Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκί

εννοειται οτι δεν καταλαβες φιλε μου.

εγραψες:
"συμπλεκταρης-κοφτιαζεις-αφηνεις συμπλεκτη-κοβεις τομονι κατα 3/4 και μολις νιωσεις να φευγει ο κολος το γκαζι σανιδα.Μολις καταφερες να διωξεις τον κολο απο την μπεμπα σου και εχεις αρχισει να κανεις το κεφι σου με το αμαξι διπλωμενο το τιμονι τερμα αναποδα και τα λαστηχα να σφυριζουνεΜεχρι εδω ολα καλα.Απο εδω και μετα εξαρταται ποσο το κατεχεις το πραγμα ωστε να το ισιωσεις πιο κατα και οχι να παρεις αγκαλια κανενα δεντρο, κολονα κτλ."

χρειαζεται να το σχολιασει κανεις?
Φιλε μου μηλας με υπονοουμενα η' κανω λαθος?Διακρεινω μια ειρωνια στα γραφωμενα σου φιλε μου,εκτος και αν κανω λαθος οποτε συγχωρα με.Εσυ λες κατι για 50-50 κατανομη βαρους για μπλοκε και διπλα ψαλιδια κτλ κτλ.Μη ξεχνας οτι κατι τετοιο συμβαινει σε αρκετα ακριβα αυτοκινητα η' σε ιδικα αυτοκινητα πχ MR 2.Δεν εχουμε ολοι τα απαιτουμενα βαλαντια για κατι τετοια αυτοκινητα,οποτε πρεπει με μικροκολπακια να καταφερουμε να κανουμε το κεφι μας.Ετσι δεν ειναι?????

Οσον αφορα τον πιτσιρικα που θα παρει το αμαξι του μπαμπα,καλα θα κανει να μην του το δωσει ο μπαμπας.Αν θελει παλι να μην χαλασει το χατηρι του κακομαθημενου μαμοθρεφτου γιου του.......ε τοτε αν δεν την κανει την μ@λ@κια και ο γιος πως θα βαλει μιαλο και ο μουροχαβλος μπαμπας??????

Reaction score
1
H τελεια διαδρομη:
η πλαγιολισθηση ειναι συστατικο της τελειας διαδρομης. το στησιμο ενος αυτοκινητου (αναρτηση+βαρος), το γκαζι πρεπει να μας δινει την επιθυμητη επιταχυνση με γραμμικο τροπο, το τιμονι πρεπει να ειναι αρκετα γρηγορο ωστε να επιτρεπει στον οδηγο τον ελεγχο και την επιθυμητη εξουδετερωση της υπερστροφης. Το μπλοκε διαφορικο δεν επιτρεπει την σπαταλη ενεργειας στον εσωτερικο τροχο (που χωρις προσφυση σπιναρει ανεξελεγκτα) και ταυτοχρονα δινει δυναμη στον εξωτερικο τροχο που εχει την προσφυση λογω φυγοκεντρου και μεταφορας βαρους.

δεν σε ειρωνευομαι φιλε. απλα αυτο που εγραψες:------>
-------->"""""σ-υ-μ-π-λ-ε-κ-τ-α-ρ-η-ς(!!!!!!!)-κ-ο-φ-τ-ι-α-ζε-ι-ς(!!!!!)-α-φ-η-ν-ε-ι-ς σ-υ-μ-π-λ-ε-κ-τ-η(!!!!!!)-κ-ο-β-ε-ι-ς τομονι κατα 3-/-4(!!!!!) και μολις νιωσεις να φευγει ο κολος το γκαζι σ-α-ν-ι-δ-α(!!!!!!!).Μολις καταφερες να διωξεις τον κολο απο την μπεμπα σου και εχεις αρχισει να κανεις το κεφι σου με το αμαξι διπλωμενο(!!!!!!!!!!!!!) το τιμονι τερμα αναποδα(!!!!!!!!!!!!!!!!!) και τα λαστηχα να σφυριζουνεΜεχρι εδω ολα καλα.Απο εδω και μετα εξαρταται ποσο το κατεχεις το πραγμα ωστε να το ισιωσεις πιο κατα και οχι να παρεις αγκαλια(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ) κανενα δεντρο(ΝΑΙ), κολονα (ΑΚΡΙΒΩΣ)κτλ.""""""

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΕΙΡΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΤΟ Ο-Χ-Ι ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΕΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ Η ΚΟΛΩΝΑ.

δεν εχω τιποτα εναντιον σου. απλα καποιες φορες βλεπω στο δρομο οχηματα με τελικο καζανακι, νεκρο μοτερ και τη μουσικη στη διαπασων να σπερνουν τον πανικο ειτε συμπλεκταροντας με το γκαζι σανιδα σε κατηφορες (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ειτε τραβωντας χειροφρενα ενω η ουσια, η τελεια διαδρομη ειναι κατι το τελειως διαφορετικο.

γεια χαρα. δεν γραφω αλλο στο συγκεκριμενο topic. ας εξηγησει καποιος αλλος ή ας μην εξηγησει κανενας. εστω και ενας νεαρος να καταλαβε δυο πραγματα, κατι γλιτωσαμε.

Reaction score
3
Απάντηση: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

Μπορεί να βγήκαμε λιγάκι από το θέμα,
αλλά επειδή όλα είναι δυνατόν να συμβούν στη ζωή μας,
θα σας πω μια μικρή ιστοριούλα... έτσι απλά για να χαλαρώσουμε λιγάκι...

Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε, υπάρχει και η περίπτωση (όπως και σε πολλές άλλες , και διάφορες περιπτωσεις) να παρακούσει ο γιος την εντολή του μπαμπά...

Και να παίρνουνε, που λέτε παιδιά "μία μέρα" (που έλειπε ο μπαμπας με το αεροπλάνο στο εξωτερικό , για 4-5 μέρες) το αυτοκίνητο, ο γιος με την "τσακαλοπαρέα" του, με αποτέλεσμα...
...όταν γύρισε ο μπαμπάς "αναγνώρισε", διεκρινε φρεσκοβαφή στο πίσω δεξί φτερό, και διαφορερικής (ελαφρώς) απόσχωσης (και ιμιτασιόν) του αντίστοιχου πισω δεξιού φαναριού...

Αυτό συνέβη πριν πολλά πολλά χρόνια...
και από ότι καταλαβατε τα παιδιά απλά έκαναν μια "αποτυχημένη" προσπάθεια το βράδυ στο ξεπαρκάρισμα, χωρίς να υπολογίσουν έναν στύλο... ...φρόντισαν να το διορθώσουν όμως "τσοντάροντας" ο καθένας από την "χαρτζιλικάρα" του...

Συμπέρασμα:
Δεν φταίνε τα παιδιά... οι μεγάλοι φταινε που πάνε και βάζουνε στύλους όπου να 'ναι...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

H τελεια διαδρομη:
η πλαγιολισθηση ειναι συστατικο της τελειας διαδρομης. το στησιμο ενος αυτοκινητου (αναρτηση+βαρος), το γκαζι πρεπει να μας δινει την επιθυμητη επιταχυνση με γραμμικο τροπο, το τιμονι πρεπει να ειναι αρκετα γρηγορο ωστε να επιτρεπει στον οδηγο τον ελεγχο και την επιθυμητη εξουδετερωση της υπερστροφης. Το μπλοκε διαφορικο δεν επιτρεπει την σπαταλη ενεργειας στον εσωτερικο τροχο (που χωρις προσφυση σπιναρει ανεξελεγκτα) και ταυτοχρονα δινει δυναμη στον εξωτερικο τροχο που εχει την προσφυση λογω φυγοκεντρου και μεταφορας βαρους.

δεν σε ειρωνευομαι φιλε. απλα αυτο που εγραψες:------>
-------->"""""σ-υ-μ-π-λ-ε-κ-τ-α-ρ-η-ς(!!!!!!!)-κ-ο-φ-τ-ι-α-ζε-ι-ς(!!!!!)-α-φ-η-ν-ε-ι-ς σ-υ-μ-π-λ-ε-κ-τ-η(!!!!!!)-κ-ο-β-ε-ι-ς τομονι κατα 3-/-4(!!!!!) και μολις νιωσεις να φευγει ο κολος το γκαζι σ-α-ν-ι-δ-α(!!!!!!!).Μολις καταφερες να διωξεις τον κολο απο την μπεμπα σου και εχεις αρχισει να κανεις το κεφι σου με το αμαξι διπλωμενο(!!!!!!!!!!!!!) το τιμονι τερμα αναποδα(!!!!!!!!!!!!!!!!!) και τα λαστηχα να σφυριζουνεΜεχρι εδω ολα καλα.Απο εδω και μετα εξαρταται ποσο το κατεχεις το πραγμα ωστε να το ισιωσεις πιο κατα και οχι να παρεις αγκαλια(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ) κανενα δεντρο(ΝΑΙ), κολονα (ΑΚΡΙΒΩΣ)κτλ.""""""

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΕΙΡΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΤΟ Ο-Χ-Ι ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΕΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ Η ΚΟΛΩΝΑ.

δεν εχω τιποτα εναντιον σου. απλα καποιες φορες βλεπω στο δρομο οχηματα με τελικο καζανακι, νεκρο μοτερ και τη μουσικη στη διαπασων να σπερνουν τον πανικο ειτε συμπλεκταροντας με το γκαζι σανιδα σε κατηφορες (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ειτε τραβωντας χειροφρενα ενω η ουσια, η τελεια διαδρομη ειναι κατι το τελειως διαφορετικο.

γεια χαρα. δεν γραφω αλλο στο συγκεκριμενο topic. ας εξηγησει καποιος αλλος ή ας μην εξηγησει κανενας. εστω και ενας νεαρος να καταλαβε δυο πραγματα, κατι γλιτωσαμε.
ΟΚ κυριε σουμαχερ.Εμεις τα φτωχαδακια,με τα τιποτενια αυτοκινητα μας,θα συνεχηζουμε να ανακαλυπτουμε τροπους που θα μας βοηθουνε να κανουμε το κεφι μας.Εσυ πηγαινε στην πιστα με το ακριβο διθεσιο σου που εχει κατανομη 50-50 και εμεις οι αλλοι θα κανουμε την καβλα μας στα χωραφια η' σε ερημους δρομου που θα εχουμε φροντισει πιο πριν να τον κλησουμε.Κανεις δεν λει να κανουμε ταρζανιες σε δημοσιους δρομου οπου περνανε μικρα παιδακια και ενα σορο αυτοκινητα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

ΟΚ κυριε σουμαχερ.Εμεις τα φτωχαδακια,με τα τιποτενια αυτοκινητα μας,θα συνεχηζουμε να ανακαλυπτουμε τροπους που θα μας βοηθουνε να κανουμε το κεφι μας.Εσυ πηγαινε στην πιστα με το ακριβο διθεσιο σου που εχει κατανομη 50-50 και εμεις οι αλλοι θα κανουμε την καβλα μας στα χωραφια η' σε ερημους δρομου που θα εχουμε φροντισει πιο πριν να τον κλησουμε.Κανεις δεν λει να κανουμε ταρζανιες σε δημοσιους δρομου οπου περνανε μικρα παιδακια και ενα σορο αυτοκινητα.

------->
η μπεμπα που εχεις ειναι το συμβολο της κοινωνικης καταξιωσης του νεοελληνα (ειδικα με τους προβολεις ομιχλης ανοικτους ακομα και με 35 βαθμους και χωρις ιχνος υγρασιας, με ζανταρες και φαρδια λαστιχα).

συγνωμη αν σε εκανα να νιωσεις ασχημα φιλε μου.

φιλικα,
Σουμαχερ

Reaction score
3

Παιδια, δεν είναι θέμα,
τουλάχιστον εδώ, μία κουβεντούλα κάνουμε και ανταλλάσσουμε χρησιμότατες απόψεις και γνώμες...

Το σίγουρο είναι ότι πρεπει παντα να λαμβάνουμε κάποια μέτρα ασφαλειας για να αποφεύγουμε κάποια δυσάρεστα και για εμάς και για τον τρυγύρω κόσμο...

Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν πάμε γυρεύοντας σε δημόσιο δρόμο...

Όμως δεν παύει να μάθουμε κι εμείς οι μεγάλοι, (διότι δεν τα ξέρουμε "όλα") μερικά πράγματα πάνω στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας...
Δεν είναι κακό αυτό...
Προσωπικά σας το λέω ότι έχω διδαχτεί πολλά πράγματα μέσα από αυτούς του διαλόγους μας.

Λογική έχουμε... ας τη συμπληρώσουμε και με λιγάκι παραπάνω εμπειρία , δεν πειράζει...

Όσο για τα πιαδιά, "ανεπιθύμητα και κακά" (γενικώς) παραδείγματα μπορούν (δυστυχώς) να πάρουν σχεδόν από παντού... και από την τηλεόραση ακόμα... ( και δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερες περιπτώσεις...)

Για αυτόν τον λόγο πρεπει οι γονείς να έχουν πάντα "ανοιχτά" τα μάτια τους,
και να μιλούν με τα παιδιά τους...

Κατά τα άλλα πιστεύω ότι ο κάθε διάλογος εδώ είναι χρήσιμος και έχει την δική του ξεχωριστή αξία...

Αρκεί, να μην "ξεφύγουμε λιγο..."
Σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, είμαστε καταδικασμένοι στο να μαθαίνουμε συνεχώς (γιατί δεν τα ξέρουμε όλα, κι ούτε πρόκειται ποτέ να τα μάθουμε)

Όπως και να εχει ευχαριστώ όλους τους φίλους για την πολύτιμη κατάθεση της γνώμης και της εμπειρίας τους...
Να είστε πάντα καλά...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκί

------->
η μπεμπα που εχεις ειναι το συμβολο της κοινωνικης καταξιωσης του νεοελληνα (ειδικα με τους προβολεις ομιχλης ανοικτους ακομα και με 35 βαθμους και χωρις ιχνος υγρασιας, με ζανταρες και φαρδια λαστιχα).

συγνωμη αν σε εκανα να νιωσεις ασχημα φιλε μου.

φιλικα,
Σουμαχερ
Ποτε δεν αναβω τα προβολακια.Και οταν εχει ομιχλη,απλα δεν το κουναω το αμαξι γιατι εχει κατι π@π@ρες νεοπλουτους με τζιπ τσεροκι αουντι bmw κτλ κτλ που σου πετανε στην μαπα οχι μονο τα προβολακια,αλλα και οτι αλλο φως εχει το αμαξι.Σε αυτους να τα πεις αυτα και οχι σε εμενα που εχω αμαξι μοντελο του 1995.
Παρε και μια foto να το δεις και να καταλαβεις οτι δεν ειμαι απο εκεινους που πουλανε μουρη επειδι ετυχε να εχουνε αμαξι με καλο ονομα.Ουτε αεροτομες ουτε σποηλερ.Απλα πραγματα....οπως το γεννησε η μανα του

Reaction score
3

Όλα καλά μέχρι εδώ παιδιά...

Δεν αναφέρθηκε όμως κανείς με σχόλιο πάνω στο θέμα....

Η ερώτηση που μπορώ (και είναι καλό) πάνω στο θέμα να θέσω, είναι η εξής:

Για ποιόν λόγο (σαν οδηγός, το τονίζω σαν οδηγός) να διαλέξω και να πάρω ένα αυτοκίνητο με πίσω κίνηση...

Τί παραπάνω προτερήματα θα είχε η πίσω κίνηση (ποιά η φιλοσοφία της πίσω κίνησης εαν θα θέλατε καλύτερα) σε σχέση με την μπροστινή, από τη στιγμή που στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, τα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν οι διάφοροι κατασκευαστές, τα "βγάζουν" με μπροστινή κίνηση...

Αυτό είναι όλο...

Σας ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για την κατάθεση της άποψή σας...

Ο λόγος... , δικός σας...

Reaction score
264

Όλα καλά μέχρι εδώ παιδιά...

Δεν αναφέρθηκε όμως κανείς με σχόλιο πάνω στο θέμα....

Η ερώτηση που μπορώ (και είναι καλό) πάνω στο θέμα να θέσω, είναι η εξής:

Για ποιόν λόγο (σαν οδηγός, το τονίζω σαν οδηγός) να διαλέξω και να πάρω ένα αυτοκίνητο με πίσω κίνηση...

Τί παραπάνω προτερήματα θα είχε η πίσω κίνηση (ποιά η φιλοσοφία της πίσω κίνησης εαν θα θέλατε καλύτερα) σε σχέση με την μπροστινή, από τη στιγμή που στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, τα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν οι διάφοροι κατασκευαστές, τα "βγάζουν" με μπροστινή κίνηση...

Αυτό είναι όλο...

Σας ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για την κατάθεση της άποψή σας...

Ο λόγος... , δικός σας...
Τα μπροσθιοκιμητα δυσκολα θα σου φυγουνε στην στροφη.Αν ομως σου φυγει με πολλα χλμ πρεπει να εισαι και πολυ μαγκας για να το μαζεψεις.Τα πισωκινητα φευγουνε πιο ευκολα αν δεν ξερεις να τα πας.Απο την αλλη αυτα ειναι για τα παλια μοντελα.Τα σημερηνα αμαξια εχουνε αντισπιν,ESP κτλ κτλ οποτε δεν προκητε να το χασεις το πισωκινητο σε μια στροφη.

Τα πισωκινητα εχουνε πιο καλο τιμονι γιατι δεν επηρεαζεται απο ημιαξονια κτλ,συνεπως εχουνε σχεδον παντα την ιδια αισθηση.Τα μπροστιοκινητα την μια ειναι πιο ελαφρια,την αλλη πιο βαρια τα τιμονια τους.Εξαρτατε απο το αν ειναι ανηφορα κατηφορα,αν το σπινιαρεις κτλ.Στο ταξι το πισωκινητο σου προσφερει πιο ευχαρηστο ταξιδι τοσο στον οδηγο, που δεν κουραζονται τα χερια του, αλλα και στους αλλους επιβατες γιατι η πισω κινηση το σπρωχνει το αμαξι ενω η μπροστινη κινηση το τραβαει απο την μουρη,το σουζαρει θα λεγαμε και ετσι νιωθεις το κορμι σου την μια να πηγαινει προς τα πισω και την αλλη να θελει να πεσει στο εμπρος παρ-πριζ.

Αν προσεξεις θα δεις οτι ολα τα μεγαλα και πολυτελες αυτοκινητα εχουνε την κινηση στους πισω τροχους.

Αν μηλαμε για τα σπορ αυτοκινητα....εκει τα πραγματα ειναι διαφορετικα αφου αλλαζουνε πολλα απο τα παραπανω.

Reaction score
3

Και επειδή το θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον (για χρήσιμη και επιοκοδομητική συζήτηση), θα μου επιτρέπατε να βοηθήσω ακόμη περισσότερο θέτοντας ακόμη ένα ερώτημα...
(μέσα από τα τόσα, τόσα άλλα...)

Εχω ένα μικρό τροχόσπιτο , και μου αρέσει εμένα και την οικογένειά μου να κάνουμε κάμπινγκ ή διακοπές κοντά στη φύση... ή έχω μια μικρή βαρκούλα (με συρόμενο...) ή έχω απλά ένα μικρό τρεϊλορ και βάζω πράγματα μέσα όταν κάνω διακοπές το καλοκαίρι κλπ κλπ κλπ...

Τι αυτοκίνητο θα μου συνιστουσατε, συμβουλεύατε, τώρα να πάρω έτσι ώστε στην καλύτερη περίπτωση να μην κάνω "δύσκολη" ούτε τη δική μου "ζωή" , "οδήγηση ακόμη και σε δύσκολο, αγροτικο, λόγω διακοπων, δρόμο", αλλα να μην "αγανακτήσω" και τους άλλους από πίσω, όταν βρεθώ σε μία δύσκολη π.χ. χωμάτινη ανηφόρα με το συρόμενο...

(Υποτίθεται ότι δεν είναι κάποιος τόσο ευκαταστασος, ώστε να έχει ένα αυτοκίνητο για πόλη, ένα για ταξίδι, και ένα για βουνό...)

Και όλα αυτά πάλι, σαν ένα από τα πολλά αυτά παραδείγματα...

Και παλι σας ευχαριστώ προκαταβολικα...

Reaction score
3

Τα μπροσθιοκιμητα δυσκολα θα σου φυγουνε στην στροφη.Αν ομως σου φυγει με πολλα χλμ πρεπει να εισαι και πολυ μαγκας για να το μαζεψεις.Τα πισωκινητα φευγουνε πιο ευκολα αν δεν ξερεις να τα πας.Απο την αλλη αυτα ειναι για τα παλια μοντελα.Τα σημερηνα αμαξια εχουνε αντισπιν,ESP κτλ κτλ οποτε δεν προκητε να το χασεις το πισωκινητο σε μια στροφη.

Τα πισωκινητα εχουνε πιο καλο τιμονι γιατι δεν επηρεαζεται απο ημιαξονια κτλ,συνεπως εχουνε σχεδον παντα την ιδια αισθηση.Τα μπροστιοκινητα την μια ειναι πιο ελαφρια,την αλλη πιο βαρια τα τιμονια τους.Εξαρτατε απο το αν ειναι ανηφορα κατηφορα,αν το σπινιαρεις κτλ.Στο ταξι το πισωκινητο σου προσφερει πιο ευχαρηστο ταξιδι τοσο στον οδηγο, που δεν κουραζονται τα χερια του, αλλα και στους αλλους επιβατες γιατι η πισω κινηση το σπρωχνει το αμαξι ενω η μπροστινη κινηση το τραβαει απο την μουρη,το σουζαρει θα λεγαμε και ετσι νιωθεις το κορμι σου την μια να πηγαινει προς τα πισω και την αλλη να θελει να πεσει στο εμπρος παρ-πριζ.

Αν προσεξεις θα δεις οτι ολα τα μεγαλα και πολυτελες αυτοκινητα εχουνε την κινηση στους πισω τροχους.

Αν μηλαμε για τα σπορ αυτοκινητα....εκει τα πραγματα ειναι διαφορετικα αφου αλλαζουνε πολλα απο τα παραπανω.
Ευχαριστώ πολύ, τον φίλο τάκη , για την τεκμηριωμένη απάντηση.

Ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Εσεις τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πισω κίνηση στο αυτοκίνητο...

+πισωκινητο ...
Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας,
θα με βοηθούσατε ακόμη περισσότερο, τόσο εμένα όσο και τους άλλους φίλους που μας διαβάζουν , εαν θα μπορούσατε να τεκμηριώσετε την απάντησή σας, διαφωτίζοντάς μας.

Σας ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή σας.

(έστω και την ελάχιστη δυνατή...)

Reaction score
264

Και επειδή το θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον (για χρήσιμη και επιοκοδομητική συζήτηση), θα μου επιτρέπατε να βοηθήσω ακόμη περισσότερο θέτοντας ακόμη ένα ερώτημα...
(μέσα από τα τόσα, τόσα άλλα...)

Εχω ένα μικρό τροχόσπιτο , και μου αρέσει εμένα και την οικογένειά μου να κάνουμε κάμπινγκ ή διακοπές κοντά στη φύση... ή έχω μια μικρή βαρκούλα (με συρόμενο...) ή έχω απλά ένα μικρό τρεϊλορ και βάζω πράγματα μέσα όταν κάνω διακοπές το καλοκαίρι κλπ κλπ κλπ...

Τι αυτοκίνητο θα μου συνιστουσατε, συμβουλεύατε, τώρα να πάρω έτσι ώστε στην καλύτερη περίπτωση να μην κάνω "δύσκολη" ούτε τη δική μου "ζωή" , "οδήγηση ακόμη και σε δύσκολο, αγροτικο, λόγω διακοπων, δρόμο", αλλα να μην "αγανακτήσω" και τους άλλους από πίσω, όταν βρεθώ σε μία δύσκολη π.χ. χωμάτινη ανηφόρα με το συρόμενο...

(Υποτίθεται ότι δεν είναι κάποιος τόσο ευκαταστασος, ώστε να έχει ένα αυτοκίνητο για πόλη, ένα για ταξίδι, και ένα για βουνό...)

Και όλα αυτά πάλι, σαν ένα από τα πολλά αυτά παραδείγματα...

Και παλι σας ευχαριστώ προκαταβολικα...
Αν δεν εισαι κομπλεξικος ανθρωπος,που δεν το νομιζω απο τα γραφωμενα σου,τοτε αγοραζεις το skoda octavia station στην υπερηψωμενη εκδοση του που νομιζω οτι ειναι και 4κινητο και ξεμπερδεψες.Βαζεις τσιμπραγκαλα μεεεεεεεσα.:138:

Reaction score
3

Αν δεν εισαι κομπλεξικος ανθρωπος,που δεν το νομιζω απο τα γραφωμενα σου,τοτε αγοραζεις το skoda octavia station στην υπερηψωμενη εκδοση του που νομιζω οτι ειναι και 4κινητο και ξεμπερδεψες.Βαζεις τσιμπραγκαλα μεεεεεεεσα.:138:
Τάκη μου, σε ευχαριστώ και πάλι,
σ΄ευχαριστώ και για την πρότασή σου...

Να είσαι πάντα καλά...
Ευχαριστώ.

Reaction score
3

Επίσης ας μην ξεχνάμε παιδιά ,
το γεγονός ότι, τα παλαιώτερα πισωκίνητα αυτοκίνητα (στα σημερινά δεν ξέρω... πιθανόν να το έχουν διορθώσει αυτό...) , εκτός από την σχετικά εύκολη "υπερστροφή" τους,
είχανε πίσω μονοκόματο, άκαμπτο άξονα, πράγμα το οποίο έχω την εντύπωση ότι πιθανόν να "δυσκόλευε" λιγάκι τα πράγματα ως προς το θέμα της ανάρτησης...

δεν ξέρω...
απλά το αναφέρω, με επιφύλαξη...

Πάντα Φιλικά...

Reaction score
264

Επίσης ας μην ξεχνάμε παιδιά ,
το γεγονός ότι, τα παλαιώτερα πισωκίνητα αυτοκίνητα (στα σημερινά δεν ξέρω... πιθανόν να το έχουν διορθώσει αυτό...) , εκτός από την σχετικά εύκολη "υπερστροφή" τους,
είχανε πίσω μονοκόματο, άκαμπτο άξονα, πράγμα το οποίο έχω την εντύπωση ότι πιθανόν να "δυσκόλευε" λιγάκι τα πράγματα ως προς το θέμα της ανάρτησης...

δεν ξέρω...
απλά το αναφέρω, με επιφύλαξη...

Πάντα Φιλικά...
Αρκετα παλια τα φτιαχνανε ετσι.Απο τις αρχες του 90 και μετα εχουνε σπαστο διαφορικο και ψαλιδια πισω.Ορισνε βεβαια τα φτιαχνανε ετσι και απο ακομα παλαιοτερα.

Reaction score
3

Αρκετα παλια τα φτιαχνανε ετσι.Απο τις αρχες του 90 και μετα εχουνε σπαστο διαφορικο και ψαλιδια πισω.Ορισνε βεβαια τα φτιαχνανε ετσι και απο ακομα παλαιοτερα.
Ευχαριστώ και παλι τον φίλο Τάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του.

Reaction score
264

Ευχαριστώ και παλι τον φίλο Τάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του.
Eδω που τα λεμε τα μονα αυτοκινητα καθημερινης χρησης που εχουνε παραμηνει πισωκινητα,ειναι τα BMW τα μερσεντες και το LEXUS .Ξεχασα κανενα αλλο????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.949
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou