Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Reaction score
1.685
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Έχεις δίκιο, εφ' ω και προσέθεσα μιαν επεξηγηματική παρένθεση στο εναρκτήριο μήνυμα, κατά το δυνατόν διακριτική, μιας και το μήνυμα ανήκει σε άλλον.
Σωστη κινηση !

Ταυτοχρονα, θα παρακαλουσα με τον ιδιο τροπο να αναφερθει με σαφηνεια οτι ο φερομενος ως δημιουργος του νηματος ΔΕΝ εχει καμια σχεση με τον τιτλο του νηματος (ουτε του τωρινου, αλλα ουτε και του αρχικου).
Θα παρακαλουσα στην αναφορα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

ακουσα για λαμπες ,ειδα φως και ειπα να μπω! Παντα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Αν θελει καποιος να ακουει απο το συστημα του την ΑΡΑΜΑΙΚΗ γλωσσα δικαιωμα του!! Εγω παλι θελω να ακουω και τα [φωνηεντα!!]:126:
Τάκη, κι εμένα μ'αρέσουν οι λάμπες. Τελευταίοι ενισχυτές που είχα αγοράσει, ήταν οι λαμπάτοι μονομπλόκ της ESOTERIC AUDIO RESEARCH, μοντελάκι το EAR 509 mk II, οι οποίοι οδήγησαν το ηχείο μου πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε ενισχυτή είχα μέχρι τότε.

Δυστυχώς, στην υλοποίηση της πολυενίσχυσης, θα ήθελα άλλους 4, και δεν άντεχα οικονομικά να τους αγοράσω, αλλιώς ακόμα με λάμπες θα ήμουν! Ζήτω οι PL 519 (τις δουλεύουν και σε OTL όπως ξέρεις)! Ζήτω ο παραβιντσίνης!

Reaction score
1.788

Τάκη, κι εμένα μ'αρέσουν οι λάμπες. Τελευταίοι ενισχυτές που είχα αγοράσει, ήταν οι λαμπάτοι μονομπλόκ της ESOTERIC AUDIO RESEARCH, μοντελάκι το EAR 509 mk II, οι οποίοι οδήγησαν το ηχείο μου πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε ενισχυτή είχα μέχρι τότε.

Δυστυχώς, στην υλοποίηση της πολυενίσχυσης, θα ήθελα άλλους 4, και δεν άντεχα οικονομικά να τους αγοράσω, αλλιώς ακόμα με λάμπες θα ήμουν! Ζήτω οι PL 519 (τις δουλεύουν και σε OTL όπως ξέρεις)! Ζήτω ο παραβιντσίνης!
ετσι σε θελω μαμω το κερατο μου ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ !!:119:

Reaction score
2.248

@costasEAR
Γύρισα σπίτι προβληματισμένος γι αυτά που είπες περί εντάσεων..... Εβαλα Zucchero σε διάφορες εντάσεις. Προσπάθησα να ακούσω αυξομείωση των οργάνων αλλά τίποτα :116:
Το μόνο που άκουσα ήταν την γρίνια της συζύγου :121:

Βαρέθηκα στο τέλος και άκουσα μουσικούλα και έβγαλα το συμπέρασμα ότι δεν είμαι χαιεντάς και...... ότι δεν μπορώ να γίνω...... και το ποιό βασικό ότι δεν θέλω.... :121:

PS Τον χώρο μου που πονά θα τον φτιάξω παθητικά με rikofon και όσο η αισθητική επιτρέπει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

@costasEAR
Γύρισα σπίτι προβληματισμένος γι αυτά που είπες περί εντάσεων..... Εβαλα Zucchero σε διάφορες εντάσεις. Προσπάθησα να ακούσω αυξομείωση των οργάνων αλλά τίποτα :116:

Βαρέθηκα στο τέλος και άκουσα μουσικούλα και έβγαλα το συμπέρασμα ότι δεν είμαι χαιεντάς και...... ότι δεν μπορώ να γίνω...... και το ποιό βασικό ότι δεν θέλω.... :121:

PS Τον χώρο μου που πονά θα τον φτιάξω παθητικά με rikofon και όσο η αισθητική επιτρέπει.
Είναι σαν να πηγαίνεις στον γιατρό για εξετάσεις, αυτός να σου λέει ότι έχεις καρκίνο, εσύ να καταλαβαίνεις ότι έχεις παραμαγούλες, να σου γράφει συνταγή για χημειοθεραπείες κι εσύ να πηγαίνεις να αγοράζεις ασπιρίνες για να γίνεις καλά. Keep walking που λέει και ο Johnnie Walker! :139:

...

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Είναι σαν να πηγαίνεις στον γιατρό για εξετάσεις, αυτός να σου λέει ότι έχεις καρκίνο, εσύ να καταλαβαίνεις ότι έχεις παραμαγούλες, να σου γράφει συνταγή για χημειοθεραπείες κι εσύ να πηγαίνεις να αγοράζεις ασπιρίνες για να γίνεις καλά. Keep walking που λέει και ο Johnnie Walker! :139:
Το να δείξεις το μέγεθος της διάστασης... υπάρχει και ποιο "καλλιτεχνικός" τρόπος, από αυτό το παράδειγμα που διάλεξες.

Reaction score
2.248

O Roy Gandy Νίκο λέει:
"Every problem has a solution. If there is no solution, there is no problem as well"
Μια αναλογική προσφορά από τον Mr Roy :105:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

O Roy Gandy Νίκο λέει:
"Every problem has a solution. If there is no solution, there is no problem as well"
Μια αναλογική προσφορά από τον Mr Roy :105:
Προφανώς δεν μπορούσε να λύσει ένα πρόβλημα. Οπότε αυτό τον βόλευε να πει, αυτό είπε. :126:

Το να δείξεις το μέγεθος της διάστασης... υπάρχει και ποιο "καλλιτεχνικός" τρόπος, από αυτό το παράδειγμα που διάλεξες.
Θα άλλαζε την ουσία, ότι δηλαδή τζάμπα καίει η λάμπα; Άσε που οι καλλιτέχνες απεχθάνονται το hi end.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

δυστυχώς, με ρικοφόν δε φτιάχνεις τίποτα.

στα υπόλοιπα που έγραψες: γούστα είναι αυτά, το θέμα είναι να ικανοποιείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Αν είσαι ικανοποιημένος, είσαι χαρούμενος άνθρωπος, περνάς ωραία. Αυτό μετράει στην τελική, κι όχι αν το "σύστημα" είναι κορυφαίο!

Reaction score
777

Καλά θα κάνεις (άσχετο αν αυτό είναι τεχνικώς σωστό) αλλα μήν τον φτιάξεις με το αυτί.Καλύτερα να τον φτιάξεις με κάποιο software.Ο vet απ ότι βλέπω ασχολείται τώρα τελευταία...

D

deleted user 10898

Guest

Αυτά είναι αλληλένδετα. Το σωστό "φυσικό" μέγεθος, στο ισορροπημένο σύστημα, οφείλει να "έρχεται" στην ρεαλιστική στάθμη αναπαραγωγής. Κι αυτό έχει άμεση σχέση με τις καμπύλες ακουστότητας. Δεν έχεις παρά να το σκεφτείς λίγο και θα καταλάβεις πως αν έρχεται το "μέγεθος" σε μικρότερη στάθμη, έχεις "φουσκωμένο" χαμηλό, ενώ αν έρχεται σε μεγαλύτερη του αληθινού στάθμη, έχεις ελλιπές χαμηλό.

Για την ικανοποίηση όμως του "γούστου", ώστε να "αρέσει" η μουσική σε χαμηλότερες στάθμες, εφευρέθηκε κάτι τρομερό: το γνωστό κουμπί "loudness". Πάλι, στις καμπύλες τονικότητας στηριζόμενο.

Είναι πολύ απλά -εισαγωγικά θα έλεγα- πράγματα, απορώ γιατί ακόμα σε αυτά τριγυρνάμε...
(α...το loudness ηταν κόλπο της συμφορας....)
τριγυρναμε γιατι μας ξεφευγουν καποια πραγματα.
γιατι τα λιπινσκι και τα quad παιζουν εκπληκτικα σε χαμηλες σταθμες? φουσκωμενο χαμηλο? ΧΑ ΧΑ ΧΑ
μηπως παιζουν αρισταα ΚΑΙ σε ΠΟΛΥ χαμηλες εντασεις γιατι εχουν ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ step response?
μηπως γιατι ειναι ΚΑΙ ισσοροπημενα τονικα το μεν επειδη τα τιουναρει μαστορης τα δε επειδη ειναι μονοδρομα πανελ?
μηπως χαμηλωνοντας αυξανοντας την ενταση στα 2 αυτα ηχεια ειναι σαν να μεταφέρεσαι ποιο μακρια ποιο κοντα στην σκηνη και οχι οπως λες να μεγαλωνουν μικραίνουν τα οργανα?
ε?

Reaction score
0

Τι πάει να πει υψηλή και χαμηλή στάθμη αναπαραγωγής; Το loudness άμα είναι σωστό δεν προσθέτει σε μεγάλες εντάσεις.
Τι στα κομμάτια, ρυθμιστικά για μπάσα και πρίμα δεν έχουν τα μηχανήματα; Όλες οι ηχογραφήσεις είναι ίδιες; Κάποιο λόγο ύπραξης έχουν και τα ρυθμιστικά, δε μπορεί!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Τι πάει να πει υψηλή και χαμηλή στάθμη αναπαραγωγής;
πάει να πει: ακούς δυνατά ή ακούς χαμηλά.

Το loudness άμα είναι σωστό δεν προσθέτει σε μεγάλες εντάσεις.
αυτή είναι η δουλειά του, να προσθέτει μόνο σε χαμηλές εντάσεις, για να ακούς αυτά που κανονικά δε θα ΕΠΡΕΠΕ να τα ακούσεις.

Τι στα κομμάτια, ρυθμιστικά για μπάσα και πρίμα δεν έχουν τα μηχανήματα; Όλες οι ηχογραφήσεις είναι ίδιες; Κάποιο λόγο ύπραξης έχουν και τα ρυθμιστικά, δε μπορεί!
έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. άντε, βγάλε άκρη τώρα με το χάλι έντ.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

@costasEAR

Οι δίσκοι του Zucchero είναι πολύ κομπρεσσαρισμένοι και δεν είναι το τέλειο παράδειγμα παρ'ολα αυτά σε δυνατή στάθμη θα πρέπει να άκουγες τα μεσοψηλά σκληρά (πιατίνια, κιθάρες, σίγμα φωνής) και σε χαμηλή στάθμη πολύ πιο μαλακά , αποκλείετε να μην το πρόσεξες αυτό.

Rikofon μην βάλεις ποτέ είναι καταστροφή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Rikofon μην βάλεις ποτέ είναι καταστροφή.
γειά στο στόμα σου ρε χρήστο!

Reaction score
4

(Γεια σας !
είμαι ένα ταπεινό ανθρωπάκι που θα ήθελε να κάνει μια ερώτηση, αν του επιτρέπει η εξοχότητα σας. Μην με βρίσετε παρακαλώ..)

Εγώ θα ήθελα να μάθω, αν κάποιος έχει κάνει μετρήσεις σπίτι του και πως έχει επέμβει στο κάθε πρόβλημα.
Ακόμη θα ήθελα να μάθω τι πέτυχε (το αποτέλεσμα) περιγράφοντάς το, στην αναπαραγωγή μουσικής και όχι στα νούμερα (μετρήσεις).

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Καλά θα κάνεις (άσχετο αν αυτό είναι τεχνικώς σωστό) αλλα μήν τον φτιάξεις με το αυτί.Καλύτερα να τον φτιάξεις με κάποιο software.Ο vet απ ότι βλέπω ασχολείται τώρα τελευταία...
Θα φτιαχτεί με τη χρήση γεννήτριας θορύβου και μικροφώνου σε μετρικό μηχανάκι.
Tο γούφερ των ML μου (30-280HZ) θα τροφοδοτείται από ξεχωριστό τελικό των 200watt.
Μεταξύ προ και τελικού για το γούφερ θα παρεμβάλλεται ένα hi-pass filter και ένα παραμετρικό EQ 20-300Hz με ρύθμιση εξόδου.

Τον χειμώνα με το καλό θα ξαναγίνει μια μέτρηση με κουρτίνες και χαλιά για αλλαγή ρυθμίσεων

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Θα φτιαχτεί με τη χρήση γεννήτριας θορύβου και μικροφώνου σε μετρικό μηχανάκι.
Tο γούφερ των ML μου (30-280HZ) θα τροφοδοτείται από ξεχωριστό τελικό των 200watt.
Μεταξύ προ και τελικού για το γούφερ θα παρεμβάλλεται ένα hi-pass filter και ένα παραμετρικό EQ 20-300Hz με ρύθμιση εξόδου.

Τον χειμώνα με το καλό θα ξαναγίνει μια μέτρηση με κουρτίνες και χαλιά για αλλαγή ρυθμίσεων
Καλά το πας, αλλά όπως σου 'πε και ο Κρισχάτ, ξέχνα τις αυγοθήκες.

...

Reaction score
3.967

...kαι βέβαια προσοχή στις σταχτοθήκες!!

Πως να το κάνουμε, όταν η σταχτοθήκη έχει γωνίες είναι θέμα.

Ενώ μια οβάλ με έθνικ διάκοσμο απαλύνει τις μεσουψηλές...το σωστό να λέγεται παλληκάρια, έτσι??

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef