Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Μηνύματα
900
Reaction score
1
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Δηλαδη πιστευεις οτι αυτα που λεμε τωρα θα αλλαξει κατι?
Εκει παει το οτι η συζητηση δεν οδηγει πουθενα παρα μονο σε συμπερασματα και αυτο λεγεται ρεαλισμος.

Μακαρι μια μερα ολες οι εταιριες να ακολουθησουν το παραδειγμα της maiandros και να παει η αγορα προς το καλυτερο.
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

… Κάτι που θέλω απλά να παρατηρήσω είναι ότι μη μου απευθύνεστε σε πρώτο πληθυντικό γιατί επαναλαμβάνω ότι δεν εκπροσωπώ τις εταιρίες διανομής …
Όπως λες, έκανες την ίδια συζήτηση, ή μάλλον άλλη αλλά με το ίδιο θέμα, σε "διπλανό" φόρουμ και τώρα την κάνεις εδώ. Άρα υπάρχει κάτι που προσπαθείς να ξεκαθαρίσεις μέσα σου ... τέλος πάντων κάτι. Δεν χρειάζεται να κάνω τον μάντη, αφού μπορείς να το πεις εσύ. Άσε που είμαι και άθλιος εις την μαντικήν! :119:
… Προσωπικά προσυπογράφω αυτά που είπε ο Χρήστος Ακρατόπουλος από τα οποία δεν μπορώ να διαφωνήσω σε τίποτε…
Μπορείς όμως να κοινοποιήσεις σε κάποιους "επισήμους" την ύπαρξη του θέματος και να συμμετάσχουν, αν έχουν καλή φυσική κατάσταση ... :138:
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Πέρα από αυτά που έγραψαν πολλοί και συμφωνώ, ιδιαίτερα με την τοποθέτηση του Χρήστου, θεωρώ τον εν λόγω επαγγελματικό τομέα πεθαμένο. Κι αν όχι εντελώς πεθαμένο, τουλάχιστον σπαρταράει..

1. Ο κόσμος δεν έχει τόσο ελεύθερο χρόνο όσο το '80, στην άνθιση των videoclubs. Μας είχε κάνει όλους ΔΥ ο Ανδρέας, και μπορούσαμε να βλέπουμε 2-3 ταινίες το απόγευμα. Τώρα πολλοί δουλεύουμε περισσότερο (καλώς ή κακώς).

2. Το internet έχει φέρει την μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική αλλαγή από την εποχή της Βιομηχανικής επανάστασης. Δεν υπάρχει επιχειρηματικό μοντέλο που να μην έχει επηρεαστεί από αυτό.
Είτε τσάμπα είτε επί πληρωμή, είναι και θα είναι το μέσο που διανέμεται όλο το περιεχόμενο που ζητάει ο κόσμος. Δημοφιλείς σειρές, blockbusters ή ταινίες για ειδικό κοινό, παιδικά κλπ.

Γιατί να πάει κάποιος σε videoclub; Γιατί να αγοράσει ένα πλαστικό δισκάκι προς 25 ευρώ;
Για τους υπότιτλους; Για την μεταγλώττιση; Αστεία πράγματα. Ιδιαίτερα το πρώτο το βρίσκει κανείς ευκολότατα. Για παράδειγμα, δημοφιλής σειρά παίζεται σε παγκόσμια πρώτη προβολή σε Αμερικανικό κανάλι, και σε 1 ώρα υπάρχει στο internet υποτιτλισμένη!
Μόνο τα παιδικά χρειάζονται μεταγλώττιση, αλλά και αυτά σύντομα θα περάσουν στην ιστορία. Η ανιψιά μου μαθαίνει Αγγλικά (ελαφρά) από 4 χρονών...

