Η σημασία του προενισχυτή phono.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Tελικά ....τίποτα δεν μπορει να αντικαταστήσει ένα καλό phono......έχει τέτοια γλύκα

ryk

Reaction score
925

Tελικά ....τίποτα δεν μπορει να αντικαταστήσει ένα καλό phono......έχει τέτοια γλύκα
Μπορεί τα υπόλοιπα να μην τα πολυ πιάνω, αλλά αυτό με τη γλύκα "το πιάνω" (ή θα ήθελα τουλάχιστον!:137:)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.099

Δε ντρέπεσαι ρε καρεκλά; Τς τς τς... Για τιμωρία θα μάθεις απ' έξω όλους τους στίχους των Hawkwind!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ημανε παιδάκι τότενες θείου:420:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

ημουν σιγουρος οτι θα γραφτει κατι τετοιο για αυτο εβαλα "καταρτισμενος αναλογικα"
πουλα εσυ highend και θα σου κανω ΕΓΩ το κονε με τον Fremer.
:143::143:Φτιαχτηκες τωρα Κογια ....εισαι ετοιμος για τρελλες πωλησεις μιας και το κονε ειναι καραμπινατο.....ατιμουλικο!!!!!!!!!!!

Reaction score
1.173

Καλησπέρα σας,

Συμφωνώ και εγώ όσο αφορά την γλύκα ..........

Παρόλο που δεν έχω μηχανήματα της υψηλής κατηγορίας που συνήθως αναφέρονται εδώ(και μακάρι να είχα) θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσο αφορά τον δικό μου ενισχυτή σε συνδυασμό με το πικαπ που έχω.
Ένας προενισχυτής για το πικαπ που έχω θα κάνει την διαφορά στο σύστημα μου;(Του επιπέδου "CAMBRIDGE AUDIO 640 P" φτηνότερο ή ακριβότερο προϊόν). Ο ενισχυτής που έχω διαθέτη Phono IN.

Το ταπεινό σύστημα μου:
Amp: Nikko NA-790
Turn: Pioneer PL-530 --> Car: Shure m97xe
Speakers: Warfedale Diamond 9.5

Ευχαριστώ

Reaction score
8.905

Αυτό που θα απογειώσει τον ήχο σου είναι μια βελόνα jico sas πάνω στην shure m97xe και όχι το 640p...!

Reaction score
1.173

Τις έχω δει και στο παρελθόν αλλά πίστευα ότι είναι άδικο να πληρώσω διπλάσια σχεδόν χρήματα από την αγορά κεφαλής και βελόνας μαζί αφού συμπεριλαμβάνετε στο πακέτο αγοράς.....και έτσι ούτε που είχα ρωτήσει για τι επιδόσεις που μπορεί να είχα.
Αν και δεν είναι η ερώτηση ανάλογη του "Η σημασία του προ ενισχυτή phono", εκτός της ηχητικής απόδοσης διάρκεια η ζωής - ρυθμίσεις στην κεφαλή και λοιπά χαρακτηριστικά είναι τα ίδια;

Reaction score
8.905

Όσον αφορά το βάρος κλπ, θα ρωτήσεις την jico και φυσικά με την κεφαλή που θα χρησιμοποιήσεις και τον βραχίωνα., τώρα εάν το στέλεχος της βελόνας είναι μακρύτερο η κοντύτερο από την αρχική, κάποιες ρυθμίσεις μπορεί να χρειαστεί! Για ώρες είναι περίπου στις 400-500 αλλά και αυτό εξαρτάται από πολλά, όπως απο την κατάσταση των δίσκων σου – κλίμα – βάρος κλπ. Εάν διαθέτεις ένα ενισχυτή με αξιοπρεπή φόνο ΜΜ/Ι η εξωτερικό... είναι η καλύτερη αναβάθμιση, και οι φίλοι σου χάι-έντ θα τρίβουν τα μάτια-αυτιά τους!:610: :201: :138:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Καλησπέρα σας,

Συμφωνώ και εγώ όσο αφορά την γλύκα ..........

Παρόλο που δεν έχω μηχανήματα της υψηλής κατηγορίας που συνήθως αναφέρονται εδώ(και μακάρι να είχα) θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσο αφορά τον δικό μου ενισχυτή σε συνδυασμό με το πικαπ που έχω.
Ένας προενισχυτής για το πικαπ που έχω θα κάνει την διαφορά στο σύστημα μου;(Του επιπέδου "CAMBRIDGE AUDIO 640 P" φτηνότερο ή ακριβότερο προϊόν). Ο ενισχυτής που έχω διαθέτη Phono IN.

Το ταπεινό σύστημα μου:
Amp: Nikko NA-790
Turn: Pioneer PL-530 --> Car: Shure m97xe
Speakers: Warfedale Diamond 9.5

Ευχαριστώ
Το πικάπ σου, αν και αρκετών ετών, δεν είναι καθόλου άσχημο.
Αν είναι κάπου να ρίξεις χρήματα για βελτίωση θα σου πρότεινα να πάνε σε ένα καλό ρετουσάρισμα του ενισχυτή σου, που επίσης μετράει αρκετά χρόνια.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει νόημα να αγοράσεις μια βελόνα με κόστος πολύ μεγαλύτερο από αυτό της κεφαλής.
Με τα ίδια χρήματα, αν θέλεις ντε και καλά να τα διαθέσεις στο πικάπ, αγοράζεις μια καλύτερη κεφαλή και καθάρισες.

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει νόημα να αγοράσεις μια βελόνα με κόστος πολύ μεγαλύτερο από αυτό της κεφαλής.
Επειδή όμως εγώ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα έχουμε κάνει αυτό το τεστ... στα λεφτά που ζητάει η JICO δεν υπάρχει άλλη κεφαλή (στα λεφτά αυτά) που να παίζει έτσι!

Reaction score
1.815

Aμα βάλεις τη Denon 110 δίπλα δίπλα με τη Jico SAS, θα γελάει και ο κάθε πικραμένος!:143:

Reaction score
1.173

Επειδή σας έχω καταλάβει εδώ και καιρό ότι είστε ανοικτές εγκυκλοπαίδειες αιμοδοσίας....... :411::411:
φτάνω στο αποτέλεσμα:
Ότι θα χρειαστεί ένα μάζεμα ο ενισχυτής μου...(δεκτές οι απόψεις-συμβουλές για το μάζεμα....)

Πριν πάρω την Shure είχα εστιάσει στην Audio-Technica AT-440MLa αλλά λόγω κόστους την απέριψα τότε....

ύστερα από σκέψη λέω ότι θα μπορέσω να δώσω την Shure στο πικαπ του πατέρα μου(που χρειάζεται κεφαλή) και τέλος να αναβαθμίσω την κεφαλή μου..... θα δω εν καιρό.....

καμιά γνώμη για την Audio-Technica AT-440MLa;

Το θέμα "του προ ενισχυτή phono" να μην το εξετάσω ακόμα; είμαι όλος αυτιά......

Καληνύχτα σας

Reaction score
1.788

Επειδή σας έχω καταλάβει εδώ και καιρό ότι είστε ανοικτές εγκυκλοπαίδειες αιμοδοσίας....... :411::411:
φτάνω στο αποτέλεσμα:
Ότι θα χρειαστεί ένα μάζεμα ο ενισχυτής μου...(δεκτές οι απόψεις-συμβουλές για το μάζεμα....)

Πριν πάρω την Shure είχα εστιάσει στην Audio-Technica AT-440MLa αλλά λόγω κόστους την απέριψα τότε....

ύστερα από σκέψη λέω ότι θα μπορέσω να δώσω την Shure στο πικαπ του πατέρα μου(που χρειάζεται κεφαλή) και τέλος να αναβαθμίσω την κεφαλή μου..... θα δω εν καιρό.....

καμιά γνώμη για την Audio-Technica AT-440MLa;

Το θέμα "του προ ενισχυτή phono" να μην το εξετάσω ακόμα; είμαι όλος αυτιά......

Καληνύχτα σας
ττν denon 110 που λεει οΠετρος πραγματικα ειναι μια πολυ τιμια κεφαλη. Εχω και την 160 [μαλλον ειχα] , και να σου πω οτι η 110 μου αρεσε πιο πολυ!! Για τα χρηματα που ζηταει ειναι σουπερ!!

τωρα γι αυτη την μοντιφια που λεει ο Βασιλης την ακουσαμε και πραγματικα ηταν αλλου!!!!!!!!!!!
θα ελεγα οτι θα εχεις ηχο κορυφαιας mc απο μια mm χωρις να να τρελαθεις πιο φονο θα μπορει να την σηκωσει!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

ττν denon 110 που λεει οΠετρος πραγματικα ειναι μια πολυ τιμια κεφαλη. Εχω και την 160 [μαλλον ειχα] , και να σου πω οτι η 110 μου αρεσε πιο πολυ!! Για τα χρηματα που ζηταει ειναι σουπερ!!

τωρα γι αυτη την μοντιφια που λεει ο Βασιλης την ακουσαμε και πραγματικα ηταν αλλου!!!!!!!!!!!
θα ελεγα οτι θα εχεις ηχο κορυφαιας mc απο μια mm χωρις να να τρελαθεις πιο φονο θα μπορει να την σηκωσει!!!
Δηλαδή, σαν να λέμε πως, οι διαφορές μιας κορυφαίας κεφαλής από μία πολύ μέτρια, έχουν να κάνουν με το cantilever και την ακίδα, ενώ το σώμα της κεφαλής, οι οπλισμοί και τα πηνία έχουν μηδαμινή συνεισφορά!!!

Θα ήθελα να το ακούσω αυτό...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Να προσέχεις τι εύχεσαι......:126:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
καλες οι θεωριες και τα μεγαλα λογια, αλλα αφου μιλαμε παντα για μουσικη, νομιζω οτι οι διαφορες λυνονται με εναν τροπο.

τυφλο συγκριτικο αναλογικα βερσους ψηφιακα.

καλη συνεχεια.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Συμφωνώ μαζί σου.
Υπάρχει όμως ένα άλυτο πρόβλημα(έστω δύσκολο)
Το μουσικό υλικό.....ίδια κόπια στα 2 μέσα μπορεί να υπάρξει ?
Ιδιο μάστερινγκ γίνεται και για τα 2 μέσα αναπαραγωγής ?
Μόνο αναλογικό -ρίπαρισμα σε ψηφιακό -αναπαραγωγή.......

Reaction score
8.905

Και για να είμαστε ακριβείς, οι διάφορες ακροάσεις με JICO SAS έγιναν με το κεφάλι JVC Z-1S οπου η αξία της κεφαλής (μεταχειρισμένη) από $20-30 και η JICO SAS $133.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas