Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

μια μικρη υπενθυμιση*, αναφερεστε καποιοι στα omega και omicron αλλα ακουσαμε τον γιγαντα αμφιτρυων, που ριχνει στο omega μισο μετρο υψος σε μεμβρανες μεσοχαμηλων και υψηλων.
το ηχειο ειναι 30% μεγαλυτερο σε υψος απο το αμεσως μικροτερο omega. οι απαιτησεις του απο τα ενισχυτικα ειναι σαφως αυξημενες.

*εκτος αν κανω λαθος και ειχε καποιος απο εσας στην κατοχη του το αμφιτρυων.

γεια χαρα
Ηλία χαλάρωσε !Κάνεις λάθος !
1) Ο "γίγαντας" αμφιτρύωνας είναι σαφώς το πιο εύκολο στην οδήγηση ηχείο της εταιρίας.

2) Σε διαβεβαιώ ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της εταιρίας ασχολήθηκα επισταμένα με κάθε είδους προσέγγιση της μαγνητοστατικής σχολής .Ενεργά,τρίδρομα, τεσσάρων ανεξάρτητων κομματιών (με δυνατότητα ανεξάρτητης τοποθέτησης των μονάδων χαμηλού από τις μονάδες μεσουψηλών) , ribbon σε φορέα και χωρίς φορέα και υλοποιήσεις με μεγέθη που ο αμφιτρύωνας μπροστά τους είναι νάνος!Άρα η επισήμανση σου στο τι έχουμε ακούσει και τι όχι είναι άστοχη.

3) Η άποψη σου ότι ο αμφιτρύωνας είναι πλέον απαιτητικός σε θέματα οδήγησης δεν ευσταθεί για λόγους καθαρά φυσικής.
Επαναλαμβάνω επίσης ότι για λόγους καθαρά φυσικής ,δίπολης λειτουργίας και κανόνων ακουστικής χώρων αυτός ο "γίγαντας" αν τοποθετηθεί λάθος (πράγμα συνηθέστατο) δεν έχει μπάσο.

4) Τα ανωτέρω δεν ισχύουν μόνο για τα Analysis αλλά και για όλα τα full planar μαγνητοστατικά ηχεία.

5) Και μην ξεχνάς τα κάτωθι :
Βάρος μπασομεμβράνης με τις ενσωματωμένες αγώγιμες αλουμινοταινίες.
Οδήγηση μόνο απο την μία πλευρά με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανομοιομορφία-ομογένεια του μαγνητικόυ παιδείου.
Αναρτήσεις με μεταβλητά χαρακτηριστικά ενδοτικότητας στην πορεία του χρόνου. Χαρακτηριστικό που στέλνει περίπατο τις αρχικές ρυθμίσεις-τεντώματα των μπασομεμβρανών. Ρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με τον έλεχο των συντονισμών και των συνεπαγόμενων από αυτούς ανεπιθυμήτων φαινομένων.
Ribbon με φορέa capton που επιβαρύνει τα αδρανειακά του χαρακτηριστικά. Άκουσε για παράδειγμα το πρίμο ενός εύθραυστου ribbon χωρίς φορέα της Magnepan και θα καταλάβεις.
Τέλος το ηχείο για να μπορέσει να σταθεί σε όλες τις παραμέτρους ανταγωνιστικά απέναντι στα ηχεία ανάλογης τιμής (ανεξάρτητα αρχής λειτουργίας ) θέλει 500watt τουλάχιστον στα 8Ω (και πολύ περισσότερα στα 4).

Το ηχείο επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά είναι πολύ καλό!
Δεν είναι όμως εξαιρετικό ! Δεν είναι απαλλαγμένο προβλημάτων ειδικά όταν είναι κάποιας ηλικίας ! Υποθέτω ότι αυτό το ξέρεις καλύτερα εσύ και βεβαίως ο Θανάσης........

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Βασιλη, ο Τασος ο Χαρτζης στην ιστοσελιδα της εταιριας του αναφερεται σε πλεονεκτηματα των μαγνητοστατικων εναντι των ηλεκτροστατικων (επισημαινει ομως οτι χρησιμοποιει ακριβες μοναδες). Ενδεχομενως την ιδια αποψη εχει και ο Νικος Τσαρουχας. Ειμαι σιγουρος οτι και οι 2 εχουν εχουν τεχνικες γνωσεις σε μικρο η μεγαλο βαθμο. Εσυ σε ενα αφιερωμα στα ML αναφερεσαι σε πλεονεκτηματα των ηλεκτροστατικων εναντι των μαγνητοστατικων. Επισης χρησιμοποιεις επιχειρηματα που για μας τους αδαεις μοιαζουν εντυπωσιακα. Το ζητημα ειναι ομως για οσους δεν εχουμε τις τεχνικες γνωσεις τι να πιστεψουμε? Εγω μπορει να εκανα μια τρελλα και να φορτωθηκα τα ενισχυτικα μου για να εχω μια προσωπικη αποψη, αλλα αυτο δεν μπορουν να το κανουν ολοι. Και δεν σου γραφω και για κινδυνους. Κανενα αποτομο φρεναρισμα ενω ειναι φορτωμενο το αμαξι με ενισχυτες. Θεωρω σε καποιο βαθμο λογικο ο εμπορος να υποστηριζει το προιον του. Αλλα νομιζω μεχρι ενος σημειου.

Reaction score
250

Βασιλη, ο Τασος ο Χαρτζης στην ιστοσελιδα της εταιριας του αναφερεται σε πλεονεκτηματα των μαγνητοστατικων εναντι των ηλεκτροστατικων (επισημαινει ομως οτι χρησιμοποιει ακριβες μοναδες). Ενδεχομενως την ιδια αποψη εχει και ο Νικος Τσαρουχας. Ειμαι σιγουρος οτι και οι 2 εχουν εχουν τεχνικες γνωσεις σε μικρο η μεγαλο βαθμο. Εσυ σε ενα αφιερωμα στα ML αναφερεσαι σε πλεονεκτηματα των ηλεκτροστατικων εναντι των μαγνητοστατικων. Επισης χρησιμοποιεις επιχειρηματα που για μας τους αδαεις μοιαζουν εντυπωσιακα. Το ζητημα ειναι ομως για οσους δεν εχουμε τις τεχνικες γνωσεις τι να πιστεψουμε? Εγω μπορει να εκανα μια τρελλα και να φορτωθηκα τα ενισχυτικα μου για να εχω μια προσωπικη αποψη, αλλα αυτο δεν μπορουν να το κανουν ολοι. Και δεν σου γραφω και για κινδυνους. Κανενα αποτομο φρεναρισμα ενω ειναι φορτωμενο το αμαξι με ενισχυτες. Θεωρω σε καποιο βαθμο λογικο ο εμπορος να υποστηριζει το προιον του. Αλλα νομιζω μεχρι ενος σημειου.
Αγαπητέ συνονόματε !
Που αναφέρεται ο κος Χάρτζης σε πλεονεκτήματα των μαγνητοστατικών έναντι των ηλεκτροστατικών;Που υφίσταται επαρκής τεκμηρίωσή αυτού;;;;Επειδή ενδέχεται να μου έχει διαφύγει κάτι θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις το link.

Ο Νίκος ο Τσαρουχάς που ανέφερε ότι τα μαγνητοστατικά υπερέχουν απέναντι στα ηλεκτροστατικά;
Και αναφέρομαι σε αντικειμενικά δεδομένα γιατί στο επίπεδο του "παίζει δεν παίζει" και εγώ μπορεί να ισχυρίζομαι ότι η γιαγιά μου μου τραγουδάει καλύτερα από την Μαρία Κάλας.
Τα αντικειμενικά δεδομένα είναι αναμφισβήτητα. Δυστυχώς......

Οι νόμοι της φύσης και της φυσικής δεν παραβιάζονται !
Από την μια έχουμε μια μεμβράνη που οδηγείται μόνο από την μία πλευρά και έχει πάνω από 1000 φορές το βάρος μιας ηλεκτροστατικής που οδηγείται και από τις δύο πλευρές.
Αυτό τα λέει όλα . Η αδράνεια συνεπάγεται λιγότερη ταχύτητα, διαφάνεια, λεπτομέρεια και η φύση του πεδίου περισσότερες παραμορφώσεις.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα ηλεκτροστατικά είναι απαλλαγμένα προβληματικών ιδιαιτεροτήτων. Η χωρητική τους "συνιστώσα" απαιτεί προσεκτική επιλογή ενισχυτών γιατί αλλοιώς το αποτέλεσμα θα είναι άθλιο.

Όποιος όμως ισχυρίζεται ότι οι μαγνητοστατικές μεμβράνες (έστω και αν οδηγούνται push-pull όπως στα Eminent technology) υπερέχουν από φυσική άποψη των ηλεκτροστατικών ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή ξέρει και κοροιδεύει τον κόσμο......

Reaction score
8
Το ζητημα ειναι ομως για οσους δεν εχουμε τις τεχνικες γνωσεις τι να πιστεψουμε?
ια πολλοστη φορα τα αυτια μας

Εγω μπορει να εκανα μια τρελλα και να φορτωθηκα τα ενισχυτικα μου για να εχω μια προσωπικη αποψη,
αυτο δεν ειναι τρελλα. Αυτο επρεπε να κανουν ολοι οσοι θελουν να διαλεξουν ηχεια,

Reaction score
250

A! Και για τα θέματα αξιοπιστίας και αποκατάστασης προβλημάτων στα παλιά μεταχειρισμένα που προανέφερα ρώτα απλά τον Ηλία και τον Θανάση !
Το πιθανότερο είναι ο κος Χάρτζης στα καινούργια να έχει λύσει τα προβλήματα. Εμείς αν δεν κάνω λάθος μιλήσαμε όμως για μεταχειρισμένο......

Reaction score
4.250

A! Και για τα θέματα αξιοπιστίας και αποκατάστασης προβλημάτων στα παλιά μεταχειρισμένα που προανέφερα ρώτα απλά τον Ηλία και τον Θανάση !
Το πιθανότερο είναι ο κος Χάρτζης στα καινούργια να έχει λύσει τα προβλήματα. Εμείς αν δεν κάνω λάθος μιλήσαμε όμως για μεταχειρισμένο......
Φυσικα, και ειχε τα προβληματακια του. Τουλαχιστον αυτα που φαινοταν με την πρωτη. Εν καιρω δεν ξερω. Παντως και ο Ηλιας ...γατα. Με την πρωτη πηγε εκει που πονουσε το ηχειο. Λες και το μυριστηκε απο την εξωπορτα.
Οπως και ναχει παντως ο Τασος υποσχεθηκε οτι ουτως η αλλως ειχε σκοπο να φτειαξει τα κακως κειμενα.

Reaction score
8
Βασιλη αν και συμφωνω μαζι σου θα διαφωνησω.

Τα σημεια που χανουν τα ηλεκτροστατικα απο τα μαγνητοστατικα ειναι αρκετα και ειναι τα εξεις γενικα μιλωντας.

1. στις ανωτατες σταθμες που μπορουν να επιτυχουν τα μεν και τα δε, οπου τα μαγνητοστατικα σαφως υπερτερουν.

2. στην εκταση των χαμηλων, εξου και στις πλειστες των υλοποιησεων των ηλεκτροστατικων, οχι απολυτα, χρησιμοποιουνται ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα η υπαρχει ελλειψη σε αυτον τον τομεα του φασματος.

3. στις υψηλες συχνοτητες. Εδω ειμαι απολυτος μια και τα ριμπον για μενα ειναι οι καλυτεροι αναπαραγωγεις σε αυτον τον τομεα του φασματος. Αλλα και απλα σκεπτομενος οτι στα ηλεκτροστατικα η μοναδα των μεσαιων συνηθως καλειται να αναπαραγαγει και τις μεσουψηλες, αλλα και τις υψηλες συχνοτητες δειχνει την δυσκολια να υπερβει ηχητικα μια τετοια υλοποιηση ενα σωστο ριμπον τουιτερ.

Γενικα παντως θα θεωρουσα την ηλεκτροστατικη μεβρανη, ως ενα ειδος φουλ ρειντζ μεγαφωνου με τα οσα καλα η κακα αυτο συνεπαγεται.
Αν με ρωτουσε καποιος πως θα ηταν για μενα το τελειο ηχειο, θα του απαντουσα μια κατασκευη που θα εφερε ενα μεγαλο τουιτερ ριμπον οπως των Αναλυσις, μια ηλεκτροστατικη μοναδα για τα μεσαια- μεσουψηλα οπως των MARTIN LOGAN και ενα κλειστο σφαιρικο γουφερ οπως το PV1 της Β&W η ανοιχτης μπαφλας αν και απο τις τελευταιες υλοποιησεις δεν εχω αρκετη πειρα.

Reaction score
4.250

Θαναση προφανως αναφερεσαι στον αλλο Βασιλη. Γιατι εγω δεν εχω τις γνωσεις για να τοποθετηθω.
Απο αυτα που διαβαζω, βλεπω πως τα Summitt στις εντασεις μαλλον δεν εχουν να ζηλεψουν κατι ιδιαιτερο απο τα μαγνητοστατικα, αντιθετως τα Quad τραβανε αρκετα ζορια. Επισης στην κατηγορια χρηματων που κινουνται τα Quad στα χαμηλα φαινεται να μην υστερουν με αντιστοιχα μαγνητοστατικα (στο Hitech μαλιστα δινουν το Magnepan3,6 για το χαμηλο του 8,3 ενω στο Quad 9). Ισως για να ειμαστε πιο δικαιοι θα πρεπει τον Αμφιτρυωνα η το Magnepan 20,1 για παραδειγμα να τα συγκρινουμε με το επετειακο της ML επειδη κινουνται περιπου στην ιδια κατηγορια χρηματων. Αλλα μαλλον θα πρεπει να περιμενουμε αρκετα!

Reaction score
59
Φίλε thanasis k άκου πρωτα κανένα της προκοπής πραγματικό ηλεκτροστατικό ηχείο ενός δρόμου φουλ ρέιντζ και μετά τα λέμε. Λ.Σ.

Reaction score
250

Τα σημεια που χανουν τα ηλεκτροστατικα απο τα μαγνητοστατικα ειναι αρκετα και ειναι τα εξεις γενικα μιλωντας.

1. στις ανωτατες σταθμες που μπορουν να επιτυχουν τα μεν και τα δε, οπου τα μαγνητοστατικα σαφως υπερτερουν.
...........
Καμία σχέση με την πραγματικότητα :

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μαγνητοστατικό που παίζει δυνατότερα από το 20.1!!!!

Ας δούμε τώρα και αυτό :

The EMPEROR speaker was designed from its inception to be the finest, reference class, full range electrostatic loudspeaker in the world. It takes advantage of the improvements in electrostatic technology over the past 20 years in every aspect of design.

.......................................................

5.WIDE DYNAMIC RANGE: By dividing the full range panel at around 150 Hertz from the subwoofer panels, the EMPEROR is able to generate over 120dB of acoustic pressure from 30Hz - 45kHz (at ultra-low frequencies of 15-20Hz, the spacing/film excursion limits the dynamic range to approximately 100dB reproduction at 20Hz).

..................................................
2. στην εκταση των χαμηλων, εξου και στις πλειστες των υλοποιησεων των ηλεκτροστατικων, οχι απολυτα, χρησιμοποιουνται ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα η υπαρχει ελλειψη σε αυτον τον τομεα του φασματος.
..........................................
Και πάλι λάθος:

The EMPEROR speaker was designed from its inception to be the finest, reference class, full range electrostatic loudspeaker in the world. It takes advantage of the improvements in electrostatic technology over the past 20 years in every aspect of design.

.......... Unlike other 'reference' speakers which require satellite subwoofer sytems, the EMPEROR is able to reproduce low frequencies (-3dB point approximately 15 Hertz when fully broken in) without any sonic sacrifice. The sound is consistant in quality from 20 Hertz up to 45 kiloHertz because we use the same 13 micron polyester film for subwoofer and full range panels.
..........

.............................................
3. στις υψηλες συχνοτητες. Εδω ειμαι απολυτος μια και τα ριμπον για μενα ειναι οι καλυτεροι αναπαραγωγεις σε αυτον τον τομεα του φασματος. Αλλα και απλα σκεπτομενος οτι στα ηλεκτροστατικα η μοναδα των μεσαιων συνηθως καλειται να αναπαραγαγει και τις μεσουψηλες, αλλα και τις υψηλες συχνοτητες δειχνει την δυσκολια να υπερβει ηχητικα μια τετοια υλοποιηση ενα σωστο ριμπον τουιτερ.
.........
Κακώς είσαι απόλυτος ! Η ηλεκτροστατική μεμβράνη έχει βάρος μικρότερο από τα ribbons της Analysis (δεν μιλάω για τις μεμβράνες των μπάσων μιλάω για τα ribbons μόνο!!). Τα Martin logan, τα Soundlab κ.λ.π. έχουν καλύτερα πρίμα από τα Analysis. Δεν έχουν καλύτερα πρίμα από κάποια (όχι όλα) magneplanar ή από τα Apogee Scintilla.Τίμημα που στα πρώτα το πληρώνεις με την μεγάλη ευκολία καταστροφής τους και στα δεύτερα με την κάτω του ενός Ωμ αντίσταση σε πολύ μεγάλο μέρος του φάσματος.

Και κάτι τελευταίο : Αν υποθέσουμε ότι οι τα Analysis είναι 86db/w/m (που δεν είναι) τότε για να βγάλουν 119db στο 1 μέτρο απαιτείται ενισχυτής 2048 watts!!!

Reaction score
4.250

Ωωωωπ, ηρθαν ενισχυσεις στα ηλεκτροστατικα.
Γεια σου Λουκα.
Απο σταθμες ξερω πας καλα. Μεσουψηλη περιοχη απαιχτος! Απο χαμηλα το ακουσα με τον δικο σου ενισχυτη (λυχνια στα 200 βατ). Με τρανζιστορ στα 400-500 βατ αληθεια πως θα ηταν?

Reaction score
4.250

Βασιλη η βαθμολογια που εχεις κατω απο την φωτο δεν αφορα το χαμηλο, αλλα την γενικη βαθμολογια.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Πάντως, θα ήθελα να ακούσω ένα ηλεκτροστατικό στημένο και οδηγούμενο σωστά...

Reaction score
4.250

Πάντως, θα ήθελα να ακούσω ένα ηλεκτροστατικό στημένο και οδηγούμενο σωστά...
Χρηστο, μηπως θα ειναι και η αιτια που θα κανεις αναβαθμιση στα ηχεια σου :143:

Reaction score
8
Θαναση προφανως αναφερεσαι στον αλλο Βασιλη. Γιατι εγω δεν εχω τις γνωσεις για να τοποθετηθω.
Απο αυτα που διαβαζω, βλεπω πως τα Summitt στις εντασεις μαλλον δεν εχουν να ζηλεψουν κατι ιδιαιτερο απο τα μαγνητοστατικα, αντιθετως τα Quad τραβανε αρκετα ζορια.
Ναι Βασιλη αναφερομαι στον αλλο φιλο Bασιλη.
Τα SUMMIT δεν ειναι αμιγως ηλεκτροστατικα αλλα τα δυο ηλεκτροδυναμικα γουφερ τους τα οδηγουν 2 200αρηδες ενισχυτες κλασης D εξου και οι καπως υψηλες τους σταθμες τους, πραγμα που επιβαιβεωνει τα παραπανω περι χαμηλων και σταθμων στα καθαρα ηλεκτροστατικα ηχεια, οπως στο δευτερο παραδειγμα που παραθετεις.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Χρηστο, μηπως θα ειναι και η αιτια που θα κανεις αναβαθμιση στα ηχεια σου :143:
Θα ήθελα, όταν συζητούνται τέτοια θέματα, να μην εμπλέκουμε προσωπικά συστήματα η συστήματα που εμπορευόμαστε, γιατί χαλάει το θέμα...

Μετά εγώ θα πω αυτό, ο άλλος θα πει το άλλο και στο τέλος έρχεται η έκρηξη...

Reaction score
8
Φίλε thanasis k άκου πρωτα κανένα της προκοπής πραγματικό ηλεκτροστατικό ηχείο ενός δρόμου φουλ ρέιντζ και μετά τα λέμε. Λ.Σ.
Λουκα ασφαλως, αυτο ειναι το χομπυ μου και παντα μου αρεσει να μαθαινω και δεν εχω προβλημα να διαψευδομαι.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Θα ήθελα, όταν συζητούνται τέτοια θέματα, να μην εμπλέκουμε προσωπικά συστήματα η συστήματα που εμπορευόμαστε, γιατί χαλάει το θέμα...

Μετά εγώ θα πω αυτό, ο άλλος θα πει το άλλο και στο τέλος έρχεται η έκρηξη...
Χρηστο κατ αρχην δεν ειμαι εμπορος.
Κατα δευτερον η συζητηση ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα και με προσωπα που εκτιμω ιδιαιτερα. Ετσι σε κατασταση ευφοριας κανω και λιγο χιουμορ. Κακη προθεση δεν υπαρχει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.754
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l