σου. Εμένα προσωπικά αυτό ΔΕΝ μου αρέσει. Το σιχαίνομαι.
Αντίθετα, με ένα πισωκίνητο στις ίδιες συνθήκες, αν πατήσεις παραπάνω γκάζι, τότε η ουρά θα κινηθεί προς τα έξω. Για να το διορθώσεις υπάρχουν 2 περιπτώσεις.
α) Αν δεν το παρακάνεις με το γκάζι (αν πατάς λίγο παραπάνω γκάζι) τότε στρίβεις λιγότερο το τιμόνι, μέχρι και σε σημείο να το ισιώσεις και συνεχίζεις με απαλά χαϊδέματα του γκαζιού να διατηρείς την πορεία σου.
β) Αν πατάς πολύ περισσότερο γκάζι, τότε η ουρά ανοίγεται πολύ, χρειάζεται ανάποδο τιμόνι και να αφήσεις το γκάζι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ουρά να επιστρέψει. Όταν η ουρά επιστρέφει πρέπει να διορθώνεις το τιμόνι για να διατηρείς την πορεία σου. Προσοχή χρειάζεται όταν θα έχεις βγει από τη στροφή και θα θες η ουρά να επιστρέψει. Τότε αν αφήσεις το γκάζι και η ουρά επιστρέψει, λόγω αδράνειας και κεκτημένης ταχύτητας, θα θέλει να συνεχίσει να κινείται προς την αντίθετη πλευρά.
Προσωπικά προτιμώ αυτή τη συμπεριφορά του πισωκίνητου στη στροφή.

Reaction score
3

Πολυ χρήσιμο και ουσιαστικό, το σχόλιο του φίλου Πέτρου.
Πραγματικά πολύ χρήσιμο, και σαν γνώση που αφορά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αλλά και σαν συμπληρωμικό εφόδιο - εμπειρία για τον μέσο οδηγό.

Φιλικά

Reaction score
0

Ετσι είναι φίλε Πέτρο και μάλιστα αν είναι πολά τα άλογα δεν χρειάζεται καν να είναι γλιστερός ο δρόμος. Βέβαια από την θεωρία στην πράξη υπάρχει μια απόσταση... Γιατί αν πηγαίνεις ευθεία με ένα πισωκίνητο με πολλά άλογα και το πατήσεις και αρχίσει να σου κάνει μπάντες με 160χαω τότε να σε δω...

Reaction score
12.033
Δεν θα ήθελα να μου τύχει κάτι τέτοιο! Θεωρητικά ξέρω να το μαζέψω, αλλά μάλον θα χεζ@μουν με τόσα km και θα έκανα βλακεία. Πιστεύω ότι 300-350 άλογα πίσω είναι το ιδανικό για ένα σπορ καθημερινό αυτοκίνητο (βλέπε Toyota Supra, Honda NSX, Mazda RX-7, Nissan 300 ZX Z32) ή 4x4 (Nissan Skyline R34 GT-R, Mitsubishi 3000GT, άντε και Subaru Impreza). Μπορώ να έχω ένα από τα παραπάνω παρακαλώ;;;

PS. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά εξαιρεθέντος του HONDA, όλα είναι turbo...

EDIT: Όσο για το προηγούμενο ποστ μου, το έχω κάνει πολλάκις, δεν είναι μόνο θεωρία.

Reaction score
1.300
Και έλεγα... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ....
θυμάμε το Subaru σου που με έκανες πλατείες και πατιλίκια ! πολύ πλάκα και κέφι είχε αλλά τώρα εχει γίνει μπετόβεργα.... άν είχαμε υπομονή θα ήταν και πάλι στον δρόμο τώρα να οργώνει ! Τέσπα !
Η πίσω κίνηση πιστευω ότι χρειάζεται περισσότερο ! Πισωκίνητα έχω οδηγήσει λίγα ( στον στρατό τα περισσότερα) και μπορώ να πώ καταλαβαίνεις την διαφορά με την πρώτη !
Προσωπικά οδηγάω εδώ και ΠΟΛΑ χρόνια μπροσθιοκίνητο και το σίγουρο είναι ότι το επόμενο ( όταν αποφασίσω να το αγοράσω ) θα έχει την κίνηση ή πίσω ή και στα 4 !!!!
Βασικά η μπροστά κίνηση καθιερώθηκε απο τους περισσότερους κατασκευαστες ΜΟΝΟ για λόγους ΚΟΣΤΟΥΣ ! και συντήρησης ! Οι σοβαρές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τα καλά αυτοκίνητά τους πισωκίητα ! και θα ήταν πραγματικά Αστείο να έβλεπες Lexus ή BMW ή Ferrari με προστά κίνηση....
Αυτά από μένα !
Πετράκη θα σε πάρω τηλέφωνο ! Αλήθεια πότε θα πάρεις το E36 ???

Reaction score
12.033
....
θυμάμε το Subaru σου που με έκανες πλατείες και πατιλίκια ! πολύ πλάκα και κέφι είχε αλλά τώρα εχει γίνει μπετόβεργα....
Αλήθεια πότε θα πάρεις το E36 ???
Κλαψ... τι μου το θύμισες!
Ε30 είπαμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.930
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou