Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Η Renault αναβιώνει το Κατρέλ!
(ηλεκτρικό εννοείται)

1625226429766.png

1625226491308.png

Reaction score
20.832
Ωραίο είναι, αλλά λίγο σαν τα ριμέικ του κινηματογράφου μου θυμίζουν κάτι τέτοιες κινήσεις της βιομηχανίας... Έλλειψη νέων ιδεών μάλλον...

gid

Reaction score
10.152
Ο κόσμος είναι γεμάλος κοπελιές που θα το βρούν πολύ χαρτιωμένο....

...και από άνδρες που βρίσκουν αυτές πολύ χαρτιωμένες και θα τους το αγοράσουν.... :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Εντάξει, αυτό είναι και για άντρες και για γυναίκες, αλλά δε το βλέπω εύκολο να το βρεις για αγορά:

1625227500735.png

"MINI Electric Pacesetter To Storm Up Goodwood Festival Of Speed Hill Climb | Carscoops" https://www.carscoops.com/2021/07/m...orm-up-goodwood-festival-of-speed-hill-climb/

Σε σημαντικότερα νέα τωρα:

Ξύπνησε για τα καλά η ΔΕΗ.

<<Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι ένας συνηθισμένος καταναλωτής, ο οποίος όμως θα διαθέτει ένα Φ/Β πάρκο, μια εγκατάσταση μπαταρίας και ένα ψηφιακό μετρητή. Στην διάρκεια της μέρας θα παράγει και θα αποθηκεύει ενέργεια και παράλληλα θα κάνει και την διαχείριση της ενέργειας, την οποία θα ανταλλάσσει και θα συμψηφίζει μέσα από το δίκτυο της γειτονιάς ακολουθώντας το μοντέλο του Prosumer. Όπως είπε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος που οι καταναλωτές θα έχουν συμμετοχή και έλεγχο, τονίζοντας ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μόνο η αρχή.>>

"ΔΕΗ BLUE: Αυτό είναι το «όχημα» της επιχείρησης στην ηλεκτροκίνηση (pic)| newmoney" https://www.newmoney.gr/roh/palmos-...to-ochima-tis-epichirisis-stin-ilektrokinisi/

Αντε να δούμε...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Ωραία νέα, υπάρχει και app:

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ΔΕΗ blue για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τους διαθέσιμους φορτιστές στην περιοχή τους και να πληρώνουν το ρεύμα που αγοράζουν για το αυτοκίνητό τους. Ως προωθητική ενέργεια, η φόρτιση των οχημάτων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνεται δωρεάν, ενώ η ΔΕΗ δεσμεύεται πως η ενέργεια με την οποία θα φορτίζονται τα οχήματα, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, καθώς θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα «πράσινα» πιστοποιητικά.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/paroysiastike-shedio-gia-ilektrokinisi-dei-blue

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.114
Ως προωθητική ενέργεια, η φόρτιση των οχημάτων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνεται δωρεάν
Α, τόσο ήτανε; Ωραία, να μην έχω τύψεις λοιπόν που δεν στηρίζω τον ΑΒ.

Και να πω ότι ήταν και γεμάτες οι θέσεις και τους κοστίζει πολύ τόσο ρεύμα που δίνουν τζάμπα; Ζήτημα αν θα δεις έναν άνθρωπο κάθε φορά. Μιλάμε για κόστος κάτι λίγα ευρώ την ημέρα. Τέλος πάντων, δεν λέω ότι μας τα χρωστάει κανείς για να μας τα δώσει τζάμπα, απλά για μια ακόμα φορά η επιχειρηματική λογική στο Ελλάντα είναι λίγο κοντόφθαλμη.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.114
Είδα πως έχει ένα 50-αρη στο ικεα, θα πα να το δοκιμάσω.
Άσχετο, χθες βράδυ που έφυγα από Golden Hall ήταν 3 Tesla στη σειρά και φόρτιζαν στους Superchargers.

Άσχετο Νο.2:
Προχθές στην Εθνική όπως ανέβαινα πέτυχα μπροστά μου ένα Tesla. Ο τύπος πήγαινε στην αριστερή με 110 (κάτι τέτοιο) ενώ είχε χώρο να κάνει δεξιά. Αλλά σου λέει "φιλαράκ, έχω Τέσλα, μόκο". Κάποια στιγμή που με αντιλήφθηκε, αντί να κάνει δεξιά, πατάει μια γκαζιά του τύπου "καλά, δεν θα με ξαναδείς". Ακολουθώ κι εγώ κατά πόδας, αν και αρχικά μου ξέφυγε λίγο γιατί περίμενα να κάνει δεξιά, όχι να το σανιδώσει. Το έκανε άλλες 3-4 φορές, κολλημένος από πίσω εγώ. Στο τέλος έκανε δεξιά 😝. Είμαι σίγουρος από μέσα του σκεφτότανε "Τισκατατώρα, τιντούτο, εμένα μου είπανε δεν θα με κοντράρει κανείς".

Άσχετο Νο.3:
Πριν ξεκινήσω βέβαια την "κόντρα" είχα δει το "Dual Motor" από πίσω, οπότε ήξερα πως έστω και για λίγο με τρώει. Ο συγκεκριμένος ήταν μέγιστος καραγκιόζης σαν οδηγός οπότε δεν έπαιξε ρόλο. Αλλά ομολογώ πως όπως τον έβλεπα από πίσω, με πείραξε λίγο που αυτός ο βατραχοκουβάς είναι πιο γρήγορος (έστω μόνο στην ευθεία).

Άσχετο Νο.4:
Ο εν λόγω καραγκιόζης λοιπόν μετά την γκαζιά που πάταγε, μετά πάταγε απευθείας φρένο. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα αρχικά, μετά κατάλαβα πως μάλλον άφηνε το γκάζι απότομα και λόγω regeneration το Tesla άναβε τα στοπ. Δεν ξέρω κατά πόσο οφειλόταν στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, αλλά γενικά ήταν αρκετά επικίνδυνο αυτό που συνέβαινε φαινομενικά. Δηλαδή να πηγαίνει ένα αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα και ξαφνικά κάθε λίγο να ανάβουν τα στοπ σαν να φρενάρει. Το δικό μου δεν έχω δει τι κάνει και πόσο ευαίσθητο είναι στο άφημα του πεντάλ (πόσο απότομα δηλαδή πρέπει να το αφήσεις για να ανάψουν τα φώτα).

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Έχετε ρίξει μια ματιά στην ακτινοβολία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων? Μήπως θα έπρεπε?

Reaction score
1.000
Άσχετο, χθες βράδυ που έφυγα από Golden Hall ήταν 3 Tesla στη σειρά και φόρτιζαν στους Superchargers.

Άσχετο Νο.2:
Προχθές στην Εθνική όπως ανέβαινα πέτυχα μπροστά μου ένα Tesla. Ο τύπος πήγαινε στην αριστερή με 110 (κάτι τέτοιο) ενώ είχε χώρο να κάνει δεξιά. Αλλά σου λέει "φιλαράκ, έχω Τέσλα, μόκο". Κάποια στιγμή που με αντιλήφθηκε, αντί να κάνει δεξιά, πατάει μια γκαζιά του τύπου "καλά, δεν θα με ξαναδείς". Ακολουθώ κι εγώ κατά πόδας, αν και αρχικά μου ξέφυγε λίγο γιατί περίμενα να κάνει δεξιά, όχι να το σανιδώσει. Το έκανε άλλες 3-4 φορές, κολλημένος από πίσω εγώ. Στο τέλος έκανε δεξιά 😝. Είμαι σίγουρος από μέσα του σκεφτότανε "Τισκατατώρα, τιντούτο, εμένα μου είπανε δεν θα με κοντράρει κανείς".

Άσχετο Νο.3:
Πριν ξεκινήσω βέβαια την "κόντρα" είχα δει το "Dual Motor" από πίσω, οπότε ήξερα πως έστω και για λίγο με τρώει. Ο συγκεκριμένος ήταν μέγιστος καραγκιόζης σαν οδηγός οπότε δεν έπαιξε ρόλο. Αλλά ομολογώ πως όπως τον έβλεπα από πίσω, με πείραξε λίγο που αυτός ο βατραχοκουβάς είναι πιο γρήγορος (έστω μόνο στην ευθεία).

Άσχετο Νο.4:
Ο εν λόγω καραγκιόζης λοιπόν μετά την γκαζιά που πάταγε, μετά πάταγε απευθείας φρένο. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα αρχικά, μετά κατάλαβα πως μάλλον άφηνε το γκάζι απότομα και λόγω regeneration το Tesla άναβε τα στοπ. Δεν ξέρω κατά πόσο οφειλόταν στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, αλλά γενικά ήταν αρκετά επικίνδυνο αυτό που συνέβαινε φαινομενικά. Δηλαδή να πηγαίνει ένα αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα και ξαφνικά κάθε λίγο να ανάβουν τα στοπ σαν να φρενάρει. Το δικό μου δεν έχω δει τι κάνει και πόσο ευαίσθητο είναι στο άφημα του πεντάλ (πόσο απότομα δηλαδή πρέπει να το αφήσεις για να ανάψουν τα φώτα).
Ποιο ηλεκτρικο αυτοκινητο εχεις;

Reaction score
29.546
Δεν στέκει να ανάβουν τα στοπ με το άφημα του γκαζιού.
Δλδ Αν ανάβουν έτσι με το φρένο τι θα κάνουν ? θα βγάζουν σήμα αλεξίπτωτο?

Reaction score
3.882
Αναβοσβήνουν γρήγορα και ανάβουν και τα alarm αν ειναι απότομο το φρενάρισμα μετά τα 50km.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.114
Δεν στέκει να ανάβουν τα στοπ με το άφημα του γκαζιού.
Δεν είναι απλά "άφημα του γκαζιού". Στα ηλεκτρικά, όταν έχεις την ανάκτηση ενέργειας ρυθμισμένη στο υψηλό (στα Tesla δεν σε αφήνει πλέον να επιλέξεις κάτι άλλο) το αυτοκίνητο φρενάρει κανονικότατα αν αφήσεις απότομα και τελείως το γκάζι. Θα ήταν επικίνδυνο να μην άναβαν τα στοπ.

Απλά το κάνει υπό συνθήκες, με βάση το πόσο απότομα το αφήνεις κλπ. Λειτουργεί δηλαδή με βάση τον ρυθμό επιβράδυνσης.

Ποιο ηλεκτρικο αυτοκινητο εχεις;
Ένα i-Pace

gid

Reaction score
10.152
Δεν είναι απλά "άφημα του γκαζιού". Στα ηλεκτρικά, όταν έχεις την ανάκτηση ενέργειας ρυθμισμένη στο υψηλό (στα Tesla δεν σε αφήνει πλέον να επιλέξεις κάτι άλλο) το αυτοκίνητο φρενάρει κανονικότατα αν αφήσεις απότομα και τελείως το γκάζι.
Δεν υπάρχει τρόπος να το αφήσεις απλά να ρολάρει με τη φόρα που έχει, σαν να πατούσες συμπλέκτη σε ένα συμβατικό;

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Έχετε ρίξει μια ματιά στην ακτινοβολία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων? Μήπως θα έπρεπε?

Το βίντεο είναι πρακτικά άχρηστο, όπως και όλες οι μετρήσεις που έχουν πάρει. Πετάνε συνέχεια τη μπάλα στον θεατή να κρίνει εάν οι μετρήσεις τους έχουν κάποια σημασία. Spoiler alert: Όχι.
Εκτός από την ένταση χρειάζεται οπωσδήποτε και το προφίλ συχνοτήτων/μηκών κύματος ,ο χρόνος που εκτίθεται κάποιος, και ακόμη και η στάση που έχει ως προς την πηγή της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας.

Δεν υπάρχει τρόπος να το αφήσεις απλά να ρολάρει με τη φόρα που έχει, σαν να πατούσες συμπλέκτη σε ένα συμβατικό;
Μπορείς να πατάς ελαφρά το "γκάζι" ή να το ρυθμίσεις στην χαμηλότερη σκάλα, για τα οχήματα που το επιτρέπουν.

gid

Reaction score
10.152
Μπορείς να πατάς ελαφρά το "γκάζι" ή να το ρυθμίσεις στην χαμηλότερη σκάλα, για τα οχήματα που το επιτρέπουν.
Κακό αυτό. Θα ήταν καλό αν μπορούσες να ρολάρεις, ΚΑΙ να έχεις την ανάκτηση σε υψηλή τιμή. Και να διαλέγεις τι από τα δύο θα κάνεις κατά περίπτωση. Ελπίζω στο μέλλον αυτό να υποστηριχθεί.

Reaction score
29.546
Εντελώς περίεργος τρόπος οδήγησης , να θέλεις να φρενάρεις- επιβραδύνεις έστω και να πατάς γκάζι. Κουλό.
Περίπου σαν το dynamic braking των diesel electric των τραίνων στο usa.
Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω με το dynamic braking , αλλά κάπως έτσι εχω καταλάβει ότι λαιτουργεί , δλδ με λιγότερο γκάζι , και όχι με απ ευθείας εφαρμογή φρένων , τα οποία είναι και ευαίσθητα σχετικά και υπερθερμαίνονται επίσης εύκολα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis