Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
0
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ήρθε!!!!! Είμαι όμως στη δουλειά και δεν το άνοιξα.

Reaction score
10
Καλώς να τα δεχτούμε!

Τι γνώμες έχετε για τις ακόλουθες τροποποιήσεις του 83;
http://asi-tek.com/Oppo7.html
Ακρως ενδιαφερουσες αλλα τσιμπιτες νομιζω.
Οταν καταφερω να παρω και ενα για μενα, μπορει να το σκαλισω...:137:.
Ασε που μετα δε θα μπορω να κρατησω τους χαιενταδες με τιποτα....:143:

Reaction score
10
Χτες το βραδυ το χαζεψαμε λιγο σε ενα φιλο.

Μπουταρει σαν DVD.
Ευκολο μενου και πολλες ρυθμισεις, θελει βεβαια διαβασμα αλλα χτες το βραδυ.....

Το blu-ray που εχει μεσα, εχει ενα σκασμο ρυθμισεις. Εχει και γυαλια. Αλλα αυτο κι αν θελει μελετη.

Στο κουτι θα βρειτε και εναν ανταπτορα απο αμερικανικο σε σουκο, πολυ καλης ποιοτητας.
Αν εχετε ομως ενα καλο καλωδιο PC, μπορειτε να βαλετε αυτο.
Μπορειτε επισης να κοψετε το αμερικανικο βισμα και να βαλετε ενα σουκο καλης ποιοτητας πχ. POPP , απλα επειδη το καλωδιο τροφοδοσιας ειναι καλο και χοντρο και δεν θα βρειτε ευκολα κατι αναλογο και φτηνο στο εμποριο.

Reaction score
0

παιδιά καλημέρα, είμαι νέος στο site αλλά εχτές είχα την τύχη να πάρω πρώτος στα χέρια μου το νέο oppo δια χειρός του κυρίου Τολιόπουλου. Καταρχήν οι εντυπώσεις από τον Απόστολο, είναι θετικότατρες....πολύ ζεστός άνθρωπος, άψογη επαγγελματική συμπεριφορά και γενικά σε κερδίζει από την αρχή....μακάρι όλοι οι πωλητές να ήταν έτσι, Όσον αφορά το player τώρα, απλά θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση της πιτσιρικαρίας....."τα σπάει κυριολεκτικά"!!!!Χωρίς ρυθμίσεις, απλά out of the box όπως ήταν, φορτώνει απίστευτα γρήγορα dvd και Blue ray και η εικόνα του είναι απλά απίστευτη.Εντάξει στο blu-ray ήταν αναμενόμενο, αλλά στο dvd?Είναι απίστευτη η εικόνα που παράγει και δοκιμάστηκε με dvd αγορασμένα, από αντιγραφές, από avi converted σε dvd,κλπ. και ακόμα και στην χάλια ποιότητα ταινίας έδωσε εκπληκτικά αποτελέσματα και φανταστείτε ότι απλά χρησιμοποιώ το καλώδιο HDMI που είχε η συσκευασία και όχι κανένα πανάκριβο και σαφώς καλύτερο της αγοράς.Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά όταν έβαλα το blu-ray "how the west was won" μου έφυγε το σαγόνι. Και να φανταστείτε δεν έχω κάνει ακόμα ούτε τις ρυθμίσεις!!!Για τα πρακτικά η τηλεόραση με την οποία είναι συνδεδεμένο, είναι η Panasonic TX-P42V10E. Απλά απίστευτο player....

Reaction score
10
Οδηγιες και Tips :

Ολα τα player εχουν αναβαθμιστει στο τελευταιο firmware BDP-83-31-0620.
Επισης το Region στα DVD ειναι στο 0 ( region free ) δεν χρειαζεται να ασχοληθειτε καθολου με αυτο.
Στα blu-ray ειναι στη zone B.

Πως αλλαζουμε blu-ray zone :
Το player πρεπει να ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ χωρις δισκο μεσα.
Παταμε και κραταμε πατημενο το μπλε κουμπι στο κοντρολ, για 5 δευτ. μεχρι να ακουστουν μπιπ.
Αφηνουμε το μπλε κουμπι και παταμε :
1 για zone A : ακουγεται ενα μπιπ
2 για zone B : ακουγονται δυο μπιπ
3 για zone C : ακουγονται τρια μπιπ

Τα μπιπ ειναι δυνατα και δεν υπαρχει περιπτωση λαθους.
Αυτο γινεται εφ απαξ, δηλαδη, αν βαλουμε το player σε μια zone, αυτο μενει εκει μονιμα.
Κανουμε την παραπανω διαδικασια μονο οταν θελουμε να δουμε δισκο αλλης περιοχης.

Firmware update :

Τι πρεπει να προσεξουμε :
  1. Παντα κατεβαζουμε το firmware απο την Oppodigital : link
  2. Καλυτερος, πιο γρηγορος και πιο ασφαλης τροπος ειναι το USB.
  3. Παντα κατεβαζουμε την official και οχι beta version, εκτος αν ειναι ολα οκ.
  4. Δεν γνωριζω ακομα αν πριν το update πρεπει να βαλουμε το player στη zone A , και να γυρισουμε στα default settings. Θα ρωτησω και θα σας πω.
  5. Προερετικα μετα την αναβαθμιση παταμε Factory Reset, αφου σημειωσουμε καπου τις ρυθμισεις που εχουμε κανει.
  6. Δευτερο βημα ειναι να αλλαξουμε το TV system απο NTSC σε Multi-System.
Αναβαθμιση :
  1. Κατεβαζουμε το αρχειο .zip ( USB version )
  2. Το κανουμε unzip : αυτο δημιουργει ενα φακελλο UPG που μεσα του εχει 3 αρχεια : BDP-83.bin, MCU83-1.BIN, DVD.BIN
  3. Σε ενα φορμαρισμενο ( FAT32 ) USB stick, κανουμε copy το φακελλο UPG.
  4. Ανοιγουμε το player φυσικα χωρις δισκο μεσα, και χωρις αλλο USB συνδεδεμενο.
  5. Βαζουμε το στικακι στη μπροστινη θυρα USB.
  6. Το αναγνωριζει αυτοματα και αρχιζει τη διαδικασια
  7. Παντα μας ρωταει για επιβαιβεωση και το ΜΟΝΟ που κανουμε ειναι να παταμε το κουμπι ENTER ( που βρισκεται στη μεση ).
  8. Ακολουθουμε τις οδηγιες στην οθονη και χρησιμοποιουμε ΜΟΝΟ το remote και οχι τα κουμπια του player.
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟ PLAYER ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ PLAYER.
  10. Η διαδικασια ειναι πολυ γρηγορη και φαινεται στην οθονη.
  11. Καθε αρχειο φορτωνεται μονο του, εμεις απλα κανουμε την επιβεβαιωση πατωντας ENTER.
  12. Οταν και τα 3 αρχεια φορτωθουν η διαδικασια τελειωνει και το player σβηνει μονο του. Βγαζουμε το στικακι.
  13. Ανοιγουμε το player. Μπορουμε μεσα απο το μενου να δουμε τη νεα version που βαλαμε. Επισης προερετικα μπορουμε να κανουμε Device Setup, Reset Factory Default.
  14. Αλλαξουμε το TV system απο NTSC σε Multi-System.
Μη σας φαινεται βουνο. Η διαδικασια ειναι πολυ απλη και πολυ πιο γρηγορη απο το να διαβασετε αυτα που γραφω.
Κραταει λιγοτερο απο μισο λεπτο.
Καποια στιγμη θα ανεβασω ενα βιντεο με την ολη διαδικασια.

Διαβαστε καλα το manual.
Απαντησεις στα ερωτηματα που τοιχον εχετε θα βρειτε στο γνωστο link : Unofficial OPPO BDP-83 Frequently Asked Questions

Αλλα χρησιμα links :
Default Settings Checklist
Spears & Munsil High Definition Benchmark User's Guide

Reaction score
10
Ενημερωση :

Το firmware v.620 που φορανε ολα τα player, εγινε απο σημερα και offiicial. Μου ειπαν οτι σε λιγο καιρο θα βγει και νεο beta, χωρις να ξερω ακομα τις αλλαγες.

Δεν χρειαζεται αλλαγη σε region 1 / zone A , πριν την αναβαθμιση.

Πριν την αναβαθμιση δεν χρειαζεται να κανουμε Factory reset, αλλα επιβαλεται να γινει μετα. Αρα το προερετικο που εγραψα στο προηγουμενο ποστ γινεται υποχρεωτικο.
Στην αντιθετη περιπτωση μπορει το firmware να μη δουλευει σωστα.

Reaction score
0

Έκανα καλιμπράρισμα με το i1Pro και έχω απολαύσει 3 ταινίες. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα players, αφού δεν έχω δει, όμως αυτό που έβλεπα στην Pioneer 428 με άφηνε συχνά με ανοιχτό το στόμα... Καταπληκτική εικόνα. Πολύ γρήγορο στη λειτουργία, source direct, μου αρέσει πολύ εμφανισιακά, άψογη εξυπηρέτηση από την αντιπροσωπεία, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Reaction score
73

Λοιπόν μπηκε και στο δικο μου σύστημα......

Απλά ενα μηχανημα που "τιμά" και το τελευταίο Ευρώ που δίνεις...
Χαίρομαι που περιμενα και δεν πηρα καποιο αλλο των ~300 Ε.

Με τις μαμα ρυθμίσεις απλά μια εικόνα κρύσταλλο ...
Μπουτάρει πραγματι σαν DVD .. Διαβαζα τοσα και τοσα για την "τεμπελιά" των BR-Player ...
αλλα αυτό ειναι δρομέας σπρίντ.

Ενα κάρρο ρυθμίσεις που δεν ξερεις τι να πειραξεις...

Η ποιότητα εικονας των DVD ειναι πολυ καλύτερη απο την αντίστοιχη του 981 που είχα μεχρι τωρα
(και το οποιο ... ταξίδεψε σε άλλο δωματιο) και δεν ξέρω ρε παιδιά αλλα επειδη η δικη μου TV
ειναι 3-τίας ( PHILIPS 32PF9830 HD-Ready) η ποιοτητα των DVD πλησιάζει αρκετα στην ποιότητα
των εικόνων BR. Μπορει και να κανω λάθος... Εβαλα χθες να δω το VALKYRIE σε DVD και νομιζα
οτι τοβλεπα σε BR...

Τωρα να δω ποτε θα αλλαξω TV... με καμμια συγχρονη... 40-αρα..

Το σημα στο συστημα μου πηγαινει στον ONKYO-876
Oπότε και η πρωτη ερώτηση.... Στα settings του HDMI θα βάλουμε bitstream σωστά..?

Reaction score
1

Εφόσον η σύνδεση είναι με HDMI, απ'ότι κατάλαβα, ναι bitstream.

Reaction score
5.619
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Η ποιότητα εικονας των DVD ειναι πολυ καλύτερη απο την αντίστοιχη του 981 που είχα μεχρι τωρα
Σε 32άρα TV HD Ready κατάφερες να δεις "πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας" σε σύγκριση με το 981; Τι είδες δηλαδή;

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Σε 32άρα TV HD Ready κατάφερες να δεις "πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας" σε σύγκριση με το 981; Τι είδες δηλαδή;
Γιατι σου κανει εντυπωση... ? αν δεν εβλεπα διαφορά δεν θα το ελεγα... Ναι η καθαρότητα της εικόνας
η στιλπνότητα (χωρις να επεμβω καθολου σε ακραιες τιμες sharp ) ειναι καλυτερη.
Μη ξεχνάς οτι το 981HD εχει FAROUDJA DCDI ενω το BDP-83 κανει χρηση του VRS™ by Anchor Bay (DVDO).
Φανταζομαι δεχεσαι οτι η διαφορά τους ειναι υπαρκτη...

Reaction score
5.619
Ρωτάω για να δω κι εγώ τι να προσέξω αν μπω στη διαδικασία να συγκρίνω το 83 και με το δικό μου 981 στην 42άρα 1080p Philips στο υπνοδωμάτιο.

Έβαλες να παίζουν και τα δύο player συγχρόνως την ταινία Valkyrie σε dvd και άλλαζες με το τηλεκοντρόλ της TV το hdmi ΙΝ στην TV μία το ένα μία το άλλο;

Αν δεν το'κανες έτσι, μπορεί να σε εντυπωσίασε η παραγωγή και το transfer της συγκεκριμένης ταινίας σε dvd απλά.

Reaction score
10
Εχουμε νεο beta test firmware :

Release Information:

Release date: July 24, 2009.
Category: Public Beta Release

Main Version: BDP83-34-0722
Loader Version: BE2403 85752403
Sub Version: MCU83-23-0513

Note: This release is still a beta test version, not an official release. Use it only if you would like to experiment with the new features and improvements. There is a chance of the new features and improvements not working properly. If that happens, please update your player back to the previous official firmware release.
Release Notes:

Based on the previous official release version BDP83-31-0620, the major changes included in this version are:
    1. Blu-ray Disc compatibility improvement, especially for certain titles such as "12 Rounds" and "The Haunting in Connecticut".
    2. Additional "Deep Color" options utilizing dithering. If the display does not support 36-bit deep color, dithering 36-bit to 30-bit or 24-bit may produce an image that is visually smoother than rounding 36-bit to 30- or 24-bit.
    3. Improved precision for color space conversion.
    4. Improved upconversion for MKV files that have a picture size smaller than 1280x720 with 24fps frame rate.
    5. Improvement for DVD navigation.
    6. Other general disc compatibility and performance improvements.
All features and improvements of the previous firmware are also included in this version.
Known Issue:
    • After selecting "Reset Factory Defaults" from the "Device Setup" menu, the player may lose video output and stop responding to remote control. Should this happen, please turn off the player, turn it back on, enter the setup menu, and select "Device Setup" - "Persistent Storage" - "Erase BD-Video Data". This should clear the error condition and allow you to reset factory default settings.
Δεν εχουμε τεσταρει τιποτε ακομα, οποτε καλο ειναι να μη κανετε ακομα αναβαθμιση.
Βλεπω αναβαθμιση στις ματροσκες : ισως διορθωνει τα πιξελιασματα που ανεφερε ο flash, στις δοκιμες που εκανε. Θα δουμε....

Reaction score
10
Για οσους ρωτουν :
Το BDP-83 ειναι κανονικα διαθεσιμο. Αν υπαρξει ελλειψη, αυτη θα ειναι μονο για μερικες μερες.
Διατιθεται μονο με το κιτ τοποθετημενο, για ασφαλεια σιγουρια και εγγυηση.

Με ρωτατε αν μπορει να τοποθετηθει σε αλλα player της αγορας.
Δεν το γνωριζω και δεν θα τολμουσα να επεμβω σε ενα μηχανημα που δεν γνωριζω, που αυτοματα θα χασει την εγγυηση του και δεν θα μπορεσω να κανω τιποτε σε περιπτωση που η μετατροπη του προκαλεσει βλαβη.
Εξ αλλου τα κιτ, προς το παρον ερχονται μονο για τα αντιστοιχα Oppo.

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Έβαλες να παίζουν και τα δύο player συγχρόνως την ταινία Valkyrie σε dvd και άλλαζες με το τηλεκοντρόλ της TV το hdmi ΙΝ στην TV μία το ένα μία το άλλο;

Αν δεν το'κανες έτσι, μπορεί να σε εντυπωσίασε η παραγωγή και το transfer της συγκεκριμένης ταινίας σε dvd απλά.
Oχι δεν το εκανα ετσι οπως το προτεινεις... (αν και εχω OPPO-Μ31 switcher) Απλά ειδα πρωτα το DVD και μετα το BR...

Aπλά εμπιστευομαι τα ματια μου... μιας και ειμαι λατρης της καθαρης εικονας...
Δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο... ειπα απλά οτι το BDP-83 επαιξε το DVD VALKYRIE πολυ καλυτερα
απότι το 981HD με εξαιρετικη καθαρότητα που μπορει να δημιουργησει την ψευδαισθηση BR. (καπως .. λεμε τωρα).

Reaction score
5.619
Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Απλά ειδα πρωτα το DVD και μετα το BR...
Τελικά το είδες στην αρχή το ίδιο dvd στο 981; Σε τυφλό A/B θα καταλάβαινες ποιο player παίζει κάθε φορά;

Λογικό είναι να σε εντυπωσιάζει το upscale μιας καλής παραγωγής dvd σε μια 32άρα HDReady. Όπως επίσης η ψαλίδα να μην είναι μεγάλη βλέποντας κατόπιν την ίδια ταινία σε BR. Το θέμα είναι αν ο εντυπωσιασμός σου προέρχεται από το Valkyrie ή αν πραγματικά το 83 δίνει "πολύ καλύτερη εικόνα" από το 981 σε DVD και βλέποντας σε HDReady.

Αφού έχεις και το switcher, κάνε ένα A/B τεστ να παίζουν και τα δύο player ταυτόχρονα. Δεν αμφιβάλλω ότι κάνει το 83 καλύτερο upscaling. To "πολύ καλύτερη εικόνα" απλά το βρίσκω υπερβολικό σε μια 32άρα(!) HDReady.

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

....
Αφού έχεις και το switcher, κάνε ένα A/B τεστ να παίζουν και τα δύο player ταυτόχρονα. Δεν αμφιβάλλω ότι κάνει το 83 καλύτερο upscaling. To "πολύ καλύτερη εικόνα" απλά το βρίσκω υπερβολικό σε μια 32άρα(!) HDReady.
Μπορει ναχεις και δικιο ... μολις βρω χρονο... θα το δοκιμασω....

Reaction score
10
Ανακοινωση : Το μηνα Αυγουστο θα υπολειτουργουμε. Θα βρισκομαι στο μαγαζι για λιγες ωρες, μερικα απογευματα την εβδομαδα.
Οσοι απο εσας τηλεφωνησατε η χρειαζεστε κατι, παρακαλω στειλτε μου ενα μηνυμα απο το φορουμ η ενα email : [email protected] και θα επικοινωνησω το συντομοτερο μαζι σας.

Ευχαριστω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.316
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer