Maria Pentagiotissa
Επίτιμο μέλος
- Reaction score
- 344
1. Δεν παρακολουθώ τακτικά άλλα φόρα για να έχω μέτρο σύγκρισης, εκτός από ένα, που σχετίζεται με το επάγγελμά μου, και στο οποίο το κλίμα που συναντώ είναι παρόμοιο με αυτό που επικρατεί εδώ (επαγγελματισμός στα επαγγελματικά θέματα, χαλαρότητα στα "εκτός"), αλλά με το avsite να νικάει κατά κράτος.1. Το avsite είναι πολύ πιο χαλαρό από άλλα φόρα στον τομέα της "τήρησης της τάξης". Αυτό σας ενθαρρύνει ή σας αποθαρρύνει ώστε να το παρακολουθείτε καθημερινά; Νιώθετε άνεση ή δυσφορία;
2. Το avsite πιστεύεται ότι πηγαίνει "μόνο" του ή το κατευθύνει μια συγκεκριμένη παρέα; Μην σκεφτείτε συνωμοτικά... δεν είναι αυτό το νόημα της ερώτησης. Την αίσθηση σας θέλω...
3. Το avsite είναι ένα τεχνικό φόρουμ. Όταν μπαίνετε στο avsite νιώθετε ότι μπαίνετε σε μία "βιβλιοθήκη", ένα "επιστημονικό" φόρουμ, μία "τάξη"; (Μην παρεξηγήσετε τις λέξεις αυτές... την τεχνική διάσταση του avsite προσπαθώ να περιγράψω...) Ή νιώθετε ότι μπαίνετε σε μια μικρή κοινωνία;
Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που κατά τη γνώμη μου ισχύει παντού: οι ανθρώπινες σχέσεις που συσφίγγονται στις "παρεϊστικες" κατηγορίες βελτιώνουν το κλίμα ακόμη και στις επιστημονικές/τεχνικές, γιατί όση και να είναι η καλή διάθεση που υπάρχει, πάντα γίνεται ακόμα καλύτερη όταν ανταλλάσσεις απόψεις, πληροφορίες ή τεχνικές εξυπηρετήσεις με ένα φίλο, ή όταν μια άποψη που μπορεί να φαίνεται απόλυτη ή ακραία γνωρίζεις από ποιον προέρχεται άρα εξαλείφονται οι καχυποψίες περί π.χ. σκοπιμότητας.
Ούτως ή άλλως παρακολουθώ το avsite καθημερινά λόγω της συντονιστικής ιδιότητας που είχα την τιμή να μου δοθεί, και μιας και η δουλειά μου (στον υπολογιστή) μου το επιτρέπει, αλλά το κάνω και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Στα πλαίσια αυτά, αν κάποιο θέμα δεν με ενδιαφέρει ή με ενοχλεί, και δεν είμαι υποχρεωμένη να το παρακολουθήσω για λόγους συντονισμού, απλώς δεν το παρακολουθώ. Δυσφορία γιατί να νιώσω?
2. Πιστεύω ότι πηγαίνει μόνο του, μέσα στην πορεία που έχει χαράξει η διαχειριστική ομάδα, αλλά μερικές φορές ξεφεύγει δεξιά-αριστερά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία "μικροατυχημάτων". Όχι μεγάλων.
3. Αν και η σχέση μου με το τεχνικό κομμάτι είναι μικρή, αισθάνομαι ότι μπαίνω σ' ένα χώρο ελεύθερο.
Αν θέλω να μπω στη βιβλιοθήκη, μπαίνω στη βιβλιοθήκη, όπου υπάρχει συγκεντρωμένη γνώση και ανταλλαγή απόψεων που την προάγει, χωρίς ωστόσο να χάνεται ο φιλικός χαρακτήρας, πράγμα που αποδεικνύεται από την προθυμία απάντησης σε τεχνικές απορίες μελών που αγνοούν κάποια πράγματα που για άλλους μπορεί να θεωρούνται στοιχειώδη.
Αν θέλω παρέα, υπάρχει το "καθιστικό". Μικρή κοινωνία υπάρχει ούτως ή άλλως, ακόμη και στον πιο αυστηρά τεχνικό/επιστημονικό χώρο. Ανθρώπινη ομάδα όπου να μην παίζουν ρόλο οι ανθρώπινοι χαρακτήρες δεν υπάρχει - ούτε κάν στο στρατό, από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω.
Γενικότερα, keep up the good work, αλλά ο λόγος που ψήφισα υπέρ της αυστηροποίησης είναι ότι αν ορισμένα θέματα αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους (εκεί που η διαχειριστική ή συντονιστική παρέμβαση θα φανεί ενδεχομένως πιο αυστηρή γιατί δεν έχει επέλθει πρώτα η μπουρδελοποίηση που ανέφερε ο preve) αυτό αφ' ενός δεν αφήνει τα θέματα αυτά να εξελιχθούν με τρόπο αρνητικό, και αφ' ετέρου αποτρέπει από τη δημιουργία άλλων. Για να το πω με απλά λόγια, πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται κατανοητό το φίλε/η, δεν σε παίρνει.
Προσωπικά, ως συντονίστρια προσπαθώ να παρεμβαίνω με παραινέσεις, γιατί πιστεύω ότι οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής ενέργειας. Και αν εγώ σε μια άλλη κατηγορία πλην της "δικής μου", ή σε κάποιο άλλο φόρουμ, δεχτώ μια παραίνεση από τους συντονιστές, τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του avsite.