Όπως είπα λοιπόν. Πεθαμένη μπίζνα. Καλύτερα κάποιος να επενδύσει σε 2-3 παιδιά από το πολυτεχνείο, να τους δώσει 2 χρόνια, και να τους αφήσει να βγάλουν το επόμενο facebook, ή google, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, παρά να διανέμει ταινίες στην Ελλάδα...Είναι καλύτερα τα αμερικανάκια;
Αλλά μια ζωή ασχολούμαστε με μπαρούφες σε αυτή τη χώρα, χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας...

Άποψή μου έτσι...
 

Μηνύματα
3.143
Reaction score
0
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Προσωπικά δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι οι εταιρείες διανομής δίνουν το προϊόν τους στις εφημερίδες χωρίς κέρδος ή έστω χωρίς καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από αυτά που τους δίνει η διανομή μέσω video-club.

Η ουσία είναι ότι όπως είπαν και άλλοι προηγουμένως το DVD ως μέσο ευτελίστηκε και αργοπεθαίνει, παίρνοντας μαζί του και τα videoclub. Αυτοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις του χώρου περνούν γρήγορα στην παράνομη (προς το παρόν) αλλά ασύγκριτα πρακτικότερη λύση του downloading με αποτέλεσμα οι εταιρείες διανομής να υποχρεώνονται να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό των ασχέτων μέσω των εφημερίδων.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια ρεαλιστική εναλλακτική πέρα από γενικότητες περί μποϋκοτάζ καταναλωτών ας το κάνει, αλλιώς δε βλέπω και εγώ που πάει αυτή η συζήτηση.

Για το καρτέλ που δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο, αλλά τα όρια και οι περιορισμένες σε εύρος και ποικιλία επιχειρηματικές δραστηριότητες το κατατάσσουν αυτή τη στιγμή ως νούμερο ένα πρόβλημα για την αύξηση των τιμών σε όλα τα επίπεδα. Για τους κινηματογράφους αυτό που παρατηρούμε είναι ότι ίσως αυτή τη στιγμή όλοι σχεδόν να παρουσιάζουν παθητικό…Παγκοσμίως για να κρατηθεί μια αλυσίδα κινηματογράφων ζωντανή θα πρέπει να κόβει κάθε χρόνο εισιτήρια περίπου στο διπλάσιο του πληθυσμού της χώρας που έχει βάση. Η Ελλάδα είναι 10.000.000 και τα εισιτήρια που κόπηκαν περσι είναι 14.000.000. ενώ για να παρουσιάζουν κάποια κερδοφορία έπρεπε να είναι περίπου στα 18.000.000. Ε αυτό είναι κάτι το οποίο κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Και το ερώτημα πως ακόμη παραμένουν ανοιχτοί δεν μπορώ δυστυχώς να απαντήσω…
Για τους υπόλοιπους συνοικιακούς με τα μυαλά που κουβαλάν οι ιδιοκτήτες τους πιστεύω ότι μετράνε μήνες και κάποιοι και μέρες…
Sorry αλλα αυτό δε βγάζει κανένα νόημα. Με βάση ποια δεδομένα έχει γίνει ο υπολογισμός; Σε ποιά σινεμά αναφέρεται γιατί δεν έχουν όλα την ίδια κίνηση ή το ίδιο κοστολόγιο και με ποιά τιμή εισιτηρίου, κόπιας κλπ;
Το ότι τα εισιτήρια που κόβονται στην Ελλάδα είναι συγκριτικά λιγότερα σε σχέση με τις περισσότερες δυτικές χώρες (αλλά πολύ περισσότερα σε σχέση με άλλες ανατολικές) είναι γνωστό. Αλλά με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πολυ-κινηματογράφοι εκτός Βόρειας Αμερικής και Δυτικής Ευρώπης.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.764
Reaction score
83.636
Απάντηση: Re: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Πέρα από αυτά που έγραψαν πολλοί και συμφωνώ, ιδιαίτερα με την τοποθέτηση του Χρήστου, θεωρώ τον εν λόγω επαγγελματικό τομέα πεθαμένο. Κι αν όχι εντελώς πεθαμένο, τουλάχιστον σπαρταράει..
Κι εγώ συμφωνώ με τον Άκη.

Η μείωση του ελεύθερου χρόνου δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, IMO.
Γιατί υπάρχει ταυτόχρονη μείωση στις εξόδους διασκέδασης λόγω του οικονομικού προβλήματος και αύξηση των σπιτοκεντρικών hobbies λόγω τεχνολογίας, ένα από τα οποία είναι και η θέαση ταινιών.

Το Internet όμως έχει αλλάξει εντελώς το σκηνικό στις οπτικοακουστικές μορφές διασκέδασης.
Όσο μάλιστα θα αυξάνονται οι ταχύτητες και το ποσοστό χρηστών το φαινόμενο θα ενταθεί περαιτέρω.

Προς το παρόν οι δυσκίνητες εταιρείες προσπαθούν να αμυνθούν/εγκλιματιστούν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάποια στιγμή θα "ωριμάσουν" και θα προσφέρουν (επί πληρωμή) ταινίες και μουσική μέσω των servers τους άμεσα, χωρίς μεσάζοντες. Παράλληλα θα προσαρμοστεί και το νομικό καθεστώς σε παγκόσμια βάση.

Σε συζητήσεις που έχω με στελέχη πολυεθνικών δισκογραφικών εταιρειών, ζουν για τη στιγμή που θα καταργηθεί το φυσικό μέσο (CD) και θα βασίζονται στην online πώληση τραγουδιών για να απαλλαχθούν απ' όλα τα ενδιάμεσα στάδια (κατασκευή και αποθήκευση, διανομείς, δισκοπωλία, επιστροφές κλπ).

Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις ταινίες, μόνο που θα αργήσει λίγο περισσότερο λόγω του αυξημένου όγκου δεδομένων που απαιτείται.
 

Μηνύματα
116
Reaction score
0
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Καλησπέρα

Συμμετείχα όντως σε κάποιες συζητήσεις που γινόταν στο άλλο site όπως παρατηρώ και άλλα μέλη αυτού του Forum.Ειλικρινά επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους συζητήσεις δεν ήξερα με ποίους ανθρώπους είχα να κάνω. Πήρα τα πρώτα δείγματα όταν η συμπεριφορά τους ήταν πάρα πολύ εχθρική απέναντι μου σχεδόν με ότι και αν έγραφα. Μετά από κάποια στιγμή η παρουσία μου σχεδόν τους τρόμαζε. Δεν έχω απάντηση για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά τους και γιατί με αντιμετώπιζαν έτσι. Εαν ήξερα δεν θα συμμετείχα καθόλου. Παρατήρησα απλά ότι κάνουν προώθηση μιας συγκεκριμένης εταιρίας διανομής και φυσικά ο νοών νοείτε…

Δεν κάνω μεταφορά των θεμάτων μου. Δεν θέλω να βγάλω τίποτε από μέσα μου και δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε κανέναν γιατί συμμετέχω σε οποιαδήποτε forum.

Να κοινοποιήσω σε κάποιους επίσημους την ύπαρξη του θέματος?
Τώρα τι να απαντήσεις σε αυτό. Οι επίσημοι είναι ο Κύριος Βαρδινογιάννης από την Audio Visual…Το αφήνω ασχολίαστο…

Κάποιος δίνει συμβουλές να κλείσουμε την εταιρία διανομής και να ασχοληθούμε με το νέο Facebook. Να είσαι σίγουρος ότι η maiandros κοιτάει σε πολλές κατευθύνσεις αλλά θα έλεγα αν ήταν τόσο εύκολα τα πράματα θα έπρεπε να το κάνεις εσύ χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια Τόσο απλά.

Μην αμφισβητείτε τα στοιχεία που σας δίνω για τους κινηματογράφους. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Και ένα πράγμα είναι σίγουρο. Μην ψάχνετε για λογικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Για τον καθένα λογική είναι τι μένει στο τέλος στην τσέπη του…

Όλα είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν και να πάμε σε διαφορετικά Format.Μη νομίζεται ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου θα μείνει με σταυρωμένα χερια.3D τεχνολογίες και η μετεξέλιξη τους σε IMAX θεάσεις είναι πολύ κοντά.
Παρακολούθησα Imax στη Βαρκελώνη και πιστέψτε με δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτό που παρακολουθούμε τώρα.

Οι δράσεις των μονοπωλίων είναι αυτές που επηρεάζουν τα πάντα και διαμορφώνουν τιμές επίπεδο ποιότητος ποικιλία κτλ. Ο κόσμος νομίζετε ότι αντιδράει με το να κατεβάζει ταινίες από το internet.?Μια ψευδαίσθηση είναι ότι τιμωρεί τις εταιρίες. αυτός που τελικά την πληρώνει τη νύφη είναι ο φουκαριάρης ο βιντεοκλαμπας που προσπαθεί να βγάλει ένα μεροκάματο. Οι μεγαλοκαρχαρίες βρίσκουν πάντα τον τρόπο να τα κονομάνε, Βλέπε εφημερίδες.. Επομένως για σκεφτείτε λίγο καλύτερα τα πράγματα και αναθεωρήστε λίγο τις σκέψεις σας. Δεν πρόκειται να απαντήσω βεβαίως σε καμία απαξιωτική τοποθέτηση του στιλ «Δεν με νοιάζει να κλείσουν και αυτοί και όλοι. Εμείς να είμαστε καλά.»
 

Μηνύματα
1.557
Reaction score
2
Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

αυτός που τελικά την πληρώνει τη νύφη είναι ο φουκαριάρης ο βιντεοκλαμπας που προσπαθεί να βγάλει ένα μεροκάματο.
Βρε Ελένη τι είναι αυτά που λες?Ειλικρινα μένω άφωνος! Φουκαριάρης ο βιντεοκλαμπάς που εδώ και 3 χρόνια χρεώνει ταινίες 2 ευρώ την μέρα?Αυτοί οι άνθρωποι έβγαλαν κυριολεκτικά εκατομύρια δραχμές και έχουν να τρώνε και τα εγγόνια τους.Εγώ την πληρώνω!Και ο κάθε καταναλωτής που ξέρει τι θέλει και δεν μπορεί να το βρει πουθενά!

Λυπάμαι για την αντιμετώπιση που είχες σε άλλο forum.Αυτό που με νοιάζει εμένα και μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών αυτού του forum είναι το HD.Μόνη σου μας είπες πόσο σου άρεσε το IMAX.Εμάς να δεις!Έχω 10άδες IMAX videos τα οποία δεν χορταίνω να βλέπω ξανά και ξανά!!!!Προσωπικά δεν βλέπω πλέον συμβατικά DVD.Μόνο HD. Και στενοχωριέμαι αφάνταστα που κανείς στην Ελλάδα εδώ και 1 χρόνο που το bluray έχει επικρατήσει δεν έχει ενδιαφερθεί για την προώθηση του.Αναγκάζομαι σαν καταναλωτής είτε να αγοράζω από εξωτερικό είτε να κατεβάζω υλικό από το internet.

Όλα είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν και να πάμε σε διαφορετικά Format.Μη νομίζεται ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου θα μείνει με σταυρωμένα χερια.3D τεχνολογίες και η μετεξέλιξη τους σε IMAX θεάσεις είναι πολύ κοντά.
Παρακολούθησα Imax στη Βαρκελώνη και πιστέψτε με δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτό που παρακολουθούμε τώρα.
Δυστυχώς ρε Ελένη είναι πια αργά!Οσοι απάντησαν σε αυτό το thread έχουν αλλάξει format εδώ και πολλούς μήνες.Έχουν δει 3D τεχνολογίες εδώ και πολλούς μήνες.Και έχουν δει ότι κυκλοφορεί σε IMAX.Αυτό είναι το πρόβλημα. Και δυστυχώς όλα αυτά τα είδαμε είτε από καταστήματα του εξωτερικού είτε από το Internet.Λυπάμαι που οι ελληνικές εταιρίες έχουν αργήσει τόσο.Το ποτάμι κύλησε και δεν γυρίζει πίσω.

Κάτι μου λέει πως πολλοί από τους υπεύθυνους των εταιριών διανομής ούτε που έχουν δει ποτέ τους bluray,ούτε έχουν δει γενικότερα ποιότητες εικόνας 1080p.Κάνω λάθος?
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

... Δεν θέλω να βγάλω τίποτε από μέσα μου και δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε κανέναν γιατί συμμετέχω σε οποιαδήποτε forum …
Στο 1ο πάσο και στο 2ο παρενόησες. δεν ζήτησα κανενός είδους αποδεικτικά. :126:
... Να κοινοποιήσω σε κάποιους επίσημους την ύπαρξη του θέματος?
Τώρα τι να απαντήσεις σε αυτό. Οι επίσημοι είναι ο Κύριος Βαρδινογιάννης από την Audio Visual…Το αφήνω ασχολίαστο …
Σωστά, άστο γενικώς. Είπαμε να έχει φυσική κατάσταση, όχι να κλέψουμε εκκλησία ... :125:

Στη συνέχεια, σε ότι format και να πάει το προϊόν, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Τι φταις κι' εσύ τώρα να τ' ακούς ... :203:

Πάντως ρισκάρω μια πρόβλεψη. Το κόστος αγοράς μιας ταινίας θα γίνει μονοψήφιο, στη φθηνότερη βερσιόν προσφοράς (π.χ. κατέβασμα). Σε 5-6 χρονάκια. :144:
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Πάντως ρισκάρω μια πρόβλεψη. Το κόστος αγοράς μιας ταινίας θα γίνει μονοψήφιο, στη φθηνότερη βερσιόν προσφοράς (π.χ. κατέβασμα). Σε 5-6 χρονάκια. :144:
Είναι ήδη.Ι TUNES.
Tο όλο θέμα βέβαια είναι πότε θα ανοίξει και εδώ(πάντως οι έχοντες κονέ σε αμέρικα και Νησί το απολαμβάνουν ήδη σε 720p, το οποίο σε tv μέχρι 46΄δεν έχει και πολύ διαφορά με το 1080p).
Bέβαια το μεγάλο πανηγήρι θα επέλθει με τα δίκτυα FTTH,όπου και θα μπορούμε να δούμε streaming 1080p σε πραγματικό χρόνο.

Κα Μελίδου(ο πλυθηντικός δεν είναι τυπικός ούτε διατήρηση αποστάσεων,απλώς έτσι λειτουργώ με ανθρώπους που πρωτογνωρίζω) έχετε σκεφτεί να προσφέρετε τις ταινίες μέσω ιντερνετ?Έστω και πιλοτικά ορισμένους τίτλους για να δείτε την αντίδραση της αγοράς?
Όσον αφορά τον επιχειρηματία που αναφέρατε πιστέψτε με την συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει πολύ μεγαλύτερες έγνοιες απ την διανομή των ταινιών(όχι,δεν λέω τον ΠΑΟ αγόρια...),οπότε δεν περιμένω καμία σοβαρή αντίδραση απ την εν λόγω εταιρία.


Υ.Γ.Δεν ξέρω τι διαπιστώσατε σε άλλα φόρουμ ή τι αντιμετώπιση είχατε αλλά εδώ κινδυνεύετε μόνο εκ του σύνεγγυς από σεσημασμένα ''αρπακτικά'' του site:138:

Φιλικα

Γιώργος Στριφτός.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Επίσης δεν είδα τίτλους σε format blue-ray στο site σας.Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος?
 

Μηνύματα
900
Reaction score
1
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Και για να παμε την συζητηση ενα βημα παραπερα, το IPTV αρχισε να γινεται πραγματικοτητα ειδικα τον τελευταιο καιρο και οι providers πουλανε ταινιες προς θεαση!

Εδω για ακομα μια φορα οι ιδιοκτητες video clubs δεν μπορουν να κανουν και πολλα, αλλα απο την αλλη επειδη ρωτησα προσφατα για franchise στην 24 Self Video, να πω οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων, συμφερει και ειναι καλη μπιζνα, γιατι ακομα και αυτοι εχουν βρει τροπους να μην εξαρτιωνται 100% απο τις εταιριες διανομης.

Πιστευω πολυ στην IPTV, και μαντευω οτι δεν ειναι μακρυα η ωρα που τα video clubs θα ειναι ελαχιστα κυριολεκτικα.
Στην περιοχη που μενω εχουμε παρα πολλα σε μια ακτινα περιπου 4 τετ. χλμ.
Ηδη μερικα οπως το Video Blue και ενα αλλο που εκλεισε αφου ενοικιαζε προς €2,50 τις ημερησιες.
Αντιθετα ενα αλλο video club που νοικιαζει ΟΛΑ τα DVD προς €1,25 και στα 3 το 1 ειναι δωρο, ανοιξε και υποκαταστημα πριν 2-3 χρονια.\

Βλεπετε λοιπον οτι περιθωρια υπαρχουν απο ολους, και απο τους διανομεις που ανοιγουν νεες αγορες μπροστα τους και τους ιδιοκτητες που μπορουν να πουλουν ΟΣΟ χρειαζεται αλλα ΔΕΝ θελουν.

Η 3D τεχνολογια δεν ειναι καινουργια υποθεση και ακομα και τωρα δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει. Οι iMAX αιθουσες δεν ειναι ακριβες? Δεν ξερω τι θα γινει με αυτες, ειδικα στην δικη μας αγορα.
 

Μηνύματα
116
Reaction score
0
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Μη με κάνετε να εξηγώ ακόμη και το παραμικρό.
Όταν εννοώ φουκαριάρηδες τους ιδιοκτήτες video club εννοώ σε σχέση με τους μεγαλοκαρχαρίες.(big-sharks) Βεβαίως κάποιοι τα έχουν οικονομήσει ποιος λέει το αντίθετο?

Αν και δεν είναι το θέμα μας τα video club μάθέ ότι ένα video club νοικιάζει την ταινία 2 ευρο αλλά την έχει αγοράσει 40 + φπα το ένα δισκάκι. Άρα τα 10 dvd 400 ευρο +φπα Σε ένα μήνα από φθορά και μη επιστροφές του έχουν μείνει τα 5.Για να κάνει έστω απόσβεση θέλει 200 ενοικιάσεις. Σε μια εβδομάδα κυκλοφορούν από την ίδια αλλά και από άλλες εταιρίες ποιο καινούριες ταινίες. Οι υπάρχουσες θεωρούνται ήδη παλιές με αποτέλεσμα να τις «σκεπάζουν» οπότε πολύ λίγοι τίτλοι κάνουν έστω απόσβεση .Εάν νοίκιαζαν με 1 εύρο δεν θα άντεχαν ούτε ένα μήνα. Να λέμε κουβέντες έξω από το χορό είναι εύκολο.

Δεν δικαιολογώ τα καταστήματα φυσικά γιατί δεν φταίνε αυτοί. Εμπορικές επιχειρήσεις έχουνε και κοιτάνε έσοδα-έξοδα. Το πρόβλημα ξεκινάει από της εταιρίες. Εάν πουλούσανε σε λογικές τιμές με πολλά αντίτυπα στο κάθε μαγαζί ο καθένας θα του ήταν πολύ εύκολο να βρει αυτό που θέλει και μάλιστα με τιμή περίπου στο 1 ευρο. Οι μόνες ταινίες που μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης video club να νοικιάζει με 1 ευρο και να παρουσιάζει κερδοφορία μέχρι το επόμενο release είναι αυτές της maiandros.

Γιατί δεν εχει η maiandros bluray είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το νήμα . Σύντομα θα πούμε για αυτό σε άλλο thread.

Η εταιρία μας έχει και τα δικαιώματα από το video on demand ωστόσο ακόμη είναι λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα με τους providers
Μη ζητάτε να σας πω παραπάνω γιατί σε λίγο θα μου ζητήσετε και το καταστατικό της εταιρίας…
 

Μηνύματα
900
Reaction score
1
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Oχι προς Θεου, αν και ορισμενοι λιγο πολυ γνωριζουν πραγματα σχετικα τους ISPs.

Ελπιζω καποια στιγμη να δουμε φως στο τουνελ. Να κανω μια ερωτηση???

Οι διανομεις, πουλανε Χ χρηματα ενα δισκακι, τον ιδιο τιτλο σε αϋλη μορφη πχ για download, ποσο θα την πουλουσαν σε ενα site που θα την φιλοξενουσε?
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Σε αυτό που λες για τις ταινίες έχεις δίκιο.

Όταν αγοράζει το dvd 40 Ευρώ τότε μόνο και μόνο για να βγάλει τα χρήματα του dvd πρέπει να το ενοικιάσει 20 φορές με 2 Ευρώ την ημέρα... Αυτό σημαίνει ότι ήδη θα έχουν περάσει άλλες 2 γενιές νέων κυκλοφοριών...

Και αναγκάζεται να πάρει και πολλούς τίτλους για να ικανοποιεί τον πελάτη. Κανείς δεν περιμένει 4-5 μέρες για να δει την ταινία που θέλει. Πάει στο διπλανό video club...

Γι' αυτό και τα video club βγάζουν από κλασικές ταινίες και άλλα παρεμφερεί με το άθλημα προιόντα...
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Oχι προς Θεου, αν και ορισμενοι λιγο πολυ γνωριζουν πραγματα σχετικα τους ISPs.

Ελπιζω καποια στιγμη να δουμε φως στο τουνελ. Να κανω μια ερωτηση???

Οι διανομεις, πουλανε Χ χρηματα ενα δισκακι, τον ιδιο τιτλο σε αϋλη μορφη πχ για download, ποσο θα την πουλουσαν σε ενα site που θα την φιλοξενουσε?
Κανονικά πολλά Χ...
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Συγνωμη αλλα 40 Ε το δισκακι (για τα dvd μιλαμε παντα ) δεν το αγοραζω ουτε εγω που ειμαι ιδιωτης .Σε αυτη την τιμη το παιρνει ενας επαγγελματιας ?

Και τοσα χρονια πως αντεχαν αυτοι ? (Αν το προβλημα ειναι το χρονικο διαστημα μεταξυ νεων κυκλοφοριων και η αποσβεση αυτων..οπως καταλαβα , αν καταλαβα καλα )

(Να υπενθυμισω οτι δεχθηκαμε οτι καποιοι τα εχουν κονομησει.)
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Και ποιος λεει οτι πρεπει να κανουν απαραιτητα αποσβεση μεσα σε μια δυο εβδομαδες ?

Ας παρουμε ενα παραδειγμα..πχ τον αρχοντα των δαχτυλιδιων.Ποσες ενοικιασεις πιστευετε οτι εχει κανει ενα videoclub με το συγκεκριμενο εργο ? Απο τη στιγμη που κυκλοφορησε μεχρι και σημερα πχ ..

20 ? Πανω απο 20 ? 100 ?1000 ? Πανω απο 1000 ?
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Κάποιος δίνει συμβουλές να κλείσουμε την εταιρία διανομής και να ασχοληθούμε με το νέο Facebook. Να είσαι σίγουρος ότι η maiandros κοιτάει σε πολλές κατευθύνσεις αλλά θα έλεγα αν ήταν τόσο εύκολα τα πράματα θα έπρεπε να το κάνεις εσύ χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Τόσο απλά.
Πίστεψέ με, αν είχα το κεφάλαιο που έχετε επενδυμένο στην Maiandros, αυτό ακριβώς θα είχα κάνει. Δεν είναι μομφή προς εσάς, κι αυτό που κάνετε χρήσιμο είναι και μπορεί να βγάλετε και λεφτά. Ο καθένας ασχολείται με αυτό που ξέρει. Απλά οι ευκαιρίες στον 21ο αιώνα είναι αλλού. Ταπεινή μου γνώμη πάντα...

...φυσικά να μπορέσετε να πείτε και την άποψη σας για τις υπηρεσίες των εταιριών διανομής στην Ελλάδα και κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι από αυτές και τι θα ζητούσατε περισσότερο...
Για να γυρίσουμε λίγο στην αρχικό λόγο ύπαρξης αυτού του thread, το τι θα ζητούσε ο μέσος γνώστης καταναλωτής:
1. Γρήγορη διανομή τίτλων ταυτόχρονα με την κυκλοφορία σε Region 1 ή 2 (μιλάμε για αμερικανικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο).
2. HD version σε Bluray
3. Σωστή μεταφορά ήχου και εικόνας (συνήθως οι ελληνικές εκδόσεις είναι τσεκουρεμένες)
4. Επαρκής διαθεσιμότητα. Αρνούμαι να πάω στο videoclub να δω ότι η τελευταία δημοφιλής ταινία υπάρχει σε 5 κόπιες, όλες νοικιασμένες!! Στο βρετανικό Blockbuster (αλυσίδα videoclubs), σου εγγυώνται ότι θα βρεις την ταινία που ψάχνεις, αλλιώς είναι free την επόμενη φορά! Αυτό είναι customer service (άγνωστες λέξεις στο Ελλάντα).
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

4. Επαρκής διαθεσιμότητα. Αρνούμαι να πάω στο videoclub να δω ότι η τελευταία δημοφιλής ταινία υπάρχει σε 5 κόπιες, όλες νοικιασμένες!! Στο βρετανικό Blockbuster (αλυσίδα videoclubs), σου εγγυώνται ότι θα βρεις την ταινία που ψάχνεις, αλλιώς είναι free την επόμενη φορά! Αυτό είναι customer service (άγνωστες λέξεις στο Ελλάντα).
Άκη στην Αγγλία το dvd rental δισκάκι κοστίζει περίπου τα 2/3 του κανονικού...

Στην Ελλάδα κοστίζει 2 φορές το κανονικό!! :121::121:

Οπότε ποιός θα πάει να πάρει ένα dvd 10 φορές και να δώσει 400 Ευρώ για να το βρεις εσύ τις πρώτες 5 μέρες;;; Όταν για να αποσβέσει μόνο την αγορά του dvd πρέπει να κάνει 20 ενοικιάσεις;;;

Εδώ είναι άλλη χώρα...
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εταιρίες διανομής Κινηματογράφου και dvd στην Ελλάδα

Οπότε ποιός θα πάει να πάρει ένα dvd 10 φορές και να δώσει 400 Ευρώ για να το βρεις εσύ τις πρώτες 5 μέρες;;; Όταν για να αποσβέσει μόνο την αγορά του dvd πρέπει να κάνει 20 ενοικιάσεις;;;

Εδώ είναι άλλη χώρα...
Kαι τι ειναι βρε Χρηστο 20 ενοικιασεις που το λεμε συνεχως ...??

Κατι απιαστο ? Κατι δυσκολο ? Το videoclub που ειμαι γραμμενος εχει χιλιαδες μελη...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.648
Μηνύματα
2.868.792
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top