Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Reaction score
17.393
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

είναι γνωστό βέβαια, πως έχω την αντιπροσωπεία στην χώρα μας της RPG και θα βγάλω πολλά λεφτά τώρα που διαφήμισα έτσι απροκάλυπτα την μπίζνα μου.

έχω σημαντικό κέρδος, ακόμα και μετά τη μίζα που θα δώσω στον κόγια (αυτός θα τα κανονίσει με τον καφάτο).

έχω βγάλει πολλά λεφτά με το φόρουμ, 3 πολυόροφες οικοδομές έχτισα και πάω στην τέταρτη.

(αυτά για τις "κακές γλώσσες" που λεν και για μένα "διάφορα". ξέρουν αυτοί ποιοι
είναι. ξέρω και γω βέβαια.)
Είσαι χείμαρρρος βρε παιδι μου!

Εγω σου εύχομαι απο καρδιάς να τις χτισεις,αν είναι τ όνειρο σου αυτο!

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Κωστα στο σπιτι μου , που το ξερεις καλυτερα απ τον καθενα, τι θα μπορουσα να κανω?

Δηλαδη μ ενα λογικο κοστος , μη μας κυνηγανε κιολας, αλλα και να μην ακουγεται... δεν ξερω πως να το περιγραψω...τελειως "νεκρο" οπως πχ μπαινοντας σ ενα κινηματογραφο , η ακομα παραπανω σ ενα στουντιο ηχογραφησεων...

Δηλαδη ν ακουω λιγο , καλυτερα, πιο ομορφα ρε παιδι μου εννοω..:116:
Και εγώ αυτό ρώτησα.....

Reaction score
2.248

Διαφωνώ Γιώργη,
είναι κουταμάρα να δώσει κάποιος ένα σκασμό λεφτά για να πάρει τέλεια μηχανήματα οταν προτίθεται να τα βάλλει σε ένα ακατάλληλο χώρο.Πολύ καλύτερα θα ακούσει από κάποιο "μέτριο "σύστημα σε ένα φροντισμένο χώρο.
Αυτό που φτάνει στα αυτιά μας τελικά είναι ο "χωρος".
Αμα η ηχητική περιποίηση είναι αδύνατη (που εν πολλοις στα σπίτια αυτό είναι) αν το ζητούμενο είναι η ηχητική απόλαυση
γιά μένα προτιμότερη είναι λύση ενός nearfield ηχείου παρά ενός 800 D δίπλα στο σκρίνιο με τα κρύσταλλα.
Παρα πολλοί όμως έχουν το στέρεο σαν προέκταση του...........για να το επιδεικνύουν παρά ακούν μουσική.ΙΜΗΟ
Εμμανουήλ είπα ημι-φροντισμένο χώρο και όχι ακατάλληλο. Δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο όπως θέλουμε να περάσει...
Ο Βλάσης πχ έσιασε το χώρο του όμορφα και καλαίσθητα. Και καλύτερα ακούσε από πριν αλλά και δεν κανιβάλισε το σαλόνι του.
Σαφώς το ηχητικό του σύστημα θα ακουγόταν καλύτερα σε έναν "αποστειρωμένο" χώρο και κανείς δεν αμφιβάλει, όπως δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι ακούγετε σκάλες καλύτερα από ένα μέτριο σε ιδανικές συνθήκες.

Τουλάχιστον όσο δύναται να φροντιστεί ο χώρος μας, χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στους οικείους μας, μπορούμε.....

Reaction score
15.548

RPG
για δυνατους λυτες....:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Απάντηση: Re: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Κωστα στο σπιτι μου , που το ξερεις καλυτερα απ τον καθενα, τι θα μπορουσα να κανω?

Δηλαδη μ ενα λογικο κοστος , μη μας κυνηγανε κιολας, αλλα και να μην ακουγεται... δεν ξερω πως να το περιγραψω...τελειως "νεκρο" οπως πχ μπαινοντας σ ενα κινηματογραφο , η ακομα παραπανω σ ενα στουντιο ηχογραφησεων...

Δηλαδη ν ακουω λιγο , καλυτερα, πιο ομορφα ρε παιδι μου εννοω..:116:
τα πάνελ του ζαϊνέα σου αρέσουν?

οι διαστάσεις τους είναι 60χ60 cm με βάθος περίπου 10 cm, και το κόστος τους περίπου 85 ευρώ το τεμάχιο (της rpg είναι πολύ πιο ακριβά).

με μια 15-αριά τέτοια πάνελ, κάτι καλό μπορείς να κάνεις στο χώρο σου. Χωρίς να μπορώ να είμαι ακριβής, υποθέτω πως αν επιλέξεις τα πάνελ του ζαϊνέα, θα χρειαστείς από 12 τεμάχια το ελάχιστο, έως 30 τεμάχια το μέγιστο.

αν σου αρέσουν από εμφάνιση, να ξέρεις ότι μπορείς να τα βάψεις ότι χρώμα θες.

δες εδώ πληροφορίες:

http://www.zainea.com/studios.htm

αν δε σου αρέσουν εμφανισιακά αυτά τα πάνελ, δες τι έβαλε ο βλάσης στο χώρο του.

αν δε σου αρέσουν του βλάση, ρίξε μια ματιά στο site της rpg να μας πεις τι σου αρέσει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Διαφωνούμε .......αλλά αγαπιόμαστε.
Και με τον Βλάση επίσης.Εγώ θα ακολουθούσα άλλη προσέγγιση.Αλλά είπαμε......εγώ είμαι ομορφότερος.:105::127:

δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι ακούγετε σκάλες καλύτερα από ένα μέτριο σε ιδανικές συνθήκες.
Επ'αυτού δεν είμαι πεπεισμένος.Λέγοντας μέτριο βέβαια υποθέτω δεν εννοείς κάποιο τζαπανέζικο 20ετίας των 200 € εναντίον του Krell & B&W

Reaction score
15.548

Εμμανουήλ είπα ημι-φροντισμένο χώρο και όχι ακατάλληλο. Δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο όπως θέλουμε να περάσει...
Ο Βλάσης πχ έσιασε το χώρο του όμορφα και καλαίσθητα. Και καλύτερα ακούσε από πριν αλλά και δεν κανιβάλισε το σαλόνι του.
Σαφώς το ηχητικό του σύστημα θα ακουγόταν καλύτερα σε έναν "αποστειρωμένο" χώρο και κανείς δεν αμφιβάλει, όπως δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι ακούγετε σκάλες καλύτερα από ένα μέτριο σε ιδανικές συνθήκες.

Τουλάχιστον όσο δύναται να φροντιστεί ο χώρος μας, χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στους οικείους μας, μπορούμε.....
Νομιζω οτι αυτο ειναι το ορθον....

Ενας χωρος ο οποιος να ερθει ποιο ισοροποιμενα και να ειναι καλαισθητος ταυτοχρονα.

Reaction score
2.248

Διαφωνούμε .......αλλά αγαπιόμαστε.
Και με τον Βλάση επίσης.Εγώ θα ακολουθούσα άλλη προσέγγιση.Αλλά είπαμε......εγώ είμαι ομορφότερος.:105::127:

Επ'αυτού δεν είμαι πεπεισμένος.Λέγοντας μέτριο βέβαια υποθέτω δεν εννοείς κάποιο τζαπανέζικο 20ετίας των 200  εναντίον του Krell & B&W
Οχι βέβαια το τζαπανέζικο των 200 ευρό.
Ενα μέτριο.....
Σαν του Κώστα EAR πχ :142: (πάντα ήθελα να το πω αυτό :116:)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

RPG
για δυνατους λυτες....:116:

Δεν ενδρεπεσαι κοτzαμ αντρας να παιζεις με τουβλακια?????????????????????????????

Να σου φερω και δυο φουσκωτα κουβερτακια του Winie να τα βαλλεις για absorbers...........:135:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Re: Απάντηση: Re: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

τα πάνελ του ζαϊνέα σου αρέσουν?

οι διαστάσεις τους είναι 60χ60 cm με βάθος περίπου 10 cm, και το κόστος τους περίπου 85 ευρώ το τεμάχιο (της rpg είναι πολύ πιο ακριβά).

με μια 15-αριά τέτοια πάνελ, κάτι καλό μπορείς να κάνεις στο χώρο σου. Χωρίς να μπορώ να είμαι ακριβής, υποθέτω πως αν επιλέξεις τα πάνελ του ζαϊνέα, θα χρειαστείς από 12 τεμάχια το ελάχιστο, έως 30 τεμάχια το μέγιστο.

αν σου αρέσουν από εμφάνιση, να ξέρεις ότι μπορείς να τα βάψεις ότι χρώμα θες.

δες εδώ πληροφορίες:

http://www.zainea.com/studios.htm

αν δε σου αρέσουν εμφανισιακά αυτά τα πάνελ, δες τι έβαλε ο βλάσης στο χώρο του.

αν δε σου αρέσουν του βλάση, ρίξε μια ματιά στο site της rpg να μας πεις τι σου αρέσει.
κοιτα..δε με τρελλαναν κιολας οπως τα δα του ζαινεα..του Βλασση ειναι πιο ομορφα...( και πιο γλυκα?????)

το θεμα ειναι να καταλαβω , ετσω κ λιγο, τη διαφορα του πριν κ μετα...οσο μπορεσω, αν περιγραφεται βεβαια αυτο...

και σε πιο σημειο θα μπουνε λες??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

κοίτα γιάννη μου, για τα του ζαϊνέα, αν δε σου είναι "απεχθή" εμφανισιακά, είναι ΟΚ. Απ'όσο ξέρω, είναι η φτηνότερη δυνατή λύση που μπορείς να έχεις.

Α, δες αυτή την "κριτική" από τον Θανάση Μωραϊτη:

http://www.zainea.com/avpro.htm

κι αυτή του Πάρη Κωτσή:

http://www.zainea.com/hxostest.htm

όχι πως οι κριτικές αυτές είναι "θέσφατα", αλλά κάποιες απορίες μπορεί να στις λύσουν.

η 9-άδα είναι το μίνιμουμ προτεινόμενο, δηλαδή ένα πάνελ μόνο του δε λέει τίποτα, πρέπει να βάλεις μίνιμουμ 9 πάνελ μαζί, σε διάταξη 3χ3.

θα σου έλεγα 2 9-άδες πως είναι καλά για το χώρο σου. Μια στον τοίχο πίσω από κάθε ηχείο, ή μια στο κέντρο ανάμεσα στα 2 ηχεία και μια στο ταβάνι.

το κόστος σε ζαϊνέα βγαίνει έτσι στα 18χ85= 1.530 ευρώ +ΦΠΑ.

(τις τιμές τις βρήκα εδώ: http://www.zainea.com/contact.htm )

Αν είσαι ΟΚ με το κόστος, νομίζω πως είναι καλή επιλογή, έτσι στα "γρήγορα" που λένε.

Η λύση του Βλάση είναι αρκετά ακριβότερη, ας μας πει ο βλάσης καμιά λεπτομέρεια περί κόστους.

για να έχουμε σύγκριση κόστους, θα πρέπει να δεις λύση ίδιας επιφάνειας. η λύση των 2 9-δων έχει συνολική επιφάνεια 6,5 τμ (0,36 τμ Χ 18)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

περί της αισθητικής πλευράς του θέματος, νομίζω πως τα πάνελ του ζαϊνέα έχουν 2 μεγάλα πλεονεκτήματα:

1. μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο ταβάνι, κι άσπρα όπως είναι, δε "βγάζουν μάτι" στη σύζυγο. Και απ΄όσο κρίνω με τη δική μου αισθητική βέβαια, φτιάχνουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταβάνι.

2. μπορούν να βαφούν από σένα σε ότι χρώμα θέλεις, οπότε να είσαι εσύ υπεύθυνος για την εμφάνισή τους στο χώρο σου και να μπορείς να τα ταιριάξεις στο χώρο σου. Επίσης, αν θελήσεις σε δεύτερο χρόνο, τα αλλάζεις χρώμα, τα ξανα-βάφεις δηλαδή.

Από τεχνικής πλευράς, τα πάνελ του ζαϊνέα, όπως λέει ο ίδιος δηλαδή, καλύπτουν όλο το ακουστό φάσμα, άρα είναι άχρηστη οποιαδήποτε μέτρηση πριν από αυτά και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο, ακόμα κι αν αλλάξεις χώρο δηλαδή, τα παίρνεις, τα τοποθετείς και τελείωσες.

Τώρα, στο κατα πόσο "δουλεύουν" όπως λέει ο κατασευαστής τους, προσωπικά δεν έχω άποψη, δε τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά με τον Ζαϊνέα έχω μιλήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο, η πρώτη φορά ήταν πριν πολλά χρόνια - ούτε θυμάμαι πότε ήταν εδώ που τα λέμε- και πάντα μου έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Είναι βέβαια ΙΜΗΟ αρκούντως εκκεντρικός, αλλά αυτό δεν είναι "κακό".

Επί τοις ευκαιρίας, να πω πως ο Ζαϊνέας παλιά έφερνε τα rpg, ήταν ο "αντιπρόσωπος". Δεν είναι πλέον. Νομίζω πως με αφορμή τα rpg είχα μιλήσει για πρώτη φορά μαζί του. Γνωρίζονται πολύ καλά με τον Μουρτζόπουλο (τον καθηγητή), εδώ και πάρα πολλά χρόνια (>20), κι αυτό το έχω ακούσει και από τους δυό. Μάλιστα, έχουν συνεργαστεί σε κάποια πρότζεκτ.

Για όσους δε ξέρουν τον Μουρτζόπουλο:

http://www.ece.upatras.gr/gr/pr_meli_dep_pl.php?id=22

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

για τις "κακές γλώσσες": πάλι λεφτά πάω να βγάλω, ξέρω, ξέρω....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

κόγια! έλα να πάρεις τη μίζα σου, τα μάζεψα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνονόματο Κεφάλα, που με αυτό του το ποστ:

μου θύμισε τον Ζαϊνέα, ενώ εγώ έγραφα μόνο για τα γνωστά (και καταξιωμένα βεβαίως) RPG. Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στις επιλογές μας και να μην κοιτάζουμε μόνο μια "μάρκα".

Θενκς Κωστή!

Reaction score
1.844

για τις "κακές γλώσσες": πάλι λεφτά πάω να βγάλω, ξέρω, ξέρω....
Αυτό βλέπω. Εκτός από τα rpg πωσταλέν, σπρώχνεις και Ζαϊνέα. Χοντρέμπορος έχεις γίνει ....
:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

τι να κάνω, 3 παιδιά έχω να ταΐσω....

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Του Μωραίτη σίγουρα του άρεσαν γιατί στον χώρο του έχει τοποθετήσει αρκετά. Δεν ξέρω αν έκαναν τη διαφορά γιατί δεν το είχα ακούσει πριν, αλλά το σύστημά του είναι γειά σου, λάθος, ο ήχος είναι γειά σου.

Μ' αρέσει που πήγα να πάρω σετάπ για να ρυθμίσω το αυτοκίνητο..... πολύ κλάμα, που ο ίδιος έλεγε συνέχεια φέρε το αμάξι σε μια έκθεση χαλιεντ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508